Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VÝTOK HLENU Z KONEČNÍKU

OBSAH

Syndrom dráždivého tračníku

Syndrom dráždivého tračníku zvyšuje produkci hlenu ve sliznici střeva. Přebytek hlenu se následně objevuje ve stolici při střevních potížích (průjmu), který je způsoben právě syndromem dráždivého tračníku. V některých případech tento syndrom naopak způsobuje zácpu.

Zdroj: Příčiny hlenu ve stolici

Diskuze

V diskuzi VÝTOK Z KONEČNÍKU - PŘÍČINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Dobry den mam na Vas maly dotaz mam znamou ktera má je po operaci a má stomii a je po mozkove mrtvici a ma vytok z konecníku co se stim da delat jeste a je po ozarkach
dekuji za blizsi informace

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výtok z konečníku - příčiny

Růžový výtok po ovulaci

Asi u 10 % žen se vyskytuje špinění uprostřed cyklu, trvající většinou jeden až dva dny. Bývá to častější u žen s dlouhými cykly. Špinění se objevuje v období nejplodnějšího bílkového hlenu, čímž hlen dostává hnědý, růžový nebo červený nádech. Je to dáno náhlým poklesem estrogenu před ovulací, není třeba se tím znepokojovat, naopak – v těchto dnech je žena nejplodnější. Pokud však špinění trvá déle než dva dny, pokud přetrvává i po vzrůstu bazální teploty, nebo pokud se místo špinění objeví jasně červené krvácení, je třeba to konzultovat s lékařem.

Pokud zaznamenáte jeden až dva dny špinění v období 7–14 dnů po ovulaci, může to znamenat, že jste těhotná. Uhnízdění zárodku v děloze lehce naruší její sliznici, to pak může vyvolat slabé špinění. Nedostaví-li se do 18 dnů po ovulaci menstruace a teploty zůstávají vysoké, těhotenství je potvrzeno i bez těhotenského testu.

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Diskuze

V diskuzi LAPAROSKOPICKÁ OPERACE PROLAPSU KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den, mám prolaps konečníku, kdy mi kromě výhřezu, odchází z konečníku i hlen, což je velice obtěžující. Kromě toho se cca 20 let léčím s ulcerozní kolitidou, v současné době je v klidovém stádiu. Lékař mi navrhl operaci. Přes konečník nepřichází v úvahu, bude to tedy operace břichem. U mne by se mohla prý povést laparoskopicky.Jenom si chci ověřit, zda se opravdu zbavím potíží, hlavně toho hlenu. Jaká jsou možná další rizika spojená s operací, mohou se tvořit při tomto způsobu pištěle? Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Laparoskopická operace prolapsu konečníku

Jak na výtok z konečníku u dětí

Výtok se u dětí může vyskytovat při nákaze roupy, při zánětu nebo při mykóze. Také u poruchy svěrače. Je vhodné provést lékařské vyšetření.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Poradna

V naší poradně s názvem RŮŽOVÝ VÝTOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel V..

Dobrý den,7.1.2019 jsem měla poslední menstruaci a 21.1. jsem měla asi 2 dny růžový výtok. Mohla bych být těhotná? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejspíš ne. Doba pro oplodnění (ovulace) by vycházela až na současné dny. Pro jistotu doporučuji udělat těhotenský test. Růžový výtok může mít několik příčin. Blíže k jejich určení se dá dojít až po vyšetření u gynekologa.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Co znamená vodnatý výtok z konečníku

Vodnatý výtok a voda z konečníku mohou souviset se zánětem ve střevě. Jedná se tedy o průvodní projevy zánětu.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Poradna

V naší poradně s názvem V HLENU SE OBJEVUJE KREV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Spilka st.

Při vykašlávání hlenu se mi objevují jakoby kapičky krve.Nic mě
nebolíani žádné jiné příznaky nemám.Pobobný stav jsem mě v roce
2009 tehdy lékař konstatoval přechozený zápal plic. Prosím o radu
jak pokračovat děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nic nezkazíte, když budete kontaktovat svého praktického lékaře, který vám nejlépe sdělí, co s tím máte dělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze V hlenu se objevuje krev

Výtok z konečníku v těhotenství

Při výtoku z konečníku v těhotenství je vhodné navštívit gynekologa, který provede výtěr z konečníku na mikrobiologické vyšetření, zda se nejedná o zánět bakteriálního původu. Konečník je možné mazat krémem Bepanthen sensiderm a dodržovat zvýšenou hygienu. Možné je i proktologické vyšetření konečníku.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Poradna

V naší poradně s názvem RŮŽOVÝ VÝTOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel V..

Takže ovulaci bych měla mít až teď? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, ovulace by měla probíhat v těchto dnech.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Co značí oranžová tekutina z konečníku

Oranžová tekutina jako výtok z konečníku může signalizovat rupturu konečníku nebo hemoroidy. Také může jít o zánět nebo o nádor. Dále se může se jednat o poruchu trávení. Vždy je vhodná konzultace s lékařem.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Co znamená zapáchající výtok z konečníku

Zapáchající výtok z konečníku může být známkou kandidové (kvasinkové) infekce. Nebo se může jednat o zápach lubrikantu smíchaného se spermatem, což je normální. Po styku je každopádně vhodná důkladná hygiena. Také se může jednat o píštěl, kterou je nutné řešit chirurgicky.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Svědění a výtok z konečníku

Tyto projevy mohou souviset s parazity, jako jsou roupi či hlísti. Podomácku hlísty nevyléčíte, je nutné vyhledat lékaře, který vám předepíše tablety Vermox k vyléčení. Další možností svědění a výtoku z konečníku je mykóza či zánět. I v těchto případech je nutná návštěva lékaře.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Diskuze

V diskuzi VYKAŠLÁVÁNÍ HLENU S KRVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JAROSLAV ORSAG.

robili mi aj vytery krku a nič a stale vykašliavam krv zo slinamy

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vykašlávání hlenu s krví

Pes má průjem a krev ve stolici

Příčinou krvavého průjmu mohou být některé léčivé, chemické nebo biologické látky. Například deriváty kumarinu nebo inandionu, které jsou součástí přípravků na hlodavce, způsobují hojný průjem s krví či výtok z konečníku.

Co s tím dělat

Okamžitě navštivte veterináře. Jde o život ohrožující stav.

Zdroj: Krvácení z konečníku u psa

Diskuze

V diskuzi BULDOČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Erbová.

Mému fr. buldočkovi bude 10 let.Pře třemi dny začala fenka mít výtok žlutohnědý,dnes dost silný.Poraďte .Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Buldoček

Žlutý výtok z ucha

Bakteriální záněty způsobují tvorbu bílého, žlutého nebo zeleného hnisu.

V tomto případě je nezbytné použít antibiotické kapky a léčbu doplnit homeopatií. Na bíložluté sekrece se doporučuje například Kalium muriaticum, Mercurius dulcis na žlutozelené, Pulsatilla na žluté. Medový výtok z ucha pak léčí Graphites.

Zdroj: Výtok z ucha u psa

Diskuze

V diskuzi UNIKÁNÍ TEKUTINY ...... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Poslední dobou,unikání tekutiny z řitního otvoru,nevím co je příčinou.

Ke kterému lékaři /obvoďákovi/ ? On doporučí další vyšetření ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bohumil.

Dobry den. Som po operacii nadoru moc.mechura 2 r. chodim na kontroly aj CT ,udajne vsetko v poriadku. Asi pred 2 mes.so zistil unik mocu,to som vyriesil urinal.kondonmy,avsak mokry som bol stale-vyteka mi cira tekutina z konecnika.Pani doktorka-urolog mi predpisala plienky a chce zistit ci to nieje prepojenie moc.mechur a konecnik. Prosim poradte co by som mal pozadovat a kde by bolo najlepsie ist,lebo cestovanie je pre mna velmi neprijemne Dakujem.mam83r.

Zdroj: diskuze Unikání tekutiny ......

Jak poznat výtok z hemoroidu

Výtok z hemoroidu poznáte tak, že se objeví bezprostředně po stolici. Hemoroidy se typicky projevují bolestí, svěděním a krvácením. Má je v podstatě každý z nás. Jde totiž o žilní pleteň, která prostupuje stěnami dolní části konečníku a řitního otvoru. Společně se zarudnutím kůže v okolí řitního otvoru jsou způsobeny zánětem. Může se přidat i krvácení, které má obvykle podobu stop jasně červené krve na stolici nebo toaletním papíře. V některých případech může být krvácení i dlouhodobé a vést postupně až k chudokrevnosti.

Hemoroidy se podle výše svého uložení obvykle dělí na vnitřní a vnější. Vnitřní jsou hlouběji v konečníku a nemusí být dlouho patrné. Upozorní na sebe nejčastěji krvácením. Velké městky mohou působením tlaku vyhřeznout navenek. Vnější hemoroidy se objevují na hranici sliznice a kůže v konečníku. Mohou tvořit tmavě červené uzlíky viditelné a hmatatelné i zvenku.

V případě vyhřeznutí hemoroidů můžete u svého řitního otvoru pozorovat tmavě červené hroznovité útvary. Obvykle jsou silně bolestivé a krvácejí. Mají většinou tendenci ke zvětšování a zhoršování. Zpočátku jsou viditelné jen po stolici nebo zvýšení tlaku uvnitř konečníku a samy se vracejí zpět. Později po vyhřeznutí zůstávají venku. Lze je ale prstem zatlačit zpět do konečníku. V nejtěžších případech již nelze vyhřezlé hemoroidy vrátit zpět.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

HOMEOPATICKÉ LÉKY NA VÝTOK Z UCHA

Vodnatý výtok:

  • nedráždivý − Silicea, Graphites;
  • dráždivý − Mercurius sollubilis, Tellurium − odírající, páchne po rybině;
  • s příměsí krve − Ferrum posphoricum.

Hnisavý výtok:

  • Hepar Sulphur − páchnoucí (jako shnilý sýr), žlutozelený, odírající;
  • Mercurius sollubilis − hnilobně páchnoucí;
  • Mercurius corrosivus − páchne více než Merc. sol., často pulzující bolest (zvláště v levém uchu);
  • Pulsatilla − hustý žlutý krémový nedráždivý výtok.

Dávkování: zpravidla 9 nebo 15 CH 2x až 5x denně 3 kuličky. Se zlepšováním stavu se prodlužují intervaly v podávání léku. Až problém zmizí úplně, lék se přestane užívat.

Zdroj: Výtok z uší

Crohnova nemoc

Přebytek hlenu ve stolici je méně častý u lidí trpících Crohnovou chorobou. Pokud se hlen objeví ve stolici nemocného, může to signalizovat rozvoj anální fisury.

Zdroj: Příčiny hlenu ve stolici

Bakteriální infekce

Bakteriální infekce způsobuje přebytek hlenu ve stolici. Příznaky bakteriální infekce jsou průjem, horečka a křeče v břiše. Některé bakteriální infekce mohou odeznít bez léčby, ale některé jsou velmi závažné a vyžadují léčbu pomocí antibiotik.

Zdroj: Příčiny hlenu ve stolici

Ideální čas pro detoxikaci sleziny

Čínská medicína udává, že po jídle nastává moment, kdy se nejsnadněji tvoří toxiny. Pokud jídlo nemůže být včas absorbováno nebo stráveno, můžou se toxiny velmi snadno nahromadit. Kromě pohybu po jídle je také možné si dát hodinu po jídle ovoce, to pomůže detoxikaci a vaše zdraví vám jistě poděkuje.

Jak zjistíme, že slezina je ohrožena toxickými látkami

Na obličeji se dlouhodobě objevují skvrny. Ženy se skvrnami na tváři mají obvykle slabší trávicí systém.

Nadměrný bílý vaginální výtok. Slezina ovládá zvlhčování našeho těla. Pokud je vylučováno vlhkosti příliš mnoho, přesahuje to možnosti sleziny a zvýšený vaginální výtok může být jedním z projevů problémů se slezinou.

Hromadění hlenu. Hlen spojený s nahromaděním vlhkosti vzniká kvůli špatnému fungování sleziny, nemohou být proto včas odstraněny vzniklé toxiny. Účinné hubnutí musí být zaměřeno na obnovu správného fungování sleziny a metabolismus hlenu, v opačném případě se problém opět vrátí jako jo-jo ke svému majiteli.

V okolí úst se vyskytuje akné nebo vřídky. Okolí rtů je ovlivňováno slezinou, a pokud se ve slezině objevují toxiny, které slezina nemůže odstranit, toxiny se neustále hromadí. Je potřeba najít způsob, jak se jich co nejdříve zbavit.

Zdroj: Zahlenění organismu

Ulcerózní kolitida

Ulcerózní kolitida je chronické zanícení sliznice tlustého střeva, na níž poškozením vznikají vředy. Tyto vředy mohou krvácet a produkovat hnis nebo hlen. Když je hlenu hodně, je ve stolici viditelný.

Zdroj: Příčiny hlenu ve stolici


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP