Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZELENÉ SPUTUM

OBSAH

Zvracení zelené šťávy

Barva zvratků se často mění, jak tělo postupuje každou fází základního onemocnění. Například zvracení v důsledku žaludeční chřipky může začít jako zelené nebo žluté a přejít do oranžové.

Zelené zvratky se objevují u těchto onemocnění:

  • reflux žluči;
  • otrava jídlem;
  • gastroenteritida;
  • chřipka;
  • selhání jater;
  • migréna;
  • ranní nevolnost.

Zdroj: Zvracení zelené vody

Poradna

V naší poradně s názvem CO NA PRŮDUŠKY A KAŠEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

Dobry den uz asi pul roku s prestavkou kaslu jako tuberak, jsem nekurak. A sem tam i smrkam. Na pruduskach pry nic a rentgen take.To bylo v kvetnu.A porad se to tak nejak tahne. Muzu byt treba na neco alergicka? Uz jsem se objednala.
Spim vsede abych poradne dychala.Diky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nechte si laboratorně vyšetřit sputum. Sputum je lidově řečeno chrchel, hlen, který vykašláváte z plic. O tento laboratorní test požádejte svého praktického nebo plicního lékaře. V případě, že laboratorní vyšetření nic neprokáže, tak zkuste ozdravný pobyt v lázních Luhačovice. O nároku na lázně se dohodněte s plicním lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co na průdušky a kašel

Příčiny vykašlávání zeleného hlenu po ránu

Mechanismus kašle začíná hlubokým nadechnutím, poté se uzavře hrtanová příklopka, která tak sevře hlasovou štěrbinu a tlak v plicích stoupá. Následuje prudký výdech při uzavřené hlasové štěrbině, která se náhle otevře a proud vzduchu vynese do úst obsah dýchacích cest. Je-li kašel suchý, dráždivý a trvá-li déle, nejde již o reflex užitečný a je vhodné jej tlumit, protože opotřebovává plicní elasticitu. Sputum (zmnožený výměšek dýchacích cest) je látka, která se vykašle, je to takzvaný sekret bronchiálních žláz.

Vykašlávání hustého zeleného hlenu je nejčastěji způsobeno vážnou bakteriální infekcí, například bronchitidou. Může se také jednat o chronické záněty dýchacích cest (mimořádně odolné bakterie pseudomonázy Pseudomonas aeruginosa).

Zdroj: Vykašlávání zelených hlenů po ránu

Poradna

V naší poradně s názvem CUKETA A ZELENÉ FAZOLKY CO NA TO WALFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Evženie.

Může se cuketa a zelené fazolky při walfarinu mají vysoký obsah vitaminu K

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když užíváte Warfarin, tak si musíte hlídat příjem vitamínu K. Pro ženy je hranice 90 mikrogramů vitamínu K za den. Ani méně a ani více. Každý den stejně.
Obvykle, co je zelené, má i vysoký obsah vitamínu K. Cuketa je sice zelená, ale patří mezi potraviny s nízkým obsahem vitamínu K. Středně velká cuketa obsahuje 9 mikrogramů vitamínu K. Jeden zelený fazolový lusk dlouhý 10 cm obsahuje 0,8 mikrogramů vitamínu K. Přibližně 110 fazolových lusků pokryje denní limit pro příjem vitamínu K.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cuketa a zelené fazolky co na to walfarin

Zvracení zelené tekutiny

Ke zvracení zelené hořké tekutiny dochází při žlučníkové kolice, náhlé břišní příhodě a dalších akutních potíží trávicího i vylučovacího systému. Nejčastější příznaky začnou jako nadýmání a říhání. Pak se objeví bolest, která vystřeluje do zad, pod pravou lopatku. A hned po nich přijdou křeče žaludku a zvracení zeleně zbarvených hořkých šťáv.

Koliku způsobí žlučníkový kámen, který následkem přejídáním a dietních chyb ucpe žlučové cesty. U žlučníkářů dokáže takový kolikový záchvat vyvolat třeba klasické štědrovečerní menu: bramborový salát a smažený kapr nasáklý olejem.

Zdroj: Zvracení zelené šťávy

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA - NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Mohu brát na Pradaxu mucosolvan na kašel?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mucosolvan obsahuje látku Ambroxol, jenž ztenčuje a rozrušuje hlen (sputum) a díky tomu se používá k odstranění potíží při léčbě respiračních onemocnění, která mají hustý hlen nebo příliš mnoho hlenu. Ambroxol se také používá jako lék proti bolesti při bolestech v krku, protože má lokální znecitlivující účinek.
Ambroxol nijak neovlivňuje účinky Pradaxy a proto je možné ho bez obav použít ve zde uvedených případech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa nebo warfarin

Zelená káva cena

Extrakt ze zelené kávy, který je účinný i při hubnutí, je nejlepší zakoupit v kapslích. Zde je uveden odkaz obchodu, kde se dá extrakt ze zelené kávy bezpečně koupit: zelená káva cena.

Zdroj: Na co je dobrá zelená káva

Diskuze

V diskuzi VÝTAŽEK ZE SEMEN ZELENÉ KÁVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zina.

Vydírače peněz a je to!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika.

Vyhozené peníze !!!! Souhlasím s předešlými příspěvky - je to jen další reklamní podvod a způsob jak vytáhnout z lidí nemalé peníze! Green - Coffe a "zázračné" zhubnutí = po měsíci ani kilo a vrácení peněz - podvod. Naletěla jsem a stydím se.

Zdroj: diskuze Výtažek ze semen zelené kávy

Zelená káva užívání

Extrakt ze zelené kávy lze zakoupit jako tobolky či tablety, také je možnost zakoupení v různých dávkách, většinou je doporučená dávka 400mg dvakrát denně. Zatím nejsou známé žádné vedlejší účinky zelené kávy. Ovšem kofein přítomný v zrnech zelené kávy, může mít podobný účinek jako šálek silné kávy, což může u některých lidí způsobit nervozitu. Jako u každého doplňku stravy je dobré poradit se svým lékařem, před zahájením užívání doplňků ze zelené kávy, hlavně v případech, když víte, že jste citlivý na kofein nebo léky.

Zdroj: Na co je dobrá zelená káva

Diskuze

V diskuzi VÝTAŽEK ZE SEMEN ZELENÉ KÁVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Příde hlúpý, on to kůpí........ je to stejná pitomost, jako všechny ostatní "zázračné" přípravky na hubnutí. Užívám to tři týdny a utloukla bych se po sladkém. Jezdím pravidelně na kole a střídám to s chůzí s treking hůlkami. Výsledek je nulový. Divím se sama sobě, že jsem nalatěla na ohrkané reklamní bláboly.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Viktorie.

Vyhozené peníze krávě pod ocas!!! Další reklamní podvod a způsob jak vytáhnout nemalé peníze!!!! A to hooodně hlídám strávu, piji denně 2 litry vody apod. Silně pochybuji o tom že někdo napíše že zhubl/la. Prodejce těchto produktů bych zavřela na 100 let – podvodníci!!!
Nekupujte tento šmejd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zdroj: diskuze Výtažek ze semen zelené kávy

Anturie zelené květy

Anturie se zelenými listy se odborně nazývá Anthedesia green. Tento druh Anturie má světle zelené květy a tmavší listy. Pro plné a tmavé zelené vybarvení potřebuje velmi světlé místo bez přímého slunce, teplotu celoročně pokojovou a vyšší vzdušnou vlhkost. Na zálivku se doporučuje spíše měkká voda. Hnojit by se měla během kvetení každých 14 dní kyselejším hnojivem (například Biom KH erika). Substrát se používá kyselý s příměsí kůry. Rostlina by se měla často rosit.

Zdroj: Anturie

Diskuze

V diskuzi KAŠEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janan.

Budeš s ním určitě spokojená, nám pomohl se doma odhlenit po nachlazení.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Zapletalová.

Dobrý den.Čtyři měsíce neustále kašlu a vykašlávám hustý hlen,zrána hnisavý.Léčila mě napřed praktická lékařka,Měla jsem vysokýCRP a tak mě léčila antibiotiky.Nepomohlo to a tak jsem využívala druhou dávku antibiotik.Ihned ze začátku jsem měla test na covid který byl negativníPak mě odeslala na rentgen,napsali pozor covid.Tak jsem byla odeslána na plicní,kde mi udělali další test,opět negativní.Vyšetřili mě sputum.Bylo pozitivní na stretococ na jeden+ a candidu.Po třech týdnech opět vyšetření sputa.Volala jsem na plicní pro výsledek a bylo mi sděleno,že sputum je negativní a p.doktorka má poznačeno kontrola na podzim.Užívám-euphylin,enerzarzair,nasofan,bronchipret,antrovenN.Kromě toho léky které užívám dlouhodobě-Tarka 180/2,Eligius5mg1,0,1,dále Letrox50mg 1,Lozeprazol 1.Condrasulf,Detralex 2,0,0,Furon obden.Navíc jsem asi před 14dny z kašle dostala pupeční kýlu.Na chirurgii jsem dostala kýlní pás a mám navštívit poradnu kýlní pro objednání na operaci,což asi nebude možné s neustálým kašlem.Pokud by jste mi mohl něco poradit co by mě pomohlo,byla bych moc ráda,protože už jsem z toho zpufalá.Děkuji předem moc.

Zdroj: diskuze Kašel

Chřest - špargl, patří mezi zelené potraviny?

Chřest se neřadí mezi zelené potraviny, ačkoli je velmi zdravý. Často se detoxikace zaměňuje s odvodněním organizmu. Chřest je vynikající diuretikum, je močopudný, ale se samotnou detoxikací nemá mnoho společného. Chřest tedy velmi dobře pomáhá při odvodnění těla a organizmu. To se může hodit například tam, kde jsou nateklé nohy. Dalšími pomocníky, při odvodnění organismu a těla, jsou káva a černý čaj. Toto vše by se dalo nazvat jako přírodní diuretika bez lékařského předpisu.


Zdroj: Zelené potraviny pro detoxikaci a uzdravení

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE PŘIČINOU ZELENE STOLICE USTARŠÍCH MUŽU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Je mi padesátdevět a už dva týdny mám zelenou stolici muže mi někdo poradit přícinu.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zelená stolice může souviset se žlučníkem a může být příznakem nemocí střev. Bližší informace o příčině se dají zjistit laboratorním vyšetřením stice a krve. Poproste o to svého praktického lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co je přičinou zelene stolice ustarších mužu

Zdravotní výhody modro zelené řasy

Výhody modro zelené řasy jsou rozsáhlé, zejména zodpovídají za přísun kyslíku do živých buněk. Představte si, jak silné účinky může modrozelená řasa nabídnout lidskému tělu. Stačí jen jedna lžíce těchto řas a omezí se oční problémy s pojené s nedostatkem vitamínu A. Podpůrné účinky byly prokázány u esenciální mastné kyseliny GLA, což je gama linolenová kyselina. Tato kyselina společně s modrou řasou odstraňují nedostatek železa a bílkovin u kojenců. V součastné době existuje mnoho známých a dobře zdokumentovaných přínosů modro zelené řasy.

Zdroj: Modro zelená řasa

Poradna

V naší poradně s názvem ZELENE VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana .

dobry den po pripravku reparex mi zezelenaly vlasy.nepomaha mi nic.nejdo to ani prebarvit.babske rady nepomahaji.co s tim??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkušená kadeřnice si s tím poradí. Druhá možnost je ostříhat a nechat dorůst nové zdravé vlasy.

Zdroj: diskuze Zelene vlasy

Hubnutí pomocí zelené kávy

Zelená káva jsou kávová zrna v jejich syrové, nepražené podobě. Normálně se boby musí dále pražit, aby z nich mohla být uvařena chutná černá káva. Jenže podle studií bylo prokázáno, že právě tyto zelené kávové boby můžou výrazně pomoci při hubnutí. Výsledky studie na zelenou kávu jsou velmi slibné, protože označují zelenou kávu jako jeden z nejlepších přírodních doplňků na spalování tuku.

Zdroj: Na co je dobrá zelená káva

Diskuze

V diskuzi RAJČATA - BÍLÉ SKVRNY NA LISTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Komule.

dle mého názoru se jedná o vysazení neotužených rajčat a jejich následné poškození sluncem, event. větrem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena.

Také mám bílé skvrny na rajčatech.Letos jsem se bála je dát ven,aby nepomrzli vzhledem k výkyvům počasí.Takže se přikláním k názoru,že nejsou otužované,což je pravda.Listy jsou světle zelené. Jak rajčata rostou,vršky už mají hezky zelené,tmavší než ty spodní skvrnité. Postupně ty skvrnité olamuji,snad se to vzpamatuje a budou zdravé.

Zdroj: diskuze Choroby vysazených rajčat

Historie modro zelené řasy

Řasy mohou být stejně staré jako samotné moře. Řasy se často nacházejí v oceánech světa. Modro zelené řasy jsou neuvěřitelně důležitou součástí milionu vodních životních cyklů. Tato řasa zodpovídá za dusík v oceánu a vykonává důležitou funkci, což je převod oxygenů do  atmosféry naší planety. Řasy zodpovídají za prodyšnost zemské atmosféry. Také pomáhají v šíření kyslíku do organismů. Většina řas se vyskytuje jen v oceánech, ale některé řasy jsou i v extra slaných vnitrozemských jezerech či ve sladkovodních vodních plochách, jako jsou rybníky.

Zdroj: Modro zelená řasa

Diskuze

V diskuzi DYNĚ HOKAIDO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Pěstuji dýně hokaido. Na několika svolech mi kromě oranžových dýní vyrostly velké zelené dýně, které drží zelenou barvu a ta je stále tmavší a tmavší. Na několika stvolech mi vyrostly malé zelené dýně, které nerostou ani nežloutnou, jsou podobné okurce nakládačce. Setkal se s tím někdo? Poraďte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Šárka.

To mne také zajímá, snad někdo napíše - řeším přesně to samé - dýně nám vyrostly z původně šedé a oranžové a máme oranžovou,šedé a zelené... Nevíte někdo? A stejně nepoznám, jeslti jsou už ok, rostliny povadly poté, co jsem jim teď v říjnu už ostříhala listy a další výhony, ale že by měly stonek dřevnatý mi nepřijde... Některé se při stříhání podařilo nechtě oddělit (rostliny mi různě prorostly do sebe a rozbujely se a nebylo možné to rozklíčovat :D

Zdroj: diskuze Dyně hokaido

Reflux žluči

K refluxu žluči dochází, když se žluč – trávicí tekutina produkovaná v játrech – vrací (refluxuje) do žaludku a v některých případech do trubice, která spojuje ústa a žaludek (jícen). Žlučový reflux může doprovázet reflux žaludeční kyseliny (žaludeční kyseliny) do jícnu. Žaludeční reflux může vést k gastroezofageální refluxní chorobě (GERD), potenciálně závažnému problému, který způsobuje podráždění a zánět tkáně jícnu. Zvratky mohou být zelené nebo žluté barvy.

Na rozdíl od refluxu žaludeční kyseliny nelze reflux žluči zcela kontrolovat změnami stravy nebo životního stylu. Léčba vyžaduje speciální léky nebo ve vážných případech chirurgický zákrok.

Zdroj: Zvracení zelené vody

Výhody zelené kávy

Přestože si většina lidí dokáže představit výrobu kávy z pražených mletých zrnek, což je naprosto pochopitelné, ale jen málo lidí si uvědomuje její zdravotní přínos, který je převzat ze zelených kávových bobů, a který umocní vaše hubnutí během několika týdnů.

Zdroj: Na co je dobrá zelená káva

Gastroenteritida

Ačkoli se běžně nazývá žaludeční chřipka, gastroenteritida není totéž jako chřipka. Virová gastroenteritida je střevní infekce, která zahrnuje známky a příznaky, jako je vodnatý průjem, žaludeční křeče, nevolnost nebo zvracení a někdy horečka. Zvratky mohou být zelené, žluté, čiré, růžové a nebo krvavě červené.

Nejběžnějším způsobem rozvoje virové gastroenteritidy (často nazývané žaludeční chřipka) je kontakt s infikovanou osobou nebo konzumace kontaminovaných potravin nebo vody. Pokud jste v pořádku, pravděpodobně se uzdravíte bez komplikací. Virová gastroenteritida však může být smrtelná pro kojence, starší dospělé a lidi s narušeným imunitním systémem.

Na virovou gastroenteritidu neexistuje účinná léčba, proto je nezbytná prevence. Vyhýbejte se potravinám a vodě, které mohou být kontaminované, a důkladně a často si myjte ruce.

Zdroj: Zvracení zelené vody

Chlorela a spirulina

Mladý ječmen

Zelené potraviny mají co nabídnout. Jsou zdrojem velkého množství vitaminů, minerálních látek a aminokyselin, dále antioxidantů, bílkovin, stopových prvků atd. Mezi zelené potraviny řadíme mladý ječmen, spirulinu, mladou pšenici, chlorellu, výhonky vojtěšky.


Zelený ječmen

Často dostupný ve formě prášku, který se rozpustí ve vodě a pije hlavně ráno. Obsahuje vlákninu, více než 20 aktivních enzymů, chlorofyl, spektrum vitaminů a minerálů, rostlinné bílkoviny a aminokyseliny. Mladý ječmen je důležitý zejména pro svůj vysoký obsah beta-karotenu, vitaminů C, E, B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové, kyseliny pantotenové a cholinu.
  • Využití: Díky obsahu bílkovin a vlákniny má vysokou sytivost, a proto je výborným doplňkem při dietách a obezitě. Enzymy slouží k nastartování detoxikace. Mladý ječmen zvyšuje obranyschopnost pokožky vůči negativnímu záření, zpomaluje stárnutí buněk, snižuje riziko civilizačních nemocí a příznivě působí na hormonální systém. Využívá se i při psychickém vypětí a stresu a také redukuje tělesný pach. Vysokému obsahu železa a chlorofylu vděčí za schopnost zabraňovat tvorbě trombů a zvyšuje elasticitu cév.

Zdroj: Zelené potraviny pro detoxikaci a uzdravení

Ranní nevolnost

Ranní nevolnost je nevolnost a zvracení, ke kterým dochází během těhotenství. A navzdory svému názvu může ranní nevolnost udeřit kdykoli během dne nebo v noci. Zvracení může být zelené, žluté, čiré, růžové a nebo krvavě červené.

Mnoho těhotných žen má ranní nevolnosti, zejména během prvního trimestru. Ale některé ženy mají ranní nevolnosti během celého těhotenství. Možnosti léčby zahrnují různé domácí léky, jako je častá svačina po celý den a popíjení zázvorového piva nebo užívání volně prodejných léků, které pomáhají zmírnit nevolnost.

Zřídka jsou ranní nevolnosti tak závažné, že progredují do stavu zvaného hyperemesis gravidarum. To je, když někdo s nevolností a zvracením během těhotenství má závažné příznaky, které mohou způsobit závažnou dehydrataci nebo vést ke ztrátě více než 5 % původní tělesné hmotnosti před těhotenstvím. Hyperemesis gravidarum může vyžadovat hospitalizaci a léčbu intravenózními tekutinami, léky a vzácně sondou pro výživu.

Zdroj: Zvracení zelené vody

Migréna

Migréna je obvykle středně silná nebo silná bolest hlavy pociťovaná jako pulzující bolest na jedné straně hlavy. Mnoho lidí má také příznaky, jako je zvýšená citlivost na světlo nebo zvuk, nevolnost, zvracení, které může mít barvu čirou, zelenou, žlutou a nebo oranžovou.

Migréna je běžný zdravotní stav, který postihuje přibližně 1 z 5 žen a přibližně 1 z 15 mužů. Obvykle začínají v rané dospělosti. Neexistuje žádný lék na migrénu, ale existuje řada léčebných postupů, které pomáhají zmírnit příznaky.

Zdroj: Zvracení zelené vody


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP