Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VYPLACHOVÁNÍ ÚST OLEJEM

OBSAH

Účinky na zdraví

Naše ústa jsou plná bakterií a mikroorganismů, které se míchají s našimi slinami a následně se dostávají do krevního řečiště. Během vyplachování olejem se v ústech aktivují enzymy, které tyto bakterie, plísně, toxiny a další mikroorganismy vytáhnou z našich úst do oleje.

Účinky této procedury: bělí zubní sklovinu, léčí záněty dásní, redukuje bolesti hlavy, snižuje stres, zvyšuje energii, rozjasňuje pleť, snižuje otoky pod očima, posiluje obličejové svaly, srovnává hormonální nerovnováhu, zmírňuje zánětlivé bolesti kloubů, zlepšuje ekzém, pomáhá při bronchitidě, podporuje funkci ledvin, uvolňuje ucpané dutiny, zlepšuje vidění, snižuje nespavost, pomáhá při kocovině, snižuje bolest, snižuje alergické projevy, detoxikuje organismus.

Zdroj: Olejový výplach úst

Poradna

V naší poradně s názvem OTEKLA TVÁŘ A DASEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobry den mužete mi poradit co mam delat ze vcera na dnesek mi otekla tvar a jde mito od dasne co mam delat jak lecit dekuji Marcela

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Určitě navštivte zubního lékaře. Ten vám dásně vyšetří a předepíše roztok na vyplachování úst.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest a zánět dásní

Tekutiny

Pití dostatečného množství tekutin může pomoci s udržením zdravého močového měchýře, protože dochází k dostatečnému vyplachování bakterií, které se v něm usazují. I snížený průchod moči způsobuje nucení k močení nebo vznik infekcí. Nejužitečnější ochranou je pití brusinkových džusů. Brusinky zabraňují usazování bakterií na stěnách močového měchýře. Zároveň byste se měli vyhnout pití kávy nebo nápojů s obsahem kofeinu.

Zdroj: Co může pomoci s podrážděním močového měchýře

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ MASKA NA VLASY S KOKOSOVÝM OLEJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý den má někdo zkušenost s kokosovým olejem?Když ho dám na vlasy,nebudou se mi mastit?Nebo raděj jen na konečky vlasu??Nebo zda se dá na masky použít na místo olivového!Děkuji za rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Evca.

Dobry den, ja ho pouzivam na konecky, vzdy po myti a super, prestaly se trepit, driv jsem s nimi mela opravdu problem a potrebovaly zastrihnout kazdy mesic, pouzivam ho pul roku a zastrihovaly jsme dvakrat a spise preventivne, nez ze by byly ponicene. Jinak jednou jsem ho zkusila dat na celou delku vlasu a dost mastne to bylo. Ale na konecky mohu jen doporucit ;-)

Zdroj: diskuze Domácí maska na vlasy s kokosovým olejem

Pomalé domácí čištění organismu olejem, recept jak na to.

Pokud se vám zdá první recept moc drastický, tak můžete použít lehčí variantu, která důkladně očistí tělo od toxinů během půl roku. Při této pomalé detoxikaci jater je třeba každé ráno na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy. Vše v pořadí, jak je zde napsáno a hned za sebou. Pomalá domácí očista organismu olejem se provádí jednou do roka.

Zdroj: Čištění organismu olejem

Diskuze

V diskuzi CO NA AFTY V PUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Linda.

Hodně trpím na afty v puse, proti bolesti a k rychlejšímu zahojení aft mi pomáhá čerstvý hřebíček nebo silný odvar ze šalvěje. Když ale nepomůže ani to nebo už nemůžu hřebíček a šalvěj ani vidět, koupím si Tantum Verde a kloktám nebo přímo potírám afty roztokem. Nic dalšího mi ještě nepomohlo, ani ty přípravky co mají afty pokrýt filmem aby se rychleji hojili.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Toncek.

Zdravim, na afty v puse pouzivam jako vyplachovadlo ust slivovici. Popripade namocit varivou tycinku do slivovice a afty potrit. Vyplachovani slivovici je bolestive, ale mne velice pomohlo snad to nekomu pomuze.

Zdroj: diskuze Co na afty v puse

Jak používat hřebíčkový olej na svrab

Nejprve by mělo proběhnout přeléčení sirnou mastí. Poté se doporučuje mazat se po opravdu horké koupeli hřebíčkovým olejem zředěným 1 : 4 s olivovým olejem. Následně je vhodné aplikovat mast zakoupenou v lékárně na zklidnění pokožky.

Zdroj: Hřebíčkový olej na svrab

Diskuze

V diskuzi BÍLÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana albrechtová.

ahoj...prosím MOC ...sháním pro kamaráda,který má rakovinu sleziny bílý petrolej...poradí nám někdo kde a za kolik ho seženeme? moc díky předem za radu...zu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel M.petr.

užívám todikamp 3x30kapek-polévková lžíce.po 45 dnech žádná změna!

Zdroj: diskuze Bílý petrolej

Jablečný ocet a pokožka

  • Ocet se používá k léčbě chronických onemocnění středního ucha. Nejčastěji je používán k vyplachování zvukovodu.
  • Je vhodný dezinfekční prostředek, funguje lépe než některé komerční produkty na inhibici mikrobů.
  • Ocet se používá i k léčbě mírných popálenin, protože způsobuje jejich neutralizaci.
  • Velmi vhodný je při léčbě svědění kůže. Pokud se svědění objevuje v choulostivých oblastech (například kolem očí), musí být zředěn. Pro ošetření celého těla se doporučuje přidání 3 šálků do koupele, prospěšné je přidat i tymián.
  • Pro zmírnění svědění v oblasti konečníku se doporučují gázy navlhčené v octu, které musejí být použity velmi opatrně.
  • Zároveň je velmi vhodný pro ochlazení horké koupele.
  • Také je užitečný při jakémkoli podvrtnutí nebo otoku.
  • Jedním z důvodů, proč je ocet tak užitečný při léčbě kožních onemocnění, je to, že má neutrální hodnotu pH. Takže používání octa pomáhá normalizovat pH na povrchu kůže.

Zdroj: Ocet jako domácí lék

Diskuze

V diskuzi ČIŠTĚNÍ ORGANISMU OLEJEM POMALOU FORMOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla.

Já tyhle očisty těla olejem provozuju vždy 10 dní v kuse a jsem pak jak znovuzrozená. Kamrádka to dělá taky, ale ta vydrží vždy jen 7 dní se stejnými účinky. U každého to funguje jinak, ale mělo by to být provozováno vždy několik dní za sebou v kuse.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirka Bylinka.

Ten olej je výborná věc ale pro dokonalé vyčištění je potřeba přece jenom více.Stejně jako v přírodě, tak i u člověka je překyselení škodlivé.Jsme nemocní a ztrácíme životní sílu.Tělo se brání a pokouší se kyselé látky neutralizovat.K tomu odčerpává bunkám bazické minerály jako draslík,hořčík...To vede ke vzniku neutrlizačního odpadu.Tělo onemocní.Co musíme udělat pří překyselení organismu? vyčištění-odkyselení-remineralizace organismu.Ráda Všem poradím.Bylinka

Zdroj: diskuze Čištění organismu olejem pomalou formou

Postup

Jak mám použít Gentamicin do nosu?

Vyčistěte konvičku na výplach nosu před a po každém použití. Před každým opláchnutím zkontrolujte, zda je čistá. Chcete-li konvičku vyčistit, umyjte ji teplou mýdlovou vodou a nechte ji uschnout na vzduchu nebo postupujte podle pokynů k čištění dodaných výrobcem.

Odměřte množství roztoku Gentamicinu, které budete potřebovat. Obvyklá dávka je 50 mililitrů. Před použitím můžete roztok, který jste odměřili, nechat ohřát po dobu 30-45 minut při pokojové teplotě. Zbytek roztoku vždy uchovávejte v chladničce.

Nalijte roztok Gentamicinu do konvičky na vyplachování dutin a vypláchněte pravou nosní dírku polovinou lahvičky, poté levou zbylým množstvím. Vyplachujte obě nosní dírky roztokem Gentamicinu 2krát denně po dobu dvou týdnů, pokud váš lékař neurčil delší dobu.

Při výplachu dutin tímto roztokem můžete cítit mírné pálení nebo štípání. To by mělo zmizet po několika prvních použitích.

Zdroj: Gentamicin do nosu

Diskuze

V diskuzi ČIŠTĚNÍ ORGANISMU OLEJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

30 dkg aloe pomelete,dáte do větší sklenice a přidáte sedmičku červeného vína, 1 deci slivovice /vodky,lihu/10 dkg medu. Necháte 3 týdny na okně .Můžete celé zcedit nebo zcedíte část kterou užíváte 2x denně štamprli. Vyléčila jsem žaludeční vředy a klesl mi cukr.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Zdravím a děkuji za recept. Určitě vyzkouším. H. Raunerová.

Zdroj: diskuze Výroba domácí tinktury z aloe vera a alkoholu

Pomalé domácí čištění organismu

Pokud se vám zdá první recept moc drastický, můžete použít lehčí variantu, která důkladně očistí tělo od toxinů během půl roku. Při této pomalé detoxikaci jater je třeba každé ráno na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy. Vše v pořadí, jak je zde napsáno, a hned za sebou. Pomalá domácí očista organismu olejem se provádí jednou do roka.

Zdroj: Očista jater olivovým olejem

Diskuze

V diskuzi HŘEBÍČKOVÝ OLEJ NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Dobrý den,vzhlederm k tomu, že jsme se nakazili svrabem,moc prosím poradit jak namýchat řebíčkoví olej a jak léčt svrab tímto olejem.Moc prosím poraďte nám,jsme z toho velice nešťastní.Užíváme krém od lékařky,ale rádi bychom to chtěli léčit i timto olejem.děkují moc za pochopení a za radu.
S přáním hezkého dne Gábina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mici.

kupte si ho /www.bylinkuj.cz/hreb…

Zdroj: diskuze Hřebíčkový olej na svrab

Recept na domácí mátový olej

Čerstvou mátu napěchujeme do sklenice, zalijeme olejem a necháme čtyři dny stát na slunci za občasného protřepání. Přecedíme, výluhem zalijeme další várku čerstvé máty a zase necháme čtyři dny na slunci. Vše opakujeme ještě jednou. Po dvanácti dnech přecedíme, stočíme do láhve a uchováme v chladnu. Olejem potíráme spánky při bolestech hlavy, migréně, používáme na opary, kožní vyrážky, potíráme jím bolavé dásně a podobně.

Zdroj: Mátový olej

Diskuze

V diskuzi HŘEBÍČEK - NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Našla jsem informaci, že hřebíčkem se lze předávkovat, ale nikde není uvedeno, jaká je tedy rozumná míra použití. Kolik je tedy moc - kusů hřebíčků denně nebo množství oleje apod.. Je to očividně dost podstatná informace.
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka Lorencova.

Dobrý den, 2 dny jsem potírala dásně hřebíčkovým olejem při kojení. Je to bezpečné pro dítě? A při jakém množství? Děkuji

Zdroj: diskuze Hřebíček - nežádoucí účinky

Rychlé domácí čištění organismu olejem, recept jak na to.

Nejprve si během třech dní vyčistíme střeva heřmánkovým nebo citronovým klystýrem. Klystýr aplikujeme každé ráno a vyplachujeme střeva heřmánkovou anebo citronovou vodou. Během těchto tří dnů pijeme jen 100% jablečnou šťávu v neomezeném množství. Teprve až po této očistě střev zahájíme samotnou očistu organizmu olejem. K tomu budeme potřebovat panenský olivový olej 2 deci a stejné množství čerstvé citrónové šťávy. Očistu jater olejem zahájíme každý den v 19 hodin a to tím, že si připravíme na lůžko nahřátý ručník, na který si lehneme tak, aby naše játra byla tímto ručníkem zahřívána. Při ležení na pravém boku pijeme každých 15 minut 3 lžíce olivového oleje a hned po nich další 3 lžíce citrónové šťávy až do vypotřebování těch 2 deci. Po takovéto očistě proběhne vyloučení většiny škodlivin během 24 hodin.
Tato rychlá domácí očista organismu olejem se musí provádět každý třetí měsíc.

Zdroj: Čištění organismu olejem

Diskuze

V diskuzi LNĚNÉ SEMÍNKO NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

V článku je chyba - dle bioložky Dr. Budwig musí mít tvaroh smíchaný se lněným olejem minimálně 10 % a ne být nízkotučný!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana.

rada bych vedela kde koupim tvaroh s 10procentnim tukem NEBO TO BYLO MYSLENO JAK

Zdroj: diskuze Lněné semínko nežádoucí účinky

Rychlé domácí čištění organismu

Nejprve si během tří dnů vyčistíme střeva heřmánkovým nebo citronovým klystýrem. Klystýr aplikujeme každé ráno. Během těchto tří dnů pijeme jen 100% jablečnou šťávu v neomezeném množství. Teprve až po této očistě střev zahájíme samotnou očistu organismu olejem. K tomu budeme potřebovat 2 dl panenského olivového oleje a stejné množství čerstvé citronové šťávy. Očistu jater olejem zahájíme každý den v 19 hodin, a to tím, že si připravíme na lůžko nahřátý ručník, na který si lehneme tak, aby naše játra byla tímto ručníkem zahřívána. Při ležení na pravém boku pijeme každých 15 minut 3 lžíce olivového oleje a hned po nich další 3 lžíce citronové šťávy až do vypotřebování těchto 2 deci. Po takovéto očistě proběhne vyloučení většiny škodlivin během 24 hodin. Tato rychlá domácí očista organismu olejem se musí provádět každý třetí měsíc.

Zdroj: Očista jater olivovým olejem

Diskuze

V diskuzi CO POMÁHÁ NA ZÁCPU U MIMINKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáda.

toto jsem našla. S tím olivovým olejem do jídla to by možná stálo za vyzkoušení

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co pomáhá na zácpu u miminka

Banánová bábovka s olejem

Ingredience: 250 ml oleje, 250 g jemného krystalu, 250 g polohrubé mouky, 4 středně velké rozmixované banány, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr

Postup: Rozehřejeme troubu. Formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Třeme žloutky s cukrem, postupně vmícháme olej. Přidáme rozmixované banány a střídavě polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Nakonec vmícháme sníh ze 4 bílků. Takto připravené těsto vlijeme do formy, pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Zdroj: Banánová bábovka

Jak uchovat česnek přes zimu?

Nejlepší je česneku po sklizni seříznout stonek a nechat na suchém a temném místě paličky vyschnout, až začnou šustit a zbělají. Poté máme několik možností jak dál česnek uchovat. První nejjednodušší je nechat česnek vcelku po paličkách ve sklepě, kde je teplota okolo 10*C a temno, zde česnek v klidu přečká celou zimu bez ztráty svěžesti. Jen je třeba kontrolovat plíseň, aby jej nezničila. Další možností je česnek rozdělit na stroužky, které oloupeme a dáme do skleničky, kterou pak až po okraj zalijeme dobrým olejem - všechny stroužky musí být ponořeny a bez vzduchových bublin. Skleničku s česnekem a olejem uzavřeme a dáme na chladné a temné místo. Další možnost je česnek rozmačkat, přidat trochu soli a tuto pastu dát zmrazit.

Zdroj: Návod jak uchovat česnek přes zimu?

Jak zabránit vzniku zubního kazu?

  • Čistěte si zuby nejméně dvakrát denně pastou obsahující fluorid. Je dobré, když si čistíte zuby po každém jídle a zvláště před spaním.
  • Pomocí dentální nitě čistěte mezizubní prostory.
  • Konzumujte výživná a vyvážená jídla a omezte „rychlé občerstvení“. Vyhněte se sacharidům (bonbónům, tyčinkám apod.), které zůstávají na povrchu zubů. Pokud konzumujete lepkavé potraviny, vyčistěte si po jejich konzumaci zuby.
  • Informujte se u svého zubního lékaře o fluoridových doplňcích, které posilují zuby.
  • Zeptejte se svého zubaře na zubní tmely (plastový ochranný povlak), které lze aplikovat na žvýkací plochy zadních zubů (stoliček) a chránit je tak před rozpadem.
  • Proti zubnímu kazu používejte ústní vodu s obsahem fluoridu.
  • Pravidelně navštěvujte svého zubního lékaře, který vám vysvětlí profesionální čištění.

Doporučuje se vyplachování úst výrobky s obsahem fluoridu, které jsou prevencí proti zubnímu kazu. Vědci vyvíjejí nové prostředky k prevenci proti zubnímu kazu. Jedna studie zjistila, že žvýkačka obsahující sladidlo „xylitol“ dočasně pozastavuje růst bakterií způsobujících zubní kaz. Kromě toho existují materiály, které v průběhu času pomalu uvolňují fluoridy, což zabraňuje dalšímu poškozování zubů. Tyto materiály jsou umístěny mezi zuby nebo v jejich dírách či prasklinách. Ve fázi průzkumu jsou zubní pasty a ústní vody, které mohou zvrátit tvorbu kazu či jej vyléčit.

Zdroj: Jak předejít zubnímu kazu?

Recept na domácí olejovou kúru po trvalé

Lahvičku s vlasovým olejem dejte ohřát do teplé vody na 40 °C. Poté lahvičku otevřete a horký olej vetřete do vlhkých vlasů. Olej vtírejte do vlasů důkladně, aby mohl působit po celé jejich délce, tedy od kořínků až po konečky. Následně vlasy zabalte do sprchovací čepice nebo do vyhřátého ručníku a vlasový olej nechte působit přibližně 30 minut jako regenerační olejovou masku na vlasy. Nakonec olej spláchněte a vlasy umyjte šamponem pro suché nebo poškozené vlasy. Za týden použijte další lahvičku s olejem a olejovou kúru zopakujte. Horký olej aplikujte na vlasy po dobu nejméně 4 týdnů. Jestliže máte dlouhé vlasy nebo velmi suché vlasy, můžete použít obsah dvou lahviček oleje najednou. Po absolvování uvedené regenerační kúry by měly být vaše vlasy jako pravé hedvábí a měly by získat přirozený a zdravý lesk.

Zdroj: Olejová kúra po trvalé

Postup přípravy chilli con carne

Nejprve si najemno nakrájíme cibuli. Pak si připravíme pánev (nebo hrnec) s olejem, na němž si zpěníme cibuli spolu s jemně posekaným česnekem a kmínem. Poté přidáme maso a vše prudce orestujeme.

Na pánev přidáme rajčata i se šťávou a dochutíme to třtinovým cukrem, solí a chilli. Směs s masem se 10 minut podusí a na závěr se přidají scezené fazole.

Zdroj: Jak dělají chilli con carne Kluci v akci


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP