Téma: 

zdroj kolagenu v jídle


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

NADÝMÁNÍ A PLYNATOST

Nadýmání po jídle

Nadýmání občas potká každého, hlavně po nevhodných jídlech. Problém nastává až ve chvíli, kdy se časté nadýmání objevuje téměř po každém jídle. To se pak může jednat o nějaký závažnější zdravotní problém a je nutné tento stav řešit s lékařem. Při častém nadýmání odcházejí ze střev plyny, které se tam nahromadily. Je to velmi nepříjemný problém, který má i své sociální aspekty.

Zdroj: Nadýmání a plynatost
Zveřejněno dne: 22.2.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: kolagen v potravinách

Já, jako zdroj kolagenu ráda používám vařené hovězí maso, konkrétně kližku. Hovězí kližka totiž obsahuje nejvíce kolagenu ve svalových přepážkách. Vařením kolagen řídne a pokrývá tak celé maso a díky svým choťovým vlastnostem jej činí také velmi chutným. Zároveň je kolagen obsažen pak i ve vývaru. Takže, kdo chce přírodní kolagen a hodnotné bílkoviny s minimem tuků, ten volí hovězí kližku - pečenou nebo vařenou.

Zdroj: diskuze Kolagen v potravinách
Odesláno dne: 3.3.2011 uživatelem Milada
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

KOLAGEN, LÉK PROTI STÁRNUTÍ

Obsah kolagenu v potravinách

Kolagen je bílkovina, protein, který se v největší míře vyskytuje v tělech savců, konkrétně v jejich pojivových tkáních. Nejbohatší přírodní zdroj kolagenu v potravinách je tedy maso a kůže savců.

Jaké potraviny obsahují kolagen

  • Maso bohaté na kolagen je především hovězí kližka, skopové maso, kozí maso.
  • Dalším významným zdrojem je zvířecí kůže.
  • Jako další zdroj kolagenu může být označena pravá živočišná želatina.
  • Hodnotným zdrojem kolagenu a dalších podpůrných amynokyselin je hydrolyzovaný syrovátkový protein.
     

Zdroj: Kolagen, lék proti stárnutí
Zveřejněno dne: 20.6.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: vitamíny pro růst řas

Vitamíny podporující růst řas jsou stejné jako pro podporu růstu vlasů. Na podporu růstu vlasů a řas nejlépe funguje toto: dobrá bílkovinová strava (například Smacker), pak hodně kolagenu (například Colafit) a pak především Zinek - 30mg každý den po posledním jídle.
Neoficiálně na růst řas působí i léky na Glaukom, například kapky Lumigan.

Zdroj: diskuze Vitamíny pro růst řas
Odesláno dne: 3.1.2012 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

KOLAGEN, LÉK PROTI STÁRNUTÍ

Dávkování kolagenu

Pro dosažení nejlepších výsledků se doporučuje užívání buď čistého kolagenu v dávkách 5 gramů denně ve formě Colafitu. Kolagen je dobré užívat ráno nebo večer s jídlem nebo bez jídla. Při takovýchto dávkách kolagenu je možné vidět účinky kolagenové kůry již za dva měsíce. Další možností, jak přirozeně doplnit kolagen do organismu, je protstřednictvím hydrolyzovaného syrovátkového proteinu, který se rozmíchá buď v mléce nebo ve vodě a pije se před spaním. 
 

Zdroj: Kolagen, lék proti stárnutí
Zveřejněno dne: 20.6.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

PÁLENÍ V KRKU

Pálení v krku po jídle

Občasné pálení v krku po jídle může být způsobeno dietní chybou, alkoholem, kouřením, některými léky, překyseleností žaludku, zvýšenou aktivitou po jídle (předklony, cvičení a podobně), ulehnutím po jídle. Zvláštní příčiny má pálení v krku po jídle v těhotenství, kdy se vyskytuje nejčastěji – vyšší hladina hormonů způsobuje ochabnutí svěrače jícnu, a navíc rostoucí plod tlačí žaludek vzhůru. Po porodu se vše upraví většinou samo. Pálení v krku po jídle může být také projevem alergie.

Zdroj: Pálení v krku
Zveřejněno dne: 29.6.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: kolagen v potravinách

také používám kolagen od Rosenpharmy. Moc mi pomáhá na klouby, kůži, vlasy a nehty. Prodávají více řad kolagenu, lepší je, podivat se na jejich stránky

Zdroj: diskuze Kolagen v potravinách
Odesláno dne: 19.12.2016 uživatelem Sofie Pokoutná
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

KOLAGEN, LÉK PROTI STÁRNUTÍ

Nedostatek kolagenu příznaky

Nedostatek kolagenu se projevuje jako kolagenová choroba. Kolagenové choroby postihují hlavně srdce, cévy, svaly a kůži. Zde jsou uvedeny hlavní příznaky nedostatku kolagenu:

  • Při nedostatku kolagenu ztrácejí pružnost trubice lymfatického systému a krevní cévy. Ty pak snadněji praskají a zvyšuje se také jejich tvrdost, z čehož pak plyne kornatění tepen (ateroskleróza) a vysoký krevní tlak (hypertenze). Nedostatek kolagenu v této souvislosti také podporuje tvorbu a rozvoj křečových žil a mikro varixů (metličkové žilky).
  • Nedostatek kolagenu umožňuje snadnější natržení šlachy anebo úplné utržení úponů.
  • Málo kolagenu v těle vede k lámání nehtů. Nehty jsou vroubkaté na povrchu, a nedorostou do delší délky, brzy se ulomí.
  • Nízký kolagen nedovolí vyrůst kvalitním vlasům. Vlasy jsou lámavé a na koncích pak mají roztřepené konečky. Také vzhled vlasů je matný, jako by vlasy byly několik mnoho let staré.
  • Při málo kolagenu nikdy nevyrostou dlouhé a husté řasy, což platí i o obočí.
  • Při nedostatku kolagenu viditelně stárne kůže a tvoří se vrásky.

 

Zdroj: Kolagen, lék proti stárnutí
Zveřejněno dne: 20.6.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: žlutá stolice

Většinou do 10-20minut po jídle -průjmová stolice (většinou voda) žluté barvy. Někdy tato stolice je i v klidu.(mimo stavu po jídle)
Žlučník mám od 40 let ex. Zůstal mi chronický zánět slinivky.
Je mi 79let.
užívám tyto léky: Betahistin, tezeo, Tenaxum, Digoxin, Betalog, Siofor 2tabl 500ml)Apo Allopurinol, Warfarin, Tootvacard, Verospiron

Zdroj: diskuze Žlutá stolice
Odesláno dne: 22.3.2018 uživatelem Anna Košutová
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

DOPLNĚNÍ KOLAGENU POMOCÍ CEMIO KAMZÍK

Balení

60 kapslí - dávka na 2 měsíce

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík
Zveřejněno dne: 1.12.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Dotaz

Jak tabulky přesně užívat,s jídlem nebo bez jídla .Beru 2 tobolky večer po jídle může být?

Zdroj: diskuze Dotaz
Odesláno dne: 11.6.2016 uživatelem Renats
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

KOLAGEN, LÉK PROTI STÁRNUTÍ

Proč máme málo kolagenu?

Za pokles kolagenu v našem těle je zodpovědná hlavně chudá strava na bílkoviny. Dále pak za nízký kolagen může zrychlený styl života, stres, bezesné noci, nedostatek odpočinku, špatná výživa, kouření a alkohol. Z vnějších příčin kolagen likviduje make-up, znečištění ovzduší a nadměrná expozice na slunci. Patologické a degradační formy kolagenu jsou příčinou řady nemocí pojivových tkání, označují se skupinově jako kolagenová choroba. Tyto kolagenové choroby postihují především orgány, kde je kolagen nejvíce zastoupen, jako jsou například klouby,  svaly, kůže, cévy a srdce. Všechny tyto situace pak nevyhnutelně vedou k viditelnému chátrání našich těl.
 

Zdroj: Kolagen, lék proti stárnutí
Zveřejněno dne: 20.6.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: zdroj sám na sebe?

Článek zajímavý, ale referenční odkaz, který odkazuje sám na sebe, tomu z mého pohledu snižuje důvěryhodnost a hodnotu...

Zdroj: diskuze Zdroj sám na sebe?
Odesláno dne: 24.2.2017 uživatelem RS
Počet odpovědí: 0

CUKROVKA - NAMĚŘENÉ HODNOTY

Hodnoty cukru po jídle

Někdy je potřeba zhodnotit i vzestup krevního cukru během dne po určitém jídle a doplnit měření o takzvanou postprandiální glykémii (glykémii po jídle), která se obvykle stanovuje 1–2 hodiny po požitém jídle. Postprandiální glykémie je tedy hladina cukru v krvi po jídle. Normální hodnota postprandiální glykémie je do 7,8 mmol/l.

Postprandiální glykémie by měla být měřena vždy, když je nalezen rozpor mezi hodnotami glykémie nalačno a hodnotami glykohemoglobinu, z téhož důvodu je vhodné zjistit, jaké jsou hodnoty posptrandiální glykémie vždy, když dojde ke zhoršení kompenzace (zvýšení hodnoty glykohemoglobinu). Je nutné zjistit hodnoty postprandiální glykémie také tehdy, když se objevují, případně rychle progredují, mikrovaskulární komplikace. S výhodou je možné využít měření glykémie před hlavními a jídly a po hlavních jídlech v domácím prostředí pomocí glukometru.

Zdroj: Cukrovka - naměřené hodnoty
Zveřejněno dne: 14.8.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Vrásky

Já straním potravinnovým doplňkům, raději než krémům. Na výsledek si sice musíte chvilku pčkat, tak 2 týdny, ale je to trvalejší. Užívám Kaguamin, má v sobě vysoký procento kolagenu. www.kaguma.cz

Zdroj: diskuze Vrásky
Odesláno dne: 7.12.2010 uživatelem Avap
Počet odpovědí: 0

DOPLNĚNÍ KOLAGENU POMOCÍ CEMIO KAMZÍK

Složení v jedné kapsli Cemio Kamzík

Nosič (sójový olej, kokosový olej), želatinový obal (želatina, glycerol, čištěná voda), kyselina askorbová, emulgátor (sójový lecitin), hovězí kolagen, barvivo (oxid titaničitý, oxid železitý).

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík
Zveřejněno dne: 1.12.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: kolagen

No já mám tu stejnou zkušenost jak vaše manželka. Pokožka je po kolagenu hebčí a mám posit, že můj vzhled je mladistvější po čtyřicítce.Vyzkoušela jsem kolagen forte od rosenpharma.cz, jsem s ním naprosto spokojená

Zdroj: diskuze Kolagen
Odesláno dne: 5.12.2016 uživatelem Zuzka
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

DOPLNĚNÍ KOLAGENU POMOCÍ CEMIO KAMZÍK

Cemio Kamzík dávkování

Užívejte 1 kapsli denně, kdykoliv během dne. Pro optimální účinnost doporučujeme užívat minimálně 2-3 měsíce. Tuto kúru opakujte několikrát do roka. Doplněk stravy Kamzík lze užívat i trvale.

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík
Zveřejněno dne: 1.12.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: furon lék na odvodnění .

lek furon 40mq uživám ráno.Mam užívat po jídle nebo před jídlem?

Zdroj: diskuze Furon lék na odvodnění .
Odesláno dne: 11.6.2016 uživatelem Dašena Moakkadehova
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

DOPLNĚNÍ KOLAGENU POMOCÍ CEMIO KAMZÍK

Obsah účinných látek v jedné kapsli Cemio Kamzík

20 mg vitamín C, 16 mg čistý kolagen typ I, 0,020 mg čistý kolagen typ II.

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík
Zveřejněno dne: 1.12.2012

DOPLNĚNÍ KOLAGENU POMOCÍ CEMIO KAMZÍK

Co obsahuje produkt Cemio Kamzík?

Cemio Kamzík obsahuje kolagen typu I, který je přítomný ve šlachách, vazech a kostech, kde vytváří poměrně silná vlákna. Tato kolagenová vlákna se dále spojují do objemných vláknitých svazků, podobných provazu, protože vazy a šlachy musí vydržet silný tah. Kolagen typu I je nejrozšířenějším typem kolagenu a vyskytuje se také v pokožce, proto má kolagen Cemio Kamzík významný vliv na vzhled a kvalitu pokožky.

Cemio Kamzík také obsahuje kolagen typu II, který se nejvíce vykytuje v chrupavce. Zde naopak vytváří husté prostorové sítě z velmi tenkých vláken, protože chrupavka je namáhána především tlakem ve všech směrech. Kolagen typu II drží chrupavku pohromadě a zajišťuje její pevnost a odolnost.

Cemio Kamzík obsahuje také důležitý vitamín C, který je nepostradatelnou látkou pro správnou tvorbu kolagenu v organismu. V případě jeho nedostatku se v těle nevytváří plnohodnotný kolagen a vlákna nemají správnou, dostatečně pevnou strukturu, což se projevuje destrukcí pojivových tkání.

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík
Zveřejněno dne: 1.12.2012

DOPLNĚNÍ KOLAGENU POMOCÍ CEMIO KAMZÍK

Upozornění pro potravní doplněk Cemio Kamzík

Doplněk stravy. Není určeno pro děti do 3 let. Výrobek je bez cukru, bez laktózy a bez lepku. Nepřekračujte doporučené dávkování. Přípravek není určen jako náhrada pestré stravy. Ukládejte mimo dosah dětí. Uchovávejte v suchu při teplotě 15-25 °C. Chraňte před vlhkem a přímým slunečním zářením.

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík
Zveřejněno dne: 1.12.2012

ARYTMIE

Arytmie po jídle

Kolem jícnu a žaludku vede tzv. bloudivý nerv (nervus vagus). U citlivých jedinců může při podráždění tohoto nervu (například při snědení velkého množství jídla, při nadýmání, ale i po relativně normálním množství jídla) dojít k srdečním arytmiím. Pokud trpíte arytmií po jídle a pokud jsou všechna běžná laboratorní vyšetření v pořádku, doporučuje se takzvaný holterovský (24hodinový) monitoring tlaku krve k upřesnění příčin jeho případného kolísání, poté je stanovena léčba. Tyto arytmie se mohou projevovat jakoby vynecháním tepu. Je to velice nepříjemné, tento stav může doprovázet dušnost a kašel.

Zdroj: Arytmie
Zveřejněno dne: 8.3.2016

DOPLNĚNÍ KOLAGENU POMOCÍ CEMIO KAMZÍK

Pro koho je Cemio Kamzík dobrý?

  • Kolagen Cemio Kamzík je dobrý pro lidi, kteří nadměrně zatěžují své klouby (těžce pracující, aktivní i rekreační sportovci, lidé s nadváhou),
  • Kolagen Cemio Kamzík je dobrý pro starší lidi nebo lidi potýkající se s pohybovými obtížemi.
  • Kolagen Cemio Kamzík je vhodný pro lidi s vrozenými vadami.
  • Kolagen Cemio Kamzík je vhodný i pro starší děti a dospívající mládež v období jejich růstu.

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík
Zveřejněno dne: 1.12.2012

KOLAGEN, LÉK PROTI STÁRNUTÍ

Jak správně doplnit kolagen?

Kupříkladu máme možnost koupit kolagen v pleťových krémech, ale je to účinné? Krémy s kolagenem slibují, že do pokožky ztracený kolagen doplní. Časem se ale ukázalo, že ve skutečnosti krémy s kolagenem nejsou schopny kolagen do pokožky dodat. Molekula kolagenu je tak velká a složitá, že bohužel neprojde přes epidermis (svrchní část kůže) a zůstává jen na povrchu kůže. Na povrchu kůže kolagen maximálně tak zaschne, ztuhne a zalepí rozšířené póry. Takto zalepené rozšířené póry nemohou pak dýchat, shromažďuje se v nich kožní maz – sébum a tím v nich můžou vznikat drobné záněty podobné akné. Z toho je zřejmé, že kolagen nelze do pokožky dodat prostřednictvím žádného pleťového krému.
 

Správná cesta pro doplnění kolagenu do kůže je vnitřní výživou. Nejlépe se kolagen vstřebává jako hydrolyzovaný syrovátkový protein. Hydrolyzovaný syrovátkový protein se při požití, vstřebává snadněji a je tak rychleji distribuován do tkání prostřednictvím krevního řečiště. Účinky vnitřně užívaného kolagenu se dají podpořit elastinem, keratinem a vitamínem C. Bílkoviny kolagen, elastin a keratin společně s vitamínem C tvoří základní směs, která nás udrží svěží a s mladistvým vzhledem na dlouhou dobu. 
Doktor Steffen Oesser a jeho kolegové z Katedry obecné a hrudní chirurgie na univerzitě v Kielu (Německo) provedli studii, ve které prokázali, že ústní požití hydrolyzovaných proteinových doplňků představuje vysokou míru vstřebatelnosti, až ve výši 95%. Kolagen se při takové formě podávání nejvíce hromadí v chrupavce a v pokožce.
 

Zdroj: Kolagen, lék proti stárnutí
Zveřejněno dne: 20.6.2012

BOLEST BŘICHA

Bolest břicha po jídle

Pokud souvisí vaše bolesti s jídlem, je nutné shromažďovat informace o jídle, ale i charakteru a místě bolestí. Jedině tak může lékař dojít k přesnějšímu závěru a navrhnout vhodnou léčbu. Vředy lze rozpoznat podle bolesti vznikající při jídle nebo krátce po něm a vyskytující se pod dolním okrajem hrudní kosti. Vznik vředů souvisí také se stresem, alkoholismem, kouřením, častým přísunem kofeinu, nepravidelnou a nevyváženou stravou, někdy za jejich vznik může i genetika. Při kyselém, kořeněném nebo smaženém jídle se bolesti stupňují, zatímco po konzumaci mléčných a zásaditých přípravků proti žaludečnímu překyselení mohou ustupovat. Obdobným projevem lze charakterizovat i žlučníková či slinivková onemocnění. Kolika žlučníku se objevuje po konzumaci tučných pokrmů, a to až v řádu několika hodin. V zažívacím traktu se totiž při dodání tuku vyplaví hormony, které podněcují žlučník k výdeji žluči. Ta je při trávení tuků nezbytná, avšak objeví-li se v cestě překážka (například v podobě kamene), zareaguje žlučník dalšími a dalšími stahy, které způsobují pacientovi silné bolesti a záchvat. Produkty slinivky břišní se na trávení podílejí prostřednictvím enzymů, činnost slinivky pak vyvolá přítomnost potraviny v žaludku a dvanáctníku. Pokud je však pankreas zasažen nádorem či zánětem, vzniká bolest po každém jídle, objevit se může i průjem. Pacienti popisují bolest jako ránu dýkou a krátkou úlevu přináší jen poloha na všech čtyřech.

Pokud máte bolesti břicha po jídle delší dobu, vyhledejte co nejdříve svého praktického doktora. Ten vás pak pravděpodobně pošle na oddělení chirurgie či gastroenterologie. Včasná diagnóza je nutná především u slinivkových chorob, kvůli bolestem však většinou pacienti návštěvu lékaře příliš neodkládají.

Zdroj: Bolest břicha
Zveřejněno dne: 18.10.2015

ZVRACENÍ

Zvracení po jídle

Nejčastější příčinou akutního zvracení bez bolesti břicha je dietní chyba – příliš mnoho nevhodného jídla, alkoholový exces a podobně. V každém případě je třeba zhodnotit, zda jsme se nedopustili nějaké dietní chyby nebo nesnědli něco, co mohlo zvracení způsobit. Jsme-li si jisti, že příčinou jsou právě výše zmíněné důvody, stačí klidový režim a dostatek tekutin. Pozor, trvá-li i běžné zvracení vzniklé v souvislosti s jídlem dlouho a nedaří-li se vám přijímat dostatek tekutin, je třeba vyhledat lékaře, hrozí totiž dehydratace a rozvrat vnitřního prostředí.

Zdroj: Zvracení
Zveřejněno dne: 16.8.2016

SACHARIDY

Sacharidy ve výživě

Sacharidy známe v mnoha podobách. Uveďme si tedy jejich základní druhy. „Nejsladším“ cukrem je fruktóza, kterou najdeme například v ovoci nebo také v medu. Podle sladkosti pak následuje sacharóza (cukrová třtina), glukóza (ovoce, med, zelenina), maltóza a laktóza neboli mléčný cukr. Neměli bychom ale zapomínat, že velmi důležitý zdroj sacharidů tvoří v naší potravě také škrob, obsažený například v bramborách nebo obilovinách.

  • Glukóza neboli hroznový cukr je nejdůležitějším energetickým substrátem pro organismus. Právě jen glukózu mohou jako zdroj energie využívat například mozek nebo sítnice. V přírodě se vyskytuje v rostlinách jako produkt fotosyntézy a pro rostliny představuje zdroj energie. Hromadí se především v plodech rostlin.
  • Fruktóza se nachází v ovoci, medu a některé zelenině. V zažívacím traktu se uvolňuje rozkladem sacharózy. Pro její vstup do buňky není zapotřebí inzulín.
  • Galaktóza – jejím nejvýznamnějším zdrojem je mléčný cukr, laktóza. Je součástí mateřského mléka a je tedy důležitým zdrojem energie pro kojence. Významná pro organismus je především tím, že se velice jednoduše v těle přeměňuje na glukózu.
  • Sacharóza je sacharid, který je v naší stravě zastoupen nejhojněji. Nachází se v cukrové třtině a cukrové řepě. Je velice vydatným zdrojem energie, a proto je v současné době nejpoužívanějším sladidlem. V organismu se rozkládá na glukózu a fruktózu. Pozor ale na její užívání! Její vysoký glykemický index způsobuje to, že rapidně vyvolává sekreci inzulínu. Díky tomu není vhodná jako sladidlo pro diabetiky.
  • Laktóza neboli mléčný cukr. Někteří lidé mohou trpět nepříjemnými potížemi při trávení laktózy. Jejich problém je dán nedostatkem enzymu, který štěpí laktózu. Nezpracovaná laktóza se pak hromadí ve střevech a působí nepříjemné problémy.

Zdroj: Sacharidy
Zveřejněno dne: 23.5.2014

CHROM JAKO DOPLNĚK STRAVY

Účinky chromu na zdraví

Chrom má v těle řadu funkcí, především však podporuje vstřebávání cukrů našimi buňkami a tím přispívá k udržení optimální hladiny krevního cukru. Rovněž snižuje chuť na sladké, proto také bývá využíván jako pomocník při hubnutí. Kromě toho pomáhá odstranit z těla škodlivý cholesterol a také může zmírňovat bolesti hlavy. Velký nedostatek chromu vede nejen k vysokému obsahu cukru v krvi, ale může se běžně projevovat i bolestmi hlavy, únavou, depresí, podrážděností. Doporučené dávkování chromu jako potravinového doplňku je pro dospělé 1 tableta denně po jídle, kterou musí zapít dostatečným množstvím tekutiny. Nedoporučuje se překračovat doporučené denní dávkování. Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy. Chrom pomáhá nejen vyrovnávat hladinu cholesterolu, ale zajišťuje i správné využití bílkovin, tuků a cukrů a správný vývoj kosterní soustavy, takže se ukládá v kostech, játrech, slezině (všech tkáních našeho těla).

Zdroj: Chrom jako doplněk stravy
Zveřejněno dne: 7.4.2016