Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VYRAZKA NA NOHOU

OBSAH

Svědivá vyrážka na nohou – léčba

K základnímu ošetření patří podávání léků proti alergii a vyvarování se kontaktu s alergenem. Pro zlepšení stavu pokožky se používají zvlhčující krémy.

Zdroj: Alergická vyrážka na nohou

Diskuze

V diskuzi VYRAZKA NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Jsou to velke cervene fleky mam je na stehnech i na nartech mam to uz dva mesice a nevim co stim.Nekdy jsou suche a nekdy uplne cervene.Pokud to nekdo z vas mel prosim o radu dekuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vyrazka na nohou

Alergická vyrážka – fotky

Zde můžete vidět, jak vypadá alergická vyrážka.

Zdroj: Alergická vyrážka na nohou

Diskuze

V diskuzi PUCHÝŘKY PO CELÉM TĚLE-SVĚDIVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radmila Lőrinczová.

Prosím o radu kamarádčina maminka má malé puchýřky skoro po celém těle a je z toho nanervy. Trvá to už dlouho a každý pohyb či dotek trička nebo i kalhotky na těle ji šíleně svědí a pořád jen brečí a brečí. Bohužel jsem to nevyděla tak to nemohu blíže popsat. Byla i na alergologii kde ji vzali vzorek kůže a nic nebylo zjištěno. Kdysi měla rakovinu a ted´jí někdo postrašil že to může být příznak že se to vrací. Prosím zkuste poradit je mi ji hrozně líto je strašně hodná. Děkuji Radmila.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kaja.

dobry den cca dva mesice sd mi zjevy vyrazka na cele tvari.A na tela vyrazkA s puchyri.Co to muue byt?hrozne to svedi.

Zdroj: diskuze Puchýřky po celém těle-svědivé

Svědění nohou večer

Svědění nohou večer, jak již bylo popsáno výše, může způsobovat svrab. Svrab je infekční kožní onemocnění, které způsobuje roztoč jménem zákožka svrabová a jde o relativně častou dermatózu.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Diskuze

V diskuzi DRUHY VYRÁŽEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tamara Vodnanska.

Dobry den. Opakovaně se mi na nohou objevi silně svědivá kruhova vyrazka-jakoby hrosí kůže. V miste vyrazky je snizena citlivost. Co to muze byt? Prikladam foto. Dekuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Druhy vyrážek

Vyrážka z vířivky foto

Zde můžete vidět, jak vypadá vyrážka z vířivky.

Zdroj: Vyrážka z vířivky

Poradna

V naší poradně s názvem OTÉKÁNÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Máchová.

Dobý den,
mé vnučce, která má 16 let, občas otékají kotníky na obou nohou. Také se jí někdy objeví na nohou červené větší skvrny Prosím o radu.
Děkuji
Máchová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové problémy by mohly souviset s žilní nedostatečností v dolních končetinách. Doporučuji vyšetření na interně, protože se bude jednat o systémové onemocnění a na to žádné domácí mastičky nepomůžou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otékání nohou

Pálení nohou od ledvin

Pacienti s dlouhotrvající insuficiencí, zejména pacienti s dialýzou, často trpí na uremickou nebo i nefrogenní polyneuropatii. Nejčastějšími symptomy jsou noční křeče v lýtkách, symetrické poruchy senzibility nohou i motorický neklid nohou a pálení. Příčinou zde bývá poškození způsobené usazováním látek podobných moči.

Zdroj: Polyneuropatie – bolest nohou a rukou

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ VYRÁŽKA FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Vyrážka
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vypadá to jako atopický ekzém, který může mít známou příčinu, ale taky může vznikat bez příčiny. Určitě bude vhodné udělat několik laboratorních vyšetření, se kterými vám pomůže kožní lékař. Najděte si nějakého, který bude ochoten se se zájmem zabývat vaším kožním problémem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní vyrážka foto

Krupičková vyrážka

Šestá nemoc se nejčastěji projevuje u dětí v kojeneckém a batolecím věku; začíná horečkami, které klesnou po 3–4 dnech, přičemž následně nastoupí drobná krupičková vyrážka, která se šíří po trupu vzhůru ke krku a na paže, obličej zůstává téměř vždy bez vyrážky. Výsev zmizí do několika hodin, maximálně dnů.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Diskuze

V diskuzi POCENÍ A ZÁPACH NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpa.

Pocení a zápach nohou odešel spolu s používáním iontoforézy Antipe. Jsem z ní nadšený a můžu ji jen doporučit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lukas.

Vyzkousel jdem kde jaky deodorant na nohy a nejvice mi vyhovuje antiperspirant sweatstop forte max 100ml lahvickai vydrzela cely rok. Navic zabranuje i plisnim.

Zdroj: diskuze Pocení a zápach nohou

Které typy kožních plísní nám hrozí nejakutněji při koupání ve volné přírodě?

Jako úplně nejakutnější postižení by se daly považovat postižení kůže v meziprstních prostorách dolních končetin a to hlavně ve čtvrtém a pátém meziprstí. Tam plíseň na nohou nejčastěji začíná.

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Poradna

V naší poradně s názvem FLEKY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladis.

Prosím o radu na nohou se mi udělaly flíčky viz fotografie. nevíte co by to mohlo být? děkuji za každou informaci
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na první pohled to vypadá jako popálení kůže nějakou chemikálií. Například by to mohl být hydroxid sodný (louh), který se vyskytuje jako malé bílé vločky. Ty mohly být rozsypány někde kde jste šel bos a tím se vám mohly vytvořit tyto flíčky. Jestli vás to nijak nebolí, tak to nechte v klidu odrůst a pokud to do tří týdnů nezmizí, tak navštivte kožního lékaře, který to bude moci lépe vyšetřit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Fleky na nohou

Vyrážka na obličeji u ročního dítěte

Takováto vyrážka může signalizovat atopický ekzém, pokud se vyloučí potničky a infekční onemocnění. Pozor na tyto alergeny: rajče, celer, cibule, oříšky, ryba, jahody. Nebo se může jednat o alergickou reakci na plísně (drží se třeba na zamlžených oknech), případně o alergickou reakci na chlad.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Diskuze

V diskuzi POCENÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Na pocení nohou jsem vyzkoušela různé věci, ale nejvíce mi pomohla Iontoforéza. Mám ji doma něco málo přes rok a pocení nohou je pryč. Nejdřív jsem ji používala 3x týdně, pak jsem intervaly prodlužovala a teď to stačí jednou za měsíc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tereza.

Dávám Alici za pravdu. Manžel i syn měli velké problémy s pocením nohou. Vyzkoušely spoustu přípravků. Pak se někde dověděli o Intoforéze. Vážně jim to pomohlo.

Zdroj: diskuze Pocení nohou

Nebezpečí plísně nehtů na nohou

Plíseň nehtů není život ohrožující onemocnění, ale neměla by být brána na lehkou váhu. Plíseň může omezit funkci zasaženého prstu nebo celé nohy a pacienti pak mají potíže při chůzi.

Zdroj: Jak bojovat s plísní nehtů na nohou

Diskuze

V diskuzi JAK ZMĚKČIT TVRDÉ NEHTY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobrý večer mám moc tvrdé nehty že nejdou ostříhat na nohou a dvojí se mi rostou mi divne

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak změkčit tvrdé nehty na nohou

Vyrážka na obličeji u starších dětí

  • kopřivka
  • plísňová infekce
  • atopická dermatitida
  • alergická dermatitida

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem KOZNI VYRAZKA PO KOUPANI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den potřebovala bych poradit byli jsem na koupalisti dva dny za sebou a po navratu se manzelovi objevila cervena vyrazka v oblasti hrudi a bricha nesvedi ale jsou to takove maly cervene pupinky.Nevime co to muze byt a co nato pouzit dekuji za rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Červené pupínky, tak zvané exantémy, jsou vířivkový exém. Pomáhá na to mast s antibuotiky, která je na předpis. Když to ale necháte být v klidu, čistotě a suchu, tak se s tím tělo vyrovná samo a do 14 dnů to zmizí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kozni vyrazka po koupani

Vyrážka s puchýřky

Impetigo je úporná vyrážka, jež se projevuje nalitými puchýřky, které posléze praskají a vytvoří krustu medové barvy, což je hlavní poznávací znamení tohoto onemocnění. Nejčastěji se vyskytuje na místech, kam si dítě sahá, ve vlasech, na obličeji a především kolem úst. V tomto případě je nutná včasná návštěva lékaře, který předepíše antibiotika, čímž mimo jiné zamezí šíření vyrážky na další osoby.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Svědivá vyrážka

Svědivé vyrážky bývají vyvolány infekcemi, alergiemi nebo kousnutím hmyzem. Některé druhy vyrážek jsou běžné zejména u novorozenců a kojenců.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Dětské vyrážky

Vyrážka na kůži provází celou řadu infekčních virových onemocnění (zarděnky, plané neštovice, pátá a šestá nemoc) a některé bakteriální nemoci, jako je spála, hnisavý zánět mozkových blan nebo stafylokoková kožní infekce, impetigo. Vyrážka může vzniknout také jako reakce na štípnutí hmyzem, alergická reakce nebo může provázet některá onemocnění spojená s poruchou obranyschopnosti.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Mravenčení nohou z cukrovky

Získané polyneuropatie jsou častější než vrozené. Nejdůležitějšími příčinami jsou přitom diabetické, alkoholově-toxické i uremické polyneuropatie. Při diabetické polyneuropatii dochází k poškození nervů – pravděpodobně následkem chorobných změn malých cév, které je zásobují (čili následkem takzvané mikroangiopatie), – jakož i k poruše látkové výměny sorbitolu. Objevuje se zejména v nohou a chodidlech, projevuje se poruchami senzibility, mravenčením nebo pocitem „dřevěných“ nohou, pálením, křečemi v lýtkách a slabostí svalů. Autonomní polyneuropatie (spoluúčast vegetativního nervového systému) se projevuje poruchami srdečního rytmu, poruchami regulace krevního tlaku spojenými se závratěmi a nevolností, poruchami vyprazdňování žaludku, poškozením střevní peristaltiky průjmem nebo zácpou, poruchami vyprazdňování měchýře a impotencí.

Zdroj: Polyneuropatie – bolest nohou a rukou

Svědění prstů na nohou

Svědění prstů na nohou bývá nejčastěji způsobeno plísněmi. Na plíseň mezi prsty se může použít mast Mykoseptin, vhodný je i arganový olej. Arganový olej má mimořádně vysoký obsah antioxidantů a vitamínů, které kůži vyživují tak, že se s napadením plísněmi dokáže lépe vyrovnat sama. Není to tvrdá chemie s okamžitým protiplísňovým účinkem, takže pokud je ložisko plísně rozsáhlejší, je vhodné v první fázi použít Mykoseptin a arganový olej až následně, jako prostředek pro zklidnění a zlepšení kvality kůže. Tento olej také pomáhá i v prokrvování kůže společně se střídáním horké a studené vody a dodržováním zásad prevence.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Příznaky vyrážky

Symptomy a příznaky vyrážky z vířivky se mohou lišit v závislosti na druhu nákazy.

Povrchovou folikulitidu mohou způsobit malé červené rány v klastrech, které se vytvářejí okolo vlasových folikulů.

Hluboká folikulitida je vyrážka, která začíná hluboko v kůži kolem folikulu a trápí celý vlasový folikul.

Zdroj: Vyrážka z vířivky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP