Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VYRÁŽKA A PUPÍNKY NA PENISU

OBSAH

Fotogalerie penisu

Zde je k dispozici fotogalerie penisů z celého světa. Zastoupena je i Česká republika. Přehlídka penisů našinců je vidět zde. fotogalerie penisů.

Zdroj: Jak poznat plíseň na penisu

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libor Mach.

Zdravím mohl bych se zeptat mám takový malý pupínky na penisu co by to mohlo být děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza na penisu

Typy skvrn

Skvrny na penisu se rozdělují podle vzhledu do následujících skupin:

  • Vředy – nejsou časté, jedná se o malé „krátery“ na kůži. Často se objevuje strup, čirá tekutina, či dokonce hnis.
  • Papuly (pupínky) – jsou malé, v průměru nedosahují ani 1 cm.
  • Plakety (šupiny) – jsou větší než papuly a v průměru dosahují více než 1 cm.

Zdroj: Skvrny na penisu

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÉ FLEKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Vytvorili jse mi na spicce penisu a a predkozce takove bile fleky. Neboli ro ale pri moceni ro obcas pali. Nevite co to je? Diky
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na fotografii je vidět mužská kandidóza - kvasinková infekce u mužů.
Mužská kandidóza, běžně známá jako moučnivka penisu, je způsobena kvasinkou Candida. Tato houba nejlépe prospívá ve vlhkých podmínkách a penis poskytuje dobré prostředí, zejména pod předkožkou, pro jejich přežití.

Příznaky mužské kvasinkové infekce jsou:

Svědivá vyrážka, která může být bílá což vede k tvorbě bílých skvrn na penisu. Případný otok žaludu způsobuje záněty penisu - onemocnění známé jako balanitis. Svědivé pupínky se můžou zanítit a způsobit červené boláky na penisu. Rovněž můžete cítit bolest při pohlavním styku a v pokročilém stádiu může být pozorován bolestivý pocit na špičce penisu při močení. Rovněž může být přítomen konstantní neobvyklý bílý výtok pod předkožkou.

Léčba

Ve většině případů se kvasinková infekce léčí použitím jednoduch antimykotik, která jsou předepsána lékařem potom, co schválil, že je to určitě kvasinková infekce, která způsobuje tyto bílé svědivé skvrny na vašem penisu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílé fleky na penisu

Normální penis

Při měření velikosti penisu je důležité rozlišovat mezi ochablou velikostí penisu a ztopořeným penisem. Ochablý penis se značně liší co do velikosti, a to nejčastěji od 5,1 cm do 12,7 cm. Velikost ochablého penisu neurčuje velikost vztyčeného penisu. Velikost vztyčeného penisu se pohybuje v rozmezí 12, 5–17,5 centimetrů. Muži s menším ochablým penisem mají obvykle poměrně větší nárůst velikosti penisu při erekci.

Zdroj: Prodlužování penisu

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVIČKY NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luděk.

Dobrý den,

chci se zeptat - udělaly se mi u kořene penisu malé svědivé pupínky.
Mohly by to být bradavičky???
Jsem své nynější přítelkyni věrný takže nechápu jak a kde jsem k nim přišel....:(

Díky za odpověď.
Luděk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To co popisuješ, tak určitě nejsou genitální bradavičky. To je dobře! Na svědění pomůže tekutý pudr se zinkem. Natři to s tím a nech to zahojit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavičky na genitáliích

Rakovina penisu a její diagnostika

V mnoha případech vředového onemocnění penisu nebo vředů na žaludu se nejedná o rakovinu penisu. Přesné konstatování, že jde o rakovinu penisu, jde pouze po mikroskopickém vyšetření vzorku podezřelé tkáně. Případně postižené mízní uzliny lze vyšetřit pohmatem nebo ultrazvukem popřípadě počítačovou tomografií.

Zdroj: Rakovina penisu a jak jí předcházet

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Dobrý večer.

Na penisu se mi udělal bílí puchýř,který při močení nebo zvětšení penisu mě způsobuje pálení v močové trubici. Chtěl bych vědět jaké mám možnosti léčby.


Děkuji za odpověd.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza na penisu

Prodlužování penisu – video

Tady je seznam videí, na kterých je vidět prodloužení penisu.

Zdroj: Prodlužování penisu

Poradna

V naší poradně s názvem PÉČE O MASTNOU PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,
už třetí den používám kosmetiku nourifusion a musím říst, že moje pleť je teď pružnější a hebčí, ale vyskákaly mi popínky..nevím, jestli se teď moje pleť čistí a nebo mi prostě nevyhovuje...mám jí dále používat ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ahoj Marie, napiš mi sem co všechno na svou pleť používáš, jak dlouho to používáš a jak dlouho máš pupínky. Taky ty pupínky více popiš, zdali je to jako akné, nebo jako vyrážka či ekzém. Klidně to vyfoť, dej to na ulozto.cz a hoď sem pak odkaz na svou fotku. Uvidíme co se s tím dá dělat.

Zdroj: diskuze Péče o mastnou pleť

Vyrážka na stehnech u dětí

Vyrážka na stehnech může signalizovat alergie, mykózy nebo atypickou formu atopické dermatitidy. Vyrážka na stehnech se může objevit při nošení nových kalhot, které ještě nebyly vyprány, nebo kalhot vypraných v novém pracím prostředku.

Příznaky

Vyrážka může mít různý charakter: od drobných červených skvrn nevystupujících nad povrch přes pupínky až po hrboly a puchýře.

Co s tím dělat

Při výskytu se doporučují stěry na mykologické i bakteriologické vyšetření, pokud antibiotikum nepomáhá, je nutné nasadit například krém Imacort a následně dle vyšetření kultivace jinou cílenou léčbu.

Obrázky

Takto vypadá vyrážka na stehnech u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky

Diskuze

V diskuzi VYRAZKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzka Rezacova.

Prosim o radu.Nejprve se objevi suche stroupky, ktere az se sloupnou jsou cervene a potom zmizi.Srst vypadne a misto zustane svetle ruzove a po case zaroste srsti.Nevim co to zpusobuje.Koupu fenku v samponu ktery je na alergii kuze.Dostava ,,Advokat" proti parazitum.Vetsinou se vyskytne vzdy vtomto obdobi.Jedna se o rasu Dogo Argentino.Granule ma grain free,"Orijen six fisch".Prosim poradite mi co to muze byt ?? Dekuji moc prikladam foto.Zuzka
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mates.

Dobrý den, potřeboval bych poradit, mám fenku am. Pitbiulltrriera a po okoupani se jí udělala vyrážka na krku, která se postupně zvětšila na hruď a některé pupinky má různé po těle. Zprvu byly červené a zdurele a nyní se vysusily a jsou mistama začervenale.
Prosím můžete poradit co by to mohlo být a jak postupovat?
Děkuji za info...

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Vyrazka

Amputace penisu jako antikoncepce

Amputace penisu jako antikoncepce je z teoretického hlediska možná, ale v naší civilizované společnosti nepraktikovatelná.

Zdroj: Amputace penisu

Poradna

V naší poradně s názvem ÚŽEH VYRÁŽKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den, během dvou denního slunění, jsem měla vyrážku na dolní polovině zad a břicha. Byly to červené flíčky a taková krupička, pupínky s vodnatou špičkou. Druhý den v noci jsem zvracela a měla průjem. Další den vyrážka zmizela. Je možné, že souvisí se sluncem, nebo podobné vyrážky se vyskytují i u něčeho jiného. Nejsem na nic alergická.
Děkuji Vám za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Příčiny projevů na kůži jsou vždy těžko identifikovatelné. To, co popisujete může být solární ekzém, ale i akutní reakce na nějaký alergen třeba z vody při koupání nebo i z nějakého ovoce. Důležité je, že vyrážka zmizela. Dobré je pak místo s výsevem nevystavovat slunci po dobu dvou týdnů od zahojení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Úžeh vyrážka

Jsou skvrny na penisu běžné?

Skvrny na penisu jsou časté a většinou nemají závažnější příčinu. Skvrny však mohou signalizovat určité zdravotní problémy, proto pokud máte obavy, raději vyhledejte lékařskou pomoc.

Zdroj: Skvrny na penisu

Poradna

V naší poradně s názvem AMPUTACE PENISU A JEHO NAHRAZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Absolvovat obřízku v dospělém věku je holý nesmysl a na svém případu vidíte následky takové hloupé volby. Obřízka je nepřirozený zásah do lidského těla, ať se udělá v jakémkoliv věku. Pokud není indikována fimózou, tak je její provádění absolutně proti přírodě a hyzdí mužské penisy.
Náhrada ztracené předkožky není možná, protože není z čeho brát potřebnou tkáň, kterou by se nahradila původní předkožka. Vaše představa uříznout kus vašeho obřezaného penisu a nehrazení za penis někoho jiného, nebo jinou tkání z vašeho těla, je volba hodná šíleného masochisty, která nepovede k ničemu jinému, než k úplné ztrátě penisu a jeho sexuální funkčnosti.
Buďte rád, že vám penis dobře stojí a vše funguje a nesnažte se si ho více poničit dalšími chirurgickými zásahy.
Pokud máte na žaludu bílé fleky, tak je potřeba vyšetřit jejich příčinu, protože obřízka jako taková nemá vliv na jejich vznik. Domluvte se s lékařem v kožní ambulanci na optimálním řešení vaší situace.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan Lhoták.

Obřízka mého penisu nebyla jaksi s frajeřiny, ale ze zdravotních prblémech.

Zdroj: diskuze Amputace penisu a jeho nahrazení

Plíseň na penisu – prevence

Účinnou prevencí je bezesporu dodržování základních pravidel hygieny, a to tím více, pokud je to před pohlavním stykem. Penis omýt, přetáhnout předkožku a vymýt smegma (výpotky mazových žláz pohlavního orgánu), které se tam neustále tvoří (a má to tak být). Pokud se ale přece jen na žaludu objeví již zmíněné červené pupínky nebo flíčky jak hladké, tak i drsné, měl by se začít tento charakteristický znak mykózy léčit, i když nejsou zjevné žádné jiné problémy. Poté informovat partnerku a dohodnout se na společné léčbě. Mykóza se totiž může dále rozšířit i do okolí pohlavních orgánů.

Zdroj: Mykóza na penisu

Diskuze

V diskuzi BÍLÉ FLEKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Vytvorili jse mi na spicce penisu a a predkozce takove bile fleky. Neboli ro ale pri moceni ro obcas pali. Nevite co to je? Diky
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Emil.

Mám bílý flek na kůži penisu.Nesvědí to ani nepálí.Prostě jsem se spotil.

Zdroj: diskuze Bílé fleky na penisu

Rakovina penisu – léčba

Pokud není ještě pozdě a nádor penisu je zatím malý, anebo je zatím jen ve stádiu přednádorového ložiska, tak stačí pouhé ošetření laserem, kterým se přesně vypálí postižená tkáň, a tím se zabrání dalšímu rozvoji nádorového onemocnění na penisu. Při laserové léčbě rakoviny penisu se obvykle podaří zachovat všechny potřebné funkce penisu.

Při rozsáhlejším zachvácení penisu, kdy pacient přichází již s rozvinutým nádorem na penisu, tak již jediné řešení bývá totální resekce penisu. Totální resekce penisu znamená jeho úplná anebo částečná amputace. V další léčbě rakoviny penisu se pak pokračuje, jako u běžného zhoubného onemocnění, a to chemoterapií a ozařováním. Jako u každého zhoubného bujení, tak i u rakoviny penisu je třeba identifikovat nádor penisu včas, aby se zabránilo nepříjemným škodám při odstraňování zhoubné tkáně.

Zdroj: Rakovina penisu a jak jí předcházet

Poradna

V naší poradně s názvem JAK DLOUHO TRVÁ LÉČBA SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den, jsem 4 dny po preleceni Infectoscabem a již od druhého dne kůže vypadá hůř než předtím (červené pupínky a puchýřky a vystoupila více vyrážka na klasických místech - břicho, podpaží, ruce). Je to reakce na mast nebo se mi to ještě víc "rozjelo"? Moc děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Infectoscab léčí svrab tím, že usmrtí všechny živé roztoče. Mnoho z nich zahyne v chodbičkách pod kůží odkud už nevylezou a začnou se tam rozkládat. Tím způsobí drobné záněty projevující se jako nové červené pupínky. Tento stav by se měl upravit s postupnou výměnou pokožky, která trvá 28 dní. Úlevu ale pocítíte mnohem dříve. Trpělivost a klid jsou teď vašimi nejlepšími pomocníky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá léčba svrabu

Plísňová infekce penisu – foto

Zde je vidět několik fotografií s plísňovou infekcí penisu.

Zdroj: Mykóza na penisu

Novorozenecká vyrážka

Běžná novorozenecká vyrážka se objeví brzy po porodu, většinou okolo 3. týdne života. Během několika dní sama bez léčení zmizí. Kůže novorozence je velmi citlivá, proto se na ní snadno objeví kopřivka, pupínky nebo vyrážka.

Příznaky

U dětí se může objevit po celém těle, na rukou, na zadečku pod plenkami nebo pouze na obličeji. Projevuje se tak alergie, infekční nemoci, atopický ekzém nebo pouze běžné novorozenecké akné.

Co s tím dělat

Původ vyrážky u dětí pozná spolehlivě pouze kožní lékař. I když může kůže miminka vypadat někdy děsivě, většinou nejde o závažný problém.

Obrázky

Takto vypadá novorozenecká vyrážka.

Zdroj: Dětské pupínky

Rakovina penisu foto

Zdroj: Rakovina penisu a jak jí předcházet

Amputace penisu video

Videa zachycující amputaci penisu.

Zdroj: Amputace penisu

Pupínky v krku

Pokud se objeví pupínky na mandlích a měkkém patře, pak se jedná o onemocnění zvané herpangína. Je to onemocnění enterovirového původu. V případě, že se pupínky a drobné vřídky nacházejí i na jiných místech dutiny ústní, jedná se o herpetickou infekci.

Zdroj: Co znamenají pupínky

Amputace penisu foto

Zde najdete fotografie týkající se problematiky amputace penisu.

Zdroj: Amputace penisu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP