Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

WIDEX NASLOUCHADLA

OBSAH

Sluchadla Widex

Widex nabízí pět hlavních typů sluchadel. Výběr sluchadla závisí na velikosti a typu sluchové ztráty, tvaru individuálního zvukovodu a do určité míry na individuálních uživatelských preferencích. Obecně platí, že čím silnější je sluchadlo, tím bývá větší, protože je nutná větší baterie a sluchátko. V sortimentu Widex jsou k dispozici různé níže uvedené modely:

  • Závěsné (BTE)
  • Zvukovodové (ITE)
  • Kanálové (CIC)
  • S reproduktorem ve zvukovodu (RIC)
  • S reproduktorem v uchu (RITE)

Sluchadla Widex – foto

Zde je několik fotografií sluchadel Widex.

Sluchadla Widex – cena

Zde je seznam cen sluchadel Widex.

Zdroj: Naslouchadla

Poradna

V naší poradně s názvem NÁSLOUCHADLA WIDEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Krista Sanderová.

Dobrý den.
Vaše náslouchadla Widex L32 - WL32TOBE používán již řadu let. Mám doma 3 kusy z důvodu občasných oprav.Pořád čekám na otevření opravárenského střediska v Ostravě. Vyzkoušela jsem mnoho typů náslouchadel, ale vzhledem ke své velké sluchové ztrátě- praktická hluchota , slyším pouze s náslouchadlem typu Widex L 32. Ráda bych si proto zakoupila další nové. Dostala jsem však informaci od své ošetřující lékařky, že se již tento typ nevyrábí.Prosím o zaslání typu Vašeho náslouchadla stejných parametrů a sdělení zda je již pobočka v Ostravě v provozu.

Děkuji a jsem s pozdravem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zjistila jsem pro Vás odpovědi na Vaše otázky. Klientské centrum v Ostravě by mělo být otevřeno od úterý 18.11.2014. V tomto centru si budete moci zakoupit příslušenství, kompenzační pomůcky a dostanete různé rady ohledně sluchadel. Bohužel v Ostravě zatím servis nebude, ale bude možné tam sluchadlo na servis nechat a pracovnice klientského centra opravu zprostředkuje.

Sluchadla L32 už mnoho let firma Widex nevyrábí a už je ani neopravuje. Nástupce je buď Bravo B32 nebo Bravissimo BV38. Můžete mít ale i další modely, které jsou ale už dražší – Senso Vita SV-38 nebo sluchadla SUPER, která mají reproduktor přímo ve zvukovodu.

Zde je odkaz na stažení ceníku těch sluchadel www.widex.cz/cs-cz/p…

Pro další informace se obraťte na firmu Widex. Tady jsou jejich kontaktní údaje www.widex.cz/cs-cz/k…

Zdroj: diskuze Náslouchadla widex

Naslouchadla do uší

Zvukovodová sluchadla jsou také známá jako individuální sluchadla, protože jsou vyráběna jednotlivě tak, aby vyhovovala lidskému uchu. Pohybují se ve verzi od takzvaného Micro-CIC sluchadla, které se vloží kompletně do zvukovodu, až po boltcová sluchadla, která zcela vyplňují prostor ucha.

Naslouchadla do uší – foto

Tady je možné vidět fotografie naslouchadel do uší.

Naslouchadla do uší – cena

Zde je uveden seznam cen naslouchadel do uší.

Zdroj: Naslouchadla

Poradna

V naší poradně s názvem UŠNÍ NASLOUCHADLA WIDEX DREAM MODEL D-MCB - ZÁVĚSNÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Zbránková.

Dobrý den,
prosím mohu poprosit o udání ceny výše uvedeného naslouchadla. ?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cena sluchadla Widex dream D-m CB je 7100 Kč. Jde o nejlevnější variantu. Pak jsou k dispozici další dvě varianty za cenu 26.800 Kč a 19.900 Kč. Kompletní ceník sluchadel Widex můžete vidět zde: www.widex.cz/-/media…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ušní naslouchadla widex dream model D-mCB - závěsný

Jaké sluchadlo si vybrat

V každé cenové kategorii lze vybrat kvalitní sluchadla. Důležité je zejména to, jak budete se sluchadlem rozumět a zda pro vás bude poslech příjemný. Nejznámějšími výrobci sluchadel jsou například Interton, Oticon, Siemens a Widex. Pokud si z nabízených sluchadel vyberete, bude vám zhotoven otisk ucha, který je nutný u zvukovodových nebo kanálových pro výrobu vlastního sluchadla. U závěsných sluchadel lze pro výrobu individuálního tvaru také použít otisk. Zde však existuje široký výběr odzkoušených koncovek. Sluchadlo se poté nastaví speciálním softwarovým programem na základě vašeho individuálního audiogramu. Výběr sluchadla je tedy věc individuální a záleží na vás, jaké sluchadlo si vyberete. Zde je důležité, aby sluchadlo bylo nejen funkční, ale i pro vás příjemné.

Zdroj: Naslouchadla do uší hrazená pojišťovnou

Naslouchátko Widex

Sluchadla Widex jsou dobíjecí sluchadla s kvalitním zvukem, zaručí vám celodenní používání, také streamování a skvělý zvuk, aniž byste řešili, že se vybije baterie. Beyond pracuje velmi efektivně a má nejnižší spotřebu v kategorii dobíjecích sluchadel. Pokud máte iPhone nebo iPad, můžete poslouchat zvuk přímo ve sluchadlech BEYOND Z. To znamená, že můžete poslouchat, co chcete, kdy chcete, a hlavně bez ohrožení kvality zvuku. Máte telefon se systémem Android? Pak můžete hudbu poslouchat také, ale pouze s pomocí některého zařízení DEX. Tento produkt je k dispozici přibližně od poloviny roku 2018.

Informace o sluchadlech Widex naleznete zde.

Zdroj: Naslouchátko

Naslouchadla pro neslyšící

Naslouchadla do uší jsou zdravotní pomůcky pro pacienty trpící nedoslýchavostí. Naslouchadlo je složené z mikrofonu a baterie. Prodává se v tělové barvě a vejde se do vnitřní části ucha. Vyrábí se ve více velikostech, protože nedoslýchavostí trpí i děti. Při výběru naslouchátka je velikost zásadním parametrem. Naslouchátko musí v uchu co nejlépe sedět. Jednoduše je složeno z baterie a mikrofonu. Mikrofon přijímá zvuky z okolí, které zesílí a vysílá do ucha. Proto je nutné, aby naslouchátko v uchu dobře sedělo. Jinak může dojít k interferenci zvuku a pacient slyší nepříjemné pískání. Součástí naslouchadla je také silikonový nástavec pro co nejlepší upevnění do ucha. Převod zvuku má na starosti mikrofon. Sílu zvuku lze nastavit podle indispozice (kvality sluchu) každého majitele naslouchátka. Většinou má naslouchadlo 5 úrovní hlasitosti.

Naslouchadla pro neslyšící – foto

Tady je několik fotografií, na kterých je možné vidět naslouchadla pro neslyšící.

Naslouchadla pro neslyšící – cena

Zde je seznam cen naslouchadel pro neslyšící.

Zdroj: Naslouchadla

Diskuze

V diskuzi NASLOUCHADLA SIEMENS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Spáčilová.

Dobrý den, nemohu se dopátrat na internetu přehledu naslouchadel a jejich cen od firmy Siemens. Mám naslouchadlo od firmy Widex a nejsem spokojená jak se sluchadlem, tak i se servisem. Poraďte mi prosím,kde něco k tomuto tématu najde, popř. Seriózního lékaře v okresu Břeclav,na kterého se mohu obrátit. Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Naslouchadla Siemens

Dělení sluchadel dle způsobu předání akustické energie

  • Sluchadla pro vzdušné vedení
  • Sluchadla pro kostní vedení (vibrátor)

Zdroj: Naslouchadla

Poradna

V naší poradně s názvem NASLOUCHADLA INTERTON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kondělka Miroslav.

Mam dotaz ohledně opravy sluchadla Siemens supra.rad bych nechal udělat
generalku.Mam sice widex ale nejsem moc spokojen.Siemens byl daleko lepši.
Pokut mohu,kde jsou opravny.spozdravem Kondělka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Servis naslouchadla Siemens je možný v Praze.

Sluchadlo k opravě můžete donést osobně nebo zaslat na adresu:

Sivantos s.r.o.
Molákova 576/11
Praha 8 – Karlín
186 00

Jak postupovat, když chcete naslouchátko poslat na opravu poštou?
Zabalte sluchadlo do pevné krabičky. V případě závěsného sluchadla zabalte také tvarovku.
Přiložte záruční list sluchadla. A to i v případě, že záruční doba již uplynula. Pokud je tvarovka značky Siemens, přiložte také záruční list tvarovky. U RIC sluchadel přibalte i záruční list receiveru.
Přiložte průvodní dopis s popisem závady.
Zásilku pojistěte na hodnotu sluchadla.
Uveďte zpáteční adresu včetně jména a telefonního čísla.
Po přijetí sluchadla vám opravna zašle informační SMS o obdržení vaší zásilky. Opravené sluchadlo pak dostanete na vámi uvedenou zpáteční adresu na dobírku prostřednictvím České pošty. Zároveň budete informován prostřednictvím SMS o odeslání opraveného naslouchadla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Naslouchadla interton

Dělení sluchadel dle tvaru

  • Kapesní
  • Závěsná
  • Brýlová
  • Boltcová
  • Zvukovodová

Zdroj: Naslouchadla

Diskuze

V diskuzi NASLOUCHADLA DO UŠÍ HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Holá.

Prosím Vás jak mám pořídit sluchadlo matce trvale ležící,je jí 94 let,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Růžena Bilická.

Dobrý den ! Pro trvalou nedoslýchavost používám již více jak 10 roků naslouchadlo. Na jeho výměnu mám nárok 1 x za 5 roků. Jsem na něm zcela závislá. Co se mi ale během této doby projevilo, je zejména porucha regulátoru hlasitosti u sluchadel a to vždy po záruční lhůtě. Zrovna nyní mám sluchadlo v opravě a již avízuje Widex, že oprava bude stát 1259,- Kč, což pro mne jako důchodce je docela značná částka. Příspěvek 200,- Kč, který nám byl státem poskytován měsíčně za používání kompenzačních pomůcek, byl zrušen. Přispívá na opravu sluchadel zdravotní pojišťovna ? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Naslouchadla do uší hrazené pojišťovnou

Baterie do naslouchadla

Je velmi obtížné argumentovat, která značka sluchadlových baterií zinek-vzduch je nejlepší. Technologie výroby všech baterií je věda i umění zároveň. Stanovit kvalitu baterií představuje srovnat řadu konstrukčních vlastností, jako jsou například: kapacita baterie, stabilita napětí, charakteristika vybíjení, rychlost samovybíjení (baterie se vybíjí, i když leží na polici), použité materiály, jejich chemická čistota, a dodržení předepsaných rozměrů. Současně existují stovky, možná tisíce typů sluchadel, z nichž každé má jiné energetické nároky. Některé baterie navíc sedí lépe v bateriovém pouzdru sluchadla než jiné. Dalším komplikujícím faktorem k nalezení „nejlepší baterie“ je rozdílné uživatelské využití baterie každým jednotlivcem. Jsou zde ovlivňující faktory jako: doba použití sluchadla přes den, úroveň nastavení hlasitosti sluchadla, způsob zpracování zvuku sluchadlem, vlhkost okolního prostředí atd. Neexistuje zkrátka ideální odpověď na otázku, která značka baterie do sluchadel je nejlepší.

Baterie do naslouchadla – foto

Zde je možné vidět baterie do naslouchadla.

Baterie do naslouchadla – cena

Zde je seznam cen baterií do naslouchadel.

Zdroj: Naslouchadla

Diskuze

V diskuzi JAK ČASTO JE NÁROK NA HRAZENÁ NASLOUCHADLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Za kolik let je nárok na hrazená naslouchadla. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak často je nárok na hrazená naslouchadla

Cena sluchadel

Cena sluchadla se pohybuje v rozmezí od 2 700 Kč do 24 000 Kč. Na různé sluchové vady existují odlišné typy sluchadel.

Zdroj: Naslouchadla do uší hrazená pojišťovnou

Poradna

V naší poradně s názvem PRVNÍ SLUCHADLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Chovancová.

Dobrý den. Po vyšetření na ORL jsem dostala doporučení k lékaři na své první sluchadlo. S tím že lékaře si mám najít na internetu. Můžete mi poradit, kam se obrátit v Praze? Audiogram i žádanku mám. Děkuji, Chovancová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Specialista na naslouchadla je v Praze na poliklinice Budějovická. Nedaleko je výstup z metra C. Budova je červená a je to v 8. patře. Ve stejné budově je i pojišťovna VZP, a Městský úřad pro Prahu 4. Náklady na pořízení prvního naslouchadla hradí zdravotní pojišťovna v plné výši. Nezapomeňte se pak u tohoto specialisty informovat na způsob úhrady druhého a dalšího naslouchadla, popřípadě na možnost opravy.

Zdroj: diskuze Naslouchadla do uší hrazené pojišťovnou

Kde koupit naslouchátko

Aby naslouchátko k něčemu bylo, musí vám foniatr nejprve změřit sluch. Vybrat správné naslouchadlo je docela věda – zkouší se slyšitelnost, kvalita zvuku pro každé ucho zvlášť, rozhodně není vhodné nakupovat jej jen tak. Dobré naslouchadlo stojí od 4 000 Kč výš, část z toho hradí zdravotní pojišťovna. Lékárna je nemá. Ta část naslouchadla, která je vsunuta do ucha, bývá zhotovena podle odlitku zvukovodu jednotlivce. Potom sedí perfektně v uchu a nevypadává ven, jako to dělala naslouchadla v dřívějších dobách. Naslouchátko by vám tedy měl předepsat lékař. Lékař vás také naučí, jak správně naslouchadlo nasazovat, pečovat o něj, vypínat ho.

Zdroj: Naslouchátko

Digitální naslouchadla

Digitální doba mění i ty nejmenší, avšak neméně potřebné přístroje. Mezi ně patří i sluchadla, pomůcky pro nedoslýchavé. Tradiční analogová sluchadla zachycovala zvuk mikrofonem a předávala jej přímo do ucha. Současné digitální přístroje se liší tím, že zvuk je v nich nejprve převeden na digitální signál, který lze dále upravovat.

Prvním krokem je zachycení směrovým mikrofonem (ten má přednostní citlivost ke zvuku přicházejícímu z určitého směru) a mění se v A/D (analogicko-digitálním) konvertoru na elektrický signál.

Vlastní úprava probíhá v digitálním signálním procesoru DSP, který tvoří řada křemíkových čipů. Procesor DSP analyzuje signál a potlačuje nežádoucí frekvence vyjadřující zvuky z okolí. Naopak řečové frekvence jsou zvýrazňovány, takže konverzace se stává srozumitelnou. DSP umí i odstranit zpětnou vazbu, která se projevuje nepříjemným pískáním. Špičková sluchadla dokážou porovnávat signál, který přichází do sluchátka, se zvukem, který je zesilován tak, aby ke zpětné vazbě nedocházelo. DSP dokáže také přizpůsobením zvuku zabránit pocitu, že je jedno ucho zablokováno, což je důležité hlavně pro příjemné vnímání vlastního hlasu. Zpracovaný zvuk je postupován do reproduktoru sluchátka. Na něj navazuje trubice, která je na konci tvarovaná tak, aby přesně zapadla do ucha uživatele.

Digitální naslouchadla – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět digitální naslouchadla.

Digitální naslouchadla – cena

Zde je seznam cen a obchodů, kde jsou k dostání digitální naslouchadla.

Zdroj: Naslouchadla

Naslouchadla Siemens

Siemens vede na poli sluchadlových technologií již více než 130 let. Neustále inovuje své produkty, snaží se zlepšovat komfort a životní styl svých zákazníků, ať už jsou jejich potřeby jakékoli.

Pochopení ztráty sluchu nám pomůže pochopit, jak sluch pracuje. Ucho je úžasný orgán, který, velmi jednoduše řečeno, změní zvukové vlny ve vzduchu na informace v mozku – a někdy emoce ve vašem srdci. To může vnímat zvuky sotva slyšitelné až po velmi hlasité, odlišit jejich hlasitost a vzdálenost a určit směr zdroje zvuku s úžasnou mírou přesnosti.

Ztráta sluchu postihuje velké množství lidí po celém světě. A ovlivňuje je v mnoha situacích. V průběhu času může ovlivnit ztráta sluchu vaši komunikaci a vztah s ostatními negativním způsobem. Tím, že postižení sluchu není řešeno, může se omezení fyzické kondice stát také psychickým problémem. To je důvod, proč je tak důležité hledat řešení ihned.

Pokud trpíte ztrátou sluchu, pak je dobré vědět, že v tom nejste sami. Ve skutečnosti jste jedním z asi 500 milionů lidí na celém světě. Ve většině zemí to znamená, že více než 1 z 6 lidí trpí určitým stupněm poruchy sluchu. Ale je příjemné vědět, že dobře vybrané sluchadlo může zlepšit komunikaci u nejméně 90 % lidí se sluchovým postižením. To znamená, že si můžete být zcela jistí, že existuje řešení i vašeho problému.

Naslouchadla Siemens – foto

Zde je několik fotografií naslouchadel od firmy Siemens.

Naslouchadla Siemens – cena

Zde je možné zakoupit naslouchadla Siemens.

Zdroj: Naslouchadla

Analogové audio obvody

Nastavitelné: Akustický obvod je analogový, s elektronickými součástkami, které umožňují jeho nastavení. Foniatr určí zesílení a ostatní charakteristiky naslouchadla potřebné pro pacienta. Poté nastaví naslouchadlo, a to buď pomocí malých ovladačů přímo na naslouchadle, nebo v laboratoři vybavené k nastavení naslouchadla. Tento typ obvodu je většinou nejméně flexibilní.

Programovatelné: Akustický obvod je analogový, ale s dalšími ovládacími elektrickými obvody, které lze naprogramovat, často víc než jedním programem. Ovládací obvod může být upraven během výroby anebo v některých případech foniatr může za pomocí počítače propojeného s naslouchadlem naprogramovat přídavné ovládací obvody. Pacient s naslouchadlem může měnit program pro různá akustická prostředí buď pomocí ovládání na samotném naslouchadle, dálkovým ovládáním, anebo v určitých případech ovládací obvody fungují automaticky. Tento typ obvodů je všeobecně více flexibilní oproti jednoduchým ovládacím obvodům.

Zdroj: Naslouchátko

Zhoršení sluchu

Zhoršení sluchu je pro staré psy typické, obvykle postihne psí miláčky při věku starším deseti let. Může se ale jednat třeba o drobné zhoršení, kdy pes již neslyší šepot, ale i o úplnou ztrátu sluchu. Na rozdíl od člověka, pro psa nejsou žádná naslouchadla, takže pokud se sluch psovi zhoršuje, neexistuje přímá kompenzační pomůcka. Pokud je ale ztráta sluchu postupná a majitel je trpělivý, může psa naučit reagovat na signály rukou či tělem. Navíc neslyšící pes sice neslyší příchod člověka, ale cítí ho – pomocí vibrací, když se člověk pohybuje po ploše. Takže i neslyšící pes si umí poradit a užít si zbytek svého života, vždy jen záleží na majiteli, jak si s jeho zdravotním problémem poradí.

Zdroj: Nemoci starých psů

Jak získat sluchadlo

Pokud hůře slyšíte, nebo máte komunikační obtíže, navštivte svého ORL lékaře, který vám provede vyšetření sluchu. V případě větší sluchové vady může být doporučena korekce sluchadlem. Sluchadlo může být vydáno buď lékařem ORL, nebo foniatrem, který má příslušný atest. Na základě vyšetření sluchu se určí, jak vysoký příspěvek můžete získat od pojišťovny. Tento příspěvek může být 2 700, 3 900, nebo 5 100 Kč.

Pokud máte od lékaře potvrzenou vadu sluchu, domluvíte si termín na vyzkoušení sluchadel. Pro první vyšetření a případně vyzkoušení sluchadla počítejte s časem 45–60 minut. Pokud si z nabízených sluchadel vyberete, bude vám zhotoven otisk ucha, který je nutný u závěsných sluchadel pro výrobu individuální tvarovky, u zvukovodových nebo kanálových pak pro výrobu vlastního sluchadla.

Zdroj: Naslouchadla do uší hrazená pojišťovnou

Používané typy

Kapesní naslouchadla: Kapesní naslouchadla se skládají z pouzdra a ušního závěsu. Pouzdro je obvykle velikosti balíčku hracích karet, obsahuje zesilovač, baterii a ovládací prvky, zatímco na závěsu je umístěn miniaturní reproduktor. Kapesní naslouchadlo může poskytnout velké zesílení a dlouhou životnost baterie za nižší cenu.

Závěsná naslouchadla (BTE): Jsou vhodná především pro těžké sluchové ztráty anebo tehdy, je-li zavedení sluchadla do zvukovodu velmi obtížné z důvodu úzkého zvukovodu. Skládají se z pouzdra, které obsahuje elektronický obvod, ovládání, baterii, mikrofon/y a často také reproduktor. Pouzdro je umístěno za ušním boltcem s propojením vedeným dolů do ucha. Zvuk z naslouchadla je do ucha přenášen akusticky tenkou plastovou trubičkou.

S reproduktorem ve zvukovodu (RIC): Na rozdíl od sluchadel závěsných (BTE) je ve sluchadlech RIC umístěn reproduktor přímo v ušní koncovce, ve zvukovodu, namísto v pouzdře sluchadla. Model RIC se skládá z pouzdra umístěného za uchem, tenkého drátku spojujícího pouzdro s reproduktorem a vlastního reproduktoru, který je vložen přímo do zvukovodu. Reproduktor je uložen v silikonovém pouzdře, které je ve formě špuntu zafixováno do ucha pacienta.

Zvukovodová sluchadla (ITE): Jsou umístěna ve vnějším zvukovodu. Občas mohou být spatřena, pokud člověk stojí tváří v tvář člověku s ITE. Naslouchadla ITE jsou vyrobena individuálně přímo podle ucha pacienta a navržena tak, aby pohodlně pasovala do ucha pacienta. Jsou vhodná pro lehké až těžké sluchové ztráty. Ventilace u těchto naslouchadel může způsobovat zpětnou vazbu. Ventilaci umožňuje tenká trubička, která poskytuje vyrovnání tlaku a její provedení má také vliv na zpětnou vazbu. Zpětná vazba (svištění či pískání) je způsobena prosakováním zvuku (většinou na vyšších frekvencích), který je znovu zesílen a může způsobovat problém u těžkých ztrát sluchu.

Kanálová sluchadla (CIC): Kanálová sluchadla jsou nejmenším modelem naslouchadel. Tento druh naslouchadla tvarem kopíruje ušní kanál a nenechává téměř žádnou viditelnou stopu po naslouchadle. To je způsobeno tím, že se vkládá hlouběji do ušního kanálu než ostatní naslouchadla, takže není vidět ani při přímém pohledu na ucho. Skořepina kanálových sluchadel je vyrobena přímo dle ucha pacienta, a proto její nošení není nepohodlné. Je v ní obsažena veškerá elektronika. Naslouchadla typu CIC mají odvětrávání a jejich hluboké umístění v ušním kanálu poskytuje přirozenější poslechový zážitek. Na rozdíl od ostatních typů naslouchadel toto naslouchadlo nezakrývá žádnou část ušního boltce plastovou skořepinou. To způsobuje, že zvuk je přijímán přirozeněji tvarem ušního boltce a je přenášen do ušního kanálu, stejně jako by byl přenášen bez naslouchadla. Některé modely CIC umožňují použití mobilního telefonu jako dálkového ovládání k nastavení naslouchadla. V případě naslouchadla typu CIC téměř nelze poznat, že pacient nosí naslouchadlo.

Kostní naslouchadla BAHA: Do kosti zakotvené naslouchadlo je sluchadlo, které k přenosu zvuku používá vibrace. Používá se, když pacient trpí poruchou vzdušného vedení. V takovém případě se pro přenos zvuku použije takzvané kostní vedení, kdy se tekutiny ve vnitřním uchu rozkmitávají přímým přenosem vibrací lebeční kosti. Naslouchadla BAHA jsou k lebeční kosti připojena pomocí implantátu. Ten tvoří titanový šroub, který je zašroubovaný asi 3–4 mm do lebeční kosti.

Každé naslouchadlo má přinejmenším mikrofon, reproduktor (běžně nazývaný sluchadlo), baterii a elektrický obvod. Elektrický obvod se liší dle zařízení, i když se jedná o stejný typ. Obvody spadají do kategorií dle způsobu zpracování signálu (analogové nebo digitální) a dle typů ovládání obvodu (nastavitelné nebo programovatelné).

Zdroj: Naslouchátko


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP