Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZÁNĚT V KOLENI PŘÍZNAKY

OBSAH

Rakovina v koleni

Ewingův sarkom, který se kromě dlouhých kostí objevuje také v koleni, metastazuje především do jiných kostí, a pak i do jiných orgánů, třeba do plic. Projevuje se podobně jako osteosarkom, tady ale převažují příznaky celkového onemocnění, jako je zvýšená horečka, pocení, hubnutí, slabost. Jako terapie postačí pouze ozařování. Ewingův sarkom je totiž na tento způsob léčby velmi citlivý a většinou zareaguje velmi příznivě – může dojít až k jeho vyhojení.

Zdroj: Rakovina kostí

Diskuze

V diskuzi ROSOL V KOLENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Prosin o radu na nejake obklady nebo rady na orekle koleni asi rosol

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzana Brejchova.

Dobry den , mela jsem ganglion v koleni vnejsi strane kolene . Nechala jsem moc dlouho a pracovala jsem dale . Ganglion rostl do velikosti 6 cm . Doma jsem uklizela a udelala drep a ruplo my v koleni a uz jsem se nepostavila . Poskodila jsem si meniskuz a ted ksem po operaci. Nic nezanedbejte a zda vas to dost boli a tlaci bezte k doktorovi a nehrajte si na hrdinu. Delala jsem totez a takto to dopadlo. Preji hodne stesti at vam vse dobre dopadne

Zdroj: diskuze Rosol v koleni

Pnutí v koleni

Pro rozpoznání příčiny pnutí v koleni je mimořádně důležité přesně určit místo, kde se napětí objevuje. Pokud vám pne koleno jakoby zepředu, existuje velká pravděpodobnost, že stav souvisí s čéškou. Pnutí uvnitř kolena je zase spíše spojeno s poškozením menisku, vazů či artritidou kloubu. Pne koleno zvenčí nebo po straně? Pak na vině může být opět poškození menisku, postranních vazů nebo opět artritida. S čéškou může být ještě spojena i bolest pod kolenem. Důležitým diagnostickým vodítkem jsou také specifické situace, při kterých koleno pne. Pnutí objevující se nebo zhoršující se při chůzi dolů po schodech je často spojeno s čéškou. Časté je například při chorobném změknutí chrupavky a dalších onemocněních. Pro časná stadia artritidy je zase typické ranní pnutí kolena, kdy dělá postiženému problém vůbec se zvednout z postele a chodit. Když se však člověk „rozhýbe“, je pnutí méně intenzivní, nebo dokonce ustává úplně.

Zdroj: Pocit pnutí

Diskuze

V diskuzi ALAVIS MS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Alavis MS užívám měsíc nemůżu nic jiného než chválit opravdu výborný měla jsem bolesti obou kolen,to ustalo a i otoky jsou zcela pryč.Jen mohu doporučit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Je tomu pár měsíců co mě začali bolet s otekat prsty na rukou,zápěstí..prsty na nohou a zkoncilo to vodou v koleni která se mi neustále vrací..lékař netuší proč to tak je..všechny testy mam negativní..tak že mi vlastné nic není.."jen"..se mi neustále dělá voda v koleni A bolí a otikaji mi ruce(prsty)..může mi také pomoci Alavis A za jak dlouho?Děkuji

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi dávkování

Kdy vzniká voda v koleni

Příčin vzniku výpotku je několik. Může být způsoben úrazem, nadměrným zatížením nebo poškozením vazů a menisků. Další významnou příčinou může být zánět – artritida. Zánět může být způsoben bakteriemi nebo autoimunitním procesem.

Zdroj: Voda v koleni

Voda v koleni – obrázky

Zde se můžete podívat, jak vypadá voda v koleni.

Zdroj: Voda v koleni

Diskuze

V diskuzi POCIT CHLADU V KOLENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den,
Jsem už dvakrát po operaci menisku, problém je to že koleno nemůžu pořádně ohnout a jde to až do bolesti. Chodím i rehabilitace a vysledek se mi zda nulový. Ráno když vstanu tak to ještě jde i rozhýbat ale po šichtě nebo delší chůzi koleno ztuhne, ta bolest a pnutí je hlavně v zadní straně kolene. A v noci sek tomu přidá nepříjemný chlad v koleni. Nebyla by nějaká rada co na to používat? Dekuji s pozdravem Štol

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pocit chladu v koleni

Jak dlouho trvá záchvat dny

Bolest se objevuje nejčastěji ráno, kdy je kloub oteklý, červený, citlivý na dotek a začíná se v něm rozvíjet zánět. Projevy se objevují pouze několik dnů, během několika měsíců se záchvaty opět vrací.

Zdroj: Dna v koleni

Poradna

V naší poradně s názvem KOLENO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Štěpničková.

Mám na koleni bouli už moc dlouho ale nějak poslední dobou se to zhoršuje a pomalu mě už bolí když na té noze stojím. Prosím nemůžete mi poradit
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cesta k uzdravení vašeho kolena povede přes ordinaci ortopéda. Je potřeba zjistit stav vašeho kolena pomocí rentgenu popřípadě magnetické rezonance. Podle výsledků se pak stanoví příslušná léčba (rehabilitace, kolagenové injekce, lázně, atd). Než se na vás dostane řada, tak během dne používejte bandáž kolena, kterou koupíte ve zdravotnických potřebách. Tady můžete vidět co máte k dispozici a kolik to stojí: www.zbozi.cz/hledej/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koleno

Jak poznat dnu v koleni

Dochází k velké citlivosti a bolestivosti kloubů, které signalizují zánět. Kloub napuchne, zčervená, kůže na něm je napnutá a lesklá. Sebemenší dotek postiženého kloubu přináší bolest. Interkritické období je stav, který následuje po akutním dnavém záchvatu. Pacient je většinou bez obtíží, zdá se být vyléčen. Toto klidové období může trvat půl roku, někdy až dva roky. Chronická tofózní dna je období, kdy dochází k dlouhodobému ukládání uzlovitých ložisek krystalků kyseliny močové (tzv. tofů) do kloubní chrupavky a okolí kloubu. Místy se může ukládat i v měkkých tkáních, které se špatně prokrvují, např. v ušních lalůčcích. Je to stadium, kdy dochází k postižení funkce kloubu a degeneraci. Ve výjimečných případech dojde k protržení kůže a k hustému, křídově bílému výtoku.

Zdroj: Dna v koleni

Poradna

V naší poradně s názvem WWW.JÁK SE PROJEVÍ ZÁNĚT ŽIL U NOHOU DOLNÍCH KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše večeřová.

Modré fleky na lítkách až žlutě zbarvené,tíha nohou,velká belestivost při chůzi a při větším teple.Bolest pouze při dotyku na kterékoliv místo na nohou.Obvodní lékař neléčí ,neví si stím rady ,pouze B12, jinak nic.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zánět žil se může projevit právě i s příznaky, které popisujete. Budete potřebovat lepší vyšetření, aby se zjistil pravý důvod vašich obtíží. Nejlépe bude, když požádáte svého obvodního lékaře o doporučení na kardiologii a necháte si tam svá lýtka vyšetřit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Www.ják se projeví zánět žil u nohou dolních končetin.

Nemoc dna obrázky

Popis onemocnění je jedna věc, ale jak vypadá onemocnění, tak pro Vaši představu jsou k dispozici fotografie zde.

Zdroj: Dna v koleni

Diskuze

V diskuzi BOLEST PŘI RHÁNÍ OSMIČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela Bryyknarová.

Chtěla jsem se zeptat zda je normální že zubařka nasadí vitamín c a b- komplex . mám nateklou bradu a otupělou a chvílema mě střílí bolest do ucha děkuji za Váš názor

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Te je nějaký divný. Příznaky spíš vypadají na zánět, viď. Tímhle to určitě nevyléčíš. Zkus jiného lékaře.

Zdroj: diskuze Bolest při rhání osmičky

Příznaky

Příznaků onemocnění je několik. Na prvním místě je bolest postiženého kloubu, která může být tak silná, že ho vyřadí z provozu. U osteoartritidy se bolest objevuje při zátěži a typicky v klidu odeznívá. Ztuhlost kloubu je také velmi typickým příznakem – končetinu nelze v kloubu natáhnout ani ohnout v obvyklém rozsahu. Dalšími příznaky jsou otok a podlitiny. Je nezbytné okamžitě vyhledat lékaře v případě, že kloub zrudne a kůže nad ním zteplá. Také pokud nepomáhají léky proti bolesti a otokům.

Zdroj: Voda v koleni

Diskuze

V diskuzi LEDVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den, bojim se ze mam zánět ledvin občas mi boli konečník hodně trpím na záněty. Muže to byt od ledvin ten konečník? Děkuji Janoušková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milca milena.

Mela jsem.zanet mocoveho měchýře ten sem si vilecila ale zacali me dost bolet ledviny hrozne bolesti zasla jsem si k doktorovi a byl mi predepsan furolin ale nevim jestli tento lek je na zanet ledvin nezda se mi zanet mocoveho mechyre uz nemam ale bolesti neustoupili

Zdroj: diskuze Ledviny

Je dna vyléčitelná?

Dna je onemocnění, které nebolí trvale, je však nutné ho léčit. Dna se nedá vyléčit, ale léky mohou průběh onemocnění zmírnit. Neléčená dna může vést k degeneraci kloubu, ztrátě jeho funkce a také ke vzniku ledvinových kamenů.

Zdroj: Dna v koleni

Diskuze

V diskuzi LÉČBA ARTROZY-DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Zajíc.

Dobrý den.
Je možno provádět rehabilitaci kolenních kloubů elektroterapií a magnetoterapií pokud mám v koleni kovové těleso?
Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčba artrozy-dotaz

Jak probíhá rehabilitace

Doba léčby je cca 3 týdny. Noha musí být v klidu, aby se voda znovu neobjevila. Poté dochází k postupné zátěži a lékař předepisuje rehabilitaci. Noha se musí zatěžovat postupně, aby nedošlo k obnovení výpotku.

Zdroj: Voda v koleni

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ KOLENO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Prosím o radu co s oteklým kolenem, vodou v koleni. Už jsem byla na punkci a voda se zase objevila. Děkuji Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobry den chtela bych vedet zda se za punkci kolene plati lekari poplatek? Otec chodi skoro kazdy mesic k ortopedovi na vytahovani vody z nohy doktor nebyl schpny zjistit pricinu ale pri kazde punkci si od otce kteremu je 85 let bere poplatek 100,- samozrejme bez dokladu.

Zdroj: diskuze Oteklé koleno

Léčba

Při výskytu vody v koleni byste měli navštívit ortopeda, který provede odsátí tekutiny pomocí jehly (zákrok trvá cca 3 minuty, není nijak výrazně bolestivý). Tento výkon se odborně nazývá punkce. Tekutiny je většinou kolem 25 až 100 ml. Po odsátí výpotku ve většině případů dojde k úlevě od bolesti a splasknutí nateklého kolene. V případě podezření na infekci se nasazují antibiotika a další léky potlačující bolest (Ibalgin, Paralen, Ibuprofen). Doporučuje se nechat poškozené koleno v klidu a chladit. Pokud dojde k opětovnému vytvoření tekutiny v kloubním pouzdru, doporučuje se provést artroskopii pro zjištění příčiny. Nalezení příčiny není totiž tak snadné.

Zdroj: Voda v koleni

Babské rady

Nastrouhané syrové brambory uvaříme v malém množství mléka na řídkou kaši, přidáme asi 1/3 objemu ovesné mouky, dobře rozmícháme a upravíme mlékem na hustotu kaše. V tenké vrstvě dáme do plátna a teplý obklad přikládáme na bolavé místo, každé 2 hodiny měníme. Nakonec jen promasírujeme a potíráme rozmarýnovo-levandulovým olejem.

Zdroj: Voda v koleni

Zánět průdušnice

Zánět průdušnice se obvykle vyvine ze zánětu horních cest dýchacích a rozšiřuje se i na průdušky. K zánětům průdušnice a průdušek jsou velmi náchylné děti od dvou do sedmi let. Zánět průdušnice se někdy může rozšířit i na zánět hrtanu nebo vyvinout v zápal plic. Zánět průdušnice je častý u dětí.

Zdroj: Zánět průdušek

Příznaky

Příznaky zánětu močové trubice se mohou lišit, některé ženy trpí velkými bolestmi, jiné naopak nemají žádné viditelné příznaky. Obvyklými příznaky bývají bolesti při močení, časté nucení na močení, bolesti pánve, abnormální poševní výtok, který je často silný a žlutý, a bolesti nebo nepříjemné pocity při pohlavním styku.

Zdroj: Co způsobuje zánět močové trubice u žen?

Co je zánět průdušek

Zánět průdušek, jinak také bronchitida, je nejčastěji způsoben infekcí a obvykle se objevuje v průběhu obyčejného nachlazení. Kromě typického kašle může pacient trpící bronchitidou pociťovat rovněž bolest za hrudní kostí, obvykle má i zvýšenou teplotu. Mohou se dostavit i obvyklé příznaky infekce, jako je únava, slabost, bolesti hlavy, kloubů a svalů. Dráždivý kašel se po několika dnech mění na produktivní, pacient začíná vykašlávat hleny. Pacient, který u sebe jmenované příznaky zaznamená, by si měl co nejdříve dopřát klid na lůžku doprovázený bohatým pitným režimem. Pomoci mu mohou i paracetamol či aspirin, které snižují teplotu, a také léky usnadňující vykašlávání.

Zdroj: Zánět průdušek

Zánět okostice zubu – foto

Na těchto fotografiích je možné vidět zánět okostice zubu.

Zdroj: Zánět okostice


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP