Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VYSOKE CRP RAKOVINA

OBSAH

Rakovina slinivky

U rakoviny pankreatu vykazovaly vysoké hladiny CRP v plazmě při diagnóze 121% zvýšené riziko úmrtí na onemocnění.

Zdroj: Hodnoty CRP a rakovina

Diskuze

V diskuzi LÉČBA RAKOVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřka.

Biologickou léčbou se sice rakovina léčí, ale konkrétně Remicade se používá na zmíNěnou lupénku, vážná kloubní onemocnění a na léčení střevních zánětů. Co já vím tak třeba ve státech se léčení biologickou léčbou hodně ujímá. Asi hlavně kvůli vysoké účinnosti a na rozdíl od ostatních alternativ minimem vedlejších účinků.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: léčba rakoviny

Rakovina penisu

U mužů s rakovinou penisu, kteří mají hladinu CRP vyšší než 20 mg/l, je větší pravděpodobnost zjištění metastáz lymfatických uzlin.

Zdroj: Hodnoty CRP a rakovina

Diskuze

V diskuzi JAK SNÍŽIT GGT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Dušková.

Dobrý den, mám vysoké ggt 5,22.Pokládá se již za hodně vysoké nebo mírně vysoké.Alkohol vůbec nepiju.Uzivam triptany na migrenu,mohou mít na ggt vliv?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak snížit GGT

Co je rakovina

Slovo „rakovina“ je nesprávným překladem původně v řečtině použitého slova karkinoma – tedy krabovina. Rakovina je onemocnění, při kterém dochází k nekontrolovanému růstu určité skupiny buněk. Obecně lze říci, že u každého typu buněk, jenž v lidském organismu existuje, může dojít k rakovinnému bujení. Nádorová onemocnění se dělí podle náležitosti buněk k určitým základním typům.

Zdroj: Jak se projevuje rakovina

Diskuze

V diskuzi VYSOKÉ GMT JÁTRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Rýdlová Jiříková.

Co je nejlepší na hodně vysoké GMT? Chci kvalitu ne platit reklamu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vysoké gmt játra

Věk

Kolorektální karcinom většinou vzniká ve věku nad 50 let, výjimkou ale nejsou ani pacienti v mladém věku. Rakovina konečníku ve 20 letech je naštěstí jen výjimečným případem.

Zdroj: Rakovina konečníku

Poradna

V naší poradně s názvem CO ZNAMENÁ VYSOKÉ GGT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Kozielová.

Dobrý den,

prosím zjistili mi z krve hodnotu GGt 24.48 . Je šance na zlepšení a přežití.
Děkuji K.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takto vysoké hodnoty GGT mohou mít několik příčin (ucpané žlučovody, cirhóza jater nebo karcinom slinivky). Vy je nezmiňujete, takže nelze jen z hodnoty GGT určit prognózu. Musíte zůstat v kontaktu s lékařem, aby vám řekl příčinu zvýšených hodnot a poradil vám, jak je snížit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co znamená vysoké GGT

Rakovina prsu

Jestliže byla u rakoviny prsu zjištěna hladina CRP vyšší než 10 mg/l, předpokládalo se o 96 % vyšší riziko úmrtí z jakékoli příčiny. Riziko úmrtí na rakovinu prsu bylo o 91 % vyšší.

Zdroj: Hodnoty CRP a rakovina

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den,

moc Vás prosím o radu. Taťka 63 let má rakovinu prostaty. Bohužel ve stadiu T3b N1 M0, PSA 18,2, středně diferencovaný karcinom. Nyní má 3 měsíce hormonální léčbu. PSA kleslo na 0,57. Je v dobré kondici a nemá jiné zdravotní potíže. Vysoké PSA bylo zjištěno náhodně z krve. Prosím o radu jak pomoci. Operace mu nebyla nabídnuta z důvodu napadení uzlin. Nyní by mě podstoupit ozařování v protonovém centru s dále užívat hormonální léčbu. Myslíte, že je to dobrá volba.
Je zde šance na vyléčení? Případně jak dlouhé může být prodloužení života?
Předem Vám moc děkuji za Vaši odpověď a Váš čas.

S pozdravem a přáním hezkého dne

Michaela F.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr.

Dobrý den,
byla mi diagnostikována rakovina prostaty ,a proto bych se Vás rád zeptal ,jak proběhla léčba ozařováním v PTC Vašeho taťky.
Byl jsem v PTC Na Bulovce na MR vyšetření,kde mi lékař sdělil ,že bych měl podstoupit 21 dávek ozařováním vzhledem k velikosti prostaty.
Děkuji Petr A.

Zdroj: diskuze Rakovina prostaty

Vysoké CRP

Hodnoty, které se nacházejí za takzvanou šedou zónou, obvykle znamenají, že pacienta léčba pomocí antibiotik nemine. Nejvyšší hodnoty C-reaktivního proteinu dosahují až 300 mg/l a bývají vyvolávány těžkými bakteriálními infekcemi, například bakteriální meningitidou.

Hodnoty vysokého CRP

Nejvyšší hodnoty C-reaktivního proteinu dosahují až 300 mg/l a bývají vyvolávány těžkými bakteriálními infekcemi, například bakteriální meningitidou.

Hodnoty CRP nad 100

Hodnoty CRP nad 100 mg/l indikují bakteriální původ – bakteriální záněty plic, ledvin a podobně. Mohou také ukazovat na rozvinutou rakovinu. O tom, jak může CRP interpretovat rakovinu se dozvíte v tomto článku: CRP a rakovina.

Co značí CRP 200

Těžké bakteriální infekce (sepse – systémový infekční zánět s rozsevem choroboplodných zárodků z původního místa infekce do jiných orgánů s jejich poškozením); hodnoty CRP 200–300 mg/l.

CRP hodnoty nad 300

Takto vysoké hodnoty ukazují na septický stav. Je nutná hospitalizace s nitrožilní aplikací antibiotik.

Zdroj: CRP v krvi a jeho hodnoty

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA SLINIVKY WOBENZYM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nina.

Dobý den mám dotaz - byla jsem operována a odstraněno část slinivky ve které byl nádor a slezina. Mám dotaz zda je prospěšné užívat Wobenzym a vitamin C ve větším množství.
Děkuji
Nina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Wobenzym pomáhá hojit operací poškozenou tkáň, takže v průběhu rekonvalescence po operaci je to dobré v doporučeném dávkování 7 tablet 3 krát denně.
Vitamín C je skvělý pomocník pro vaši imunitu, ale vysoké dávky můžou škodit. Optimální příjem vitamínu C je v množství 90 mg denně, což zabezpečí vyvážená strava s dostatkem čerstvé zeleniny a ovoce. Maximální bezpečná dávka vitamínu C je 2 000 mg denně. V případě překročení této hranice si můžete způsobit tyto zdravotní obtíže: průjem, nevolnost, zvracení, pálení žáhy, břišní nadýmání a křeče, bolest hlavy, nespavost a ledvinové kameny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina slinivky wobenzym

Léčba

V léčbě se využívá extirpace, což je vyříznutí postižené tkáně a následné ozařování místa.

Zdroj: Rakovina rtu

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA DELOŽNÍHO ČÍPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

VZP už přispívá jen 500,-

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel 65jv.

Je to 500,- na jednu dávku. Celkem 1 500,- Kč

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard

Jaké druhy rakoviny mají vysoké CRP?

Hromadící se epidemiologické studie prokázaly souvislost mezi zvýšenými hladinami CRP a rizikem epiteliálních karcinomů, jako jsou karcinomy jater, plic, kolorektálního karcinomu, dělohy a prsu. Nová zjištění [1] společně naznačují, že hladiny CRP v séru mohou sloužit také jako indikátor rizika rakoviny vaječníků. K definitivní identifikaci role CRP při rozvoji rakoviny vaječníků jsou zapotřebí další studie.

Zde [2] je uvedena nová interpretace diagnostické užitečnosti CRP, která zohledňuje jedinečné vlastnosti izoforem CRP v kontextu vyvíjejícího se mikroprostředí prometastatického nádoru.

Zdroj: CRP hodnoty a rakovina

Diskuze

V diskuzi ZAŠTIPOVÁNÍ RÝMOVNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Soňa Sládková.

Já mám rýmovník už 3.rokem, vždycky, když se mě zdá, že už jsou šlahouny vysoké, tak je zkrátím a on se potom rozrůstá do stran

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel V.Svobodová.

Děkuji za radu. Kolik centimetrů necháváte narůst šlahouny,než je uštípnete?

Zdroj: diskuze Rýmovník pěstování

Rakovina děložního čípku u mužů

Rakovina děložního čípku patří mezi nejčastější typy onkologických onemocnění u žen. V České republice je ročně diagnostikováno přes 1 000 nových případů, lékaři proto doporučují očkování. Vakcína totiž stimuluje vznik protilátek proti papilomaviru, který vyvolává nežádoucí změny na sliznici děložního čípku. Očkování by měli kromě žen podstupovat i muži, podle lékařů jsou totiž oni hlavními přenašeči.

Zdroj: Rakovina děložního čípku

Diskuze

V diskuzi BÍLA PĚNA V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobré dopoledne přeji mám na vás otázku ...... mám bílou pěnu v moči .... jaká má být hodnota kyseliny močové .Jakým zpusobem ji mužu stahnou na přijatelnou hodnotu .....abych ledviknu nezatěžuval... Děkuji za vaši odpověd Petr.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr.

DNA vím co je KM jsem měl vysoké číslo ted to spadlo 400 bíla moč znamena co přesne jestli to můžete vysvětlit ,děkuji

Zdroj: diskuze Bíla pěna v moči

Rakovina a CRP

Pozitivní výsledek testu na CRP znamená, že ve vašem těle probíhá zánět. To může mít řadu různých příčin, mimo jiné například: infekční virové nebo bakteriální onemocnění, zánětlivá autoimunitní onemocnění střev, infarkt myokardu, rakovina, lupus, pneumokokový zápal plic, revmatoidní artritida, tuberkulóza, revmatická horečka. Pozitivní (zvýšená) hladina CRP se vyskytuje také ve druhé polovině těhotenství nebo u pacientek užívajících hormonální antikoncepci.

Zdroj: Hodnoty CRP a rakovina

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A LEDVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Mohou nastat problemy s ledvinami při vysoke sražlivosti posledni INR je 6.7

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Uvedené INR je příliš vysoké. Vše nad hodnotu 4 znamená předávkování antikoagulancii (léky proti srážení krve). Při takto zpomaleném srážení krve hrozí nezastavitelené krvácení a tvorba modřin bez příčiny. Toto není rozhodně dobrý stav vůbec pro nic, ani pro ledviny.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Warfarin a ledviny

Příznaky

V první fázi jde o příznaky lokální, jako je zduření rtu, které nebolí, později může dojít ke krvácení útvaru, mohou být zvětšené (zduřené) krční uzliny, kam mimo jiné může nádor metastazovat.

Zde můžete vidět, jak vypadá rakovina rtu.

Zde můžete vidět video s rakovinou rtu.

Zdroj: Rakovina rtu

Rizikové faktory vzniku

Nádor rtu se často vyskytuje u osob, které se opakovaně vystavují lokálnímu působení chemických látek v oblasti rtu. Vliv může mít i sluneční záření a jeho UV složka. Onemocnění je častější u kuřáků, obzvláště kuřáků dýmky. Onemocnění je běžnější u mužů (90 % mužů, 10 % žen). Co se týče věku, nejčastěji se vyskytuje mezi 55.–70. rokem. Častokrát je pak rakovina lokalizována na dolním rtu.

Zdroj: Rakovina rtu

ASLO léčba

Pokud je hodnota ASLO zvýšená (fyziologická norma je do 200), někde v organismu se nachází pravděpodobně streptokoky ve vysoké koncentraci a je nutné skutečnost řešit s praktickým lékařem nebo jiným specialistou, který zajistí adekvátní přeléčení antibiotiky.

Zdroj: Vysoké hodnoty ASLO

Rakovina plic ve 20 letech

V posledních letech se mluví o tom, že nových případů rakoviny plic u dvacetiletých lidí, podle odborníků, celkově mírně přibývá, přičemž upozorňují na to, že strmě stoupá křivka jejího výskytu u žen. Rozlišují se čtyři hlavní typy, z nichž je nejnebezpečnější tzv. malobuněčný karcinom plic. Tímto typem nádoru trpí zhruba 20 % mužů a 27 % žen. Průměrná délka přežití je menší než jeden rok. Je to mimo jiné dáno tím, že jednak k rozpoznání nádoru obvykle dojde pozdě a jednak jeho mimořádně agresivním růstem. Když kouříte 20 cigaret denně, za 20 let vám hrozí rakovina plic.

Zdroj: Rakovina plic

Rakovina žaludku

Bylo zjištěno, že pokud pacienti s pokročilým karcinomem žaludku měli hladinu CRP vyšší než 17 mg/l, byla u nich o 11 % vyšší pravděpodobnost úmrtí během 3 měsíců po diagnóze ve srovnání s pacienty s nižšími hladinami CRP. Pozdější studie zjistila, že CRP vyšší než 10 mg/l bylo spojeno se 77% zvýšením celkového přežití, se 196% větší pravděpodobností vyššího stupně onemocnění a 81% zvýšením pravděpodobnosti rekurence nádoru.

Zdroj: Hodnoty CRP a rakovina

Prognóza

Prognóza je vcelku dobrá, k vyléčení dojde v poměru 9 : 1, což odpovídá 90 % vyléčených pacientů. Vždy záleží na časném odhalení onemocnění.

Zdroj: Rakovina rtu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP