Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZÁSADY SLINIVKOVÉ DIETY

OBSAH

Léčba motolice slinivkové

Praziquantel zůstává lékem pro všechny infekce motolicemi kromě fascioliázy, pro kterou je lékem bithionol.

U komplikací infekce motolicí, které zahrnují karcinom močového měchýře u pacientů s močovou schistosomiázou, fibrózou a zesílením střevní stěny u pacientů s intestinální schistosomiázou, vzestupnou cholangitidou u pacientů s fascioliázou a cholangiokarcinomem u pacientů s klonorchiázou, může být nutná chirurgická léčba.

Zdroj: Motolice slinivková

Diskuze

V diskuzi CGA 800 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natasha.

Dobrý den všem, mám dotaz, nevíte někdo jestli se u toho musí držet nějaká dieta a cvičit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

Jednoznačně ano!!! Bez diety a cvičení to prostě skutečně nejde, to jsou zákony přírody. Všichni co tu píšou, že zhubli bez diety a cvičení jenom z toho, že užívali CGA tak nepíší pravdu, ale snaží se podpořit prodej tohoto přípravku!!! CGA 800 pomáhá zhubnout, ale samo na hubnutí nestačí.

Zdroj: diskuze CGA 800

Druhy diet ADHD

  • Celková výživa pro ADHD. Zahrnuje jídlo, které jíte každý den. Potraviny, které konzumujete, mohou příznaky ADHD zlepšit nebo zhoršit. Dieta by měla vést k tomu, abyste přijímali jen ty příznivě působící potraviny.
  • Suplementace diety pro ADHD. Zahrnuje přidávání vitamínů, minerálních látek nebo jiných živin, aby nedošlo k nedostatkům ve skladbě stravy, které by mohly vést k příznakům ADHD. Cílem této diety je to, aby ve vašem jídelníčku nechyběla žádná nutriční složka, kterou vaše tělo potřebuje.
  • Eliminační diety pro ADHD. Jedná se o odstranění potravin nebo složek, které způsobují zhoršení příznaků ADHD.

Zdroj: ADHD diety

Diskuze

V diskuzi RECEPTY PURINOVÉ DIETY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Bartoň .

Poptavám recept purinove diety.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Recepty purinové diety

Motolice slinivková a cukrovka

Někteří vědci tvrdí, že přítomnost motolice slinivkové u člověka způsobuje cukrovku kvůli poškození, které vytváří ve slinivce břišní. Motolice slinivková se zavrtává přímo do žlázy a ničí její tkáň. Tito vědci uvádí, že v jejich vlastní praxi někteří pacienti s diabetem zjistili, že se jejich hladina cukru v krvi normalizovala a byli schopni ukončit léčbu po dokončení programu vyhubení parazitů. I když je to reálná možnost, je velmi obtížné někoho pro to otestovat. Jediným způsobem, jak zjistit, zda-li je viníkem diabetu motolice, by bylo zavedení režimu hubení parazitů.

Zdroj: Motolice slinivková

Poradna

V naší poradně s názvem PŘENOS NEMOCI RŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín Kročil.

Jak moc je nemoc nebezpečná pro nejbližší okolí.Jak se trochu obrnit doma ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Za určitých okolností je možné nakazit se od nemocného růží dotykem. Proto je vhodné v domácnosti s růží používat zásady osobní hygieny, zejména antibakteriální mýdlo, desinfekci na prádlo (místo aviváže) a vlastní ručníky a oblečení, i obuv. Člověk s celistvou pokožkou a normální imunitou by se pak růží nakazit neměl.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přenos nemoci růže

Motolice slinivková u lidí

Infekce motolicí slinivkovou se stává celosvětově rozšířenější, ale jen zřídka jsou pozorovány v zemích mimo endemické oblasti, kde se obvykle vyskytují u lidí vracejících se z těchto oblastí.

Význam tohoto parazita závisí na tom, do jaké míry uzavře slinivkové kanálky, a to buď přímou fyzickou obstrukcí, nebo vyvoláním zánětu a periduktální fibrózy. Předpokládá se, že motolice získají přístup do pankreatických kanálků přímo z dvanáctníku po požití parazita. Člověk není hlavním hostitelem motolice, ale může se náhodně nakazit spolknutím mezihostitele (suchozemský plž, kobylka) nebo snědením kontaminované rostliny.

Zdroj: Motolice slinivková

Poradna

V naší poradně s názvem VELMI TVRDÉ NEHTY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Myšková.

Dobrý den mám příbuzného ( o kterého se částečně starám po smrti jeho matky),je mu
65 roků a má strašne tvrdé nehty na nohou,které nejdou ostříhat ani oštípat kleštičkami.
když jsem volala jeho lékaři poslal mě slušně kamsi,řekl, že ho pošle na kožní,ale nestalo se.Prosím o radu, jak změkčit nehty ,aby šly ostříhat. nemá asi zásady hygieny. Děkuji za radu. Dana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na dvacet minut namočit nohy do teplé mýdlové vody. Pak osušit a pomocí pilníku opilovat nehty. Zbytky pak zastřihnout. Neodstraňujte kůžičku po stranách nehtu. Pokud se jedná o diabetika, tak je třeba dbát zvýšené opatrnosti, aby nedošlo ke zranění. Taktéž i u člověka léčeného léky proti srážení krve. V těchto případech je lepší, když nehty zkrátí pedikérka.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Velmi tvrdé nehty na nohou

Dieta na podrážděnou slinivku

Jestliže se u vás projeví podrážděná slinivka, měli byste dodržovat preventivní opatření, a to:

  • vyhýbejte se alkoholu;
  • nekuřte;
  • vyhýbejte se stresovým situacím;
  • nekonzumujte příliš tučná jídla;
  • nepřehánějte to se sladkostmi;
  • snažte se nemít nadváhu;
  • hlídejte si hladinu cholesterolu;
  • dávejte pozor na problémy se žlučníkem a žlučovými cestami;
  • vyřešte žlučníkové kameny, pokud jimi trpíte;
  • konzultujte prevenci s lékařem v případě rodinné anamnézy zahrnující problémy se slinivkou;
  • nezvedejte příliš těžké věci;
  • pozor na údery do břicha (bojové sporty a podobně);
  • stravujte se podle zásad slinivkové diety.

Dieta při podrážděné slinivce je popsána v řadě brožur a knih. Jedná se o kombinaci diety diabetické a žlučníkové, vhodné je dodržovat i principy dělené stravy. Trvání dietního omezení může záviset na intenzitě prodělaného záchvatu, ale v zásadě by mělo mít trvalý charakter.

Následující potraviny byste měli z jídelníčku vynechat, máte-li potíže se slinivkou: tučné maso (zejména kachna, husa, vepřové), uzeniny a uzené výrobky, sádlo, škvarky, oleje, silně kořeněná a pikantní jídla, nadýmavé potraviny (kapusta, zelí, hrášek, fazole, květák), majonézy, dresinky, tatarská omáčka, kečup, tučné sýry a tučné mléčné výrobky (nejlépe konzumovat nízkotučné), všechny druhy oříšků, černá káva, smetana, šlehačka, mák, čokoláda, sladkosti, alkohol, smažená jídla, cibule, česnek a jiné dráždivé potraviny.

Trvání dietního režimu závisí na průběhu a intenzitě proběhlého zánětu. Při dlouhodobém zánětu dochází k nevratným změnám, čímž je řada funkcí slinivky poškozena trvale. Dietní režim se v těchto případech doporučuje dodržovat celoživotně. Mějte stále na paměti, že každý dlouhodobý zánět slinivky potřebuje odborný přístup a pravidelné lékařské kontroly.

Zdroj: Podrážděná slinivka

Diskuze

V diskuzi STRAVAPŘED KOLONOSKOPII PŘI DIABETU 2STUPNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Prosím o upřesnění stravy před kolonoskopii při diabetu 2stupně-léčba- léky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mareš.

Prosim o upřesnění diety při diabetu 2 stupně. před kolonoskopii

Zdroj: diskuze Stravapřed kolonoskopii při diabetu 2stupně

Dieta na překyselení organismu

Rovnováha je dosažena, pokud je příjem kyselin a zásad vyrovnán. K pochopení nám pomůže jednoduchá rovnice: 1 kyselina + 1 zásada = 1 neutrální sůl. Vzhledem k našemu životnímu stylu nás trápí spíše převaha kyselin.

V zásadě je princip alkalické diety jednoduchý. Pokud už si na chleba dáme šunku, připravíme si k němu stranou i nakrájenou zeleninu, aby vyrovnala pH. Nejde o nic jiného, než se naučit zdravěji stravovat a dopomoci si k lepšímu zažívání, fungování metabolismu a předcházení nemocem.

Výhody diety

  • lze držet dlouhodobě
  • vědecky dokázáno, že je to správný a pro tělo dobrý postup
  • tělo si najde ideální hmotnost a váha se ustálí

Nevýhody diety

  • omezování v oblíbeném jídle
  • nutnost hlídat si správné potraviny
  • ne vždy se dobře dodržuje

Zdroj: Alkalická dieta

Diskuze

V diskuzi ANTONIE MAČINGOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana štieberová.

chtěla bych vědět přesné preferování této diety více info děkuji moc

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Antonie mačingová

Připomenutí

Dietu při cukrovce je nutné přizpůsobit individuálnímu zdravotnímu stavu pacienta, podle něj se řídí množství konzumovaných sacharidů. Proto zde univerzální předpis neexistuje. Fungují základní zásady (viz výše), ale přesná množství je nutné určit podle jednotek inzulínu či lékové léčby. Je zároveň nezbytně nutné přísně hlídat pravidelný stravovací režim a nikdy nehladovět. Vše musí být pod dohledem lékaře.

Zdroj: Pohanka a cukrovka

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁBALY Z KOPŘIV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva T..

Dobrý den,
Můj muž trpí záchvaty dny v kotníku,kdy už ho má delší dobu oteklý z obou stran,tak jsem hledala,jak bych mohla vyrobit po domácku kopřivový zábal z čerstvých mladých kopřiv.Děkuji a zdravím.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejdříve je potřeba vyléčit dnu a tím zmizí i otok kotníku. Zábaly v tomto případě nic nevyřeší. Dna se vyléčí dodržováním diety a užíváním léků na dnu na předpis od lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zábaly z kopřiv

Zkušenosti s ketózou

Při změně stravy z klasické sacharidové na tu s převahou tuků a bílkovin se v organismu zpočátku udržuje v krvi glukóza, mozek ještě ketony nespaluje. Avšak tyto látky použije na syntézu lipidů v mozku. Glykogen se postupně vyčerpá ze svalů. Po dvou dnech začíná mozek spalovat ketony a energie se bere z tukových zásob. A protože se při tomto stavu rychle spalují tuky, které organismus spaluje místo energie ze sacharidů, je ketóza využívána při hubnutí. Ketózu využívají mnohé diety, například proteinová, Atkinsova a počáteční fáze Dukanovy diety nebo diety ze South Beach. Jídelníček je tvořen převážně masem, rybami, mléčnými výrobky, vejci, oleji, semínky, ořechy a zeleninou. Na ketóze je založena i pravěká dieta neboli paleodieta, která se často využívá k léčbě různých nemocí.

Zdroj: Jak dostat tělo do ketózy

Poradna

V naší poradně s názvem LNĚNÝ OLEJ A TVAROH DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata sklenářová.

Dobrý den., léčím se chemoterapii pro opakovany karcinom vajecniku( metastazy v brise). Lékař mi řekl, že nemám šanci na uzdravení. Že budu stále na chemoterapii, pokud to telo bude zvládat, nebo si rakovinne buňky na chemo nezvyknout, takže je nebude ničit. Začala jsem užívat tvaroh se lnenym olejem a semínka. Užívám ale tvaroh tučný, zde je psán nízkotučný. Pak jsem se chtěla zeptat, zda k teto diete mohu ješte brát alveo grepa ostatni akuňácké produkty, selen zinek minerály, vitamin c, cleans atd. A ještě beru imunobran, nevím , jestli toho už není moc. Imunobran je také přirodni, jsou to vlastně ýžové otruby na nositeli houby shitake. Prosím jestli máte někdo zkušenosti poraďte prosím. Pořád hledám nějaké alternativy , nechci se vzdát bez boje. Tvaroh pravidelně užívam třetí týden, ale do teď jsem nevěděla, že musím dodržovat tak přísnou dietu, takže žádné maso, žádné jiné oleje, ani olivový? Sladkostem a cukru se vyhýbám, použivám med. Jen prosím o upřesneni, jak je to s tím tukem .diky za každou radu renata

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tvaroh je třeba používat plnotučný, protože během diety se nejí nic jiného, takže tělo tuky dobře využije. Zkuste to dva týdny vydržet a nejíst nic jiného.

Zdroj: diskuze Lněný olej a tvaroh diskuze

Výživové doplňky a ADHD

Všichni lidé s ADHD by měli užívat 100% denní dávky vitamínů a minerálů. Mnoho dětí, dospívajících a dospělých však nemá vyváženou stravu, v tomto případě je tedy nutné užívat vhodné potravinové doplňky.

Zdroj: ADHD diety

Diskuze

V diskuzi CGA 800 DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenda.

já to zkusil asi před půl rokem a zhubl jsem 6 kg za měsíc. kila se mi nevrátily, takže já su spokojený.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka Bláhová.

Tak jsem to tedy vyzkoušela taky. Zhubla jsem o kilo méně, ale bez spešl diety. Potřebuju zhubnou cca. 15 kg, takže si koupím další balení. To minulé mi doručili do 2 dnů.

Zdroj: diskuze Cga 800 diskuze

Tvorba účinnější diety ADHD

Nezapomeňte na další kroky, které vám mohou pomoci s ADHD. Mezi ně patří následující:

  • Pravidelné užívání léků, které byly předepsány na ADHD.
  • Dopřejte si dostatek spánku, nejméně sedm až osm hodin.
  • Pravidelně cvičte, alespoň 20 až 30 minut denně.
  • Začněte s užíváním hlubokých technik dýchání, pomohou vám se zvládáním úzkosti či hněvu.
  • Relaxační trénink a meditace mohou pomoci zvýšit vaše soustředění, stejně jako snížit roztěkanost.

Čím více víte o svém ADHD a o svém celkovém zdraví, tím lépe můžete posoudit léčbu, která vám může pomoci. Postupem času tak určitě naleznete ty správné potraviny, které na vás působí pozitivně, nebo naopak dokážete ze svého jídelníčku vyřadit ty „škodlivé“. které zhoršují příznaky ADHD.

Zdroj: ADHD diety

Diskuze

V diskuzi MĚ POMOHLO H2OUT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Zkusila jsem různé čaje a diety, ale nepomáhaly. Zatím mi pomáhá H2Out, tak jsem moc ráda, že mi ho kámoška doporučila.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Denča Pilchová.

H2Out má pozitivní účinek i na mne:)

Zdroj: diskuze Mě pomohlo H2Out

Příznaky motolice slinivkové u lidí

Motolice slinivková obvykle způsobuje mírné příznaky. Silné infekce však mohou být doprovázeny gastrointestinálními poruchami, včetně bolesti břicha, plynatosti, zvracení, průjmu nebo zácpy. Jsou hlášeny žloutenka, zvětšená játra a systémové příznaky.

Eosinofilie (zvýšený počet eosinofilů oproti fyziologickému normálu) je vzácná a bývá pozorována u pacientů s fasciolopsiázou, schistosomiázou, heterofiázou, metagonimiázou, časnými stádii paragonimiázy a akutní klonorchiázou (zmizí u chronické klonorchiázy).

Anémii lze pozorovat u pacientů se schistosomiázou, fascioliázou a paragonimiázou.

U pacientů s fasciolopsií může být pozorována neutropenie (pokles absolutního počtu neutrofilů).

Moč: u jedinců se schistosomiázou lze nalézt hrubou nebo mikroskopickou hematurii.

Mozkomíšní mok (CSF): u jedinců s mozkovou paragonimiázou se může objevit zvýšení tlaku v CSFpleocytóza a eozinofilie v CSF.

Zobrazovací testy zahrnují CXR, ultrazvuk, CT, MRI a cholangiografii.

Diagnóza probíhá laboratorním vyšetřením stolice, při které se prokáže přítomnost charakteristických vajíček ve stolici.

Mezi další metody diagnostiky patří detekce antigenu pomocí enzymového imunosorbentního testu (ELISA) a testy sérologických protilátek pomocí nepřímé hemaglutinace, nepřímé imunofluorescence a ELISA.

Zdroj: Motolice slinivková

Zásady kojení

  • Položte dítě co nejblíže ke svému tělu, takže břicho na břicho.
  • Tvář dítěte mějte na své hrudi.
  • V prvních dnech mějte dítě na paži.
  • Nos dítěte by měl být ve výšce bradavky.
  • Ucho, rameno a předloktí dítěte leží v jedné přímce.
  • Nyní kontakt s bradavkou – rty dítěte přiložte k bradavce a počkejte, než se otevřou.
  • Když chcete dítěti prs odebrat, vložte malíček do koutku úst, dítě bude cucat váš prst a bradavku můžete v klidu a bezbolestně vyjmout.

Jestliže jste proti kojení, dopřejte svému dítěti alespoň novorozenecké mléko, takzvané kolostrum, které mu poskytne všechny potřebné nutriční látky.

Zdroj: Kojení

Jak napsat smuteční řeč – obecné zásady

Vzorová smuteční řeč by měla být věcná, citlivá a prostá. Může obsahovat životní filozofii a zkušenosti, které dokážou pozůstalé povzbudit do dalšího života. Smuteční řeč by měla být brána vážně, proto je zapotřebí zbavit se veškerých všeobecných a prázdných klišé.

Obsah smuteční řeči by měl být zaměřen na zesnulého. Vyzdvihuje zesnulého jako člověka, poukazuje na jeho přednosti a rekapituluje život, který žil. Posluchači jsou připraveni slyšet především pozitivní zprávy, proto by celkový obsah smuteční řeči měl být věnován pouze dobré stránce zesnulého.

Smuteční proslov si může rodina připravit sama a zvolit zástupce, který ho bude prezentovat. Projev pak může být více osobní.

Zdroj: Smuteční řeč a její ukázky


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP