Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZAPÁCHAJÍCÍ MOČ U DĚTÍ

OBSAH

Gardnerella příznaky

Charakteristickým příznakem Gardnerelly je vodnatý výtok z pochvy zapáchající po rybách, který se zesiluje po pohlavním styku.

Zdroj: Gardnerella vaginalis

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ POD PRSY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Soňa Polavková.

Objevily se mi červené fleky pod prsy. Myslela jsem si, že se jedná o opruzeniny.
Nakonec se jedná o plíseň - je zapáchající.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mária.

pod prsama se mi udelali šedive mokvajici jako plísen porad te mi prosím děkuji

Zdroj: diskuze Plíseň pod prsy

Příčiny zapáchající plynatosti

Průměrné složení plynu je 59 % dusíku, 21 % vodíku, 9 % oxidu uhličitého, 7 % metanu a 4 % kyslíku. Tato směs je kvůli obsahu metanu a vodíku hořlavá, nicméně zastoupení těchto plynů silně záleží na bakteriích, které žijí ve střevě.

Zápach je dán sulfanem, což je sloučenina síry. Mezi množstvím zkonzumované potravy obsahující síru a výsledným pachem je úměra. Teplota plynů až do jejich úniku odpovídá tělesné teplotě, tedy asi 36,5 °C.

Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMOVNÍK PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak staré děti mohou využívat sirup z rýmovníku? Všude uvádíte, že je pro děti vhodný, ale nedočetla jsem se od kolika let popř. měsíců.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rýmovník můžete podávat dětem starších 12 měsíců. Pro malé děti ve věku rok a více se rýmovník dává žvýkat jako celý list přímo do úst. Také se s úspěchem aplikuje jako čaj z rýmovníku, kdy se do vroucí vody o objemu 2 hrnků dají 4 lístky rýmovníku a vše se vaří do doby, než se vyvaří polovina vody. Pak se nechá trochu vychladnout, osladí se medem a nechá se dítěti popíjet.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rýmovník pro děti

Co znamená zapáchající výtok z konečníku

Zapáchající výtok z konečníku může být známkou kandidové (kvasinkové) infekce. Nebo se může jednat o zápach lubrikantu smíchaného se spermatem, což je normální. Po styku je každopádně vhodná důkladná hygiena. Také se může jednat o píštěl, kterou je nutné řešit chirurgicky.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Diskuze

V diskuzi ZLUTE KULICKY VE STOLICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Dobrý den,už po několikáté nacházím ve stolici takové divné vajíčka.Je to pravidelného tvaru,jakoby kožovité uvnitř do žluto bíla,zapáchající.Nic podobného nekonzumuji.Vzhledem k tomu ,že jsem dlouhodobě v PN a lékaři neví co mi je ,se na Vás obracím o radu.Děkuji Andrea.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirka.

Dobrý den paní Andreo, chtěla jsem se V ás zeptat,zda jste už zjistila o co se jedná? Manžel také už měsíc má stejné problémy, při stolici nachází oválné žluté kousky a zatím taky doktoři nezjistili o co se jedná.Děkuji.

Zdroj: diskuze Zlute kulicky ve stolici

Hemoroidy u dětí – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět hemoroidy u dětí.

Zdroj: Hemoroidy u dětí

Diskuze

V diskuzi FORMIL PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milka.

Používáte někdo Formil pro malé děti. CHci mít jistotu, že s tím má někdo dobré zkušenosti, že se nevyskytuje alergie u dětí na tento prací prášek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Formil pro děti

Příznaky hemoroidů u dětí

  • krvavá stolice
  • neschopnost produkovat pohyb ve střevech
  • pocit plnosti

Zdroj: Hemoroidy u dětí

Diskuze

V diskuzi ZLUTE KULICKY VE STOLICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Dobrý den,jiz po několikáté nacházím ve stolici takové divné vajíčka.Jsou stejného pravidelného tvaru.Nic podobného nejim.Jsou jakoby kožovité uvnitř bílo žluté,dilně zapáchající ,mazlavé.Jelikož jsem dlouhodobě v PN a lékaři neví co mi je,tak se na vás obracím.Dekuji Andrea.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den už sleduji mesic stejný problém teď mám ve stolici centimetrové válečky když to zmáčkne ve vnitr bíložluté co to může být

Zdroj: diskuze Zlute kulicky ve stolici

Šestá nemoc

Šestá (6) nemoc u dětí je běžné virové onemocnění. Vyskytuje se převážně v jarních měsících a může probíhat v drobných epidemiích. Postihuje většinou děti v batolecím věku kolem 1–2 let. Pokud už dítě jednou tuto nemoc prodělalo, vytváří si protilátky.

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Diskuze

V diskuzi MOHOU RÝMOVNÍK UŽÍVAT DĚTI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den, našla jsem, že děti mohou pít čaj z rýmovníku. Tak snad jsem vám pomohla. ;)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hudec.

a mohl bych se zeptat od kolika let ho děti mohou pít

Zdroj: diskuze Mohou rýmovník užívat děti?

Vyrážka na obličeji u starších dětí

  • kopřivka
  • plísňová infekce
  • atopická dermatitida
  • alergická dermatitida

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Diskuze

V diskuzi DIETA PŘI LÉČBĚ MONONUKLEOZY U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Kameník.

Prosím, zda může někdo ze zkušených uživatelů doporučit knihu o dietě při léčbě mononukleozy u dětí. Budu velmi vděčen za pomoc.Zdravím a děkuji. Fr. Kameník

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dieta při léčbě mononukleozy u dětí

Jak na výtok z konečníku u dětí

Výtok se u dětí může vyskytovat při nákaze roupy, při zánětu nebo při mykóze. Také u poruchy svěrače. Je vhodné provést lékařské vyšetření.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Diskuze

V diskuzi MOHOU RÝMOVNÍK UŽÍVAT DĚTI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra K.

Dobrý den,
je rýmovník, resp. sirup a čaj z rýmovníku vhodný pro děti? Pokud ano, od jakého věku a v jakém dávkování?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Babka kořenářka.

Není zakázán, ale nedoporučuje se u dětí mladších 3let. Miminku do 1roku absolutně ne. Může zpusobit problemy se srdcem, hlavně arytmii popř.dýcháním.

Zdroj: diskuze Mohou rýmovník užívat děti?

Pátá nemoc

Je virové onemocnění dětského věku. Nemoc postihuje nejčastěji malé děti mezi 3. a 15. rokem života. Nákaza může proběhnout zcela bez příznaků nebo je provázena typickou vyrážkou.

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Kyselý pot u dětí

Některé děti takto kysele „voní“, aniž by byly nemocné. Spadá to do jejich konstituce. Podáním konstitučního homeopatického léku lze pocení regulovat.

Zdroj: Kyselý pot

Diskuze

V diskuzi SIDELKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan sidelka.

Lidy aby nemêli to dávat dětem mast na svrab děti mají jiné %učiňte látky lékař vám ji dá zadarmo pro dospělého a děti ublížite dětem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sidelka

Projevy a příznaky

Ileus se může v závislosti na příčině svého vzniku projevovat různě. Typickými varovnými příznaky rozvoje onemocnění jsou však zástava odchodů plynů a stolice, ať už v důsledku překážky, nebo zástavy peristaltiky. Ve střevě tak dochází k jejich hromadění, což způsobí roztáhnutí střev, které se projeví vzedmutím břicha. Jelikož se potrava kvůli překážce ucpávající střevo nemůže posouvat dále, dochází k úpornému zvracení, kdy pes zvrací zapáchající hnědou tekutinu. Tyto příznaky doprovází silná bolest, která může mít kolikovitý charakter (přichází ve vlnách, stupňuje se až do maxima, pak slábne a znovu se zesiluje), nebo může být trvalá, krutá a neutišitelná – tak tomu bývá u strangulačního ileu, kdy střevo trpí nedostatkem kyslíku. U nejvíce nebezpečného strangulačního ileu se také mohou objevit příznaky počínajícího šoku, tedy neklid nebo naopak výrazná spavost, bledá kůže se studeným potem, rychlé bušení srdce, zrychlené dýchání.

Zdroj: Zauzlení střev u psa

Jak má vypadat stolice u dětí na umělé výživě

Děti, které jsou od narození živeny uměle, to znamená, že dostávají upravené kravské mléko, mají stolici trochu jinou, stolice je tmavě žlutá až nahnědlá, kašovitější a její zápach je lehce hnilobný. Je to proto, že tato mléka jsou obohacena minerály, vitamíny a stopovými prvky.

Zdroj: Stolice u dětí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP