Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VYRÁŽKA NA CHODIDLE

OBSAH

Bolest chodidla v klidu

Bolest chodidla v klidu může signalizovat natažené drobné svaly na chodidle nebo můžete mít začínající ostruhu, případně zánět podélně příčné klenby.

Zdroj: Bolest chodidla

Poradna

V naší poradně s názvem VODNATÉ PUCHÝŘKY NA CHODIDLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zybněk.

Dobrý den, občas se mi udělá vodnatý puchýřek na chodidle. Nijak to nebolí ani nesvědí. Pokud ho propíchnu vyteče "voda" . Po několika dnech se mi oloupe kůže postižená puchýřkem. Dělá se to jak na chodidle tak i mezi prsty (většinou mezi palcem a druhým prstem ) . Jedná se o plíseň ? je na čase navštívit lékaře ?

děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

U plísně se nedělají puchýřky podlité vodou. Takové puchýře, které popisujete, vznikají tehdy, když dochází k mechanickému otlačení. Navštívení lékaře by bylo vhodné, ale zřejmě bude třeba využít zkušeností jednak kožního lékaře a zároveň i ortopéda, který odhalí příčiny otlaků.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vodnaté puchýřky na chodidle

Bolest šlachy na chodidle

Plantar fascia je šlacha, která spojuje patní kost a prsty. Její zánět je nejčastější příčinou bolesti v chodidle. A jak poznat zánět šlach? Jednoduše, zánět se vyznačuje ostrou bolestí nejčastěji v oblasti paty, která se projevuje při prvních ranních krocích po probuzení. Bolest po několika minutách chůze odezní a pata během dne stráveného na nohách prakticky nebolí. V průběhu dne se plantární fasciitida objeví při delší době strávené sezením a následné chůzi. Toto onemocnění obecně postihuje běžce a osoby s nadváhou. Jeho příčinou je nadměrné zatížení chodidla.

Zdroj: Bolest chodidla

Poradna

V naší poradně s názvem CERNY UTVAR NA UKAZOVACKU NA CHODIDLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel D.T..

Dobry den, je to cca 3 mesice, co jsem zpozorovala na ukazovacku na chodidle cernou kulicku. Myslela jsem si, ze to je jen priskripnuta kuze a shluk krve. Postupem casu se to o malicko zvetsilo a zacalo pri chuzi bolet. Nevite prosim, co to muze byt? Prikladam fotografii.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Doporučuji co nejdříve tuto skvrnku vyšetřit dermatoscopem v ordinaci kožního lékaře. Bez tohoto vyšetření bude jakákoliv snaha o diagnózu marná. Neodkládejte to.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílé skvrny na obličejina cele

Bolest bříšek na nohou

Bolest bříška na chodidle mohou způsobit sezamské kůstky, někdy také nazývané „ložiska nohy“. Jde o drobné útvary ve šlachách, které obvykle vznikají, když se šlachy kolem palce zraní či zanítí. Často se vyskytují u mladých lidí se zvýšenou fyzickou aktivitou, jako je běh či tanec.

Zdroj: Bolest chodidla

Diskuze

V diskuzi PUCHYRE NA CHODIDLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenek.

Dobry den ,

mam dotaz,
jsem diabetik na inzulinu a pred tremi dny jsem si na plazi u more protrel chodidlo az se vytvoril dost velky puchyr ktery praskl ...
je lepsi ranu ocistit, namazat masti a nasledne zalepit a nebo nechat otevrenou na vzduchu ?
bohuzel si ted nemohu dovolit delasi dovolenou, takze potrebu poradit co je lepsi moznost, kdyz nohy musim pouzivat ... Diky za radu Zdenek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pepa.

Já bych spíše vyhledal ambulantní chirurgickou pomoc, anebo zamazat to višnovou mastí

Zdroj: diskuze Puchyre na chodidle

Vyrážka z vířivky foto

Zde můžete vidět, jak vypadá vyrážka z vířivky.

Zdroj: Vyrážka z vířivky

Poradna

V naší poradně s názvem PUCHYRE NA CHODIDLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Udržujte poranění v čistotě a v suchu. Pod náplastí by se to pařilo a vznikaly by zde choroboplodné mikroorganizmy. Pečlivě vyměňujte ponožky a kontrolujte stav hojení. Kdyby se to zanítilo, tak použijte višněvského balzám a lehce to ofačujte. Když se to do 10 dnů nezahojí, tak běžte na kožní.

Zdraví Cempírek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenek.

Díky za odpoved ... budu se tim ridit ;)

Zdroj: diskuze Puchyre na chodidle

Co znamená krupičková vyrážka na zádech

Krupičková vyrážka na zádech může naznačovat výskyt Pityriasis rosea (růžové pityriázy), což je naštěstí neškodná vyrážka, kdy se jedno ložisko postupně rozšíří na končetiny, záda, břicho, případně krk. Příčina není známá, vyrážka však není nakažlivá, pouze může svědit. Nezřídka zmizí bez léčby během 6–8 týdnů. Pityriasis rosea se nejčastěji objevuje u osob ve věku mezi 10 a 35 lety.

Zdroj: Krupičková vyrážka u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem OTEKLÉ NOHY I NA CHODIDLE. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

Dobrý den. Mám 50 let a už nějaký čas mi otékají nohy na lýtkách nad kotníky. Někdy víc,jindy míň,většinou jedna noha víc než druhá. Křečáky nemám, mám nízkou nadváhu. Na pravé noze jsem měla v dávné minulosti 2 úrazy zlomeninu a výron, před asi rokem mi na ni dost dupl kůň a měla jsem to naražený (?) po zaledování se to zpravilo. Ted mi už nějaký čas (asi 3 měsíce ) při práci v lese na nerovném terénu zcitlivěla na spodní straně chodidla a někdy po námaze ani s prstama moc nepohnu. Nyní mám už nateklý nárt a na omak citlivý. Nevím proč to je,jestli nějaký vliv nedávné naraženiny,nebo jestli jde o většinu dne namáhané nohy,prosím poraďte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Tak to vypadá, že to bude náslesek toho zranění od koně. Otok a ostatní příznaky napovídají na zánět nervu. Určitě by to měl vidět ortoped, ten to může vyléčit.

Zdroj: diskuze Oteklé nohy i na chodidle.

Alergická vyrážka – fotky

Zde můžete vidět, jak vypadá alergická vyrážka.

Zdroj: Alergická vyrážka na nohou

Poradna

V naší poradně s názvem VODNATÉ PUCHÝŘKY NA CHODIDLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

U plísně se nedělají puchýřky podlité vodou. Takové puchýře, které popisujete, vznikají tehdy, když dochází k mechanickému otlačení. Navštívení lékaře by bylo vhodné, ale zřejmě bude třeba využít zkušeností jednak kožního lékaře a zároveň i ortopéda, který odhalí příčiny otlaků.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zbyněk.

zapomněl jsem dodat že plísní jsem trpěl před těmito puchýřky .. tak jsem právě předpokládal že toto může být další projev plísně ..

děkuji

Zdroj: diskuze Vodnaté puchýřky na chodidle

Vyrážka při HIV

Vyrážka při HIV se objevuje jak na začátku onemocnění, tak i v pokročilých stadiích. Pokud máte pupínky a nejdou jednoduše vysvětlit nebo jednoduše léčit, pak pomyslete i na možnost, že jste se nakazili HIV. Tady je několik fotografií, na kterých je vidět HIV vyrážka.

Zdroj: Infekce HIV

Diskuze

V diskuzi DETOX PHARMA RECENZE NÁPLASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lída.

Mám na jednom chodidle lupenku. Je možné použít jednu náplast,nebo nalepit druhou náplast jinde.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Taky mám palmoplantární psoriázu a detoxikační náplasti jsem použila i na místech, kde se mi kůže olupuje. Normálně jsem je snesla. Zkuste to taky a podle pocitů to když tak sundejte a používejte jen na zdravé noze, kdyby vás to nějak dráždilo.

Zdroj: diskuze Detox pharma recenze náplasti

Krupičková vyrážka

Šestá nemoc se nejčastěji projevuje u dětí v kojeneckém a batolecím věku; začíná horečkami, které klesnou po 3–4 dnech, přičemž následně nastoupí drobná krupičková vyrážka, která se šíří po trupu vzhůru ke krku a na paže, obličej zůstává téměř vždy bez vyrážky. Výsev zmizí do několika hodin, maximálně dnů.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Vyrážka na obličeji u ročního dítěte

Takováto vyrážka může signalizovat atopický ekzém, pokud se vyloučí potničky a infekční onemocnění. Pozor na tyto alergeny: rajče, celer, cibule, oříšky, ryba, jahody. Nebo se může jednat o alergickou reakci na plísně (drží se třeba na zamlžených oknech), případně o alergickou reakci na chlad.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Diskuze

V diskuzi MOZOL NA PATE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

chci poradit jestli ma mozol na pate kořen hl.asi do 5mm. Nebo to je kuri oko.
Udajne se ma pata mocit ve slane vode-
Moc dekuji za poradu Petr

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena.

Dobrý den také jsem měla něco jako mozol na chodidle, stále jsem chodila na pedikúru s tím, že je to kuří oko. Nakonec to byla vnitřní bradavice, kterou mi na chir. vyřízli a mám po bolesti. Zdravím

Zdroj: diskuze Mozol na pate

Svědivá vyrážka na nohou – léčba

K základnímu ošetření patří podávání léků proti alergii a vyvarování se kontaktu s alergenem. Pro zlepšení stavu pokožky se používají zvlhčující krémy.

Zdroj: Alergická vyrážka na nohou

Vyrážka na obličeji u starších dětí

  • kopřivka
  • plísňová infekce
  • atopická dermatitida
  • alergická dermatitida

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Vyrážka s puchýřky

Impetigo je úporná vyrážka, jež se projevuje nalitými puchýřky, které posléze praskají a vytvoří krustu medové barvy, což je hlavní poznávací znamení tohoto onemocnění. Nejčastěji se vyskytuje na místech, kam si dítě sahá, ve vlasech, na obličeji a především kolem úst. V tomto případě je nutná včasná návštěva lékaře, který předepíše antibiotika, čímž mimo jiné zamezí šíření vyrážky na další osoby.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Svědivá vyrážka

Svědivé vyrážky bývají vyvolány infekcemi, alergiemi nebo kousnutím hmyzem. Některé druhy vyrážek jsou běžné zejména u novorozenců a kojenců.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Dětské vyrážky

Vyrážka na kůži provází celou řadu infekčních virových onemocnění (zarděnky, plané neštovice, pátá a šestá nemoc) a některé bakteriální nemoci, jako je spála, hnisavý zánět mozkových blan nebo stafylokoková kožní infekce, impetigo. Vyrážka může vzniknout také jako reakce na štípnutí hmyzem, alergická reakce nebo může provázet některá onemocnění spojená s poruchou obranyschopnosti.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Co znamená krupičková vyrážka na obličeji

Krupičková vyrážka na obličeji může být projevem páté nemoci. Vyrážka se nejprve objeví v obličeji a později se šíří na ruce i nohy. Je rudá s centrálním vyblednutím, následně se slévá do velkých ploch ve tvaru prstenců či girland. Některé děti svědí, jiné ne. Trvá 10–12 dní, horečka je u ní spíš vzácná. Inkubační doba je jeden až čtyři týdny. Raději zajděte k lékaři, ten vám doporučí něco na svědění (antihistaminika), případně další léky. Důležitý je klid na lůžku. Nemocného držte stranou od ostatních. Ani na krok by se k němu neměla přiblížit nastávající maminka (hrozí vážné poškození plodu)!

Zdroj: Krupičková vyrážka u dětí

Svědivá krupičková vyrážka

Co pomáhá proti svědění kůže? Jestliže jste na pokožce svého potomka objevili svědivou krupičkovou vyrážku, může se jednat i o alergii. Ta se projeví buď několika droboučkými pupínky, nebo rozsáhle splývající fleky, či svědivou krupičkovou vyrážkou. Přidat se může i horečka. Proti svědění mohou pomoci protialergické léky, jako je Dithiaden, Claritine, Zyrtec. K lékaři zajděte, pokud vyrážku provázejí i jiné alergické projevy, a to ihned. Navštivte ho i v případě, že vyrážka nezmizí do tří dnů nebo se prudce zhoršuje.

Zdroj: Krupičková vyrážka u dětí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP