Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VÝPLNĚ

OBSAH

Výplně z kyseliny hyaluronové

Úspěšný boj se stárnutím zahrnuje kromě klasických metod, jako jsou úprava stravy, dostatek pohybu, vyhýbání se kouření a alkoholu, i metody na bázi estetické chirurgie. Jednou z nich je použití kyseliny hyaluronové. Jedná se o kyselinu tělu vlastní, neboť jde o součást pojivové, epiteliální nebo nervové tkáně, ale také tekutin či kůže. V průběhu stárnutí dochází k úbytku tvorby kyseliny hyaluronové v těle, dochází k dehydrataci kůže a vzniku vrásek. Přidáním vhodně upravené kyseliny hyaluronové do organismu dochází k restartování její tvorby, navození rehydratace tkání, nabytí objemu a vymizení vrásek.

Zdroj: Kyselina hyaluronová

Diskuze

V diskuzi KAM JÍT? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel HanaBy.

Ahoj, vidím že máme stejný problém, povadlé koutky. Ráda bych se zeptala, zda si podstoupila nějaké ošetření, výplň nebo něco dalšího aby se ztratily a vypadaly normálně. Zajímá mě hlavně jak dlouho by aplikace výplně působila a zda se dle výplně mění i cena. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monča.

paní doktorka mi je upravila pomocí kyseliny hyaluronové, zaplatila jsem za to 1500 korun a první ošetření vydrželo více než půl roku, dnes mám za sebou již dva ošetření a jsem velmi spokojená.

Zdroj: diskuze Re: Kam jít?

Injekce s kyselinou hyaluronovou

Injekce s kyselinou hyaluronovou mají výrazný efekt u středně hlubokých statických vrásek, jako jsou kolmé vrásky nad kořenem nosu, vrásky mezi nosem a ústními koutky, kolem úst, na bradě a podobně. Kyselina je vpichována v podobě gelu. Rozdílnost gelu je závislá na jeho tuhosti. Méně tuhé gely se dávají například pod oči do jemných vrásek, tužší gely pak do nosoretních vrásek a do hlubokých rýh se používají gely nejtužší. Výhodou injekční aplikace kyseliny hyaluronové je, že mimické svalstvo zůstává normálně funkční, gelová hmota vyplní jen rýhu a následně vypne kůži v ní. Mimika člověka a jeho výraz zůstávají zachovány. Ke vpichu se používá velmi tenká jehlička, která pronikne pouze do vnější vrstvy pokožky. Před injekcí lze nanesením analgetického krému minimalizovat bolest při aplikaci. Kyselina hyaluronová aplikovaná do kůže okamžitě zvyšuje schopnost pokožky vázat vodu, posiluje její pevnost a pružnost, podporuje tvorbu nových kolagenových a elastických vláken. Po aplikaci je znatelný zcela nepatrný otok s drobným zarudnutím, také se mohou vyskytnout malé modřinky. Tyto problémy vymizí během několika hodin, při aplikaci většího množství pak do 1–2 dnů. Ošetřených partií bychom se neměli po dobu 6 hodin příliš dotýkat. Doba trvání účinku výplně je velmi individuální, efekt výplně trvá 6–12 měsíců.

Zdroj: Kyselina hyaluronová

Diskuze

V diskuzi RE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel HanaBy.

Ahoj, Monča má pravdu, stačí se svěřit do správných rukou a bát se nemusíš. Každopádně pokud by se ti výplň nelíbila tak se časem vstřebá e nebudeš vědět že si něco měla. Časem je myšleno cca půl roku - rok, záleží na druhu a množství výplně.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re

Jak dlouho nejíst

Otázka, kdy můžu jíst po plombě, je opravdu důležitá, protože nedodržení stanovené doby může vést k nevratnému poškození výplně a nutnosti jejího předělání. To se týká především tmavých výplní z amalgámu.

Tmavá plomba

U amalgámové výplně se nesmí nic kousat po dobu minimálně 2 hodin od jejího dokončení.

Bílá plomba

U fotokompozitní bílé plomby se může kousat ihned po jejím dokončení.

Zdroj: Bílá plomba - jak dlouho nejíst

Diskuze

V diskuzi BOTOXOVÉ VÝPLNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Valinka.

Jako vánoční dárek jsem od přítele dostala ošetření na estetickou kliniku dermastar. Chtěla bych si nechat vyplnít botoxem vrásky. Má někdo zkušenost?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Botoxové výplně

Bílá plomba – cena

Cena bílé fotokompozitní výplně se pohybuje od 750 do 2 900 Kč. Vždy záleží na rozsahu a obtížnosti výkonu.

Zdroj: Zubní plomba

Poradna

V naší poradně s názvem INJEKCE KYSELINY HYALURONOVÉ DO KOLENA CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Weber Milan.

mám artrozu obou kolenních kloubů 3. stupně
Zmírní aplikace injekcí kyseliny hyaluronové, přímo do kloubů, následky této artrozy?
Jak dlouho působí a lejí cena?
.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejlepší na výplně z kyseliny hyaluronové v Pardubicích najdete v L Centru s.r.o. Tady je jejich web: www.lcentrum.cz/vypl…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Injekce kyseliny hyaluronové do kolena cena

Bílá plomba

Novější fotokompozitní výplně na bázi pryskyřice bez rtuti, tak zvané bílé plomby, jsou velmi oblíbené u lidí, kterým není lhostejná barva a vzhled jejich zubů. Kompozitní pryskyřičné výplně, aby byly dostatečně pevné, tak jsou vyrobeny z plastu smíchaného s práškovým sklem. Bílá fotokompozitní výplň na bázi pryskyřice nabízí pacientům několik výhod.

Výhody:

  • Výplně je v barvě zubů, takže není vůbec vidět;
  • Možnost jíst ihned po dokončení bílé výplně;
  • Při vrtání se může odstranit méně původního zubu, než je tomu třeba u amalgámových výplní;
  • Možnost vystavět / obnovit / rekonstruovat odlomené části zubu do původního stavu.

Bílé fotokompozitní výplně na bázi pryskyřice mají také některé nevýhody.

Nevýhody:

  • Vyšší cena než amalgámové výplně, řádově tisíce Kč a pojišťovna nic nepřispívá;
  • Omezená schopnost bojovat proti patogenům;
  • Omezená schopnost odolávat sekundárnímu kazu (kaz pod plombou);
  • Vrstvené rozsáhlé plomby mohou trvat více než jednu návštěvu;
  • Bílá plomba vyžaduje více času na vytvoření než amalgámové výplně, protože se musí určitou dobu osvětlovat UV paprskem, který spouští vytvrzení;
  • Bílá plomba vyžaduje absolutní sucho. Jediná kapka sliny vadí.

Jak dlouho vydrží bílá plomba?

Bílé výplně nevydrží tak dlouho jako ty tmavé amalgámové výplně. V průměru bílá plomba vydrží asi 7 až 10 let. Pokud je ale bílá plomba umístěna do oblasti mimo skus, například plomba na předním zubu, tak může vydržet i celý život. Bílé výplně jsou neuvěřitelně silnou a úspěšnou léčbou většiny dutin.

Zdroj: Bílá plomba - jak dlouho nejíst

Diskuze

V diskuzi TECHNICKÝ VÝKRES NA ZHOTOVENÍ ČMELÍNA. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindřich Hartl.

Dobrý den.
A nebo večer, záleží, kdy to čtete. Asi před rokem jsem v návalu humánní blbosti slíbil klukům (1. a 3. třída ZŠ), že jim postavím ČMELÍN. Bohužel na to nezapoměli a drze mně to každého půl roku připomínají. Protože už jsem všechny relevantní výmluvy vyčerpal (tedy skoro všechny - ještě mám tak na měsíc), rozhodl jsem se požádat, lépe řečeno poprosit někoho, kdo tomu rozumí - a to jsou všichni mimo mě - o pomoc. V této chvíli nebudu rozlišovat, kdo by mně chtěl pomoci. Náboženské vyznání, příklon k politické straně, sexuální orientace, barva pleti, masožravec, vegan, kluk nebo holka ani Intelligence Quotinent, mě nezajímá. Mě momentálně zajímá TECHNICKÝ VÝKRES + PRACOVNÍ POSTUP VÝROBY ČMELÍNA.
Děkuji všem, kteří projeví ochotu mně pomoci.
JH

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Dobrý den, technický výkres nevlastním, ale dám vám tip. Na stránkách "zelená domácnost" si můžete čmelín objednat - včetně výplně a příslušenství. Mívají dva druhy, větší a menší. Mám oba, větší je lepší, ale je dražší. Přeji hodně zdaru při chovu čmeláků a dětem hodně radosti. Zdravím D. tříletá

Zdroj: diskuze Technický výkres na zhotovení čmelína.

Bílá výplň (bílá plomba) na místě zubních kazů

Tento zákrok pojišťovna nehradí a plně si ho hradí pacient, Cena bílé výplně je závislá na velikosti, respektive rozsahu té výplně a druhu použitého materiálu a činí v rozmezí od 1 612 Kč do 2 308 Kč.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

  • Odbornou preparaci s pomocí caries-detectoru, což je barevný indikátor kazu umožňující dokonalé odstranění infikovaných zubních tkání – zubních kazů.
  • Zhotovení výplně za použití Kofferdamu. Kofferdam je specielní gumová fólie / blána, která zaručí dokonale suché pracovní prostředí, nutné pro dlouhou trvanlivost bílé plomby a její větší odolnost vůči vzniku nového kazu.
  • Při zhotovení bílé výplně budou použity přesně definované techniky vrstvení bílé hmoty a vytvrzení bílé výplně bude pomocí speciální LED lampy s takzvaným "pomalým startem", která minimalizuje smrštění výplňové hmoty při tuhnutí. Tímto postupem se zajišťuje lepší utěsnění bílé plomby v zubu a minimalizuje se tím také spára mezi výplní a zubem, ve které nejčastěji dochází k opakování zubního kazu.
  • Po zhotovení bílé plomby bude provedeno její vyleštění pomocí speciálních leštících nástrojů a past do vysokého lesku, které prodlouží trvanlivost výplně a výrazně vylepší estetický efekt.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Diskuze

V diskuzi KAM JÍT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel AničkaP.

doktorka Lenka Páralová je skutečná odbornice, co se týče estetické kliniky. Jsem její několikaletá klientka a nevyměnila bych ji. Je to zlatá žínka, které má množství zkušenosti, zahraniční praxe. Má pevnou ruku, aplikuje vždy jen tolik výplně, kolik je potřeba, takže máte jistotu přirozeného výsledku :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Angie.

Dělala mi rty Juvedermem, musím uznat, že efekt fakt hezkej, žádný velký kačer.

Zdroj: diskuze Re: Kam jít

Amalgámová výplň („černá blomba“)

Tato nejčastěji používaná záplata zubních kazů stojí v závislosti na velikosti, respektive rozsahu amalgámové výplně od 856 Kč do 1 482 Kč. Na mysli se má náhrada celé korunkové části zubu amalgámem.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

  • Preparaci s pomocí caries-detectoru - barevného indikátoru kazu pro dokonalé odstranění infikovaných zubních tkání – zubních kazů.
  • Pro zhotovení výplně bude použitý švédský kapslovaný amalgám, který má minimalizované množství jedovaté rtuti. Přesné dávkování vyplňovacího materiálu, jeho míchací poměry v kapslích a skutečnost, že rtuť je zde do značné míry nahrazena mědí, eliminuje toxicitu a zaručuje objemovou stálost této výplně. Tím se výrazně prodlužuje trvanlivost této amalgámové výplně i její odolnost vůči vzniku dalšího kazu.
  • Strojovou kondenzaci pomocí speciálního kolénkového násadce. To znamená, že amalgám bude do díry v zubu napěchován vibračním kladívkem na amalgám. Tento způsob kondenzace umožňuje do vyvrtaného otvoru aplikovat až dvojnásobné množství amalgámu ve srovnání s tradiční ruční kondenzací - pěchováním. Takto zhotovená amalgámová plomba vykazuje výrazně vyšší mechanickou odolnost, a je tím pádem podstatně trvanlivější.
  • Vyřezání povrchu amalgámu pomocí sady různě tvarovaných ručních nástrojů – carverů. Těmito carvery lze napodobit ve výplni reliéf původního zubu, jeho původní hrbolky a rýhy a lze tak dokonale obnovit jeho žvýkací funkci.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ TMAVÝCH KRUHŮ V KOUTKU OCICH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga.

radu prosim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zde je přehled toho, co se dá dělat s kruhy pod očima.
Domácí léčba:
Použijte studený obklad
Studený obklad může pomoci snížit otoky a zmenšit rozšířené cévy. To může snížit výskyt otoku a pomoci odstranit tmavé kruhy. Zabalte několik kostek ledu do čisté žínky a aplikujte na oči. Můžete také navlhčit žínku studenou vodou a aplikovat ji na kůži pod očima po dobu 20 minut. Tento proces opakujte, než se látka zahřeje nebo se led roztaví.
Spánek navíc
Více spánku může také pomoci snížit výskyt tmavých kruhů. Spánková nedostatečnost může způsobit, že se vaše pleť bude jevit bledá. Dopřejte si sedm až osm hodin odpočinku, abyste zabránila vzniku tmavých kruhů.
Podložte si hlavu
Mimo spánkovou nedostatečnost může hrát roli při vzniku tmavých vaků pod očima i způsob, jak spíte. Podložte hlavu několika polštáři, abyste zabránila hromadění tekutin pod očima. Nahromaděná tekutina může způsobit, že okolí očí vypadá nafouklé a oteklé.
Léčba čajovými sáčky
Aplikace studených čajových sáčků na oči může zlepšit jejich vzhled. Čaj obsahuje kofein a antioxidanty, které pomáhají stimulovat krevní oběh, zmenšují krevní cévy a snižují retenci tekutin pod kůží. Namočte dva sáčky s černým nebo zeleným čajem do horké vody na pět minut. Nechte je vychladnout v chladničce po dobu 15 až 20 minut. Jakmile jsou chladné, aplikujte je na zavřené oči po dobu 10 až 20 minut. Po odstranění opláchněte oči studenou vodou.
Make-up líčení
I když make-up a kosmetika nevyléčí tmavé oční kruhy, mohou vám pomoci s jejich maskováním. Korekrory mohou zakrýt tmavé kruhy, takže pak vypadají jako vaše normální barva pleti. Nezapomeňte, stejně jako u jakékoli lokální léčby nebo make-upu, používat náležitou péči k očistě pleti. Některé přípravky mohou způsobit zhoršení vašich příznaků a mohou vyvolat alergickou reakci. Pokud začnete pociťovat neobvyklé příznaky z jakékoli lokální léčby, okamžitě ji přestaňte užívat a naplánujte návštěvu u svého lékaře.

Lékařské ošetření tmavých kruhů pod očima
Pro efektivnější a trvalé řešení jsou k dispozici některá léčebná opatření, která snižují výskyt tmavých kruhů. Mezi běžné metody patří:

- chemické peelingy ke snížení pigmentace;
- laserová chirurgie k obnově pokožky;
- lékařské tetování pro vstřikování pigmentu do řídčích oblastí kůže;
- tkáňové výplně zakrývají krevní cévy a melanin, které způsobují obarvení kůže pod očima;
- odstranění tuku, dstraněním přebytečného tuku a kůže se docílí hladší a rovnoměrnější povrch v okolí očí;
- chirurgické implantáty z tuků nebo syntetických materiálů.
Než se rozhodnete pro jakoukoliv kosmetickou proceduru, poraďte se s lékařem. Chirurgická léčba může být drahá, bolestivá a často vyžaduje dlouhou dobu zotavení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění tmavých kruhů v koutku ocich

Montážní pěna vysokoexpanzní

Montážní pěna vysokoexpanzní je hustší při aplikaci a hodně nabývá na objemu. Používá se na upevňování oken, dveří, vyplňování vybouraného zdiva, k instalaci vzduchotechniky, sanitární izolace, na aranžérské a dekorační práce, jako je výzdoba akvária. Dále pro výplně dutin v autech, lodích, v podkroví a na střeše. Po vytvrdnutí nenasakuje vodu. Tepelná odolnost po vytvrdnutí je -40 až +95 °C. Povrch nelepí již po 20–30 minutách. Pěna má žlutou barvu.

Zdroj: Montážní pěna

Příčiny bolesti zubů

Důvodem vzniku bolesti jsou nejčastěji:

  • zubní kaz a zánět zubního nervu vzniklý v důsledku zanedbaného či včas nediagnostikovaného zubního kazu;
  • „mrtvé zuby“, u kterých nebyly adekvátně nebo vůbec ošetřeny kanálky (endodontické ošetření);
  • zánět dásní;
  • vypadlé výplně;
  • prořezávající se zuby (dočasné zuby, zuby moudrosti);
  • obnažené zubní krčky.

U takzvaných kolemčelistních zánětů a po extrakčních bolestech se společně s bolestí objevuje často ještě otok.

Zdroj: Bolest zubů

Amalgámová plomba

Amalgámové výplně, vyrobené ze směsi stříbra, cínu, zinku, mědi a rtuti, se používají k vyplnění dutin již více než 100 let.

Výhody:

  • Vysoká odolnost pro velké dutiny nebo dutiny na stoličkách;
  • Rychlá doba vytvrzení pro oblasti, které se obtížně udržují suché během pokládání výplně;
  • Schopnost potlačovat množení různých patogenů;
  • Schopnost výrazně omezit vznik sekundárních zubních kazů (kaz pod plombou);
  • Nízká cena, řádově stokoruny, pojišťovna přispívá z části nebo zcela;
  • Kratší doba vytvoření plomby, což může být důležité pro neklidné děti a pacienty se speciálními potřebami, pro které může být obtížné zůstat během ošetření v klidu.

Nevýhody:

  • Viditelná tmavá barva amalgámu vytváří na bílých zubech nepěkný efekt;
  • Možnost prvního jídla až dvě hodiny po vytvoření výplně.

Přestože je zubní amalgám bezpečným a běžně používaným zubním materiálem, možná vás zajímá jeho obsah rtuti. Měli byste vědět, že když je rtuť smíchána s těmi ostatními čtyřmi kovy, tvoří dohromady bezpečný a stabilní materiál.

Světová zdravotnická organizace a mnoho předních stomatologických institucí se shodují na tom, že na základě rozsáhlých vědeckých důkazů je zubní amalgám bezpečným a účinným materiálem pro vyplňování dutin.

Zdroj: Bílá plomba - jak dlouho nejíst

Proč se plombují zuby?

Jde o metodu ošetření a léčby zubního kazu, která umožňuje znovuobnovení anatomické formy a funkce zubu. Dochází k vyplnění defektů tvrdých tkání a dutin výplňovým materiálem. V současné době se využívá výplně fotokompozitní, amalgámové a skloionomerní – díky vysoké estetice je nejžádanější výplň fotokompozitní, která se používá jak v předním, viditelném úseku chrupu, tak u zubů postranních. Proces plombování zubů sestává z vyčištění a ošetření zubu poškozeného kazem, umístění izolační výplně a samotné plomby.

Při vrtání zubů se používají nejmodernější metody, během ošetření může dojít k částečnému znecitlivění zubu i okolních tkání, čímž se léčba stává naprosto bezbolestnou. Po místní anestezii je pečlivě odstraněn zubní kaz z postiženého místa – tato etapa je v průběhu léčby velice důležitá, protože v případě neúplného odstranění kazu může kazivý proces pokračovat i pod plombou. Dále je poškozené místo zubu vyplněno zvoleným výplňovým materiálem, který umožní znovuobnovení původního vzhledu a funkce zubu.

Zdroj: Zubní plomba

Odstranění jizev Plzeň

Medical Institut Plzeň je dermatologická klinika, která disponuje nejkomplexnější nabídkou zákroků estetické dermatologie a zeštíhlujících procedur. Má vybavení nejmodernější laserovou, radiofrekvenční a medicínskou technikou pro omlazení a hubnutí. Má 14 let praxe v oboru.

Plzeňský Medical institut poskytuje tyto služby:

  • Bělení zubů (Beyond – cold blue light)
  • Fyzioterapie (rázová vlna, ortopedie)
  • Botox, dermální výplně, mezoterapie, estetická dermatologie
  • Omlazení pleti, odstranění vrásek
  • Lékařské přístroje na zeštíhlení a redukci tuku
  • Léčba pigmentací, akné, odstranění jizev
  • Výplach střev
  • Lymfodrenáž

Adresa pracoviště: Medical Institut, Bezručova 143/16, Plzeň 3, 301 00, Česká republika

Telefon +420 775 123 527

Zdroj: Odstranění jizev

Úhrada plomby pojišťovnou

Většina pojišťoven hradí bílé plomby jen na předních zubech. Ošetření zubního kazu fotokompozitní výplní je u pacientů do 18 let hrazeno včetně špičáků, bez ohledu na počet drobných výplní na jednom zubu. U pacientů nad 18 let je ošetření zubního kazu hrazeno samopolymerujícím kompozitním materiálem včetně špičáků. V ostatních případech si bílou plombu musí pacient uhradit sám. Pojišťovny ale hradí jen jednovrstvý materiál, kterým nelze dosáhnout přesné barevnosti, ke správné barevnosti je obvykle potřeba použít různé pomůcky, které pojišťovny nehradí. V dočasném mléčném chrupu hradí pojišťovna všechny výplně. Výjimkou je, pokud lékař nemá smluvní vztah s pojišťovnou, u které je pacient pojištěný, v tom případě si vše hradí sám.

Zdroj: Bílá plomba

Fyzické zranění

Jedním z nejčastějších důvodů červené skvrny nebo vředu na patře úst je náhlé zranění, jako je škrábnutí, řez nebo popálenina. K tomu může dojít v důsledku pití něčeho příliš horkého nebo tvrdého jídla, které způsobuje poranění a modřiny z kousání nebo žvýkání.

Další stavy, které by mohly vést k fyzickému zranění nebo modřině v ústech, jsou:

  • zubní protézy, které již správně nesedí;
  • okraj zlomeného zubu;
  • nerovnoměrné zubní výplně nebo zlomené korunky nebo můstky;
  • citlivost nebo alergická reakce na některé složky některých zubních past nebo ústních vod.

Zubní lékaři doporučují počkat 2 týdny, aby se poškozená tkáň zahojila. Pokud červené skvrny přetrvávají, doporučují kontrolu u zubaře, aby diagnostikoval stav.

Zdroj: Červené skvrny na patře v dutině ústní

Kyselina hyaluronová injekce

Pro využití v estetické medicíně je kyselina hyaluronová připravena v podobě gelu ve stříkačkách na jednorázové použití. Preparáty se liší podle velikosti částic gelu a technologií výroby. To znamená, že pro korekci hrubších vrásek a hlubších defektů se aplikují preparáty s většími částicemi a naopak. Tyto injekce mají výrazný efekt u středně hlubokých statických vrásek, jako jsou například kolmé vrásky nad kořenem nosu, vrásky mezi nosem a ústními koutky, kolem úst, na bradě a podobně. Mimické svalstvo zůstává normálně funkční, gelová hmota pak vyplní rýhu a následně vypne kůži v ní. Mimika člověka a jeho výraz zůstává zachován. Lékař stříkačkou s tenkou jehličkou aplikuje kyselinu hyaluronovou přímo pod vrásku, čímž se vyplní defekt v podkoží a vráska se změlčí anebo vyhladí. Podstříknutí začínajících, jemných vrásek zpomaluje proces tvorby vrásek a oddaluje jiné, invazivní procedury omlazení pleti. Injekční výplně v současné době v mnohém nahrazují, ale především doplňují jiné zákroky estetické chirurgie a pro svou efektivitu a snadnost zákroku se stávají stále častějšími a oblíbenějšími. Aplikace kyseliny hyaluronové je technika invazivní, ale vzhledem k použití velmi tenké jehličky, která pronikne pouze do vnější vrstvy pokožky, se není třeba obávat větší bolesti. Před injekcí lze nanesením analgetického krému minimalizovat bolest při aplikaci. Tento zákrok smí provádět pouze kvalifikovaný lékař. Efekt výplně trvá 6–12 měsíců.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová

Fyzické zranění

Jedním z nejčastějších důvodů červených skvrn nebo vředů na patře úst je akutní zranění, jako je říznutí, škrábnutí nebo popálenina. K tomu může dojít v důsledku pití něčeho příliš horkého nebo tvrdého ostrého jídla, které způsobuje modřiny při kousání nebo žvýkání.

Další stavy, které by mohly vést k fyzickému zranění v ústech, jsou:

  • zubní protézy, které již správně nesedí;
  • okraj zlomeného zubu;
  • nerovnoměrné zubní výplně nebo zlomené korunky nebo můstky;
  • citlivost nebo alergická reakce na některé složky některých zubních past nebo ústních vod.

Doporučuje se počkat 2 týdny, aby se poškozená tkáň zahojila. Pokud červené skvrny přetrvávají, doporučuje se kontrola u zubaře, aby diagnostikoval stav.

Obrázky

Zde se můžete podívat na červené tečky na horním patře, způsobené fyzickým zraněním.

Zdroj: Co znamenají červené tečky na patře?


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP