Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VÝPLNĚ VRÁSEK KYSELINOU HYALURONOVOU VEDLEJŠÍ ÚČINKY

OBSAH

Injekce s kyselinou hyaluronovou

Injekce s kyselinou hyaluronovou mají výrazný efekt u středně hlubokých statických vrásek, jako jsou kolmé vrásky nad kořenem nosu, vrásky mezi nosem a ústními koutky, kolem úst, na bradě a podobně. Kyselina je vpichována v podobě gelu. Rozdílnost gelu je závislá na jeho tuhosti. Méně tuhé gely se dávají například pod oči do jemných vrásek, tužší gely pak do nosoretních vrásek a do hlubokých rýh se používají gely nejtužší. Výhodou injekční aplikace kyseliny hyaluronové je, že mimické svalstvo zůstává normálně funkční, gelová hmota vyplní jen rýhu a následně vypne kůži v ní. Mimika člověka a jeho výraz zůstávají zachovány. Ke vpichu se používá velmi tenká jehlička, která pronikne pouze do vnější vrstvy pokožky. Před injekcí lze nanesením analgetického krému minimalizovat bolest při aplikaci. Kyselina hyaluronová aplikovaná do kůže okamžitě zvyšuje schopnost pokožky vázat vodu, posiluje její pevnost a pružnost, podporuje tvorbu nových kolagenových a elastických vláken. Po aplikaci je znatelný zcela nepatrný otok s drobným zarudnutím, také se mohou vyskytnout malé modřinky. Tyto problémy vymizí během několika hodin, při aplikaci většího množství pak do 1–2 dnů. Ošetřených partií bychom se neměli po dobu 6 hodin příliš dotýkat. Doba trvání účinku výplně je velmi individuální, efekt výplně trvá 6–12 měsíců.

Zdroj: Kyselina hyaluronová

Poradna

V naší poradně s názvem KYSELINA HYALURONOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Urbanová.

Dobrý den,
může mi, prosím, nějaký odborník podat spolehlivou informaci, jak je to de facto se sérem obsahujícím kyselinu hyaluronovou? Je, nebo není její aplikace na pleť účinná a efektivní?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kyselina hyaluronová dodávaná pokožce pstřednictvím krému je efektivní jen na ty nejsvrchnější vrstvy kůže. Sérum s kyselinou hyaluronovou dokáže vizuálně oživit pleť bezprostředně po použití, ale dlouhodobý účinek nemá, protože pokožka se neustále rychle odlupuje a to i s doplněnou kyselinou hyaluronovou.
Pokud tedy řešíte problém s výrazným přibýváním vrásek, nebo popraskanou pleť, tak je v tomto případě nejefektivnější doplnit kyselinu hyaluronovou vnitřně vhodnou stravou. Potraviny přímo kyselinu hyaluronovou neobsahují, ale jsou potraviny, ze kterých si tělo kyselinu hyaluronovou dokáže vyrobit, například živočišné bílkoviny a nebo hydrolizovaný syrovátkový protein. K rychlému a efektivnímu doplnění kyseliny hyaluronové lze také použít potravní doplňky stravy, nejčastěji kolagen společně s kyselinou hyaluronovou. Zde je uvedena cena doplňků stravy, kde je přítomna i kyselina hyaluronová: www.zbozi.cz/vyrobek…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kyselina hyaluronová

Výplně z kyseliny hyaluronové

Úspěšný boj se stárnutím zahrnuje kromě klasických metod, jako jsou úprava stravy, dostatek pohybu, vyhýbání se kouření a alkoholu, i metody na bázi estetické chirurgie. Jednou z nich je použití kyseliny hyaluronové. Jedná se o kyselinu tělu vlastní, neboť jde o součást pojivové, epiteliální nebo nervové tkáně, ale také tekutin či kůže. V průběhu stárnutí dochází k úbytku tvorby kyseliny hyaluronové v těle, dochází k dehydrataci kůže a vzniku vrásek. Přidáním vhodně upravené kyseliny hyaluronové do organismu dochází k restartování její tvorby, navození rehydratace tkání, nabytí objemu a vymizení vrásek.

Zdroj: Kyselina hyaluronová

Diskuze

V diskuzi KOLAGEN FORTE S KYSELINOU HYALURONOVOU DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šnoblová Yvona.

Dobry den, chci se zeptat , zda kolagen forte s kyselinou hyaluronovou mohou uzivat i kojici matky ? Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Čau Yvonko, během kojení není vhodné brát žádné doplňky stravy, ale naopak obohatit samotnou stravu o přirozené zdroje. Pokud chceš zvýšit příjem kolagenu a kyseliny hyaluronové, tak doporučuji více konzumovat hovězí maso - kližku, pak dále želatinu ve formě například ruského vajíčka, vaječné bílky například jako potravinu Smacker a pak také syrovátku a acydofilní mléko. Tím přesně podpoříš přísun důležitých aminokyselin, ze kterých si tvoje tělo vyrobí kolagen i kyselinu hyaluronovou. Je to jednoduché, účinné a přirozené.
Přeji hodně štěstí s novým miminkem.

Zdroj: diskuze Kolagen forte s kyselinou hyaluronovou diskuse

Účinky exfoliace pleti

Pleť má po zhojení viditelně lepší srukturu a dochází k postupnému vyhlazení vrásek. Pleť je vyrovnaná, jemnější, hydratovaná a odstraňují se i předchozí projevy akné a některých pigmentových skvrn. Domácí exfoliace pleti kyselinou glykolovou nebo i kyselinou mandlovou nemohu doporučit, protože při nesprávné aplikaci může dojít k neodstranitelnému popálení pokožky a vzniku rozsáhlých svráštělých jizev. Určitě chemický peeling svěřte do rukou odborníků v některém z kosmetických salonů. Obvykle se chemický peeling provádí pět krát po sobě. Mezi jednotlivými aplikacemi je přestávka jeden týden na zhojení pleti.

Zdroj: Co je exfoliace pleti?

Diskuze

V diskuzi KASELINA HYALURONOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Evelinaka.

Dobrý den-nedozvěděla jsem se jaký je rozdíl mezi kyselinou hyaluronovou ve formě ampulí z lékárny na aplikaci na pokožku a kyselinou hyaluronovou k aplikaci do kůže resp. pod kůži.....je v tom nějaký jiný rozdíl než v hutnosti gelu atd?-děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kaselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová na obličej

Sérum z kyseliny hyaluronové proti stárnutí na povrchu kůže vyhlazuje a tvaruje obličej, zpevňuje a revitalizuje pleť do hloubky. Kyselinu hyaluronovou aplikujte ráno a večer, nebo pouze večer (záleží na stavu pokožky) na perfektně očištěnou pleť obličeje, krku a dekoltu. Lehce masírujte a poklepávejte konečky prstů, dokud se sérum úplně nevsákne do pokožky. Nejdůležitější je masáž okolo očí a rtů. Péči ukončete nanesením pleťového krému rovněž na obličej, krk a dekolt. Na oční okolí se doporučuje speciální oční krém (ráno i večer) nebo kapka arganového oleje (pouze večer v případě hlubších vrásek).

Zdroj: Kyselina hyaluronová

Poradna

V naší poradně s názvem V JAKÉM VĚKU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tery.

Zdravím, můžu se zeptat zda je vhodné používat krém s kyselinou hyaluronovou, když mi bude 23? jestli nevíte, zda se to může používat v každém věku, nebo je určený vyloženě jen proti vráskám..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kyselina hyaluronová se v kosmetice používá pro její výraznou hydrataci pleti. Takže máte-li pocit, že vaše pleť je suchá a unavená, tak je kosmetika s kyselinou hyaluronovou to pravé, jinak je to zbytečné bez ohledu na věk. ;-)

Zdroj: diskuze V jakém věku?

Kyselina hyaluronová krém

Krém s obsahem kyseliny hyaluronové je vysoce efektivní u méně hlubších mimických vrásek. Jeho nevýhodou je nižší vstřebatelnost do kůže. Molekuly hyaluronanu jsou totiž tak velké, že nemohou projít přes vrchní část kůže. Mnoho reklam láká ke koupi krémů a sér s obsahem kyseliny hyaluronové, ale bez speciální technologie, která její molekuly dopraví až do dermis, jsou tyto kosmetické přípravky málo účinné. Nové technologie krémů jsou tvořeny z kyseliny glukuronové a N-acetylglukosaminu. Tyto dvě látky jsou pomocí liposomů transportovány do dermis, kde na základě chemické reakce vytvoří kyselinu hyaluronovou. Díky této speciální technologii dosahuje aplikace hyaluronanu pomocí krémů vysokých účinků. Výhodou je, že krém aplikujete doma ve svém pohodlí a bez bolesti.

Zdroj: Kyselina hyaluronová

Diskuze

V diskuzi KLOUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Dostala jsem od dcery na Vánoce kolagen s kyselinou hyaluronovou, tak snad bude pomáhat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Klouby

Proč se dělají vrásky

V mládí dokáže tělo vyrobit dostatek potřebných proteinů, proto je pleť napnutá, hladká a bez vrásek. Tvorba kolagenu a elastinu se začíná prudce zpomalovat ve věku 25 až 30 let a začínají se tak objevovat první vrásky. Kromě správné životosprávy a pravidelné péče o pleť je nutné pro zabránění tvorby vrásek dodávat pleti tyto proteiny prostřednictvím krémů, gelů proti vráskám a různých doplňků stravy. Zabránit tvorbě vrásek můžeme i různými omlazovacími kúrami.

Zdroj: Vrásky

Poradna

V naší poradně s názvem INJEKCE KYSELINY HYALURONOVÉ DO KOLENE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindřich Vohralík.

Dobrý den. Stačí do kolene 1 injekce kyseliny hyaluronove nebo jich musí být víc? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Injekcí s kyselinou hyaluronovou musí být víc a i tak efekt vydrží po omezenou dobu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Injekce kyseliny hyaluronové do kolene

Příčiny vzniku vrásek

Někdy se objevují vrásky předčasně v důsledku špatné péče o pleť, nadměrného vystavování ultrafialovému záření, špatné stravy a špatného životního stylu (kouření, změna váhy). Vrásky v oblasti krku na první pohled připomínají vodorovné čáry, které se nazývají Venušiny kroužky. Tyto kroužky jsou patrné po určité době. Dalším typem vrásek jsou svislé čáry objevující se na krku často v důsledku poškození kůže. S rostoucím věkem dochází ke snížení estrogenu, což má mimo jiné za následek i tvorbu vrásek.

Nejčastější příčinou tvorby vrásek na krku je nadváha a spánek. Při spánku se totiž velmi často zachumláme na bok a přitáhneme bradu k hrudníku. Tím se zvarhanatí kůže na krku a vzniknou kruhy - vrásky na krku. Stejným způsobem dochází při ležení na boku k tvorbě vrásek kolem úst. Pokud nechcete mít vrásky na krku a kolem úst, tak zhubněte a naučte se spát na zádech s hlavou narovnanou směřující ke stropu.

Zdroj: Domácí triky na vrásky na krku

Vrásky na čele

Vrásky na čele vznikají z více důvodů. Pokožka na čele se obnovuje méně často, a to pouze jednou za čtyři až šest týdnů. Důvodem může být i špatná péče o pleť. V těle neustále probíhají různé chemické reakce, které vyvolávají tvorbu vrásek. Pokud se vám vrásky udělaly, neděste se. I vrásky již vzniklé se dají odstranit, pokud tomu věnujete tu správnou péči a tou správnou kosmetikou. Pokud máte z vrásek strach a bojíte se, že se jich už nikdy nezbavíte, tak se nebojte. Stres totiž vrásky taky může přivolat. Výbornou obranou je například gymnastika tváře. Pitvořte se na sebe často a pravidelně v zrcadle. Nejen že si zlepšíte náladu, ale také si pomůžete od vrásek.

Vrásky na čele foto

Zde můžete vidět, jak vypadají vrásky na čele.

Zdroj: Vrásky

Diskuze

V diskuzi TMAVÉ KRUHY A SKVRNY POD OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.

Dobry den ..potřebovala bych poradit ?--mám tmavé kruhy ..a nechápu proč mi narostly pod ocima skvrny ?vypada to jako světlé hnědé .. měla sem to malinky a najednou mi to zvětšuje ..nevím sčeho to mám ?..nevím jak se mám poradit ..?mohli bych ste mi poradit ? děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nataša.

Mě nejvíce zabrala křišťálová maska s kyselinou hyaluronovou od Victoria Beauty a náplasti pod oči s výtažky ze slunečnic, vyrábí je značka Purederm. Babské rady mi nikdy moc nezabraly, tak snad Vám toto pomůže jako mě. :-)

Zdroj: diskuze Tmavé kruhy a skvrny pod očima

Odstranění vrásek

V případě vrásek na krku je velmi obtížné s nimi bojovat, pokud se již na vaší pokožce objevily. Všelijaké hydratační a zpevňující krémy, které seženete v drogerii a které podle reklam mají téměř zázračný účinek, nejsou tím nejlepším řešením, nicméně zatracovat je úplně nelze. Tyto krémy vyhladí spíše drobné a mělké vrásky a pleť hydratují. Hlubší vrásky ale přetrvávají. Jemnější vrásky také dobře odstraníte takzvaným chemickým peelingem, který vám celkově obnoví pokožku a zároveň odstraní pigmentové skvrny či stopy po akné. Metodou, která je naopak velice účinná, ačkoli trochu drastičtější, je laserové odstranění vrásek a plastická operace. Toto řešení je účinné a poměrně trvalé, přestože už jde o zásah do organismu, jeho úspěšnost je téměř stoprocentní.

Není třeba se vrásek nijak obávat, vrásky k přibývajícímu věku patří, ale komu se to nelíbí, má několik možností, jak s nimi bojovat.

Zdroj: Domácí triky na vrásky na krku

Jak nejlépe dostat kyselinu hyaluronovou do kolena

Kyselina hyaluronová pomáhá zvláště při artróze kolen a opět umožňuje bezbolestnou pohyblivost kloubů. Jako léčebný prostředek se používá tabletová forma, která zvyšuje nízkou hladinu této kyseliny v kolenou. Nejmodernější léčbou artrózy kolene je aplikace kyseliny hyaluronové v injekční formě. Injekční forma obsahuje kyselinu hyaluronovou neživočišného původu, stabilizovanou a přečištěnou. Aplikace snižuje riziko zánětu a negativní imunologické reakce, které by mohly nastat při procesu vstřebávání. Jedná se o stabilizovaný preparát s prodlouženým rezidenčním časem, jedna injekce má účinek 6 měsíců, poskytuje lepší komfort pro pacienta, snižuje počet návštěv lékaře. Ulehčuje bolest a zlepšuje kloubní pohyb pro následné tři měsíce. Takto aplikovaná kyselina hyaluronová přímo do kolene působí jako mazivo chrupavky a vazů a tlumí otřesy.

Zdroj: Kyselina hyaluronová

Diskuze

V diskuzi KAM JÍT? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel HanaBy.

Ahoj, vidím že máme stejný problém, povadlé koutky. Ráda bych se zeptala, zda si podstoupila nějaké ošetření, výplň nebo něco dalšího aby se ztratily a vypadaly normálně. Zajímá mě hlavně jak dlouho by aplikace výplně působila a zda se dle výplně mění i cena. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monča.

paní doktorka mi je upravila pomocí kyseliny hyaluronové, zaplatila jsem za to 1500 korun a první ošetření vydrželo více než půl roku, dnes mám za sebou již dva ošetření a jsem velmi spokojená.

Zdroj: diskuze Re: Kam jít?

Vyhlazení vrásek laserem

Vyhlazení vrásek laserem je rychlé, bezpečné a vysoce účinné. Metoda vyhlazování vrásek laserem spočívá ve vysílání speciálních paprsků, které v podkoží vyhloubí stovky drobných tunýlků. V nich dochází ke shlukování starších buněk. Ty organismus přirozenou cestou vyloučí. Zbylé tkáně vysílají tělu signál o potřebě regenerace, čímž dochází v ošetřených partiích ke zvýšené tvorbě kolagenu. Díky tomu vrásky postupně mizí a pleť se vypíná. Zároveň se ztrácí většina pigmentových skvrn a jiných defektů pleti. Před samotným ošetřením je vhodné absolvovat nejprve konzultaci s lékařem. Dle typu vrásek a jiných vlastností pokožky určí specialista vhodnou metodu omlazení pleti. Samotné ošetření nevyžaduje žádnou speciální přípravu. Vyhlazení vrásek laserem probíhá ambulantně a trvá v průměru 30 minut. Dle typu pleti a zvolené metody ošetření je třeba 1 až 4 sezení pro dosažení dokonalého výsledku. Ošetření je bezbolestné, doprovází jej pouze mírné pálení jako při delším pobytu na slunci. Po ošetření může být vyhlazená oblast 1–2 dny zarudlá nebo mírně oteklá. Část ošetřené pokožky se odloučí a nahradí se novou, pružnější vrstvou. Odstranění vrásek laserem je vhodné pro zdravé osoby starší 18 let. Nedoporučuje se těhotným a kojícím ženám.

Zdroj: Vrásky

Varování

Kyselina citronová je sice mírnější formou kyseliny, ale stále je nebezpečná. Při práci s kyselinou citronovou je třeba vždy nosit ochranný oděv. Nesprávně neutralizovaná kyselina může zabíjet zvířata, nadále rozežírat povrchy bazénů a zranit lidi. Kyselina citronová také produkuje výpary, které jsou škodlivé pro lidi a zvířata. Tato kyselina je účinným odstraňovačem skvrn, ale při nesprávném použití nebo při nedostatečném opláchnutí vážně poškozuje bazény. Mytí kyselinou citronovou mohou provádět sami majitelé bazénů, ale nejlépe je přenechat to profesionálním odborníkům na péči o bazény.

Zdroj: Kyselina citronová do bazénu

Maska s anti-aging efektem

  • 1/4 hrnku smetany ke šlehání (plnotučné)
  • 1 banán
  • 1 kapsle s vitaminem E

Smíchejte dohromady šlehačku a banán. Do obsahu vymačkejte kapsli s vitaminem E. Rozetřete na pleť a krk. Nechejte působit 15 minut a pak odstraňte vlhkou froté rukavicí. Maska zanechává pleť jemnou a vyživenou. Recept je dobře snášen při péči o vrásky kolem očí.

Výbornou alternativou vitaminu E je pupalkový olej s brutnákem. Má na pleť zklidňující účinky a je vhodný i pro velmi citlivou až atopickou pleť.

Zdroj: Přírodní domácí lifting vrásek

Domácí opravné prostředky

Nemusíte již nosit opotřebený rolák nebo šály, abyste zakryla vrásky na krku. Existuje několik způsobů, jak na vrásky v oblasti krku. Mezi domácí opravné prostředky pro odstranění vrásek na krku patří následující:

  • Šťáva z cukrové třtiny. Cukrová třtina je považována za přírodní alfa-hydroxylovou kyselinu. Cukrová třtina je hlavním zdrojem kyseliny glykolové, která má příznivý vliv na odstranění vrásek. Velmi účinná je směs z kurkumy a šťávy z cukrové třtiny. Tuto směs aplikujte na krk a nechte ji působit po dobu 20 až 30 minut. Následně je vhodné důkladné omytí krku. Tato směs by se měla aplikovat dvakrát týdně.
  • Další možností proti vráskám na krku je používání buničiny obsažené ve zralé papáje nebo i dužiny z ananasu.
  • Velmi důležitá je správná hygiena krku. Hygiena krku by neměla být jiná, než jakou používáte na obličej.
  • Krk by měl být hydratovaný, čímž dochází k odstranění a zamezení tvorby vrásek.

Zdroj: Domácí triky na vrásky na krku

Čištění pračky kyselinou citronovou a octem

Spousta lidí používá k čištění pračky – a nejen pračky – také ocet. Stačí místo pracího prášku nalít do pračky hrnek octa, do bubnu vložit starý hadr a spustit program vyvářky. Stejným způsobem můžete použít kyselinu citronovou nebo prací sodu. Ocet je velmi účinný i na vodní kámen, jen ho používejte s rozmyslem, protože velké množství octa poškozuje gumové části pračky a místo čisté pračky byste mohli mít stroj nenávratně poškozený. Budete-li kombinovat kyselinu citronovou a ocet, budete mít pračku bez vodního kamene i bez plísně.

Zdroj: Čištění pračky kyselinou citrónovou

Vedlejší účinky

Vedlejší účinky očkování proti chřipce nebývají závažné, většinou jde o zarudnutí a otok v místě vpichu různé velikosti, které většinou samy vymizí, lze také přikládat studené obklady. Dále se vyskytuje pocit únavy či zvýšená teplota. Proto je vhodné v den očkování vyloučit jakoukoli fyzickou námahu a dodržet klidový režim.

Zdroj: Očkování proti chřipce


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Jiří Dvořák

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP