Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZÁPACH PO MENSTRUACI

OBSAH

Vitamín E pomáhá při bolestivé menstruaci

Když očekáváte bolestivou menstruaci, tak je dobré užít vitamin E. Užívá se 200 IU dvakrát nebo 400 IU jednou denně a léčba začíná 2 dny před menstruací a pokračuje v prvních 3 dnech krvácení. Celkem 5 dní léčby.

Zdroj: Bolestivá a problematická menstruace

Diskuze

V diskuzi POCENÍ A ZÁPACH NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpa.

Pocení a zápach nohou odešel spolu s používáním iontoforézy Antipe. Jsem z ní nadšený a můžu ji jen doporučit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lukas.

Vyzkousel jdem kde jaky deodorant na nohy a nejvice mi vyhovuje antiperspirant sweatstop forte max 100ml lahvickai vydrzela cely rok. Navic zabranuje i plisnim.

Zdroj: diskuze Pocení a zápach nohou

Zápach moči po amoniaku

U moči je zápach po čpavku vcelku přirozený, byť by neměl být zvláště nápadný. Výraznější zápach po čpavku v moči se vyskytuje při nedostatečném příjmu tekutin.

Při zesíleném dýchání a případně i zvýšeným výdejem potu ztrácí člověk dost tekutin, které je třeba záhy doplnit. Po zvýšeném množství tekutin dojde k úpravě zápachu moči.

Zdroj: Páchnoucí moč

Poradna

V naší poradně s názvem MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

Prosím je mi 47 let vždy jsem měla menstruaci pravidelně ale už jednou se mi stalo že jsem menstruaci dostala se 14 denním zpožděním a teď jsem lela mít menstruaci v lednu 2016 a je únor a ještě jsem ji nedostala už přes měsíc. Je to nějaká porucha?? Děkuji za odpověď Jarka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě vcházíte do nové etapy svého života. Začíná u Vás období zvané menopauza, lidově řečeno přechod. Co to je, co Vás v tomto období čeká a jaká jsou rizika, se dozvíte v těchto článcích: www.ceskyprehled.cz/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Menstruace

Co znamená špinění 2 dny po menstruaci

Špinění 2 dny po menstruaci může mít různé příčiny. Stres, užívání léků, vysazení či nasazení hormonální antikoncepce, cestování a mnoho jiných faktorů. Stačí například náročná zkouška ve škole či důležitá prezentace v práci, která vás dostane pod tlak, a může se objevit nečekané špinění i dva dny po menstruaci.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH POKOZKA HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Manima.

Použila som cibulu na pokožku hlavy a neviem nejako prekryť ten nepríjemný zápach. Poradí mi prosím niekto? Vopred ďakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Taky jsem to řešila a šla jsem se poradit k jedné babce kořenářce, která tuto metodu posílení vlasů pomocí cibule taky znala. Říkala mi, že pach z cibule je ukazatel toho, že cibule na vlasy stále působí. Jinými slovy, žadný pach z cibule, žádné účinky na vlasy. Tak asi tak.

Zdroj: diskuze Zápach pokozka hlavy

Špinění po menstruaci v přechodu

Ženy v období přechodu, přičemž se jejich problémy s menstruací mohou vyskytnout i několik let před samotným nástupem menopauzy, mohou mít problémy se špiněním po menstruaci. U žen v období menopauzy se podávají léky na úpravu či úplné zastavení menstruace. Pokud je příčina jinde, gynekolog může ženu odeslat na vyšetření k dalšímu specialistovi, například k chirurgovi či onkologovi.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Diskuze

V diskuzi ZÁPACH Z ÚST MÁ MNOHEM VÍCE PŘÍČIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga.

Zápach z úst je velice komplikovaný problém, protože existuje celá řada příčin a dokud člověk neodhalí příčinu, nevyřeší ani zápach z úst. Studovala jsem tuto problematiku několik let, protože jsem zápachem sama trpěla. Nakonec jsem našla příčinu, resp. dvě, vyřešila je a tím i zápach z úst. Vše, co jsem zjistila i na sobě sama vyzkoušela, jsem sepsala do jediném e-booku na českém trhu o zápachu z úst, který najdete na webu www.zapach-z-ust-ebo…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zápach z úst má mnohem více příčin

Infekce

Pokud se po operaci dutiny ústní nehojíte dobře a rána se infikuje, může to také způsobit zápach z úst po operaci dutiny ústní. Mezi příznaky infekce patří zápach z úst, horečka, hnis a silná bolest. Pokud zaznamenáte jakékoli známky infekce, okamžitě kontaktujte svého zubaře pro další ošetření.

Zdroj: Zápach z úst po vytržení zubu

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH Z ÚST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Xavi.

Chci se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost z lékem na tlak Tezeo 80. V mém případě mi způsoboval nepříjemný zápach z úst.
Podotýkám, že ústní dutinu, hygienu mám v naprostém pořádku/ zuby atd./
Používám kvalitní zubní í pasty a ústní vody.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

A mezizubní prostory taky čistíte? Každý den?

Zdroj: diskuze Tezeo 40 a alkohol-diskuze

Vitamín E

Při bolestivé menstruaci je dobré užít vitamin E 200 IU dvakrát nebo 400 IU jednou denně. Začíná se 2 dny před menstruací a pokračuje se v prvních 3 dnech krvácení.

Zdroj: Babské rady na menstruační bolesti

Co znamená špinění hned po menstruaci

Špinění hned po menstruaci může znamenat hormonální nerovnováhu. Řešením by bylo užívat hormonální antikoncepci, která by cyklus zpravidelnila. Samozřejmě v první řadě je nutné vyloučit těhotenství. Takže než vyhledáte lékaře, je dobré vyloučit těhotenství pomocí těhotenského testu.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Diskuze

V diskuzi JAK ZASTAVIT MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka Braun.

Dobrý den. Můžete mi doporučit způsob na zastavení menses. Je mi nabídnuta injekce, nevím přesně jaká. Jsem před přechodem, údajně přestanu menstruovat,mam silné krácení. Jaka jsou rizika,při této léčbě? Děkuji za odpověď M.B.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eliška Bělková.

Jenom se chci zeptat jak zastavit menstruaci když nechci injekci. Nevíte nějaký jiný přírodní způsob jak ji zastavit, protože ji mám už přes týden a je to nepříjemné. Nemůžu se koupat, chodit s kamarády na koupaliště tak prosím o radu děkuji

Zdroj: diskuze Jak zastavit menstruaci

Tmavé špinění po menstruaci

Tmavá menstruační krev nepředstavuje žádný problém, krev tmavne, pokud se dostane například do nějakého záhybu vagíny a působí na ni delší dobu kyslík.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Diskuze

V diskuzi OPERACE KRCNICH MANDLICH PRI MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Muze se operovat krcni mandle u zen kdyz maji menstruaci?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Operace krcnich mandlich pri menstruaci

Nedostatek vitamínů a minerálů

Hlavně magnesium patří mezi nejvíce přehlížené potravinové doplňky, přitom kromě pozitivního vlivu na fungování metabolismu a paměti dokáže také eliminovat tělesný zápach.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach

Poradna

V naší poradně s názvem NEPŘÍJEMNÝ ZÁPACH Z POCHVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Je mi to strasne trapne ale Muzu se zeptat , myslim ze mi unika moc ne hodně malo zadny vitok nemam jen ten strasny zapach.Jdu ven a citim se je to strasny, sex mam dene.meju se kazdou chvilu kalhoty tes a porad nic

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Může jít o stresovou inkontinenci. Měla byste navštívit lékaře, buď gynekologa nebo urologa. Tam Vás naučí posilovat svaly pánevního dna. Také můžete zkusit přípravek Ive - je volně prodejný.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nepříjemný zápach z pochvy

Jak na zápach při dietě?

  • Nechat se vyšetřit lékařem, aby se vyloučilo onemocnění cukrovkou.
  • Namísto podstupování nárazových diet a léčebných kúr spočívajících v hladovění dlouhodobě změnit stravovací návyky a přejít na smíšenou stravu se sníženou kalorickou hodnotou.
  • Zajistit dostatečný přísun sacharidů.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach

Poradna

V naší poradně s názvem SEX PO MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobry den mam dotaz mela jsem nechraneny styk s kamaradem ale neudelal se do me vcas prestal ale jak se udelal tak jsme pak pokracovali.mela jsem den po menstruaci.je mozne ze bych otehotnela?uz 4 dny me tak divne boli bricho dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

4 dny po menstruaci nemůžete přijít do jiného stavu. V tu dobu není ještě připraveno nové vajíčko, aby mohlo být oplodněno. Kvůli té bolesti doporučuji zastavit se u gynekologa a nechat si udělat preventivní vyšetření. Tím se můžete ujistit, že nic nezanedbáte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex po menstruaci

Zápach moči v těhotenství

Pokud se domníváte, že je vaše moč nejen silně cítit, ale i jinak, než je obvyklé, může to být známkou infekce, například onemocnění močového měchýře. Zvláštní zápach moči u žen může také signalizovat počátek těhotenství. Ať tak či onak, je vhodná návštěva lékaře, který vám s tímto problémem pomůže.

Zdroj: Páchnoucí moč

Nevhodnost deodorantu

Zní to šíleně, ale některé deodoranty mohou tělesný zápach zhoršovat. Složení antiperspirantů, deodorantů a tělových krémů a sprejů může podporovat bakterie žijící na naší kůži, a právě jejich přemnožení znamená, že namísto voňavé kosmetické pomoci se dočkáme opačného efektu.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach

Co znamená zápach potu po cibuli

Existují různé typy potu a asi tím nejhorším je pot ze stresu. Ten se totiž produkuje z potních žláz zvaných apokrinní. Zde se produkuje pot, který je méně vodnatý a skrz něj odcházejí z těla bakterie, tuky a bílkoviny. Vliv na to má také to, co jíte, protože podle toho se může uvolňovat silnější či slabší zápach, třeba po cibuli. Naopak když je venku příliš horko nebo je pot výsledkem fyzické námahy, skládá se převážně z vody a elektrolytů.

Zdroj: Stařecký zápach

Sladkosti a tělesný zápach

Milujete želé a gumové medvídky? Tak pozor, ať se jich nepřejíte. Žádné sladké nepřispívá k tělesným vůním, protože nakvašuje a komplikuje trávení předchozího jídla, navíc zpomaluje metabolismus. A nemusíme se dlouho rozepisovat o tom, co sladké znamená pro vaši postavu.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach

Menstruační bolesti

Bolestivá menstruace neboli dysmenorea některé ženy téměř vyřazuje z běžného života, podléhají nervozitě, jsou bez nálady. Není divu, silné bolesti břicha při menstruaci jsou někdy opravdu velmi nepříjemné a útěcha, že to za pár dní přejde, nepomáhá.

Bolesti břicha, zad, nohou, prsou nebo hlavy se při menstruaci střídají a bolestivé křeče přicházejí ve vlnách a bez varování. Někdy je bolest břicha doprovázena i zvracením. Bolestivou menstruací trpí kolem 75 % žen převážně ve věku do 25 let. Mnoho žen se menstruačních bolestí zbaví porodem, ale některé ženy trpí bolestmi každý cyklus až do klimakteria (přechodu).

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci

Co na bolest břicha při menstruaci

Pokud často prožíváte bolestivou menstruaci, šetřete především svá játra a ledviny. I podle čínské medicíny s těmito orgány menstruace přímo souvisí. Před menstruací a při ní proto pijte dostatek vody, vynechejte alkohol, málo solte a nejezte jídla, ve kterých je hodně skryté soli, jako jsou třeba uzeniny a tučné potraviny. Bolestivá menstruace se vám tak obloukem vyhne. A také je vhodné vypít ráno nalačno sklenici teplé vody, která spolehlivě probudí střeva, která jsou při menstruaci línější.

Jako první pomoc můžete zkusit použít hořčík. Pravidelným užívání hořčíku (magnezia) křeče a bolest břicha přejdou a menstruace bude pravidelná jako švýcarské hodinky.

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP