Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VYRÁŽKA NA PRSTECH

OBSAH

Vyrážka z vířivky foto

Zde můžete vidět, jak vypadá vyrážka z vířivky.

Zdroj: Vyrážka z vířivky

Poradna

V naší poradně s názvem BRNĚNÍ V NOCI NA PRSTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Silvie.

Chci se zeptat mám neustále v noci brnění v prstech natykaji mi prsty a bolesti zad.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Změňte polohu, ve které spíte. Podložte si více hlavu a snažte se spát na zádech.

Zdroj: diskuze Brnění v noci na prstech

Co znamená krupičková vyrážka na zádech

Krupičková vyrážka na zádech může naznačovat výskyt Pityriasis rosea (růžové pityriázy), což je naštěstí neškodná vyrážka, kdy se jedno ložisko postupně rozšíří na končetiny, záda, břicho, případně krk. Příčina není známá, vyrážka však není nakažlivá, pouze může svědit. Nezřídka zmizí bez léčby během 6–8 týdnů. Pityriasis rosea se nejčastěji objevuje u osob ve věku mezi 10 a 35 lety.

Zdroj: Krupičková vyrážka u dětí

Diskuze

V diskuzi BRNENI V PRSTECH NA RUCE(OBEDVE) se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladia.

Vprvni rade chci podekovat protoze tahle stranka mi osvetluje plno veci miho problemu.Uz druhej rok mi brni a mam sizenou citlivost v prstech u rukou,malicky a prstenicky,nekdy vic nekdy min.Dnesnim dnem zacnu ze cvyky co doporucujete,tak ze jeste jednou dekuji.Pokud bude vse uspesni budu ovsem informovat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Brneni v prstech na ruce(obedve)

Alergická vyrážka – fotky

Zde můžete vidět, jak vypadá alergická vyrážka.

Zdroj: Alergická vyrážka na nohou

Krupičková vyrážka

Šestá nemoc se nejčastěji projevuje u dětí v kojeneckém a batolecím věku; začíná horečkami, které klesnou po 3–4 dnech, přičemž následně nastoupí drobná krupičková vyrážka, která se šíří po trupu vzhůru ke krku a na paže, obličej zůstává téměř vždy bez vyrážky. Výsev zmizí do několika hodin, maximálně dnů.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem SNÍŽENÁ CITLIVOST PRSTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Hezký den.
Tři dny mám sníženou citlivost v prstech levé ruky (jsem levák). Cítím mravenčení v malíčku a prsteníčku. Může jít také o syndrom karpálního tunelu? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Spíše bych zde viděl ortopedickou příčinu a to na celé cestě nervů těchto dvou prstů. Nejčastěji bývá ložisko problému blízko páteře (krční, hrudní), lopatky a nebo ramene. Uvolnění těchto míst cílenou reflexní masáží uleví i od pocitu necitlivosti malíčku a prsteníčku. Vyhledejte ortopeda a poraďte se s ním co dál dělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Snížená citlivost prstů

Vyrážka na obličeji u ročního dítěte

Takováto vyrážka může signalizovat atopický ekzém, pokud se vyloučí potničky a infekční onemocnění. Pozor na tyto alergeny: rajče, celer, cibule, oříšky, ryba, jahody. Nebo se může jednat o alergickou reakci na plísně (drží se třeba na zamlžených oknech), případně o alergickou reakci na chlad.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Diskuze

V diskuzi NAŠI ODBORNÍCI JSOU PŘIPRAVENI VÁM POMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Optik.

Dobry den, Nikol, kontaktni cocky zrejme Vasemu problemu neprizpeji, vysadte je a navstivte co nejdrive lekare. Puvodcem muze byt infekce, ktera se do oka dostala jinou cestou nez kontaktni cockou. Take je mozne, ze Vam cocky "nesedi", jsou proste lidi, kteri je nesnesou. Je nutna pravidelna prohlidka zda cocka nedeformuje vrchni vrtstvu oka. V kazdem pripade Vas problem je nutne co nejdrive resit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vaclav.

dobry den potreboval bych poradit mam po dlanich a po prstech takove byle pupence a nevim co to je

Zdroj: diskuze Re: Naši odborníci jsou připraveni vám pomoci

Svědivá vyrážka na nohou – léčba

K základnímu ošetření patří podávání léků proti alergii a vyvarování se kontaktu s alergenem. Pro zlepšení stavu pokožky se používají zvlhčující krémy.

Zdroj: Alergická vyrážka na nohou

Diskuze

V diskuzi PLISEN POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Strháňová.

Tak s plísní pod nehtem bojuji již několik let. Vyzkoušela jsem už všechny přípravky, , Myfungal lak, Loceryl. Dost dobrý je Loceryl, používám ho, ale docela se plísně zbavit nemohu, před měsícem jsem si tuto plíseň nehtů přenesla i na ruce. Momentálně zkouším nový přípravek, o kterém kožní lékař asi neví????? Zatím jsem ho použila dvakrát, takže ještě nejásám, ale zmizela narudlá barva pod nehterm a kolem, zmizel pocit bolesti. Bojím se být příliš nadšená, ale doufám, že jsem našla to pravé. Momentálně mám plíseň na 12 prstech. Do léčby jsem investovala už asi 10000,- Kč. Farmaceutickému průmyslu přestávám věřit. Pavla S.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Přema.

Prosím vás pani Pavlo jak to teda vypada s tím druhým přípravkem po locerylu rad bych věděl o co se jedná trápi mě to na 9 prstech a snažím se o každou nit co by pomohla.

Zdroj: diskuze Plisen pod nehtem

Vyrážka na obličeji u starších dětí

  • kopřivka
  • plísňová infekce
  • atopická dermatitida
  • alergická dermatitida

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Diskuze

V diskuzi VYRÁŽKA NA STEHNECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka Hyklova.

Vyrážka , krupicka na různých částech těla

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Blanka.

Mám červenou svědivou vyrážku , začalo to na stehnech a teď v podbříšku a pažemi. Poraďte mi prosí , děkuji

Zdroj: diskuze Svědivá vyrážka červená krupice na těle

Vyrážka s puchýřky

Impetigo je úporná vyrážka, jež se projevuje nalitými puchýřky, které posléze praskají a vytvoří krustu medové barvy, což je hlavní poznávací znamení tohoto onemocnění. Nejčastěji se vyskytuje na místech, kam si dítě sahá, ve vlasech, na obličeji a především kolem úst. V tomto případě je nutná včasná návštěva lékaře, který předepíše antibiotika, čímž mimo jiné zamezí šíření vyrážky na další osoby.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem GLAUBEROVA SŮL OČISTA TĚLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VLASTA.

Mám plíseň na nehtách u nohou i šlapkách a prstech. Slyšela jsem, že jsou dobré koupele nohou s Glauberovou solí! Je to pravda ?Děkuji Vlasta

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Glauberova sůl vám na plíseň moc nepomůže. Podle vašeho popisu to vypadá, že máte rozsáhlejší infekci kožní plísně a tady pomůže už jen lék z lékárny. Nejdříve zkuste použít Clotrimazol ve spreji a když to po měsíci každodenního používání nepomůže, tak požádejte kožního lékaře o předpis na Prokanazol.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Glauberova sůl očista těla

Svědivá vyrážka

Svědivé vyrážky bývají vyvolány infekcemi, alergiemi nebo kousnutím hmyzem. Některé druhy vyrážek jsou běžné zejména u novorozenců a kojenců.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Diskuze

V diskuzi TMAVÉ KLOUBY NA RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucka.

dobrý den, dnes jsem si všimla, že mám docela tmavé klouby na prstech na rukách. A nevím, co to může být, nebo jestli je to normální ? Děkuji předem za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tmavé klouby na rukou

Dětské vyrážky

Vyrážka na kůži provází celou řadu infekčních virových onemocnění (zarděnky, plané neštovice, pátá a šestá nemoc) a některé bakteriální nemoci, jako je spála, hnisavý zánět mozkových blan nebo stafylokoková kožní infekce, impetigo. Vyrážka může vzniknout také jako reakce na štípnutí hmyzem, alergická reakce nebo může provázet některá onemocnění spojená s poruchou obranyschopnosti.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Diskuze

V diskuzi RYMA , BOLÍMI OBČAS LEVÁ KRČNÍ TEPNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mgr. Pavel Vaňura.

Sále mi teče z nosu a nemohu setoho zbavit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mgr. Pavel Vaňura.

Projev slabosti ve svalech i prstech rukou s nedostatkem síly, ztrácení zručnosti. Je mi už 76 roků, beru prášky na tlak a na cukrovku.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Ryma

Co znamená krupičková vyrážka na obličeji

Krupičková vyrážka na obličeji může být projevem páté nemoci. Vyrážka se nejprve objeví v obličeji a později se šíří na ruce i nohy. Je rudá s centrálním vyblednutím, následně se slévá do velkých ploch ve tvaru prstenců či girland. Některé děti svědí, jiné ne. Trvá 10–12 dní, horečka je u ní spíš vzácná. Inkubační doba je jeden až čtyři týdny. Raději zajděte k lékaři, ten vám doporučí něco na svědění (antihistaminika), případně další léky. Důležitý je klid na lůžku. Nemocného držte stranou od ostatních. Ani na krok by se k němu neměla přiblížit nastávající maminka (hrozí vážné poškození plodu)!

Zdroj: Krupičková vyrážka u dětí

Svědivá krupičková vyrážka

Co pomáhá proti svědění kůže? Jestliže jste na pokožce svého potomka objevili svědivou krupičkovou vyrážku, může se jednat i o alergii. Ta se projeví buď několika droboučkými pupínky, nebo rozsáhle splývající fleky, či svědivou krupičkovou vyrážkou. Přidat se může i horečka. Proti svědění mohou pomoci protialergické léky, jako je Dithiaden, Claritine, Zyrtec. K lékaři zajděte, pokud vyrážku provázejí i jiné alergické projevy, a to ihned. Navštivte ho i v případě, že vyrážka nezmizí do tří dnů nebo se prudce zhoršuje.

Zdroj: Krupičková vyrážka u dětí

Příznaky vyrážky

Symptomy a příznaky vyrážky z vířivky se mohou lišit v závislosti na druhu nákazy.

Povrchovou folikulitidu mohou způsobit malé červené rány v klastrech, které se vytvářejí okolo vlasových folikulů.

Hluboká folikulitida je vyrážka, která začíná hluboko v kůži kolem folikulu a trápí celý vlasový folikul.

Zdroj: Vyrážka z vířivky

Příznaky

Svědivé červené pupínky na krku, v podpaží, na prsou a v tříslech jsou důsledkem nahromadění potu, který se jinak běžně odpařuje a tím pokožku ochlazuje. Při nadměrném pocení se ale mohou vývody potních žlázek ucpat a vytvoří se puchýřek se zánětem v okolí. V žádném případě puchýřky nezakrývejte, podpořili byste tím pocení a další ucpávání potních žlázek. Hojení dobře urychlí čerstvý vzduch.

Zde můžete vidět, jak vypadá vyrážka z potu.

Zdroj: Vyrážka z potu

Krupičková vyrážka u miminek

Krupičková vyrážka u miminek může signalizovat výsev potniček. Na rozdíl od nás dospělých miminka neumí říct, že už to v těch všech svetříčcích, dekách a zateplených fusacích nemohou vydržet. Signálem, že jsme to přehnali, jsou právě drobné růžové pupínky na trupu, krku, na obličeji či hlavičce dítěte. Zbavíme-li miminka včas pocení, obtíže mohou trvat krátce, ale někdy se bohužel protáhnou i na několik dní. Oblékejte tedy potomka adekvátně situaci a teplotě v místnosti či venku. Přednost dávejte přírodním materiálům. Za potničky někdy může horečka a třeba i některé mastné krémy. K lékaři se vypravte v případě, že se objeví hnis, zánět, zarudlé pruhy či horečka.

Zdroj: Krupičková vyrážka u dětí

Vyrážka na obličeji ze stresu u dospělých

Na kůži se odráží aktuální stav našeho organismu. Tvoří hranici mezi vnitřním a vnějším. Na kůži se může odrazit nejen stav a fungování vnitřních orgánů, ale i naše emoční naladění. Při stresu, obavách a úzkostech se může zhoršit chronické kožní onemocnění, jak je viditelné například u atopického ekzému, nebo se může objevit nové kožní onemocnění, kde je možné jmenovat například kopřivku.

Zdroj: Vyrážka na obličeji


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP