Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ŽENSKÉ POHLAVNÍ USTROJÍ OBRÁZKY

OBSAH

Pohlavní choroby fotografie

Několik fotografií, na kterých jsou vidět pohlavně přenosné choroby, jsou tady: pohlavní choroby foto.

Zdroj: Sexuálně přenosné choroby

Diskuze

V diskuzi ŽENSKÉ GENITÁLIE POPIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alexis.

Velmi podrobný článek :) Ještě k tomu přidala něco o labioplastice ( www.labioplastika-pr… ), která spočívá v tom, že pohlavní orgány se dají esteticky upravovat (perineoplastika a vaginoplastika se používají nejen v estetických účelech, ale spíš zdravoptnických

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ženské genitálie popis

Obrázky

Zde můžete vidět, jak vypadají filcky.

Zdroj: Vši filcky

Poradna

V naší poradně s názvem JABLOŇOVÝ SEMENÁČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dusan kotek.

Jak ostříhat jablonový semenáč odrůda Matčino.Prosím o obrázky střihu.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Posílám vám obrázek s názorným řezem mladého semenáče. Na obrázku jsou dvě možnosti jak vést řez a to podle toho, jak vysoko chcete mít budoucí korunu.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Jabloňový semenáč

Reprodukční systém ženy

Reprodukční systém ženy patří do rozmnožovací soustavy, což je soustava orgánů, která slouží k rozmnožování. Jejím úkolem je zajištění vzniku pohlavních buněk (gamet) a přenosu jejich dědičné informace na potomky. Zpravidla rozlišujeme samičí rozmnožovací soustavu a samčí rozmnožovací soustavu, což je anatomie ženského těla v podobě ženských pohlavních orgánů.

Ženskou pohlavní soustavou se zabývá medicínský obor zvaný gynekologie. Ženské pohlavní orgány se dle místa uložení dělí na zevní a vnitřní.

Anatomie ženských orgánů:

  • vnitřní ženské pohlavní ústrojí (organa genitalia feminina interna): vaječník (ovarium) – párová pohlavní žláza, Skeneho žlázy, Bartholiniho žláza
  • vývodné cesty pohlavní: vejcovod (tuba uterina), děloha (uterus), děložní hrdlo, pochva (vagina)
  • vnější ženské pohlavní ústrojí (organa genitalia feminina externa) / zevní pohlavní orgány: vulva, malé pysky (labia minora), velké pysky (labia majora), poštěváček (clitoris)

Zdroj: Ženské pohlavní orgány

Poradna

V naší poradně s názvem POHLAVNÍ CHOROBY FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Tady jsem pro vás připravila foto, na kterých jsou vidět pohlavní nemoci. Fotky pohlavních chorob jsou tady: www.google.cz/search… a nebo taky tady: www.google.cz/search…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pohlavní choroby foto

Cvičení po odstranění dělohy

Cvičení po odstranění dělohy by mělo být prováděno v rozumné míře, tedy tak, aby ženu osvěžovalo a nevyčerpávalo. Před cvičením břicha raději upřednostněte cviky na posílení pánevního dna, které slouží jako prevence sestupu poševních stěn a úniku moči.

Obrázek dělohy.

Znak pro ženské pohlaví.

Obrázky ženského pohlaví.

Zdroj: Ženské pohlavní orgány

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

muze muz mit pohlavni styk,kdyz ma phimosis,a je plodny?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Muž s fimózou samozřejmě mít pohlavní styk může. Má to ale svá úskalí. Tím, jak je žalud neustále zakrytý předkožkou, se těžko dosáhne vyvrcholení a pohlavní styk může tak trvat velmi dlouho. Pak je zde nebezpečí zanesení infekce do pochvy, protože není možné provést důkladnou hygienu žaludu. Pokud je fimóza v akutním stádiu, to znamená, že probíhá zánět na tkáních žaludu a předkožky, tak bych vůbec pohlavní styk nedoporučoval.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Obrázky a fotografie

Následuje několik odkazů na fotografie. Na těchto odkazech je možné si prohlédnout, jak spalničky vypadají u kojence a u dospělého člověka.

Spalničky u kojence

Spalničky u dospělých

Zdroj: Spalničky - obrázky

Poradna

V naší poradně s názvem PO OPERACI KRCNICH MANDLI MUZEME MIT POHLAVNI STYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobry den manzel je po operaci krčních mandli tyden a ted uz je doma chci se informovat zda je mozny pohlavní styk dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Týden po operaci krčních mandlí je stále sliznice krku velmi náchylná na různé infekce, které se mohou přenést při orálním sexu, který by manžel dělal vám. Klasická soulož je v této době již možná. Prostě a jednoduše, když při sexu vynecháte manželovo ústa, tak si klidně můžete užívat dle libosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Po operaci krcnich mandli muzeme mit pohlavni styk

Kapavka

Kapavka (gonorrhoea) patří mezi klasické pohlavní nemoci podléhající zákonným opatřením. Kapavka je působená bakterií Neisseria gonorrhoea (gonokok). Tento gonokok infikuje sliznici močopohlavního ústrojí člověka (močová trubice u obou pohlaví, u žen čípek), dále sliznici nosohltanu, konečníku a oční spojivku (extragenitální kapavka). Vzácně může postihnout i klouby (takzvaná metastatická kapavka). U neléčené nebo nedostatečně laicky léčené kapavky pak může být průběh onemocnění komplikován postižením dalších orgánů s možnými trvalými následky (například poruchy plodnosti a podobně).

Příznaky

Jde o místní, akutní, hnisavé, zánětlivé onemocnění přenášené hlavně intimním kontaktem a postihující prvotně sliznici močopohlavního ústrojí, to znamená u mužů především močovou trubici a prostatu a u ženy močovou trubici a děložní čípek. Podle charakteru pohlavního styku může být však i mimo tuto lokalizaci – v konečníku, ústech, krku. Infekce se může z močové trubice a děložního čípku postupně šířit do vnitřních pohlavních orgánů – podle jejich anatomického uspořádání, kde vzniká zánět často chronického charakteru. Infekce se může šířit i na pobřišnici.

Příznaky u mužů:

  • zánět nadvarlete s možným negativním vlivem na plodnost;
  • zánět prostaty;
  • infekce močových cest;
  • neplodnost.
Příznaky u žen:
  • mimoděložní těhotenství;
  • neplodnost;
  • předčasný porod;
  • zánětlivá pánevní onemocnění.

Foto

Zde můžete vidět fotografie onemocnění.

Zdroj: Nejčastější pohlavní nemoci

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA JAZYKA - OBRÁZKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Dobrý den,
Prosím o posouzení skvrn na jazyku.
Moc děkuji.
Jarmila Krůpová

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejlepší radu, jak se toho zbavit vám dá zubní lékař, protože z obrázku toho moc poznat není. Není ani známo, jak to máte dlouho, bolestivost a co předcházelo vzniku. To jsou důležité informace usnadňující identifikaci. Jako rychlé domácí řešení můžete použít kloktadlo JOX, se kterým si vyplachujte ústa několikrát denně vždy po jídle. Pokud to do týdne nezmizí, tak navštivte svého zubního lékaře. Rakovina to není, můžete být v tomto ohledu klidná.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina jazyka - obrázky

Inkubační doba

Inkubační doba u spalniček je zhruba deset až čtrnáct dní. Člověk je infekční již několik dní (5 – 7 dní) před vznikem vyrážky a ještě zhruba 5 dní poté, co se vyrážka objeví. V tuto dobu je potřeba, aby nemocný byl v izolaci a nemohl šířit spalničky dále.

Zdroj: Spalničky - obrázky

Diskuze

V diskuzi JAZYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar.

Dobry den,chtela bych se zeptat na ty flicky nq jazyku,mam obavi abych nemela rakovynu jazyka u dr.sem jeste nebyla ale nepocituji bolest nebo tak neco.Nemuze to byt pričina ze nedavno sem vypyla skoro zmrzlou limonadu jestli to nemuzu myt stoho??A docela dost kourim .koukala sem na obrazky rakovyny a nepodoba se to tomu.dekuji za odpoved Dagmar.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila.

Dagmar s ohledem na hloupý dotaz a spoustu hrubek bude zřejmě retardovaná.

Zdroj: diskuze Jazyk

Počet svatebního cukroví

Počet svatebního cukroví by se neměl přehánět, protože se jedná pouze o zákusky. Optimální je počítat se třemi až čtyřmi kusy na osobu, jelikož každý svatebčan dostane ještě kousek svatebního dortu.

Zdroj: Svatební cukroví - recepty s obrázky

Diskuze

V diskuzi NEMOCI KŮŽE PŘI CUKROVCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Ty obrázky různých kožních defektů při cukrovce jsou strašné. Měl by je vidět každý cukrovkář a pak by si rozmyslel nedodržování diety. Se mnou to tak zamávalo, že končím s jakýmkoliv porušováním . Třeba jen maličkostí a občas.... Děkuji za možnost tohoto shlédnutí a tím prohlédnutí! Jiřina

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nemoci kůže při cukrovce

Diagnóza

Lékaři ke stanovení diagnózy tohoto onemocnění obvykle využívají vyšetření krve, kde se zkoumá množství protilátek IgM a IgG v krvi. Mimoto k diagnóze spalniček slouží také právě skvrny, které se objevují uvnitř ústní dutiny (hlavně na vnitřní straně tváří).

Zdroj: Spalničky - obrázky

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý den,jmenuji se Tereza a je mi 15 let.Moje máma mi chce nechat ,,píchnout´´ Silgard očkování proti rakovině děložního čípku,ale já jsem už měla pohlavní styk s mím přítelem.Myslíte že mi tato injekce může ještě pomoct?A že to má vůbec cenu si tu injekci koupit a nechat píchhnout?Nechci totiž mámě říkat že jsem už měla pohlavní styk a tak se bojím.Prosím napište mi na můj e-mail s pozdravem Tereza

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard

Spalničky v cizím jazyku

Spalničky latinsky: morbilli.

Spalničky slovensky: osypky.

Zdroj: Spalničky - obrázky

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Míša.

Dobrý den, je prvada, že během vakcinace - t.j. 6 měsíců - dívka nemůže mít pohlavní styk? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kim.

ahoj miso, je to proto, aby si nahodou ten virus v behem vakcinace nechytla, to pak se ockujes zbytecne. takze odpoved ano - pouze s prezervativem :-)

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard

Měkký vřed

Měkký vřed, jinak též známý jako ulcus molle či chankroid, je sexuálně přenosná nemoc, jejímž původcem je gramnegativní bakterie Haemophilus ducreyi. Projevuje se často mnohočetnými vřídky v oblasti genitálu (u mužů na žaludu penisu, předkožce a uzdičce). V případě neléčení nemoci dochází ke spojování vřídků ve velká ložiska a přenosu infekce do mízních (lymfatických) uzlin v oblasti třísel, jejich následnému zduření, prasknutí a vytvoření píštěle, z níž vytéká žlutozelený hnis s příměsí krve.[2] Nemoc je přenosná pouze pohlavním stykem a její lokalizace mimo genitál je velmi vzácná (zahrnuje prsty, rty a mandle). Inkubační doba nemoci kolísá a pohybuje se mezi několika hodinami až pěti dny; v průměru pak trvá 2 až 3 dny. Vyskytuje se především v zemích tropického a subtropického podnebného pásu v Africe a Asii.

Příznaky

Za 4 až 7 dní po pohlavním styku s nakaženou osobou se objeví potíže při močení a vřídek (nebo vřídky) na pohlavním ústrojí. Pokud se nemoc neléčí, mohou se tvořit další vředy a splývat ve velká ložiska. K tomu ještě přispívá reakce v mízních uzlinách, které se zvětšují, praskají a též vředovatí. Měkký vřed je v rozvinutých zemích vzácná nemoc.

Foto

Zde můžete vidět fotografie onemocnění.

Zdroj: Nejčastější pohlavní nemoci

Počet svatebních koláčků

Přesný počet koláčků vám nikdo neřekne, ale důležité je u zvacích koláčků, aby obsah košíčků, do nichž se koláčky dávají, byl dostatečně plný a ne jen poloprázdný. Poloprázdný košíček působí rozpačitým dojmem.

Obecná poučka zní 5–8 kg svatebních koláčků cca pro 50 svatebních hostů. Ale záleží na velikosti vytvořených koláčků.

Zdroj: Svatební cukroví - recepty s obrázky

Prognóza rakoviny ledvin

Onemocnění se nesmí podceňovat. Léčebné výsledky u rakoviny ledviny je možné zlepšit důsledným uplatňováním pravidel časné diagnostiky u rizikových nemocných a následně adekvátně vedenou komplexní terapií s použitím nových efektivních technologií a léčebných preparátů.

Zdroj: Rakovina močového ústrojí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Nina Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP