Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

Z ČEHO SE VYRÁBÍ LÉKAŘSKÁ VAZELÍNA

OBSAH

Tip na lesklé řasy

Výrazně lesklé řasy lze v domácím prostředí dosáhnout pomocí lékařské vazelíny. Lékařská vazelina řasy obalí, tím je mírně zmohutní a krásně projasní. Vazelína se na řasy musí nanést jen v nepatrné vrstvičce pomocí čistého štětečku z nějaké staré maskary. Tímto štětečkem se pak řasy několik sekund vyčesávají a tím se účasně pomocí vazeliny vyleští. Vazelina řasy nijak zvlášť nevyživuje a ani nijak významně nedráždí oči, Vazelína v oku může na několik minut zapříčinit rozmazané vidění, které se samo napraví. Stejný postup se dá použít i pro lesklé obočí.


Zdroj: Bimatoprost na glaukom a dlouhé řasy

Poradna

V naší poradně s názvem OCHRANA PLETI PROTI MRAZU. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Jako nejlepší ochrana pleti proti mrazu a proti omrzlinám poslouží výborně lékařská vazelína. Lékařská vazelína je vedlejší produkt ze spracování ropy. Lékařská vazelína je zcela bezpečný vodu-odpuzujízí krém, bez zápachu, bílé průsvitné barvy. Nanáší se na pleť v tenoučké vrstvě i jako podkladní vrstva pod make up. Lékařská vazelína se dá běžně koupit v lekárně za 40 Kč 200 ml. Levné, rychlé, vtipné a účinné řešení proti mrazu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ochrana pleti proti mrazu.

Květy pampelišky

Z květů pampelišky se vyrábí pampeliškový med nebo sirup. Květ pomáhá léčit nemoci dýchacích cest a podporuje odkašlávání, takže je to velký pomocník při chřipce či angíně. Funguje nejen jako lék, ale i jako prevence. Květy můžeme trhat kdykoliv, neboť pampeliška kvete zpravidla po celé léto (v období od května až do října). Květy pampelišky se nedají sušit. Pokud se o to pokusíte, bude místnost za pár dní plná jemných bílých padáčků. Za nejvhodnější způsob zpracování květů lze tedy považovat med nebo sirup. Můžeme je přidávat do čaje, rozmíchat do šťávy, mazat na chleba nebo užívat jako každý jiný sirup, to jest lžičku několikrát denně.

Zdroj: Pampeliška lékařská

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ NOSU A KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petrželka Stanislav.

Poslední dobou mě začalo svědit kolem nosu a uvnitř nosu.Mastičky nepomáhají ,ani lékařská vazelína.Prosím o Vaše zkušenosti.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na svědění nosu použijte krém Myfungar, který aplikujte 2 krát denně asi tak sedm dní a mělo by to zmizet.

Zdroj: diskuze Svědění nosu a kolem nosu

Živočišné uhlí versus Carbofit

Živočišné uhlí je jedno z nejrozšířenějších a nejbezpečnějších léčiv užívaných proti průjmu. Prodává se volně v lékárnách a vyrábí ho pod různými názvy několik firem. Přípravek je určen pro dospělé a děti od 3 let, může být podán dokonce i domácím zvířatům. Za nevýhodu živočišného uhlí se považuje skutečnost, že po jeho konzumaci má stolice černou barvu, která může zakrýt případné krvácení v trávicím traktu. Živočišné uhlí se v současné době vlastně už nepoužívá, ale stále se tak označuje uhlí rostlinného původu.

Z čeho se vyrábí

Živočišné uhlí se vyrábělo spalováním zvířecích kostí za vysokých teplot bez přítomnosti kyslíku. Nyní se používá medicinální uhlí, které vzniká zuhelněním rostlinného materiálu a jež se označuje jako aktivované dřevěné, adsorpční uhlí.

Carbofit je aktivované dřevěné uhlí určené k detoxikaci organismu, konkrétně k odstranění škodlivin usazujících se ve vnitřních orgánech. Na rozdíl od uhlí živočišného původu je Carbofit až o 80 % účinnější a neobsahuje rakovinotvorné příměsi. Carbofit adsorbuje jedovaté látky, ale neodvádí z těla živiny, vitamíny a minerály. Carbofit je výborný, neboť neničí střevní flóru, váže látky dráždící střevo, reguluje střevní pochody, pomáhá proti průjmu a plynatosti a čistí organismus. Carbofit působí okamžitě: uvolňuje bolest a křeče, což potvrdí lidé, kteří problémy se střevy mají nebo měli.

Zdroj: Živočišné uhlí

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE MSM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viki.

Dobrý den, nikde se nedočtu odkud je MSM, z čeho se vyrábí, nebo jak se dosáhne čistý MSM, prostě původ MSM
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

MSM je organická síra a obsahují ji aminokyseliny methionine a cysteine, které jsou běžně dostupné v přírodních potravinách, jako je maso a mléčná syrovátka. Prvotním zdrojem MSM jsou některé bakterie a řasy, které vypouštějí MSM do vzduchu. To se pak prostřednictvím deště dostane do půdy a odtud přes rostliny do potravního řetězce. Čisté MSM se extrahuje z biologických zdrojů pomocí náročné chemické technologie v domácích podmínkách neproveditné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co je msm

Zinková pasta, popřípadě zinková mast - jak si ji připravit?

Budete k tomu potřebovat oxid zinečnatý, slunečnicový olej, tuky z ovčí vlny a žlutou vazelínu.

  • Oxid zinečnatý (ZnO) je bílá práškovitá látka, nerozpustná ve vodě. Používá se v malířství jako tak zvaná zinková běloba. Zakoupit lze jako bílý prášek v malířských potřebách. Budete ho potřebovat 300 gramů.
  • Slunečnicový olej je netěkavý olej získávaný ze semen slunečnice (Helianthus annuus). Běžně se používá jako jedlý olej do potravin a také jako zvláčňující složka v kosmetických přípravcích. Slunečnicový olej obsahuje především kyselinu linolovou, ale také lecitin, tokoferoly, karotenoidy a vosky. Obsahuje také nemalé množství vitaminu E. Běžně je k dostání v supermarketech. Budete ho potřebovat 200 gramů.
  • Tuk z ovčí vlny - neboli lanolin je žlutá mazlavá látka vylučovaná mazovými žlázami zvířat tvořících vlnu, převážná lidstvem používaná část pochází od ovce domácí. Chemicky je lanolin příbuzný s voskem, lze použít jako mast na kůži nebo jako vosk na ochranu proti vodě. Též se využívá jako surovina při výrobě krémů na boty. Vodovzdorné vlastnosti lanolinu chrání ovce proti promočení jejich vlny. Některé druhy ovcí produkují velká množství lanolinu a ten pak lze získávat lisováním vlny mezi válci. Z vlny se při zpracování (na přízi nebo plst) odstraňuje většina nebo všechen lanolin. Lanolin je k dostání vážený v lékárně. Budete ho potřebovat 50 gramů.
  • Žlutá vazelina je hořlavá polotuhá směs uhlovodíků s teplotou tání obvykle okolo 75 °C. Získává se destilací surového ropného vosku. Vazelína je průsvitná, v čisté podobě bez chuti a zápachu. Rozlišuje se vazelína žlutá vaselinum flavum a bílá vaselinum album, což je žlutá vazelína vybělená kyselinou sírovou. K výrobě zinkové pasty potřebujeme vazelínu žlutou, kterou dostaneme v lékárně. Budeme ji potřebovat 450 gramů.

Zdroj: Návod na přípravu zinkové pasty

Diskuze

V diskuzi MED se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, pokud chcete mít v čaji veškeré prospěšné látky, vmíchejte med do vlahé tekutiny.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dany.

Měl bych také dotaz. Jak přesně se med vyrábí?? Zatím jsem našel tento článek:vcelimor.cz/serial-d… ale rád bych věděl nějaké ty podrobnosti :)

Zdroj: diskuze Med

Jak často pít šalvěj?

Čaj ze šalvěje se obvykle pije v množství 4 hrnky čaje za den.
 

Zdroj: Šalvěj lékařská

Diskuze

V diskuzi RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veru.

Já trpím odjakživa ekzémy a popraskanou pokoškou, a jediná spolehlivá medicína je obyčejná VAZELÍNA - doporučuju všem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rada

Mast na svrab bez receptu

K léčbě svrabu se užívá domácí sírová mast. Vhodná je nejen na svrab ale i na léčbu různých silných ekzémů a kožních zánětů. Sírová mast se obvykle aplikuje na postižená místo po koupeli a po důkladném vysušení pokožky (u svrabu ne). Sírová mast je vhodná i pro děti, kojící ženy i těhotné.

Použití masti:

Sírovou mast si při léčbě svrabu pacient natírá zhruba 3 dny po celém těle, a až čtvrtý den se smí vykoupat a převléknout (kdyby se převlékal každý den, infikoval by tak veškeré oblečení, které s ním přišlo do kontaktu). Po třídenní přestávce se aplikace sírové masti opakuje znovu, tak dlouho, dokud příznaky zcela nezmizí. Přestože se pacient léčí sirovou mastí, nemusí se hned zbavit svědění, to může přetrvávat ještě několik dní, že ale je léčba úspěšná pozná jednoduše, a to tím, že se netvoří nové pupínky. Po vymizení příznaků je důležité kůži i nadále zvláčňovat klidně i běžnými tělovými mléky nebo podobnými příznaky.

Příprava masti:

Domácí sirná mast se dá lehce vyrobit i doma. Je k tomu potřeba prášková síra a kokosový olej (místo kokosového oleje se dá použít lékařská vazelína, nebo třeba i olivový olej). V oleji je třeba práškovou síru rozmíchat tak, aby vznikla pasta, kterou si pacient nanese na celé tělo a nechá ji 24 hodin působit. Léčba domácí sirnou mastí trvá déle a je třeba ji i opakovat každý den po dobu 12 dní. Sirná pasta se z těla musí smýt pomocí mýdla s obsahem síry.

Zdroj: Sirná mast na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem MRAZEM SPÁLENÉ TVÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Proti mrazem spáleným tvářím je nejlepší prevencí natřít pokožku lékařskou vazelínou. Lékařská vazelína vytvoří na pleti ochranný film, který nedovolí mrazu destruovat - spálit tváře. Na vazelínu je možné nanést i make-up.
Když už se spálení tváří mrazem stalo, tak se k poškozené pokožce chovejte, jako při spálení od sluníčka - mažte to 3x danně panthenolem a promazávejte hydratačním krémem. Důležité je mrazem spálená místa dobře masírovat, aby se prokrvila a rychle se tak obnovila tvorba nové pokožky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mrazem spálené tváře

Výroba droždí

Droždí se vyrábí průmyslově v drožďárnách. Samotná výroba začíná v laboratoři v malé zkumavce o objemu několika mililitrů, kde se postupně v několika fermentačních stupních získává požadované množství droždí. Po skončení fermentace se zbytky melasy a živin z růstového prostředí oddělí na separátorech, kde vznikne kvasničné mléko. Z tohoto mléka se dále odstraní část vody na vakuových filtrech a droždí se zabalí do požadovaných obalů.

Zdroj: Droždí jako lék

Poradna

V naší poradně s názvem REZANI ,PALENI V NOSE V PRAVE DIRCE PRI NADECHOVANI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den ,potrebvala bych poradit byla jsem vic jak pred mesicem bezne nachlazena a ted uz nejsem, ale zustalo me v prave dirce bolestive rezani pri nadechovani na orl jsem dostala nosni kapky dymestin a nic nepomaha koupilajsem si kapky morskou sul taky nic inhauju paru a stav se nelepsi,tak bych chtela poradit jsem v prechodu a beru lek tamoxifen a uz me zacina i suchost v ustech a bolest hlavy dekuji juzkova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkuste použít lékařskou vazelínu. Dejte si vazelínu na štětičku a rozetřete ji všude, kam dosáhnete. Vazelína nahradí chybějící zvlhčení a omezí nepřijemné pálení. Nic dalšího už nepoužívejte a nechte nos v klidu zahojit.

Zdroj: diskuze Rezani ,paleni v nose v prave dirce pri nadechovani

Levandulová silice

Inhalováním levandulové silice se urychluje léčení katarů průdušek, dále se tím urychluje i léčba chřipky, pak také angína a akutní či chronická bronchitida.

Zdroj: Levandule lékařská

Diskuze

V diskuzi MELATONIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumil Plucnara.

Podle toho jak je melatonin silný,1,5 mg jak vyrábí Aurum je málo,optimální je 3 mg může se jít až na 15 mg ale to už jsou spíše pro imnosatimulační účinky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Peckova.

Jím 3mg melatonin /nepomáhá/ má melatonin vedlejší účinky při dlouhodobém užívání?/jsou na to různé názory, že vše ještě se o něm""neví!)Eva

Zdroj: diskuze Léčba nespavosti


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP