Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

WWW ÚČINNÉ INJEKCE NA ARTRROSU 3 STUPNĚ HRAZENÉ VZP CZ

OBSAH

Výhody použití GUNA injekcí

Injekce obsahují látky tělu vlastní (kolagen) a látky rostlinného původu, takže jsou dobře snášenlivé. Existuje 13 druhů pro řešení různých specifických problémů. Působí tedy vždy v té oblasti, pro kterou jsou určeny. Po aplikaci dochází k ústupu bolestí pohybového aparátu, ke zmírnění poškození způsobených poraněním, úrazem, případně průvodními chronickými onemocněními. Účinné látky jsou negativní v dopingových testech.

Zdroj: Kolagenové injekce na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem COXATROSA 2 STUPNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Kakosova.

Dobrý den,prosím i sdělení od kterého stupně je možné dostat na Coxatrosu kyčlí plně hrazené lázně.Dekuji předem za odpověď MK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U coxatrosi kyčlí je možné předepsat plně hrazené lázně, ale jen za podmínek, že se jedná o minimálně 2. stupeň typu B, a zároveň u pacienta již proběhla předchozí rehabilitace.
Lázně by měl předepsat ošetřující lékař, nebo ortoped. Veškerá rozhodnutí o poukazech na lázně pak pojišťovna řeší individuálně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Coxatrosa 2 stupne

Na co jsou kortikoidy v injekcích

Epidurální injekce steroidů, spinální kortikosteroidy injekce i spinální injekce steroidů snižují bolesti způsobené otokem nebo zánětem kolem páteře. Zlepšují fyzické funkce pacientů s nikdy nekončící bolestí v dolní části zad nebo s ischiasem. Komplikace u této aplikace kortikoidů jsou vzácné, ale i zde existují možná rizika.

Injekční forma kortikoidů se aplikuje také u endokrinních poruch, u revmatického onemocnění, poruch tvorby kolagenu, dermatologických onemocnění, u těžkých nebo život ohrožujících alergických stavů, u očního onemocnění, například herpes zoster, dále u gastrointestinálního onemocnění, u onemocnění dýchacích cest, u hematologických poruch, u onkologických onemocnění a také u edematózních stavů.

Zdroj: Co jsou to kortikoidy

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA VYSOKÝ KREVNÍ TLAK PLNĚ HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Hlaváč.

Rád bych věděl který lék je na stejné léčivé ůrovni jako je BETALOC-ZOK 50mg ovšem bez doplatku, jak se tvrdí VZP.
DĚKUJI J.HLAVÁČ

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Bez doplatku jsou pouze injekce Betaloc. BETALOC
1MG/ML INJ SOL 5X5ML

Zdroj: diskuze Doplatek na Betaloc ZOK 200 mg proč jsem doplácel

Egiramlon

Tento lék na vysoký krevní tlak je kombinací dvou účinných látek amlodipinu a ramiprilu. Amlodipin patří mezi blokátory kalciového kanálu (BKK) což jsou účinné léky, které se dobře kombinují s ACE-Inhibitory, jako je ramipril. Lék Egiramlon může zřídka způsobit otoky. Lék Egiramlon je lék na vysoký krevní tlak, který je plně hrazený pojišťovnou a pacient ho dostane v lékárně zdarma na lékařský předpis.

Zdroj: Léky na vysoký krevní tlak plně hrazené pojišťovnou

Nitrosvalová injekce

Bude vám podána jedna ampulka jednou nebo dvakrát denně injekcí do svalu.

Zdroj: Injekce Ketazon

Diskuze

V diskuzi DEFORMACE OČÍ PO NARKOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Po miniliftingu krku mám povadlou kůži kolem očí, abnormálně spadlá víčka, unavená a unavený i výraz očí, takový leklý.....potřebuju poradit, co se s tím dá dělat, aby oči nabyly původní zdravý výraz, případně jaké vitamíny užívat. Děkuji za radu. Jsem už 4. týden po zákroku.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Dobrý den, jsem rok a půl po částečné náhradě pravého kolenního kloubu. Hned po operaci jsem byla v lázních. Dnes mi na magnetické rezonanci diagnostikovali bilaterální koxartrozu 2. stupně, výrazněji vlevo. Mohu si zažádat o lázně hrazené pojišťovnou? Děkuji za odpověď. Alena

Zdroj: diskuze Deformace očí po narkoze

Lázeňská lékárna

Lázeňská lékárna se nachází v srdci Poděbrad v ulici Divadelní. Nabízí léky na předpis i bez předpisu.

Kontakt na lázně Poděbrady

Lázně Poděbrady, a.s.

Jiřího náměstí 39/I

290 33 Poděbrady

Tel.: +420 325 606 500

ck@lazne-podebrady.cz

www.lazne-podebrady.cz

Zdroj: Lázně Poděbrady hrazené pojišťovnou

Diskuze

V diskuzi INJEKCE KYSELINY HYALURONOVÉ DO KOLENA CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Weber Milan.

mám artrozu obou kolenních kloubů 3. stupně
Zmírní aplikace injekcí kyseliny hyaluronové, přímo do kloubů, následky této artrozy?
Jak dlouho působí a lejí cena?
.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Mam artrozu 3 stupne. dostala jsem hyaluronovou injekci za 1300 a 1500 kc platila pojistovna. vydrzela me 8 mesicu . pak jsem si dala za 3500 tak jsem zaplatila do obou kolen 7000kc a to me pomohlo 3 mesice.DOZVEDELA JSEM SE ZE JE INJEKCE KTERA VYDRZI 1-2 ROKY ZA 3900 KC A 500KC PLATI POJISTOVNA. CHTELA BYCH SE ZEPTAT KTERA INJEKCE VYDRZI .MAM DUCHOD A NEMOHU KAZDY PUL ROKU PLATIT INJEKCI DEKUJI DVORAKOVA

Zdroj: diskuze Injekce kyseliny hyaluronové do kolena cena

Léky bez doplatku

Máme pro seznam léků, u kterých není při výdeji požadován žádný doplatek. Dostanete je v lékárně nebo v nemocnici zdarma. Kompletní seznam léků, které plně hradí zdravotní pojišťovna najdete zde: Léky bez doplatku.

Zdroj: Léky plně hrazené pojišťovnou

Diskuze

V diskuzi MD GUNA INJEKCE KOUPIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava Kuldová.

Dobrý den,

prosím o radu, kde bych mohla koupit injekce Guna MD-HIP.

Moc děkuji a přeji pěkný den

M.Kuldová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kristina.

Dobrý den, momentálně se léčím na bolest bederní páteře -byl mě přiznaný před několika měsíci ČID I.stupně. Na RTG kyčlí byla zjištěna artróza - pravý kyčel 3.stupeň (dle MUDr.ortopeda 2+), levá kyčel 2 stupeň....RTG starý asi 10 měsíců. Momentálně pociťuji bolestivost v pravé kyčli, před 10 měsíci jsem bolest pravé kyčle nepociťovala. Mám zájem o MD kolagenové injekce. Prosím o radu, kde se dají koupit a jaká je cena. Děkuji za informaci. S pozdravem K. Valentová

Zdroj: diskuze Md guna injekce koupit

Komplexní lázeňská péče hrazená pojišťovnou

Lázeňská léčba jako nezbytná součást potřebné zdravotní péče je hrazena:

  • Plně hrazená zdravotní pojišťovnou (komplexní lázeňská péče – KLP).
  • Částečně hrazená zdravotní pojišťovnou (příspěvková lázeňská péče – PLP).

Zdroj: Lázně Poděbrady hrazené pojišťovnou

Valzap

Tento lék patří mezi sartany, které jsou velmi podobné ACE-Inhibitorům a podávají se v případě, že ACE-Iihibitory nelze z nějakého důvodu podávat. Valzap je lék na vysoký krevní tlak plně hrazený pojišťovnou, takže pacient nedoplácí a v lékárně tento lék dostane zdarma na lékařský předpis.

Zdroj: Léky na vysoký krevní tlak plně hrazené pojišťovnou

Diskuze

V diskuzi UNDESTOR DOSTUPNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slavek.

Co se UNDESTORU TýKA jsem na něm závislej a protože neni na trhu musim si nechavat píchat NEBIDO injekce každý desáty týden. NEBIDO neni hrazené pojištovnou a stojí 1kus 2500kč při dotazu na VZP mi bylo sděleno, že na příplatek nemám nárok. Vzhledem ktomu že jsem důchodce je to dost velkej vydaj. Takže takovej je stav našeho zdravotnictví. Lžou a vytíraji si snámi ......

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Undestor dostupnost

Stravování

Cena stravování je v hlavní sezoně i mimo sezonu 280 Kč/den.

Strava je podávána dle rozhodnutí lékařského ředitele v souladu s léčebným režimem lázní, podporuje celkovou léčbu pacienta a nemůže být zaměňována za stravu komerční.

Léčebná strava se skládá z kontinentální snídaně. Obědy a večeře jsou servírované a je možnost výběru ze dvou jídel.

Dále klient hradí ubytování a lázeňskou taxu ve výši 15 Kč/osobu/noc.

Zdroj: Lázně Poděbrady hrazené pojišťovnou

Diskuze

V diskuzi ARTRÓZA KYČLE KOXARTROZA 3 STUPNĚ MÁM OSTEOFYTY A ZŮŽENOU JAMKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel staněk.

mám danou diagnozu koxartrozu 3.stupně mám osteofyty a zůženou jamku je to ve stádiu operačním .takže jiná léčba už není dostupná děkuji za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Artróza kyčle koxartroza 3 stupně mám osteofyty a zůženou jamku

Dostupnost

Mezi léčivé přípravky, které se již nevyrábějí nebo nedodávají do ČR, patří KETAZON 10% UNG, KETAZON COMP. UNG, KETAZON H UNG.

Zdroj: Injekce Ketazon

Diskuze

V diskuzi MD GUNA INJEKCE KOUPIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava Kuldová.

Dobrý den,

prosím o radu, kde bych mohla koupit injekce Guna MD-HIP.

Moc děkuji a přeji pěkný den

M.Kuldová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlastislav Machů.

Prosím,kde se dají koupit injekce Guma MD HIP? děkuji

Zdroj: diskuze Md guna injekce koupit

Recenze na kolagenové injekce

Jedná se o léčbu pomocí vepřového kolagenu. Suplementace kolagenu má za úkol posílit, strukturovat a ochránit chrupavky, šlachy, vazy a kloubní pouzdra. Cílem terapie je zlepšit profil kolagenových vláken a následně i veškerých anatomických struktur, ve kterých je kolagen přítomen.

Doporučuje se aplikace 1–3x týdně po dobu prvních dvou týdnů podle závažnosti, následně pak jedno ošetření týdně až do úlevy od bolesti.

Více se můžete dozvědět i zde.

Zdroj: Kolagenové injekce na bolest

Tenormin

Je lék na vysoký krevní tlak ze skupiny beta-blokátory s účinnou látkou atenolol. Tenormin primárně používaný k léčbě vysokého krevního tlaku a bolesti na hrudi spojené se srdcem. Mezi další použití patří prevence migrén a léčba určitých nepravidelných srdečních tepů. Může být také použit s jinými léky na krevní tlak. Tenormin je lék na vysoký krevní tlak, který je plně hrazen pojišťovnou a pacient ho v lékárně dostane zdarma na lékařský předpis.

Zdroj: Léky na vysoký krevní tlak plně hrazené pojišťovnou

GUNA kolagen

Kolagenové injekce GUNA, vyráběné v Itálii, účinně pomáhají při snížení bolesti a reparaci kolagenu v měkkých tkáních a v kloubech.

Vhodná je například léčba u artróz kolen, kyčlí, ramen, drobných kloubů na rukou a nohou. Velmi dobré jsou též výsledky u bolestí hlavy, krční páteře, hrudní i bederní páteře. Injekce dobře působí i při vyzařování bolesti například do rukou nebo nohou. Úspěšná je rovněž léčba tenisových a golfových loktů (epikondylitida). Možná je i léčba natržených svalových vláken, dále stavů po zlomeninách, kdy dochází k rychlejšímu hojení. Léčba kolagenovými injekcemi výrazně snižuje otok měkkých tkání, například po úrazech nebo při zánětu.

Fyziologická regulační medicína (FRM), jejíž součástí jsou kolagenové injekce, představuje nový terapeutický přístup založený na stavu poznání molekulární fyziologie a patofyziologie neuroendokrinoimunitního systému. Cílem fyziologické regulační medicíny je restituce pozměněných hladin látek, které se přirozeně vyskytují v organismu, na fyziologickou úroveň, jedná se například o kolagen, cytokiny, neuropeptidy. FRM zpomaluje proces stárnutí.

Přípravky GUNA jsou také určeny k léčbě bolesti, obsahují kolagen doplněný přírodními látkami rostlinného původu. Kolagen je extracelulární protein, je základní stavební jednotkou pojivových tkání. Zvýšeně je odbouráván například u osteoartrózy.

Zdroj: Kolagenové injekce na bolest

Praha

Hana Jarošová pracuje v InPharm Clinic a v Revmatologickém ústavu v Praze. Více se můžete dozvědět i zde.

Tato lékařka zde hovoří o použití kolagenových MD injekcí v terapii bolesti.

Zdroj: Kolagenové injekce na bolest

Příspěvková lázeňská péče

V rámci příspěvkové lázeňské péče je zdravotní pojišťovnou hrazena léčebně rehabilitační péče. Ubytování a stravu si klient hradí sám podle platného ceníku.

Příspěvková lázeňská péče je lůžkovou lázeňskou léčebně rehabilitační péčí, a proto nemůže (dle platné legislativy) být poskytována ambulantně. To znamená, že klient musí být ubytován v registrovaném zdravotnickém zařízení.

Příspěvková lázeňská péče je poskytována 14 nebo 21 dnů podle rozhodnutí revizního lékaře zdravotní pojišťovny.

Zdroj: Lázně Poděbrady hrazené pojišťovnou

Milgamma injekce cena

  • Milgamma N inj 5x2ml 90,49 Kč,
  • Milgamma N inj 25x2ml 434,80 Kč,
  • Milgamma N inj 100x2ml 1 652,08 Kč,
  • Milgamma N inj 500x2ml 7 846,61 Kč

Zdroj: Lék Milgamma N


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP