Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZA JAK DLOUHO ZABERE DALACIN C

OBSAH

Za jak dlouho zabere Furolin

Furolin obsahuje účinnou látku nitrofurantoin - antibakteriální, širokospektrální léčivý přípravek, který je zvláště účinný při léčení infekcí močových cest u gram+ a gram- mikroorganismů.

Nitrofurantoin se okamžitě vstřebává z gastrointestinálního traktu. Velikost krystalků má vliv na rychlost absorpce a rychlost vylučování. Koncentrace, která nastane po 30 minutách po perorálním podání, přetrvává 6 hodin.

Zdroj: Antibiotika Furolin

Poradna

V naší poradně s názvem JAK DLOUHO PŮSOBÍ ANTIBIOTIKA PO DOBRÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Julie Běhůnková.

Beru Dalacin C 300 mg. Clindamycinum . 16 tobolek.Za jak dlouho se mohu naočkovat proti chřipce?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Očkování proti chřipce vždy zváží příslušný lékař, který vás bude očkovat. Měl by znát váš zdravotní stav a vědět o všech lécích, které užíváte.
Obecně se může očkovat, i když užíváte antibiotika. Rozhodující je váš aktuální stav - jestli se cítíte dobře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak dlouho působí antibiotika po dobrání

Předávkování

Excitabilita byla zaznamenána po požití vysokých dávek dětmi. Ve studiích sebevražd tří izolovaných případů se předpokládá, že příčinou smrti bylo požití tolperisonu.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÁ MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lea.

Dobrý den dnes jsem byla na injekci na zastavení menstruace. Nějaká hormonální. Je mi 48 let a mám cystu. Za jak dlouho injekce zabere. Dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Prodloužená menstruace

Za jak dlouho zabere lék Mydocalm

Účinná látka tolperison obsažená v léku Mydocalm je centrálně působící svalový relaxant, který působí na retikulární formaci v mozkovém kmeni blokováním napěťově řízených sodíkových a vápníkových kanálů.

Tolperison se téměř úplně vstřebává ze střeva a své maximální koncentrace v krevní plazmě dosahuje po 1,5 hodině po podání. Je rozsáhle metabolizován v játrech a ledvinách. Látka se vylučuje ledvinami ve dvou fázích; první s poločasem dvě hodiny a druhá s poločasem 12 hodin.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Poradna

V naší poradně s názvem OTEKLY RET V KOUTKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den, udělal se mi aft v horní části rtu v koutku. ...zapomněla jsem ho mazat AZ se drobet zvetsil a zezloutnul. Tak jsem ho začala natírat fialovou vodickou na afty. Ale pote mi začal strasne natykat v koutku dolní a horní ret. Co to prosim muže byt?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Asi to nebude aft, ale spíše folikulitidní puchýřek. Na ten nejlépe zabírá antibiotický roztok Dalacin T. Ten je k dostání v lékárně na lékařský předpis, takže bude nejvhodnější, když se zastavíte na kožním a požádáte je tam o vyšetření.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otekly ret v koutku

Nežádoucí účinky Endiaronu

Po polknutí tablety se zřídka vyskytuje nevolnost a zvracení.

Použití v těhotenství a při kojení

Užívání tablet se v těhotenství ani při kojení nedoporučuje.

Interakce s jinými léky

Žádné interakce nebyly popsány.

Zdroj: Endiaron, za jak dlouho zabere?

Poradna

V naší poradně s názvem BOULIČKA NA CHRUPAVCE NA TRAGUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den,před 3 dny jsem si sáhla na levé ucho a cítila jsem že mě bolí,myslela jsem si že se mi dělá bedar.Druhý den jsem už jsem měla na chrupavce před vstupem do ucha (tragus) bouličku a místo nateklé a na dotek bolestivé.V uchu mě nic nebolí.Nedalo mi to a zkoušela jsem to mačkat.Nic z toho neteklo.Jenže jsem si na té chrupavce od toho mačkání udělala bolák.Dnes to mám už nateklé pouze na té chrupavce v okolí už nikoliv.Chci se zeptat,co to mohlo způsobit a za jak dlouho se taková chrupavka s bolákem zahojí.Děkuji Petra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše to byla folikulitida a nejčastěji ji způsobí bakterie. Hojení je závislé na typu původce a trvá přibližně 10 dní. V případě opakování zkuste použít roztok Dalacin k potírání. Jsou to antibiotika na předpis a výrazně zkrátí hojení a zmírní bouřlivý průběh.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Boulička na chrupavce na Tragus

Cena léku Mydocalm

Lék Mydocalm je k dispozici na lékařský předpis. Vydává se v síle 150 mg a zdravotní pojišťovna částečně, leč výrazně hradí jeho cenu. Za 30 tablet pacient doplácí 50 Kč. Aktuální cenu doplatku můžete zjistit na stránkách SUKL.cz: Mydocalm cena.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andy.

Při zánětu močového měchýře tolik na babské rady nespoléhám, možná tak akorát piju brusinkový čaj. Maminka mi pokaždé radí sedací koupele v teplé vodě nebo s heřmánkem, ale to jsem při zánětu několikrát zkoušela, ale stejně mi to nepomohlo. Takže si radši koupím v lékárně uroval akut s manosou, což je přírodní doplněk, který mi vždycky zabere a já mám do tří dnů pokoj. v tomhle jsem dost konzervativní, protože když už mi něco zabere, tak už se mi nechce zkoušet něco dalšího a experimentovat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Po opakovaném zánětu močového měchýře léčeného antibiotiky, jsem na radu léčitelky jako prevenci užívala měsíc Chlamydil Extra, dodnes čas od času využívám lahvičku kapek Lichořeřišnice větší. Je to víc než dva roky a světe div se, mám klid. Lichořeřišnice má ještě jeden bod k dobru - přestaly mi padat vlasy. Neradím, jen píšu vlastní zkušenost.

Zdroj: diskuze Zánět

Interakce

Tolperison nemá významný potenciál pro interakce s jinými farmaceutickými léky. Nelze vyloučit, že kombinace s jinými centrálně působícími myorelaxancii, benzodiazepiny nebo nesteroidními protizánětlivými léky (NSAID) může u některých pacientů vyžadovat snížení dávky.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÁ ANTIBIOTIKA NA ZÁNĚT ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina Kadlecová.

Když jsou zubní kanálky vyčištěny zubním lékařem a následně se zánět léčí antibiotiky Dalacin C 300 - otok tváře zmizí, silná bolestivost nad zubem také, ale stále je to na tlak mírně bolestivé. Je vhodné užívat ještě jedno balení tohoto léku? Děkuji za odpověď. Kateřina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotika je vždy důležité užít všechny. Když lékař předepíše dvě balení, tak je nutné užít obě balení, i když příznaky zánětu již odezněly. Předejde tím komplikacím spojených s rezistentními bakteriemi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jaká antibiotika na zánět zubu

Dávkování Endiaronu

Tablety Endiaronu se používají při infekčním průjmu, porucch střevní mikroflóry (např. po léčbě antibiotiky) a při giardióze.

Dávkování

Dospělí a děti nad 40 kg užívají 3 krát denně 250 mg po dobu 2–3 dnů, nejdéle však 7 dnů. Pokud nedojde k úpravě do 4 dnů, je vhodné kontaktovat lékaře. Další dávka následuje vždy po každé průjmové stolici.

Zdroj: Endiaron, za jak dlouho zabere?

Diskuze

V diskuzi STILNOX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

V poslední době nemohu usnout.proto si beru půlku stilnoxu tak zhruba co druhy den.je mi 73let.myslite že i ta půlka stilnoxu zanechá násLedky?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Šárka křivonova.

Je mi 73 let,v poslední době nemohu usnout.každy druhy den si beru půlku stilnoxu,který mi zabere.chtěla bych: vědět zdali to ublíží.

Zdroj: diskuze Stilnox

Endiaron cena

Endiaron proti průjmu je volně prodejný a není potřeba lékařský předpis. Jeho cena je nízká a pohybuje se okolo 7 Kč za jednu tabletu. Prodává se v balení po dvaceti tabletách a jeho aktuální cenu můžete vidět tady: Endiaron cena.

Zdroj: Endiaron, za jak dlouho zabere?

Diskuze

V diskuzi FUROLIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kulmanová.

Dobrý den, brala jsem Furolin 3 dny a takovou bolest hlavy jsem v životě nezažila. A to trpím na migrény. Už jsem se nedivila, že lidi bolestí mlátí hlavou o zeď. Neměla jsem k tomu daleko, dál jsem už lék nebrala, a pak bylo zase dobře. Můžete mi k tomu něco napsat? Je ten lék vůbec odzkoušený, neboť na něm byla taková zvláštní nálepka. Nebyla jsem pokusný "králík"?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Beru Furolin týden a nic se neděje ani hlava ani nevolnosti jen doufám že mi zabere na ty močové cesty nic totiž nezabírá toto jsou třetí ATB plus čaje

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Vedlejší účinky

Nežádoucí účinky se vyskytují u méně než 1 % pacientů a zahrnují svalovou slabost, bolest hlavy, arteriální hypotenzi, nevolnost, zvracení, dyspepsii a sucho v ústech. Všechny účínky jsou reverzibilní. Alergické reakce se vyskytují u méně než 0,1 % pacientů a zahrnují kožní vyrážku, kopřivku, Quinckeho edém a v některých případech anafylaktický šok.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Diskuze

V diskuzi HEMOROIDY LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobrý den, koupele a vše ostatní jsou faaaajn, a hojivé ovšem nezabírají tak, jak bychom si všichni představovali. Na to zabere ANUREX, který objednáte na anurex.cz. Ty investované penízky do vašeho zdraví se určitě vyplatí

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hemoroidy léčba

Za jak dlouho zabere?

Endiaron k tomu, aby účinkoval na průjem, nepotřebuje proniknout do organismu. Stačí pouze jeho přítomnost v obsahu střev. Účinná látka z Endiaronu chloroxin se jen velmi nepatrně vstřebává do organismu a většina ho zůstává ve střevech, až do jeho vyloučení stolicí. Chloroxin zpomaluje pohyb střev, čímž způsobí, že se obsah střev pohybuje pomaleji a může tak být zbaven většího množství vody. Stolice se tak stává hustší a průjem mizí. Účinky se dostavují rychle. Po spolknutí Endiaronu a zapitím sklenice elektrolitického nápoje (pomerančová šťáva a voda s trochou soli) dojde k rozpuštění tablety v žaludku. Do 20 minut se dostane účinná látka chloroxin do tenkého střeva, kde začne okamžitě působit. Tím, jak postupuje obsah střeva směrem ke konečníku, se projevují jeho účinky. Do tří až čtyř hodin dojde ke kontaktu celého střeva s chloroxinem a v tuto dobu je jeho účinek nejsilnější. Klinické zlepšení je obvykle pozorováno do 48 hodin.

Zdroj: Endiaron, za jak dlouho zabere?

Diskuze

V diskuzi LÉČBA LUPENKY DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adélka.

děkuji za tip... koukala jsem se na to a mají tam i menší balní, tak to asi zkusím a uvidím jestli zabere a bude vyhovovat nebo ne ;)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.

tak snad ti pomůže a budeš s ní spokojená... doufám v to aspoň ;) když už jsem ji doporučila. mně sedí a jsem s ní fakt na sto procent spokojená. tak pak mi dej vědět jak to dopadlo jestli vyhovovala nebo ne ;)

Zdroj: diskuze Léčba lupenky diskuse

Co je to Endiaron?

Chemicky se jedná o 5,7-dichlor-8-chinolinol. Sumární vzorec je C9H5Cl2NO - chloroxin. Relativní molekulová hmotnost (Mr) je 214,05. Chloroxin je krystalický prášek, téměř bílé až slabě šedohnědé barvy, který je prakticky nerozpustný ve vodě, těžce rozpustný v 96% ethanolu a mírně rozpustný v dichlormethanu. Rozpouští se v roztocích minerálních kyselin a alkalicch hydroxidů.

Endiaron se používá k léčbě a symptomatické úlevě od akutního nespecifického průjmu a chronického průjmu spojeného se zánětlivým onemocněním střev.

Zdroj: Endiaron, za jak dlouho zabere?

Dávkování a způsob podání

Dospělí užívají 1 tabletu 50 -100 mg 4krát denně dle posouzení lékaře.

Děti užívají 5 až 7 mg na kilogram tělesné hmotnosti v průběhu 24 hodin rozdělené do 3 nebo 4 dávek.

Furolin musí být užíván s jídlem nebo mlékem pro snížení žaludečních potíží. Léčba by měla pokračovat po dobu 7 dní.

Předávkování

Při předávkování se doporučuje výplach žaludku.
Žádné specifické antidotum pro Furolin není známo. Je třeba mít na paměti, že okyselení moči
zvyšuje reabsorpci nitrofurantoinu z gastrointestinálního traktu.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Furolin

Lék Mydocalm

Tolperison, účinná látka léku Mydocalm, je indikován k léčbě patologicky zvýšeného tonusu kosterního svalstva způsobeného neurologickými onemocněními (poškození pyramidového traktu, roztroušená skleróza, myelopatie, encefalomyelitida) a spastické paralýzy a dalších encefalopatií projevujících se svalovou dystonií.

Mezi další možná použití patří:

  • Spondylóza,
  • Spondylartróza,
  • Cervikální a bederní syndromy,
  • Artróza velkých kloubů,
  • Obliterující ateroskleróza končetinových cév,
  • Diabetická angiopatie,
  • Tromboangiitis obliterans,
  • Raynaudův syndrom.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Kdy zabere Furolin

Furolin je třeba užívat spolu s jídlem nebo mlékem. To je významné pro optimální absorpci léčivé látky z gastrointestinálního traktu, ale také pro zvýšení gastrointestinální tolerance přípravku. U řady pacientů tím lze předejít nepříjemným gastrointestinálním nežádoucím účinkům, kvůli kterým by případně mohli užívání Furolinu předčasně ukončit.

Furolin obsahuje látku nitrofurantoin, která se okamžitě vstřebává z gastrointestinálního traktu. Léčivá koncentrace v moči nastane po 30 minutách po perorálním podání a přetrvává 6 hodin. Nitrofurantoin se koncentruje v moči, což vede k vyšším a účinnějším hladinám v močovém traktu než v jiných tkáních.

Absorpci může zpozdit nebo snížit trikřemičitan hořečnatý. Trikřemičitan hořečnatý se používá jako přídavná látka v potravinách. Je to přírodní protispékavá látka. Na potravinách bývá označen E553b. Alternativní názvy jsou talek, mastek nebo práškový talek.

Kyselá moč zvyšuje reabsorpci nitrofurantoinu z gastrointestinálního traktu. Kyselá moč se může objevit jako následek hladovění a nebo nedostatečného zavodnění.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Furolin

Na co je Furolin

Bylo prokázáno, že nitrofurantoin má dobrou aktivitu proti:

  • E-coli;
  • Staphylococcus saprophyticus;
  • Koaguláza negativní stafylokoky;
  • Enterococcus faecalis;
  • Staphylococcus aureus;
  • Streptococcus agalactiae;
  • Druhy Citrobacter;
  • Druh Klebsiella;
  • Druh Bacillus subtilis.

Furolin se úspěšně používá se při léčbě infekcí způsobených těmito organismy.

Rezistence vůči Furolinu

Mnoho nebo všechny kmeny následujících rodů jsou rezistentní vůči nitrofurantoinu:

  • Enterobacter;
  • Proteus;
  • Pseudomonas.
Vždy by mělo být provedeno testování citlivosti na antibiotika, aby se dále objasnil profil rezistence konkrétního kmene bakterií způsobujících infekci.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Furolin


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP