Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

WARFARIN A KONOPÍ

OBSAH

Warfarin a těhotenství

Warfarin se během těhotenství nedoporučuje. Žena, která otěhotní nebo plánuje otěhotnět, by měla v případě, že užívá Warfarin, informovat svého lékaře.

Zdroj: Warfarin

Diskuze

V diskuzi WARFARIN A KONOPI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Balonova.

Mohu pouzivat při Warfarinu mast z konopí ? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef Medřický.

Prosím o sdělení, zda mohu používat mast z konopí na bolest kolena, užívám-li Warfarin. Děkuji

Zdroj: diskuze Warfarin a konopi

Warfarin a citrony

Vysoké dávky vitamínu C snižují antikoagulační aktivitu Warfarinu. Proto by pacienti užívající Warfarin neměli současně užívat vitamín C v dávkách vyšších než 500 mg denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Využití konopí v kosmetice

Konopný olej bývá součástí pleťových a regeneračních krémů, avšak bývá kombinován s dalšímu účinnými složkami jako je Koenzym Q10 nebo kyselina hyaluronová. Pronikají hlouběji do pokožky, vyhlazují vrásky a zlepšují celkový tonus pleti, ale pomáhá i s opary nebo suchou a popraskanou kůží.

Zdroj: Kosmetika z konopí a její léčivé účinky

Diskuze

V diskuzi VÝROBA A POUŽITÍ MASTI A OBKLADŮ Z KONOPÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Molinová.

Dobrý den prosím o popis výroby a použivání mastí a obkladů z konopí na bércové vředy.Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výroba a použití masti a obkladů z konopí

Warfarin a citron

Citrony obsahují vitamin C. Vysoké dávky vitaminu C snižují antikoagulační aktivitu účinné látky warfarin. Pacienti užívající lék Warfarin by neměli současně užívat vitamin C v dávkách vyšších než 500 mg denně. Takže klidně citron do čaje lze použít.

Zdroj: Warfarin a ovoce

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Trochu mě zaráží Vaše naprostá nedůvěra. Samozřejmě je dobré si obejít všechny lékaře. Důvod pro padání vlasů může být prostý, ale i zcela nejasný. Neříkám, že to pomůže každému, ale mé švagrové to stoprocentně pomohlo. Ona sama si obešla všemožné lékaře, i podstoupila všechny Vámi zmiňované testy a i navazující léčby a nic ji nepomohlo. To už nehovořím o vydaných penězích na rádoby zázračné léky pro padání vlasů. Netvrdím to také o každém výrobku z konopí. My máme zkušenosti z vlastní výroby. Pokud už není jiné východisko, jiné možnosti případné léčby, nevidím důvod, proč to nezkusit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dobře Mirku, tak sem napište Lucii recept, jak jste si připravil váš šampon s domácím extraktem z konopí, ať si to může vyzkoušet a ušetřit zmíněná martiria u vlasových odborníků.

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Vzácný olej z bio konopí

Lisováním ze semen konopí se získává vzácný konopný olej. Obsahuje esenciální mastné kyseliny, které jsou pro naše tělo nezbytné, protože si je samo neumí vyrobit. Jsou to především omega 3 a omega 6 mastné kyseliny, cenné aminokyseliny, vitamíny A, B1, B2, B6, C a E a řada dalších minerálních látek. Konopný olej bývá hlavní účinnou složkou konopné kosmetiky. Má léčivé účinky, hojí, hydratuje, skvěle působí i na problematickou pleť a ceněné jsou i jeho antibakteriální účinky. Výborně se však uplatňuje i ve vlasové péči, resp. při potížích s vlasovou pokožkou, například padání vlasů, lupy, ekzémy.

Zdroj: Kosmetika z konopí a její léčivé účinky

Diskuze

V diskuzi KOSMETIKA Z KONOPÍ A JEJÍ LÉČIVÉ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LussyB.

Já všem konopnou kosmetiku chválím do nebes, protože jsem silný atopik a ni jiného mi nezabírá.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kosmetika z konopí a její léčivé účinky

Warfarin a chřest

Chřest by pacient, který užívá lék Warfarin, neměl konzumovat ve vyšším množství, jelikož obsahuje velké množství vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Diskuze

V diskuzi NEMOCI ZAKRSLÝCH KRÁLÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nana.

Dobrý večer mám zakrslého králíka a straci mi srst co to může znamenat je to sameček předchozí majitel mu dával konopí co mám dělat pořád tě mi prosím děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nemoci zakrslých králíků

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy s užíváním Warfarinu se nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ NA KŮŽI NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana.

Potřebuji poradit s plísní na zádech. Objevila se u u mého otce, který je nyní trvale na lůžku. Bojim se, aby se mu to nerozmokvalo a netrpěl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lili25.

Já bych za sebe ještě mohla doporučit konopnou kosmetiku. Měla jsem mastičku z konopí a moc mi to pomáhalo ale hlavně šampony ty byli luxusní.

Zdroj: diskuze Plíseň na kůži na zádech

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy se s užíváním Warfarinu nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Vitamín K a Warfarin

Diskuze

V diskuzi WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Obdobný problém jsme řešili se švagrovou. Po asi 1,5 měsíčním používání šamponu s doma vyrobeným extraktem z konopí má už asi 2 cm podrůsty nových vlasů. Nic jiného jí nezabíralo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vaclav.

zdravim mohl bych poprosit o recept na domaci sampon z konopi? dekuji

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Léková náhrada za Warfarin

Nové tabletové léky na ředění krve, jako je například Pradaxa, Xarelto, Eliquis, se mohou v současné době podávat u všech indikací jako Warfarin.

Zdroj: Warfarin – nežádoucí účinky

Warfarin a jed na krysy

Warfarin je jedním z léků proti srážení krve. Blokuje koagulační kaskádu a zabraňuje krvi, aby se srážela. Warfarin snižuje množství aktivního vitamínu K, který je potřeba pro tvorbu řady srážecích faktorů. Látky na podobném principu se používají i jako jed na krysy – krysa po jejich pozření zemře na vnitřní krvácení.

Zdroj: Lék warfarin

Poradna

V naší poradně s názvem REVMATOIDNÍ ARTRITIDA PLUS NEUROPATIE. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra 123.

Zdravím všechny.Mám revmatoidní artritidu dlouho asi 40 let/po anginách/ 2-3 stupně a k tomu asi 10 let neuropatii nohou a rukou.Nyní i močového měchýře,bojuji s tím 4 měsíce,moč v pořádku,potíže veliké.Opravdu hrozné spojení.Co mám za bolesti nebudu vypisovat.Jezdím často do lázní,snažím se cvičit co mě jde a hlavně chci napsat o lécích.Užívala jsem už kde co od Ibubrufenu po jiné preparáty i kortikoidy a nyní nesnáším už vůbec nic a musím trpět.Mám vedlejší účinky a je mě s léky hůř,než bez nich.Naposled mě lékař dal inj.Mectojed,sama jsem si píchala,jednou týdně,vydržela jsem do 3.inj.nedalo se to.Nevím co se mnou bude.Poraďte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zkuste svého lékaře požádat o nově zaváděné konopí. Léčivá marihuana by mohla od bolestí pomoci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Revmatoidní artritida plus neuropatie.

Těžké a unavené nohy

I s tak nepříjemným problémem jako jsou těžké a unavené nohy dokáže olej z bio konopí pomoci. Díky svému spojení s panthenolem, koenzymem Q10 a koloidním stříbrem se z něj stává téměř zázračný krém Varicann. Skvěle pomůže při dlouhodobých potížích i akutním problému, a navíc má schopnost osvěžit a ulevit na ošetřeném místě. Konopný olej tak skutečně využije každý bez ohledu na věk i pohlaví. Ideálním dárkem, který potěší, zkrášlí i pomůže od bolesti se tak může stát jakýkoli produkt konopné kosmetiky.

Zdroj: Kosmetika z konopí a její léčivé účinky

Warfarin a zázvor

Větší množství zázvoru může zvýšit riziko tvorby podlitin a krvácení.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Warfarin a červená řepa

Červenou řepu není třeba omezovat, jelikož patří mezi potraviny s nízkým obsahem vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Čočka a Warfarin

Nízký obsah vitaminu K má zejména červená čočka.

Zdroj: Warfarin a luštěniny

Warfarin a med

Med obsahuje střední množství vitaminu K, tudíž jej můžete konzumovat se střídmostí, aby nedocházelo k výkyvům vitaminu K a byl zajištěn stabilní příjem tohoto vitaminu.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Kešu ořechy a Warfarin

Pistácie ve 100g obsahují 26 mikrogramů vitamínu K. Tudíž se mohou při léčbě warfarinem konzumovat s obezřetností.

Zdroj: Warfarin a ořechy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP