Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

WARFARIN A TRESČÍ JÁTRA

OBSAH

Warfarin a citrony

Vysoké dávky vitamínu C snižují antikoagulační aktivitu Warfarinu. Proto by pacienti užívající Warfarin neměli současně užívat vitamín C v dávkách vyšších než 500 mg denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Diskuze

V diskuzi CHRONICKY ZTUČNĚLÁ JÁTRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den, ráda bych se zeptala zda se mohu oočkovat proti žloutence, když mám chronickz ztučnělá játra a vysoké hodnoty testů, letím totiž do Afriky, děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Já mám super zkušenost co se týče podpory funkce jater s ostropestřcem, beru ho v pilulkách od www.naturevia.cz, mají mimo to i super probiotika. Měla jsem špatné jaterní testy a po další kontrole mě doktorka chválila, že mi to pomáhá.

Zdroj: diskuze Chronicky ztučnělá játra

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy s užíváním Warfarinu se nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Diskuze

V diskuzi PROC JSOU ŠPATNA JÁTRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

muze to byt antikoncepci

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LussyB.

Na podporu funkce jater mi byl doporučený ostropestřec. Moje babička, kdysi užívala jako bylinku ale já bych raději něco pravidelného v tabletkách. Nemáte někdo zkušenost?

Zdroj: diskuze Proc jsou špatna játra

Největší obsah vitamínu K

Vitamín K snižuje hladinu Warfarinu v krvi. Potraviny s velkým obsahem vitamínu K jsou například játra, brokolice, růžičková kapusta, a zelená listová zelenina (špenát, mangold, koriandr, kapusta a zelí). Pokud užíváte Warfarin, měli byste se vyhnout náhlým změnám v denním příjmu těchto potravin.

Zdroj: Vitamín K a Warfarin

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK WARFARIN A CO NEJÍST PŘI JEHO UŽÍVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Crmomanová.

Dobrý den,chci se zeptat zda můžu občast játrovou paštiku.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Játra, stejně jako všechny vnitřnosti neobsahují žádný vitamín K a můžete je jíst bez omezení. Paštika vyrobená z jater nijak neovlivňuje účinky Warfarinu. Stejně tak můžete bez omezení konzumovat jakékoliv maso, taky neobsahuje žádný vitamín K.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék Warfarin a co nejíst při jeho užívání

Warfarin a citron

Citrony obsahují vitamin C. Vysoké dávky vitaminu C snižují antikoagulační aktivitu účinné látky warfarin. Pacienti užívající lék Warfarin by neměli současně užívat vitamin C v dávkách vyšších než 500 mg denně. Takže klidně citron do čaje lze použít.

Zdroj: Warfarin a ovoce

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A KOZLÍK LÉKAŘSKÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MARTIN CERNOTA.

DOBRY DEN,JE MOZNE K VARFARINU UZIVAT CAJ Z KOZLIKU LEKARSKEHO??DEKUJI ZA ODPOVED,CERNOTA M

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kozlík lékařský nijak neovlivňuje účinky Warfarinu. Pro jistotu je ale vhodné vždy překontrolovat srážlivost krve při jakékoliv nové léčbě. Dohodněte se se svým lékařem na odběru a zároveň mu tím oznamte zahájení užívání nového léčiva. Je to důležité, aby váš lékař o kozlíku věděl, protože jeho užíváním se zaneprázdňují játra. Ta pak hůře odvádí z těla ven některé léky a způsobí to jejich předávání. Těchto léků je celá řada a v příbalovém letáku jsou označeny cytochromem P450 3A4 (CYP3A4)). Warfarin do této skupiny nepatří.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a kozlík lékařský

Vitamín K

Vitamín K, jak známo, má snižující účinky na hladinu Warfarinu. Ruší jeho účinek, takže by mohlo dojít ke vzniku krevní sraženiny, která by jedince určitě ohrozila na životě. Potraviny s velkým obsahem vitamínu K jsou například játra, brokolice, růžičková kapusta a zelená listová zelenina (například špenát, mangold, koriandr, kapusta a zelí). Pokud užíváte Warfarin, měli byste se vyhnout náhlým změnám v denním příjmu těchto potravin.

Zdroj: Beru Warfarin, co při něm nesmím jíst?

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ WWW STRÁNKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Jurikova.

Dobry den,
chtela jsem se zeptat, uz ctyri roky me boli leva cast obliceje-hlavne spodni.Zacalo to zanetem zubu a pak vytrzeni.Bolest trva a vsechny vysledky jsou negativni napr.neurologie,nosni.

Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Krištofová.

Dobrý den, chťěla jsem si pročistit játra ostropestřem,myslela jsem že čajem ale známí tvrdí že ne že se pomele a ráno na lačno 1 lžička zapije vodou, nemůže mi to uškodit když mám ve žlučníku drť ?
Jestli je lepší čaj tak jak dlouho luhovat a jakě množství ??? Už to beru měsíc.
Moc dekuji za odpověd.

Zdroj: diskuze Otec pleskač www stránky

Warfarin a chřest

Chřest by pacient, který užívá lék Warfarin, neměl konzumovat ve vyšším množství, jelikož obsahuje velké množství vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Diskuze

V diskuzi ŽLUČNÍK A JÁTRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirglová Liběna.

Dobrý den,byla jsem u paní,která se zabývá činskou medicinou a zjistila mi špatnou funkci jater a žlučníku.Játra pracují na 200% a žlučník na méně jak 100%.mohli by jste mi doporučit nějakou tinkturu s pupenů?Děkuji Jirglová Liběna

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Tinkturu neznám, ale nezkoušela jste na podporu funkce jater třeba ostorpestřec?

Zdroj: diskuze Žlučník a játra

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy se s užíváním Warfarinu nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Vitamín K a Warfarin

Diskuze

V diskuzi WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Beru léky na deprese a To Citalex 1 x Rivotril 1x Lamictal 2x Quetlapin 300mg 1x Dále na tlak Rilmenidin aTwynstu Na šttnou žlázu letrox A warfarin a mám velké bolesti kloubů tak beru Aclexu a to bych neměla kvůli warfarinu mám chlopen tak musím byt na warfarinu na pradagu a xarelto a jiné léky na ředění nedostanu to je jen pro vyvolené a pojištovna to nechce hradit no ještě ,že jsem starší,ale potřebuji silné léky na bolesti mám výrustky na kloubech tak co mám dělat asi někomu na ko pr , a ještě se budu někoho prosit at si to dají za klobouk ,ale už toho mám dost a nenechám se trávit jedem na krasy .Co vám lékař neřekne Warfarin pří delším užívání způsobí mozkovou příhodu a k pomalému poleptání všech vnitřních orgánů dále poleptání krvinek a cévní stěny .Umí poškodit metabolismus vitamin K a studovaný tvor vám zakazuje zeleninu.Cévy vitamin K uzdravuje a warfarin způsobuje jejich vápenatění .Měli by si to ti vzdělanci žrat sami a ještě chcete radu at jdou někam daleko.Sbohem Jana N

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katra Novackova.

Pani MUDr Vanková-Cenková mě honem přidala 4 léky .železo a helicit,sortis,protevasc a zapoměla,že mám nemocná játra už týden nespím pořádně a drbuse jak kdybych měla blechy nedá se to vydržet a to všechno je z warfarinu ze vším bych se vyrovnala ,ale z tim ,že mám anginu pectoris a jsem uplně vyřazena ze života to jim neodpustím všem co mě zničili zdraví jen z warfarinu no šlo jim o peníze a na každého dojde I na ty lékaře vBrně na kardiologii dála na Cardu z Třebiče a i na vankovku ze ZnojmaJana N

Zdroj: diskuze Warfarin

Warfarin a jed na krysy

Warfarin je jedním z léků proti srážení krve. Blokuje koagulační kaskádu a zabraňuje krvi, aby se srážela. Warfarin snižuje množství aktivního vitamínu K, který je potřeba pro tvorbu řady srážecích faktorů. Látky na podobném principu se používají i jako jed na krysy – krysa po jejich pozření zemře na vnitřní krvácení.

Zdroj: Lék warfarin

Diskuze

V diskuzi VINŠOVÁ, SVĚTLANA:JÍDELNÍČEK PRO NEMOCNÁ JÁTRA ČLÁNEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Dobrý den, poradí mi někdo, kde najdu uvedený článek?
je na internetu uveden jako zdroj, z něhož bylo čerpáno pro jídelníček k tomuto
onemocnění. Děkuji všem, kteří mi odpovědí. Milena.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Článek je možné najít zde: www.ceskenemoci.cz/j…

Zdroj: diskuze Vinšová, světlana:jídelníček pro nemocná játra článek

Warfarin a zázvor

Větší množství zázvoru může zvýšit riziko tvorby podlitin a krvácení.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Diskuze

V diskuzi KRMENÍ ČIVAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miksovska.

Jsou pro roční civavu vhodná ke krmení drůbeží játra?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krmení čivavy

Warfarin a červená řepa

Červenou řepu není třeba omezovat, jelikož patří mezi potraviny s nízkým obsahem vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Diskuze

V diskuzi BOLEST JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislava Mašková.

Dobrý den,
mám zvětšená játra a bolí mi při zmačknutí břicha, Mám divnou chuť v puse. Děkuji za radu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest jater

Čočka a Warfarin

Nízký obsah vitaminu K má zejména červená čočka.

Zdroj: Warfarin a luštěniny

Warfarin a med

Med obsahuje střední množství vitaminu K, tudíž jej můžete konzumovat se střídmostí, aby nedocházelo k výkyvům vitaminu K a byl zajištěn stabilní příjem tohoto vitaminu.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Kešu ořechy a Warfarin

Pistácie ve 100g obsahují 26 mikrogramů vitamínu K. Tudíž se mohou při léčbě warfarinem konzumovat s obezřetností.

Zdroj: Warfarin a ořechy

Warfarin a zázvor

Pro zachování čistoty cév bez sraženin je vhodné používat zázvorovité rostliny, protože obsahují látku gingerol, ale opět v přiměřeném množství bez denních výkyvů.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Hrách a Warfarin

Hrách patří mezi potraviny s významnějším obsahem vitaminu K. Pohybuje mezi 30 a 100 µg na 1 dávku.

Zdroj: Warfarin a luštěniny

Sója a Warfarin

Za luštěniny s vysokým obsahem vitaminu K je považována především sója a výrobky z ní.

Zdroj: Warfarin a luštěniny


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP