Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZÁNĚT ŽIL A BOLEST POD KOLENEM

OBSAH

Bolest chodidla v klidu

Bolest chodidla v klidu může signalizovat natažené drobné svaly na chodidle nebo můžete mít začínající ostruhu, případně zánět podélně příčné klenby.

Zdroj: Bolest chodidla

Diskuze

V diskuzi WWW.JÁK SE PROJEVÍ ZÁNĚT ŽIL U NOHOU DOLNÍCH KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše večeřová.

Modré fleky na lítkách až žlutě zbarvené,tíha nohou,velká belestivost při chůzi a při větším teple.Bolest pouze při dotyku na kterékoliv místo na nohou.Obvodní lékař neléčí ,neví si stím rady ,pouze B12, jinak nic.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Již delší dobu trpim bolestí lýtek od kolen dolů, hlavně po straně nohy a pod kolenem. Často jde bolest i po zadní straně stehna z podkolení směrem vzhůru. Když si nezmu kompresní punčochy, cítím se lepe. V noci mě bolest budí. Můj otec nosil celý život kompresní punčochy, pak se rodiče rozvedli. Dozvěděla jsem se, ze zemřel na hluboký zánět žil. Je mi 61 let a trpím nadváhou. Stydím se s tím jit k lékaři, protože mi řekne, ze mě nohy bolí z nadváhy.

Zdroj: diskuze Www.ják se projeví zánět žil u nohou dolních končetin.

Co znamená bolest chodidla pod prsty při došlapu

Mortonův neurom je zánět plantárního nervu mezi základy prstů (obvykle mezi třetím a čtvrtým prstem). Nejčastějšími příznaky jsou bolest chodidla, podivné pocity nebo necitlivost v oblasti bříška chodidla. Zánět je obvykle způsoben v důsledku nošení vysokých či těsných bot.

Zdroj: Bolest chodidla

Diskuze

V diskuzi ALOBAL NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

Dobrý den
Prosím jak to funguje?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiřina.

Jak jsem napsala, tak jsem udělala. A fungovalo to. Na bolavý prst jsem si večer namotala kus alobalu a ráno ho sundala. Bolest přestala.
Tuto zkušenost jsem (za ty tři roky, co jsem to zde napsala)
zopakovala s kolenem a také s loktem. Alobal mi pomohl.
Pozor! Alobal jsem ještě vždy převázala. Obvazem, kapesníkem, nebo šátkem. Aby alobal z místa neodpadl.

Stačí, pane Václave?

Zdroj: diskuze Alobal na bolest

Příčiny bolesti zubů

Nejčastěji je bolest zubů zapříčiněná zánětem centrální části zubu (dužiny). Dužina obsahuje nervová zakončení, která jsou velmi citlivá na bolest. Zánět buničiny nebo pulpitu způsobují díry v zubech, zlomeniny a infekce.

Zdroj: Bolest zubů

Diskuze

V diskuzi FUROLIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga.

Dowry den,

pred Furolinem by chtela varovat. Mela jsem ho cca 2 roky zpatky na zanet mechyre a doposud si vzpominam s husi kuzi. Na treti den užívání u mne se objevila nahla a silna bolest v leve noze za kolenem. Nekolik dni nemohla jsem se posadit na bobek, noha otekavala, citila jsem ji pri chuzi a při kazde pozici bez pohybu. Měla jsem pocit, ze mám zanet slachy. Ihned jsem kontaktovala doktorku, ta řekla, ze s Furolinem to nemá nic spolecneho a ze mám vybrat baleni.
Tu nohu jsem dávala dohromady skoro rok, mela rentgen, ultrazvuk, ortopeda. Nic se neprokázalo. Bolest nebyla již taková, ale nohu jsem cítila pořad a byla jakoby nefunkcni. Naposledy jsem měla asi 15 cvičeni u fyzioterapeuta+různé toky, až poté mne se ulevilo.
Tady narazila jsem se na diskuzi, tak píšu svoji negativní zkušenost a si myslím, ze je to nebezpečný lék a nechápu proč doktory ho předepisují , když ma tolik negativních ohlasu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena.

Furolin jsem dobrala, tak jak jsem mela.Az na pocatecni bolest hlavy mi opravdu pomohl. Je mi lito, ze sve problemy mate spojene s timto lekem. IRENA

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Korunka a bolest zubů

S největší pravděpodobností se vždy jedná o zánět pulpy (dřeně). Před definitivní fixací keramické práce by mělo dojit k endodontickému ošetření zubu (zaplnění kanálku).

Zdroj: Bolest zubů

Diskuze

V diskuzi COXATROSA 2 STUPNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Kakosova.

Dobrý den,prosím i sdělení od kterého stupně je možné dostat na Coxatrosu kyčlí plně hrazené lázně.Dekuji předem za odpověď MK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

je mozne že tato potiže zpusobuje coxatroza ll stupne kycle ale kycel vubec nebolí

Zdroj: diskuze Coxatrosa 2 stupne

Bolest ledvin a zvracení

Zánět ledvin se projevuje bolestmi v boku, horečkami, zvracením a většinou i potížemi s močením. Kolem pupíku nemoci močové soustavy typicky nebolí. U těchto obtíží vyhledejte lékaře, který stanoví přesnou diagnózu.

Zdroj: Bolest ledvin

Diskuze

V diskuzi KOLAGENOVÉ INJEKCE NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Lupač.

Dobrý den.Mám problém s levým kolenem a kyčlí.Nemohu pořádně chodit a hrozně to bolí při chůzi i v sedě.Ještě bych se chtěl zeptat jestli něco platí zdr.pojištovna a kolik stojí. Předem děkuji za odpověd a zdravím Lupač.Pojištovnu mám 205

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Také by mě zajímalo zda hradí pojišťovna

Zdroj: diskuze Guna injekce cena

Jak dlouho trvá zánět dásní

To je těžká otázka. Vždy záleží na pacientovi, jak pečuje o svůj chrup. U lidí trpících dlouhodobě neléčeným zánětem dásní je vysoké riziko hlubšího a nevratného poškození. Velmi důležité je proto včasné zjištění zánětu dásní na základě preventivních prohlídek a následná léčebná opatření ještě před tím, než zánět nenávratně postihne kostěné zubní lůžko a závěsný aparát zubu, což má za následek oteklé dásně, bolest, kolemčelistní zánět zubu, váček.

Zdroj: Zánět okostice zubu a zánět dásní

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT OKOSTICE ZUBU A ZÁNĚT DÁSNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den už 14 dni mám zánět okostice v dasni můj zubar mi první uřízl dasen vyčistil druhý den mi zub vytrhl a třetí den jen drenoval ale bolest je nevidrženi točí se mi hlava bolí mne spánek ucho spatne se mi dícha

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zánět okostice zubu a zánět dásní

Bolest šlachy na chodidle

Plantar fascia je šlacha, která spojuje patní kost a prsty. Její zánět je nejčastější příčinou bolesti v chodidle. A jak poznat zánět šlach? Jednoduše, zánět se vyznačuje ostrou bolestí nejčastěji v oblasti paty, která se projevuje při prvních ranních krocích po probuzení. Bolest po několika minutách chůze odezní a pata během dne stráveného na nohách prakticky nebolí. V průběhu dne se plantární fasciitida objeví při delší době strávené sezením a následné chůzi. Toto onemocnění obecně postihuje běžce a osoby s nadváhou. Jeho příčinou je nadměrné zatížení chodidla.

Zdroj: Bolest chodidla

Diskuze

V diskuzi BRNĚNÍ PALCE U NOHY A BOLEST AŽ PÁLENÍ CHODIDLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa .

Dobrý den
Mám bolest nohy levé po úraze uklouzla mě práva noha a levou jsem skočila do sedačky na koleno vzadu za kolenem mě zabaleno dřeb nebyl možný pak se postavit na nohu po půl roce se to trošku zlepšilo, byla jsem na ortopedii tam jsem dostala opstrik, ale v okolí kolena mě to stále bolí, a i celá noha a teď mě začal brnět palec u nohy když déle stojím tak mě boleji nohy mám je těžké neklidné pálí mě šlapky a bolí. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Brnění palce u nohy a bolest až pálení chodidla

Bolest zubů – zánět

Zánět zubu je v podstatě zánět zubní dřeně. Zubní dřeň je měkká tkáň v dutině zubu včetně kořenových kanálků. Je plná krevních cév zásobujících zub. Jsou v ní také nervy, které nám způsobují nepříjemnou bolest. Zánět zubní dřeně se odborně nazývá pulpitida. Nejčastější příčinou bývá, nám starý známý, zubní kaz. Ovšem není to jediná možnost. Vznik pulpitidy může způsobit nevhodná protéza a také příliš vysoká výplň zubu. Další příčinou bývá zlomenina zubu a přehřátí zubu vzniklé při jeho broušení u zubního lékaře.

Zubní lékař nejdříve zjistí, o jaký zánět se jedná. Může použít poklep na zub, studený nebo teplý podnět a rentgen. Tím se zjistí, zda se zánět nerozšířil do okolí. Pak dojde k otevření zubu, odstranění špatné tkáně a vyčištění zubních kanálků. Následně se otvor zaplní výplní a zub se hermeticky uzavře.

Zdroj: Bolest zubů

Diskuze

V diskuzi BOLEST PŘI RHÁNÍ OSMIČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela Bryyknarová.

Chtěla jsem se zeptat zda je normální že zubařka nasadí vitamín c a b- komplex . mám nateklou bradu a otupělou a chvílema mě střílí bolest do ucha děkuji za Váš názor

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Te je nějaký divný. Příznaky spíš vypadají na zánět, viď. Tímhle to určitě nevyléčíš. Zkus jiného lékaře.

Zdroj: diskuze Bolest při rhání osmičky

Zánět ozubice

Periodontitiszánět ozubice, ke kterému dochází, pokud zánětlivý proces postoupí z dřeňové dutiny dál a pronikne hrotem zubního kořene. Dostane se tak do peridonta (ozubice), což jsou vazivová vlákna mezi kořenem zubu a alveolární kosti. V ozubici je i bohaté cévní a nervové zásobení.

Akutní periodontitis bolest je spontánní, nepřetržitá, bez intervalů klidu. Jedná se o silnou bolest na poklep, dobře lokalizovanou. Pokud je zánět hnisavý, pacient má pocit, že je zub „povystoupený“. Zub je již mrtvý.

Chronická periodontitis – ta nebolí, nebo je jen neurčitá bolest v oblasti kořene. Na poklep pacient udává divný pocit. Bolest se objevuje pouze při akutním vzplanutí zánětu, na rentgenovém snímku je patrný granulom, což je projasnění v oblasti hrotu kořene. Bývá to častý nález u dětí s neošetřeným dočasným chrupem. Zde hrozí nebezpečí postupu zánětu dále do kosti!

Zdroj: Zánět okostice zubu a zánět dásní

Poradna

V naší poradně s názvem PALENI REZANI BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Evza.

rok po operaci prostaty a močového mechyre /zanet,zvetseni/pretrvava bolest,paleni,rezani,neustale uzivani antibiotik,zadny kladny vysledek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Změňte lékaře nebo nejlépe zdravotnické zařízení a nechte si udělat magnetickou rezonanci. Podle ní se dá poznat, co způsobuje Vaše přetrvávající potíže po operaci. Pak je možné případně laparoskopicky doupravit operované tkáně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Paleni rezani bolest

Bolest jazyka na boku

Bolest jazyka po okrajích může být způsobena aftózní stomatitidou. Na jazyku se afty vyskytují na jeho hraně a na straně. Můžete zkusit místně aplikovat například Mundisal nebo Aloclair gel (volně prodejný). K dezinfekci dutiny ústní můžete používat Tamtum verde.

Zdroj: Zánět jazyka

Diskuze

V diskuzi BOLEST UCHA Z DASNE( PARADENTOZOU) se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobry den,od te doby co me boli leva strana celisti ( dasne ),se projevuje silna bolest ucha take na leve strane. Nejvic me to boli v noci uz vubec nespim v noci. Bolest trva vic jak tri tydny DASNE I UCHO BOLI NAJEDNOU ,mam jit k usnimu?prvni prijde bolest dasni a pak ucha z ucha mi netece moc mazu tak normalne, citim jen takovy tlak a tukani ,boli z toho i hlava .dekuji za odpovet.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anička.

Dobrý den před 14dní jsem prodělala anginu a od té doby mě bolí "jakoby" uzlina a bolest vystřeluje přes zuby a spánek do hlavy. V noci se budím bolesti hlavy. Nemůže to být zánět trojklaneho nervu? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Bolest ucha z dasne( paradentozou)

Zánět kořene jazyka

Nejčastější příčinou těchto bolestí jsou banální virové infekce horních cest dýchacích.

Příznaky

Bolesti kořene jazyka, pacienti uvádějí subjektivně bolest jazyka vzadu, bolesti vchodu do hrtanu bývají nejčastěji lokalizovány do oblasti jazylky. Objevuje se bolest kořene jazyka při polykání a otok jazyka.

Základem léčby bolestí kořene jazyka je terapie kauzální, která odstraňuje příčinu, která k bolestem vedla. Výběr kauzální terapie závisí na vyvolávající příčině, lokálním nálezu a zhodnocení klinické dynamiky.

Zdroj: Zánět jazyka

Zánět Achillovy šlachy

Zánět Achillovy šlachy je snad nejčastější ze všech příčin bolesti paty. Tento zánět může způsobit bolest paty na dvou místech. Achillova šlacha připojuje lýtkové svaly k patní kosti.

Příčiny: Opakující se tlak na šlachy obvykle od svalové slabosti anebo těsnosti obuvi, deformity nohy, nebo tření z patní kosti o ostruhy.

Příznaky: Bolesti paty jsou horší po odpočinku, a to převážně po probuzení. Objevuje se ztuhlost kotníku a lýtka. Pro toto onemocnění je charakteristický otok v oblasti šlachy, na zadní straně paty anebo těsně nad kotníkem.

Komplikace: Patní bursitida, což je zánět vaku naplněného tekutinou, který je umístěn mezi Achillovou šlachou a patní kostí.

Léčba: Cvičení, ortopedické vložky do bot, injekce, léky.

Zdroj: Co může způsobit bolest paty

Příznaky

Zánět nazývaný pulpitida se projevuje intenzivní bolestí a může vést k odumření zubní dřeně i nervu. Mezi typické příznaky zánětu zubu patří otok a zmíněná bolest, která člověka přepadá v okamžiku, kdy ulehne do postele. Bolest se postupně zhoršuje a v pozdní fázi pulpitidy je už prakticky nesnesitelná. V minulosti se přímo na zubní dřen dokonce aplikoval karcinogenní arzenik, aby se postiženému ulevilo od obrovské bolesti. Takové řešení se dnes již samozřejmě nepoužívá.

Nemocný též nemá chuť k jídlu a jediné, na co může myslet, je velká bolest zubu. Bohužel si za takový stav může v drtivé většině případů sám. Už samotný zubní kaz není příjemný a tím, že ho ignorujeme, si zaděláváme na další zubní problémy, či dokonce pohromu.

Zdroj: Zánět zubu

Příznaky

Typickým příznakem revmatického zánětu šlach proto bývá zejména nepříjemné postižení kloubů, které jsou jednak značně zduřelé, ale především s nimi není možné pořádně hýbat: každý drobnější pohyb s sebou totiž přináší velkou bolest.

Zdroj: Zánět šlach v kotníku

Příčiny bolesti zubů

Důvodem vzniku bolesti jsou nejčastěji:

  • zubní kaz a zánět zubního nervu vzniklý v důsledku zanedbaného či včas nediagnostikovaného zubního kazu;
  • „mrtvé zuby“, u kterých nebyly adekvátně nebo vůbec ošetřeny kanálky (endodontické ošetření);
  • zánět dásní;
  • vypadlé výplně;
  • prořezávající se zuby (dočasné zuby, zuby moudrosti);
  • obnažené zubní krčky.

U takzvaných kolemčelistních zánětů a po extrakčních bolestech se společně s bolestí objevuje často ještě otok.

Zdroj: Bolest zubů

Bolest zubů moudrosti

Bolest zubů moudrosti připomíná angínu. Nejvíce problémů osmičky způsobují, pokud se prořežou jen částečně. Pak se do slizniční kapsy dostávají kousky potravy, které způsobují infekci. Zánět se projevuje bolestí, která může zdánlivě připomínat angínu, dále otokem v oblasti zubu, zvýšenou teplotou, zhoršeným otevíráním úst nebo bolestí vystřelující do ucha. Objevit se může i zápach z úst nebo bolest a otok lymfatických uzlin.

Zuby moudrosti se trhají při lokálním umrtvení. U osmiček, které jsou prořezané jen zčásti, je nutné chirurgické vybavení. Jestliže mají pacienti z trhání zubů fobický strach, mohou požádat o celkovou narkózu.

Zdroj: Bolest zubů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP