Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZÁPACH Z NOSU

OBSAH

Co znamená svědění nosu

Svědění nosu může být předzvěstí alergie, rýmy nebo zánětu. Svědění nosu mohou také vyvolat výkyvy počasí při přechodu ze zimy do tepla. Ve většině případů se jedná o překrvení nosní sliznice, která na tento stav u citlivých jedinců reaguje svěděním. Také může jít o počínající kožní defekt, jako je opar, ekzém, kopřivka nebo slabé poranění sliznice.

Zdroj: Svědění nosu a kolem nosu

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ NOSU A KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petrželka Stanislav.

Poslední dobou mě začalo svědit kolem nosu a uvnitř nosu.Mastičky nepomáhají ,ani lékařská vazelína.Prosím o Vaše zkušenosti.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na svědění nosu použijte krém Myfungar, který aplikujte 2 krát denně asi tak sedm dní a mělo by to zmizet.

Zdroj: diskuze Svědění nosu a kolem nosu

Zápach moči po amoniaku

U moči je zápach po čpavku vcelku přirozený, byť by neměl být zvláště nápadný. Výraznější zápach po čpavku v moči se vyskytuje při nedostatečném příjmu tekutin.

Při zesíleném dýchání a případně i zvýšeným výdejem potu ztrácí člověk dost tekutin, které je třeba záhy doplnit. Po zvýšeném množství tekutin dojde k úpravě zápachu moči.

Zdroj: Páchnoucí moč

Diskuze

V diskuzi POCENÍ A ZÁPACH NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpa.

Pocení a zápach nohou odešel spolu s používáním iontoforézy Antipe. Jsem z ní nadšený a můžu ji jen doporučit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lukas.

Vyzkousel jdem kde jaky deodorant na nohy a nejvice mi vyhovuje antiperspirant sweatstop forte max 100ml lahvickai vydrzela cely rok. Navic zabranuje i plisnim.

Zdroj: diskuze Pocení a zápach nohou

Kapky do nosu pro psa

Kapky do nosu můžete podávat pouze po dohodě s veterinárním lékařem, abyste neponičili vašemu psovi nosní sliznici.

Zdroj: Rýma u psa

Diskuze

V diskuzi OTOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

mám oteklý nárt a jsem 7 týdnů po výměně kolenního kloubu???Proč mi nárt otéká, děkuji za odpověď. .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlastička.

Má někdo zkušenosti s otokem nosu,?

Zdroj: diskuze Otok

Příčiny ucpaného nosu

Hlavní příčinou ucpaného nosu je velké nahromadění hlenu v nose. Nahromadění vzniká kvůli otoku sliznice, která se nachází v nose. K ucpání nosu může dojít v důsledku virové nebo bakteriální infekce nebo také v důsledku zánětu vedlejších nosních dutin. Dalšími příčinami ucpaného nosu jsou alergie na prach nebo pyl.

Zdroj: Babské rady na ucpaný nos

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ NOSU A KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gizela.

dobry den mam svedeni kolem nosu obliceje brada celo ale nejvice me svedi kolem nosu mam stim jit k doktorovi dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mezi běžné příčiny svědění kolem nosu patří alergie, infekce, respirační dráždivé látky, a vzácně i nádory. Prodiskutujte své příznaky se svým lékařem, pokud přetrvávají. Možná budete muset navštívit specialistu na kožní onemocnění, abyste zjistila základní příčinu vašeho svědění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění nosu a kolem nosu

Prevence zranění nosu

V první řadě prevence je přirozená opatrnost a vyhýbání se jakémukoliv nebezpečí, které by zapříčinilo porušení nosu. Pro sporty a povolání, kde hrozí nebezpečí poranění čelní plochy jsou určené chrániče. Ochrannými pomůckami se míní masky, helmy nebo chrániče nosu. Při častých poraněních nosu může dojít k poškození hluboké tkáně. Tato poškození vznikají nadměrným krvácením a nevyčištěním rány.

Zdroj: Zranění v nose

Nedostatek vitamínů a minerálů

Hlavně magnesium patří mezi nejvíce přehlížené potravinové doplňky, přitom kromě pozitivního vlivu na fungování metabolismu a paměti dokáže také eliminovat tělesný zápach.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach

Poradna

V naší poradně s názvem FLEKY TMAVÉ U VNITŘNÍCH OKRAJŮ OČÍ,U KOŘENE NOSU,PŘECHÁZEJÍ AŽ POD OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Takové tmavé fleky pod očima o kolem kořene nosu bývají často geneticky dané a souvisejí se zvýšeným ukládáním melaninu v těchto místech. Pokožka kolem očí je velmi tenká, ale nesmírně pružná a díky tomu je pod očima naskládaná jako látka na plizované sukni. Tím dochází ke ztmavnutí kůže, díky její hustotě. Tato část pokožky je také často zanášena očními stíny, které ne vždy zcela zmizí při odličování a časem tak tento efekt tmavých pruhů pod očima zesilují. Také různé virózy, chřipka, záněty dutin tyto fleky dále přechodně zvýrazňují. Není třeba se znepokojovat těmito barevnými projevy kůže. Obvykle stačí přizpůsobit vhodný makeup k jejich zakrytí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olga.

fleky od korene nosu k očím

Zdroj: diskuze fleky tmavé u vnitřních okrajů očí,u kořene nosu,přecházejí až pod oči

Jak na zápach při dietě?

  • Nechat se vyšetřit lékařem, aby se vyloučilo onemocnění cukrovkou.
  • Namísto podstupování nárazových diet a léčebných kúr spočívajících v hladovění dlouhodobě změnit stravovací návyky a přejít na smíšenou stravu se sníženou kalorickou hodnotou.
  • Zajistit dostatečný přísun sacharidů.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH POKOZKA HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Manima.

Použila som cibulu na pokožku hlavy a neviem nejako prekryť ten nepríjemný zápach. Poradí mi prosím niekto? Vopred ďakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Taky jsem to řešila a šla jsem se poradit k jedné babce kořenářce, která tuto metodu posílení vlasů pomocí cibule taky znala. Říkala mi, že pach z cibule je ukazatel toho, že cibule na vlasy stále působí. Jinými slovy, žadný pach z cibule, žádné účinky na vlasy. Tak asi tak.

Zdroj: diskuze Zápach pokozka hlavy

Zápach moči v těhotenství

Pokud se domníváte, že je vaše moč nejen silně cítit, ale i jinak, než je obvyklé, může to být známkou infekce, například onemocnění močového měchýře. Zvláštní zápach moči u žen může také signalizovat počátek těhotenství. Ať tak či onak, je vhodná návštěva lékaře, který vám s tímto problémem pomůže.

Zdroj: Páchnoucí moč

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ NOSU A KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Machucova.

dobry den uz delší dobu mě svědi kolem nosu uz nevim co stim mam dělat občas i telo pusa a hlave můžete mi prosim poradit co mam dělat děkuji machucova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mezi stavy, které mohou způsobit svědění na vnějším povrchu nosu, patří kožní onemocnění, jako je ekzém a dermatitida. Oba stavy patří do kompetence kožního lékaře. Protože onemocnění spojená se svěděním nosu jsou různorodá, je důležité nalézt správné léky, které mohou tento stav vyřešit nebo zmírnit. Toho lze dosáhnout identifikací příčiny, která tento stav způsobuje, a jednat podle toho. Bez pomoci kožního lékaře se neobejdete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění nosu a kolem nosu

Domácí kapky do nosu

Solný roztok na uvolnění nosu: Smíchejte dva decilitry vody se lžičkou mořské soli a tímto roztokem naplňte buď lahvičku nosních kapek, nebo si vodu aplikujte do nosu pomocí vatových tyčinek. Tato babská rada je velmi populární a nahrazuje i klasické kapky proti rýmě.

Kapky do nosu s antibiotiky: z volně prodejných přípravků bylo možno u infekční rhinitidy použít lokálně působící kapky do nosu s antibiotiky fusafungin, které byly dostupné bez předpisu ve formě inhalačního spreje, který se aplikoval současně do úst i do nosu. Přípravek se jmenoval Bioparox, ale jeho distribuce byla v ČR ukončena bez náhrady. Ostatní kapky do nosu s antibiotiky jsou k dostání pouze na lékařský předpis.

Zdroj: Babské rady na ucpaný nos

Diskuze

V diskuzi ZÁPACH Z ÚST MÁ MNOHEM VÍCE PŘÍČIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga.

Zápach z úst je velice komplikovaný problém, protože existuje celá řada příčin a dokud člověk neodhalí příčinu, nevyřeší ani zápach z úst. Studovala jsem tuto problematiku několik let, protože jsem zápachem sama trpěla. Nakonec jsem našla příčinu, resp. dvě, vyřešila je a tím i zápach z úst. Vše, co jsem zjistila i na sobě sama vyzkoušela, jsem sepsala do jediném e-booku na českém trhu o zápachu z úst, který najdete na webu www.zapach-z-ust-ebo…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zápach z úst má mnohem více příčin

Příznaky poranění v nose

Zranění v nose mohou být při krvácení velmi bolestivá. Nos může být značně oteklý a červený. Záleží na velikosti poranění a na silném bobtnání zevní rány. Pozornost by měla být věnována i frakturám nosu. Zlomenina je zřejmá ze sklonu nosu. Zlomenina nosu může také potrhat obložení s následným překrvením nosní sliznice a vést ke ztrátě čichu.

Zdroj: Zranění v nose

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH Z ÚST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Xavi.

Chci se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost z lékem na tlak Tezeo 80. V mém případě mi způsoboval nepříjemný zápach z úst.
Podotýkám, že ústní dutinu, hygienu mám v naprostém pořádku/ zuby atd./
Používám kvalitní zubní í pasty a ústní vody.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

A mezizubní prostory taky čistíte? Každý den?

Zdroj: diskuze Tezeo 40 a alkohol-diskuze

Nevhodnost deodorantu

Zní to šíleně, ale některé deodoranty mohou tělesný zápach zhoršovat. Složení antiperspirantů, deodorantů a tělových krémů a sprejů může podporovat bakterie žijící na naší kůži, a právě jejich přemnožení znamená, že namísto voňavé kosmetické pomoci se dočkáme opačného efektu.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach

Co znamená zápach potu po cibuli

Existují různé typy potu a asi tím nejhorším je pot ze stresu. Ten se totiž produkuje z potních žláz zvaných apokrinní. Zde se produkuje pot, který je méně vodnatý a skrz něj odcházejí z těla bakterie, tuky a bílkoviny. Vliv na to má také to, co jíte, protože podle toho se může uvolňovat silnější či slabší zápach, třeba po cibuli. Naopak když je venku příliš horko nebo je pot výsledkem fyzické námahy, skládá se převážně z vody a elektrolytů.

Zdroj: Stařecký zápach

Sladkosti a tělesný zápach

Milujete želé a gumové medvídky? Tak pozor, ať se jich nepřejíte. Žádné sladké nepřispívá k tělesným vůním, protože nakvašuje a komplikuje trávení předchozího jídla, navíc zpomaluje metabolismus. A nemusíme se dlouho rozepisovat o tom, co sladké znamená pro vaši postavu.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach

Zápach moči po rybině

Nepříjemný je zápach rybiny, kterou bývají cítit lidé, kteří mají nemocné plíce (včetně tuberkulózy), průdušky, ale třeba i tlusté střevo. Pokud trpíte tímto charakteristickým zápachem moči, je vhodná návštěva lékaře, který prověří váš zdravotní stav.

Silně páchnoucí moč

Existuje celá řada situací včetně mnoha chorobných stavů, které mohou způsobit silnější nebo neobvyklý zápach moči. Vždy je vhodné navštívit ošetřujícího lékaře, který stanoví diagnózu a případnou léčbu.

Zdroj: Páchnoucí moč

Dieta a zápach

Lidé, kteří se pravidelně postí, znají typický postní neboli dietní zápach, který připomíná odlakovač na nehty. Jeho spouštěčem je nedokonalé odbourávání tuků v důsledku nedostatku sacharidů. Tělo denně potřebuje nejméně 50 gramů sacharidů, aby mohlo přeměňovat tuky na hroznový cukr. Jinak se tvoří ketonové látky, které jsou vydechovány ve formě silně zapáchajícího acetonu.

Tyto následky ve formě nepříjemného zápachu mají i diety s nízkým příjmem sacharidů. Zápach po acetonu byste v žádném případě neměli brát na lehkou váhu: může být také příznakem onemocnění souvisejícího s poruchou látkové výměny, například cukrovky.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach

Léčiva a tělesný zápach

Příliš mnoho prášků, jejich vzájemné křížení mívá vedlejší účinky, které mohou způsobovat nepříjemný štiplavý tělesný zápach. Například některé druhy antikoncepčních pilulek způsobují sucho v ústech, což vede k větší produkci síry v dutině ústní. A síra, pokud si vzpomínáte, „voní“ podobně jako shnilá vajíčka. Také léky jako paracetamol (Paralen, Coldrex a podobně), antidepresiva a pilulky na hubnutí mohou vést ke zvýšenému pocení. Máte-li obavy, nezapomeňte vždy číst příbalové letáky u svých medikamentů.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP