Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZÁNĚT VLASOVÉHO FOLIKULU

OBSAH

Kapky na zánět spojivek

Na bakteriální zánět spojivek se využívají antibiotikové kapky do oka. Ty vám může předepsat pouze váš oční lékař. U alergického zánětu spojivek je zase třeba používat protialergické přípravky. Na začátku se používá antihistaminikum. Na virový zánět se využívá oftalmologikum.

Zdroj: Zánět spojivek

Poradna

V naší poradně s názvem SIFILIS? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David .

Dobry den mam obavu ze syfilisu ale spis si myslim ze je to zanicena mazova zlazka.prosim o radu jesi je to Syfilis:///
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle vaší fotky to spíše vypadá na zánět folikulu na pokožce šourku ve stádiu zhojení. Obrázky, jak vypadá vřed u syfilitidy na pohlaví, jsou vidětvidět zde: www.google.com/searc…
Pro jistotu si raději nechte udělat krevní test na syfilis. A nebo si ho proveďte sám pomocí testovací sady, kterou můžete koupit tady: www.prozdravi.cz/syf…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sifilis?

Jak vypadá zánět spojivek

Zde můžete vidět, jak vypadá zánět spojivek.

Zdroj: Zánět spojivek

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ VÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Svědění víček bývá často způsobeno začínajícím zánětem, tak zvaným ječným zrnem. Hordeolum (ječné zrno) je akutní hnisavý zánět folikulů řas, Mollovy nebo Zeisovy žlázy. Nejčastější původce zánětu jsou stafylokoky. Prvním příznakem je právě svědění víček a pocit tlaku ve víčku. Následuje otok a zarudnutí víček. Zánět víčka pak progreduje s přítomností zánětlivé infiltrace až hnisavého abscesu. Subjektivně se projevuje citlivostí, bolestí nebo svěděním víčka při mrkání. Během několika dní se absces může provalit navenek. Proti ječnému zrnu se podávají na víčka teplé obklady, eventuelně malé incize usnadňující evakuaci hnisu. Dále se lokálně mohou aplikovat antibiotika nebo sulfonamidy, které brání šíření infekce.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svědění víček

Reparex – cena

Zde je uveden seznam nejnižších cen přípravku Reparex.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Chtěla bych se prosím zeptat jak se vyrábí taková domácí maska na vlasy z konopí? Koupené šampony atd. mi také nepomáhají, a vlasy stále padají...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Lucie, po konopí to nebude s padáním tvých vlasů lepší! Zajdi raději do nějakého vlasového centra, například HairCentrum Praha. Tam ti vlasy prohlédnou, prozkoumají také vlasovou pokožku a jen tak se dozvíš, proč ti padají vlasy. Držím palce!

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Reparex – video

Zde je video, na kterém je možné vidět aplikaci přípravku Reparex.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Poradna

V naší poradně s názvem VLASOVÝ ZÁBAL NA JAKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Nevím, zda se nanáaší vlasový zábal na mokré, umyté nebo suché vlasy?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Pavlo, vlasový zábal se nejlépe aplikuje na suché a čisté vlasy. Suché a čisté vlasy sají tekutiny ze svého okolí mnohem lépe, než vlasy právě umyté, které jsou již nasyceny vodou z jejich mytí. Jedině do suchých vlasů se blahodárné látky z vlasového zábalu dostanou nejlépe. Vlasy musí být před aplikací vlasového zábalu čisté! Pokud používáte lak na vlasy nebo gel, tak vlasy nejdříve umyjte šampónem, vysušte je ručníkem, a nejdříve za hodinu teprve aplikujte vlasový zábal. Čím déle od umytí, tím lépe.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vlasový zábal na jaké vlasy

Šedivění a stres

Šedivění vlasů je mnohem vážnější problém, než se mnozí domnívají. Šedivění je buď příznakem stárnutí, anebo choroby, přinejmenším bývá průvodním znakem stresu anebo systematického potýkání se s problémy.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Diskuze

V diskuzi AKO ODSTRÁNIŤ ŠKVRNY Z REPAREXU NA TRIČKU ČERVENEJ FARBY ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý deň,začala som používať váš prípravok-reparex a som nadmieru spokojná.Čo mi robí problém,je to že pri používaní reparexu som si zašpinila červené tričko a slabo zelené tričko,určite by som to nechcela čistiť savom a ani peroxidom.Veľmi by som vás prosila,aby ste mi poradili čím by mi zišli tie škvrny z takýchto farebných tričiek.Zatiaľ dakujem a prajem pekný deň.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Skvrny z Reparexu jdou vyčistit a lehce. Použiju pár kapek Vanishu hned před praním barevné textílie, pak ji vyperu v pračce a všechny skvrny zmizí po 1 praní. Z kůže odstarníte taky velice lehce a to pleťovým mlékem.

Zdroj: diskuze Ako odstrániť škvrny z reparexu na tričku červenej farby ?

Zánět průdušnice

Zánět průdušnice se obvykle vyvine ze zánětu horních cest dýchacích a rozšiřuje se i na průdušky. K zánětům průdušnice a průdušek jsou velmi náchylné děti od dvou do sedmi let. Zánět průdušnice se někdy může rozšířit i na zánět hrtanu nebo vyvinout v zápal plic. Zánět průdušnice je častý u dětí.

Zdroj: Zánět průdušek

Diskuze

V diskuzi KOŽNÍ KLINIKA KARLOVO NÁMĚSTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Ludmilová.

Dobrý den,

má někdo dobré zkušenosti na klinice s léčbou Folikulitidy decalvans.Prosím o jméno lékaře.
Moje sestra se 3 roky se trápí s pokožkou hlavy(obrovské pálení,svědění,boláky )a až tedˇ,kdy si vyholila hlavu-vidím jasně projevy nemoci-včetně akné,několik vlasů ji roste z jednoho folikulu,podkožní otok...

Děkuji,s pozdravem

Marcela

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kožní klinika karlovo náměstí

Použití Reparexu pro muže

Reparex pro muže je speciální neškodný kosmetický preparát, který dokáže šedivým vlasům vrátit jejich původní barvu. Přípravek se nanáší na pokožku ke kořínkům v malých dávkách a ihned vmasíruje do pokožky. První účinky výrobku se obvykle projeví po 1–3 týdnech. U velmi tmavých nebo již dlouho šedivých vlasů se začíná zabarvování projevovat později.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elen.

Dobrý den,
mám vlasy po trvalé ondulaci, bohužel se nedokážu zbavit zápachu na vlasech. Mokré vlasy smrdí jak stuchlé ponožky!
Prosím o radu.
Děkuji Elen

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Po trvalé ondulaci někdy ve vlasech zůstanou malé škvírky, ve kterých se pak hromadí kožní tuk, zbytky chemikálií po trvalé a úlomky vlasového stvolu. Tento substrát po navlhčení ožije a začne se tvořit zápach. Zkuste vlasy umýt jedlou soudou rozmíchanou v malém množství vody a po opláchnutí aplikujte kvalitní balzám na vlasy, který už neoplachujte.

Zdroj: diskuze Zápach vlasů

Co je Reparex?

Reparex sám o sobě je bezbarevná tekutina, jejíž složení je patentováno. Je jednoznačně zřejmé, že produkční řada Reparexů tvoří bezbarvá tekutina, která je v průsvitných flakonech z umělé hmoty. Jednotlivé typy Reparexu – pro muže, pro ženy a na kníry a vousy – se navzájem neliší různými barvami, jsou tedy všechny stejně bezbarvé. Liší se jenom složením, a to podle toho, k jakému účelu si Reparex zakoupíte.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Poradna

V naší poradně s názvem ZANET ŠLACH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Dobrý den.chtěla by sem se zeptat mam zánět slach na leve noze u kloubů. Mužů to lecit aji visnovou masti? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ne, zánět šlach se nedá léčit višňákem. Se zánětem šlach je třeba obrátit se na ortopéda, který určí protizánětlivé léky a doporučí vhodnou rehabilitaci. Po domácku můžete zánět šlach léčit pomocí Apo-ibuprofenu a klidového režimemu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zanet šlach

Reparex – recenze

Podle recenzí je jisté, že většině lidem tento produkt pomohl, proto by ho rádi doporučili i dalším uživatelům s předčasným šedivěním vlasů. Tento produkt je celkově velmi dobře hodnocen, jeho percentuální úspěšnost činí 60 %. Ale jako každý přípravek má i tento své pro a proti. Výhodou je zakrývání šedin. Naopak nevýhodou je zbarvení vlasů do červena. Ale záleží na každém uživateli, jakou dříve měl a nyní chce mít barvu vlasů.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ UMĚLÝCH VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

koupila jsem si prices za syntetických vlasu,ale je zhruba o 2 odstiny svetlejsi nez moje barva.barvou na vlasy obarvit nejde,poradi mi, prosim, nekdo,jak obarvit umely vlas?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Čau Pavlo, u umělého vlasového vlákna nejde dodatečně změnit barva. Někdy je to výhoda, například takové vlasy nevyšísují u moře vlivem slunce a slané vody, jako pravé vlasy. Někdy je to nevýhoda, jak o právě ve Vašem případě. Pokud ty Vaše umělé vlasy chcete použít a zahustit tak své vlasy, tak budete muset stáhnout barvu svých vlastních vlasů. Určitě bych si to ale nechala udělat u kadeřnice, tam je větší jistota, že se trefí správná barva.
Pa, Kamila.

Zdroj: diskuze Barvení umělých vlasů

Zánět okostice zubu – foto

Na těchto fotografiích je možné vidět zánět okostice zubu.

Zdroj: Zánět okostice

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKA XORIMAX 250GR NA ZÁNĚT MOČOVÉHO MĚCHÝŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Košťál Jan.

Užívám Warfarin 3 mg,mohu užívat Xorimax 250 gr. na zánět močového měchýře ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotika Xorimax (Cefuroxim axetil) jsou k dispozici jen na lékařský předpis a lékař, který vám je předepsal, určitě zvážil rizika spojená se společným užíváním. Xorimax posiluje účinky Warfarinu a hrozí zvýšené riziko krvácení. Možná budete potřebovat častější sledování INR po zahájení léčby Xorimaxem nebo vždy, když je léčba ukončena, a v případě potřeby je třeba provést odpovídající úpravy dávky Warfarinu. Pokud se u vás vyskytne neobvyklé krvácení nebo modřiny nebo pokud máte jiné příznaky krvácení, například závratě, měl byste okamžitě vyhledat lékařskou pomoc. Je důležité informovat lékaře o všech dalších lécích, které užíváte, včetně vitaminů a bylin. Nepřestávejte užívat žádné léky bez předchozího rozhovoru s lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Antibiotika Xorimax 250gr na zánět močového měchýře

Zánět dásní u dětí – foto

Na těchto fotografiích je možné vidět, jak vypadá zánět dásní u dětí.

Zdroj: Zánět dásní

Jak dlouho trvá zánět dásní

To je těžká otázka. Vždy záleží na pacientovi, jak pečuje o svůj chrup. U lidí trpících dlouhodobě neléčeným zánětem dásní je vysoké riziko hlubšího a nevratného poškození. Velmi důležité je proto včasné zjištění zánětu dásní na základě preventivních prohlídek a následná léčebná opatření ještě před tím, než zánět nenávratně postihne kostěné zubní lůžko a závěsný aparát zubu, což má za následek oteklé dásně, bolest, kolemčelistní zánět zubu, váček.

Zdroj: Zánět okostice zubu a zánět dásní

Chronický zánět ledvin

Opakovaný či špatně léčený zánět ledvin může vést ke chronickému zánětu. Takovýto zánět není akutní, ale i tak dochází k postupnému ničení ledvin, jejich jizvení a tvorbě vaziva. Může také přejít na vazivové pouzdro ledviny a šířit se i mimo ni. Následně se pomalu snižuje funkce ledvin a pacienti jsou odkázáni na hemodialýzu či čekají na transplantaci ledvin. V průběhu chronického zánětu však může dojít i k recidivě a zánět se stává akutním.

Zdroj: Zánět ledvin

Zánět žil v lýtku

Při zánětu žil v lýtku si zaslouží pozornost lékaře oteklé lýtko, které vzniklo bez zevní příčiny. Pravděpodobně se jedná o zánět žilního systému s možností vzniku trombu, a tudíž o závažné onemocnění s rizikem plicní embolie. V tomto případě je třeba vždy co nejdříve navštívit specializovanou cévní ambulanci.

Zdroj: Zánět žil dolních končetin

Revmatický zánět šlach

Revmatický zánět šlach má specifický mechanismus vzniku. Zánět je výsledkem působení bakterií, konkrétně streptokoků. Nákaza těmito bakteriemi v některých aspektech může silně připomínat onemocnění artritidou revmatického původu, která se jako taková v lidském těle zpravidla týká především větších kloubů.

Zdroj: Zánět šlach v kotníku

Zánět vnitřních žil na noze

U zánětu žil v noze je důležité rozlišit, zda se jedná o flebotrombózu, nebo o tromboflebitidu. Každý typ onemocnění totiž vyžaduje jinou terapii. Tato onemocnění patří vždy do rukou lékaře.

Zdroj: Zánět žil dolních končetin


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP