Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZESVĚTLENÍ PLETI

OBSAH

Co je bělení kůže?

Bělení kůže je kosmetické ošetření potlačující kožní zbarvení a vyrovnávající barevný tón pleti. Bělicí krémy jsou k dispozici na předpis nebo jsou volně prodejné. Někteří lidé chtějí zesvětlení celého těla a změnu typu pleti, ale to může být velmi riskantní. Účinnou látkou v některých bělicích produktech je totiž rtuť, toxická látka způsobující vážné psychiatrické, neurologické a ledvinové problémy. Používají-li kožní zesvětlovače s obsahem rtuti těhotné ženy, mohou poškodit své nenarozené dítě.

Zdroj: Zesvětlení kůže

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Na přírodní zesvětlení tmavě obarvených vlasů použijte kopřivový odvar! Jak si udělat kopřivový odvar na přírodní zesvětlení vlasů? Jednoduše, natrhejte si čerstvé kopřivové listy a přelijte je horkou vodou. Až odvar z kopřiv na zesvětlení vlasů vychladne, tak ho zceďte a opakovaně si s ním omývejte své vlasy. Po několika měsících takovéhoto opakovaného oplachování tmavých vlasů v kopřivovém odvaru obarvené vlasy zesvětlají. Tento recept ale nepoužívejte na příliš suché vlasy, protože by se mohly jseště více vysušit a zlámat nebo roztřepit u konečků. Trochu zlouhavé, ale odrosty nevhodné barvy by vám trvaly nejspíše ještě mnohem déle.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Jiné korekční prostředky

Jako jiné korekční prostředky na zesvětlení kůže můžete použít pleťové masky z brambor, okurek či pomerančové kůry. Existuje spousta možností, je jen potřeba vyzkoušet, co je pro vaši pleť nejúčinnější a nejvhodnější.

Zdroj: Přirozené zesvětlení kůže

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ZESVĚTLIT KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Nevíte někdo, jak se dají zasvětlit pigmenotvé skvrny na kůži po opálení?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zesvětlení kůže je možné dosáhnout pomocí několika různých látek. Například z domácích zásob je možné použít citronovou šťávu. Jak se používá citronová šťáva na zesvětlení kůže a další látky, jako například kyselina kojic, vitamín B3 nebo medvědice lékařská se blíže píše zde: www.ceskenemoci.cz/s…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak zesvětlit kůži

Zesvětlení vlasů citronem

Jedna z asi nejstarších a nejpopulárnějších metod zesvětlení tmavých vlasů využívá citronovou šťávu. Vymačkáme dva citrony a přidáme k nim trošku panenského olivového oleje (ten bude mít ochrannou a vyživovací funkci). Směs naneseme opatrně na vlasy, rozčešeme a vyjdeme ven na sluníčko. Procházíme se dvě hodiny mimo stín. Samozřejmě ochrana pleti je nutná (použijeme krém se silným faktorem), užitečné je mít s sebou také dostatek tekutin na pití. Po návratu domů ještě počkáme a za hodinu si vlasy umyjeme. Zesvětlení můžeme výrazně zesílit opakováním, ale nepřeháníme to. Abychom vlasy nepoškodili, měli bychom proceduru aplikovat maximálně jednou za týden.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Diskuze

V diskuzi OLAPLEX ZESVĚTLENÍ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana.

Mohu doporučit tenhle článek - je tam podrobně o všem napsané a doporučují ))

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Olaplex zesvětlení diskuze

Zesvětlení vlasů heřmánkem

Při zesvětlení vlasů heřmánkem se použije půl sklenice květů, které se zalijí dvěma sklenicemi vroucí vody a nechají se pod pokličkou vychladnout. Tento roztok se používá na oplachování vlasů po mytí. Sílu heřmánku můžeme pro zesvětlení vlasů dobře posílit přidáním šťávy z jednoho citronu anebo ještě navíc při mytí používat heřmánkový šampon.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem KOSMETYKA UPLNE VYBELENI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga .

mam zajem o vas pridukt na vybeleni pleti jak si je mam objednat. dekuji P horvathova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Bělící krémy se dají objednat tady: www.krasa.cz/pigment…

Zdroj: diskuze Kosmetyka uplne vybeleni pleti

Zesvětlení vlasů přírodně

Pokud si chcete zesvětlit vlasy, aniž byste navštívili kadeřnický salon, zkuste použít suroviny ze své kuchyňské skříňky. Běžné produkty z domácnosti, jako je citronová šťáva, med a olivový olej, či heřmánek můžete použít k zesvětlení svých vlasů až o několik odstínů.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE EXFOLIACE PLETI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Terka.

Můžete mi prosím někdo popsat co je exfoliace pleti a jestli si to můžu udělat sama doma? Slyšela jsem, že se s tím prý vyrovnávají vrásky na obličeji. Je topravda? Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co je exfoliace pleti? Exfoliace pleti je chemický pleťový peeling. Jeho působení spočívá v nanášení kyseliny glykolové na ošetřovanou pokožku. Tím, jak kyselina glykolová působí, dochází k tak zvané exfoliaci pleti - odstraní se povrchové buňky kůže a to téměř až na živou tkáň!!! Pak následuje proces hojení, kdy se odstraněné buňky přirozeně nahradí novými. Proces přestavby pleti se na venek projevuje zčervenáním, které vybledne do 2 dnů po aplikaci kyseliny glykolové. Během této doby se mohou na ošetřených místech objevit také drobné puchýřky, stroupky, šupinatění nebo jemné olupování pokožky. Všechny tyto projevy většinou vymizí do 5 dnů. Pleť má po zhojení viditelně lepší srukturu a dochází k postupnému vyhlazení vrásek. Pleť je vyrovnaná, jemnější, hydratovaná a odstraňují se i předchozí projevy akné a některých pigmentových skvrn. Domácí exfoliace pleti kyselinou glykolovou nebo i kyselinou mandlovou nemohu doporučit, protože při nesprávné aplikaci může dojít k neodstranitelnému popálení pokožky a vzniku rozsáhlých svráštělých jizev. Určitě chymický peeling svěřte do rukou odborníků v některém z kosmetických salonů. Obvykle se chemický peeling provádí pět krát po sobě. Mezi jednotlivými aplikacemi je přestávka jeden týden na zhojení pleti. Celá pětinásobná procedura v dnešních cenách vyjde na 5000 Kč. Obvykle bývá exfoliace pleti doplněna ještě injekcemi botulotoxinu, aby se prodloužil efekt vyrovnané pleti. Je-li exfoliace pleti provedena správně a dostatečně intenzivně, tak pak výsledky v některých případech bývají skutečně překvapivé. Lze zde dosáhnout vizuálního omlazení pleti až o několik let.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co je exfoliace pleti?

Zesvětlení vlasů rebarborou

Rebarbora odbarvuje vlasy na žluto, takže pokud již máte vlasy příliš světlé, může dojít i k opačnému, nechtěnému účinku, tedy k jejich ztmavení. Na rebarborové zesvětlení je zapotřebí jedné lžíce sušeného kořene rebarbory. Kořen vložíme do nekovové skleněné nádoby a vaříme ve 4 šálcích vody po dobu 1 hodiny. Necháme vychladnout a poté rebarborový vývar naléváme několikrát na vlasy. Po tomto zákroku je zapotřebí vlasy pečlivě zregenerovat. Nejlepším pomocníkem k hloubkové regeneraci vám v tomto případě bude lžička jedlé sody, kterou rozmícháme v hrnku vlažné vody.

Zesvětlení vlasů z tmavě hnědé na světle hnědou – video.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Diskuze

V diskuzi DOMACI PLETOVA MASKA PRO OKAMZITE VYPNUTI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kdo mi poradí pleťovou masku doma vyrobenou pro vypnutí pleti . Díky za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Já používám na okamžité vypnutí pleti a vyhlazení vrásek masku z vaječného bílku, citrónu a špetky soli. Připravuju si ji tak, že oddělím vaječný bílek z jednoho vajíčka do misky, k němu přes sítko naleju lžičku citrónové šťávy, přidám špetku soli a dobře rozmíchám. Pak si to prsty nanesu na obličej a nechám působit. Tím, jak to postupně působí, tak to schne a na kůži se z toho tvoří stahující se tenký film, který kůži dokonale vypne a vyhladí.

Zdroj: diskuze Domaci pletova maska pro okamzite vypnuti pleti

Rajčatová šťáva a limetka

Směs ze šťávy z rajčat a limetky může pomoci zesvětlit tmavá místa způsobená častým sluněním. Nejenže tato směs bělí, ale také dodává pleti zářivý vzhled. Směs by se měla nanášet každý den a nechat působit po dobu několika minut, poté důkladně opláchnout. Toto řešení je ve srovnání s prodávanými krémy na bělení kůže přinejmenším stejně účinné, ale určitě levnější. Citronová šťáva funguje stejně dobře jako limetka, může mírně pálit, ale po čase si na to zvyknete.

Zdroj: Přirozené zesvětlení kůže

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVETLENI TMAVYCH VLASŮ NA SVĚTLE HNĚDÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana.

ahoj moc dlouho se snažím mýt světle hnědé vlasy a pořád mi to nevychází prosím Poraďte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Asi máte silnou pigmentaci nebo silný vlasový stvol, který neustále drží tmavý odstín. K odbarvení takových vlasů je zapotřebí speciální zesvětlující barva, kterou mají jen profesionální kadeřnice, protože její použití je velmi rizikové. Může dojít ke spálení vlasů až na chemlon. Doporučuji obrátit se na kadeřnický salon, nejlépe Bomton, kde vám zesvětlení bezpečně provedou.

Zdroj: diskuze Zesvetleni tmavych vlasů na světle hnědé

Jak bělit kůži rychle a přirozeně?

Nadměrné slunění se může projevit několika škodlivými účinky. Tím, že se správně nechráníte před slunečními paprsky, si můžete přivodit nejen úpal, ale i problémy s kůží, popáleniny, skvrny a nerovnoměrné zbarvení. Nechtěné zbarvení pokožky však mohou způsobit i jizvy. Chcete-li tyto problémy odstranit, zkuste nejprve bělit pleť přirozeným způsobem, protože krémy a hydratační přípravky nabízené na trhu často obsahují nebezpečné chemikálie.

Důležitá je však i prevence. Chraňte svoji pleť před nadměrným slunečním zářením. Sluníčko dodá vaší kůži zdravější barvu, ale všeho moc škodí.

Jestliže budete používat k zesvětlení pleti potraviny obsahující vitamín C, dejte pozor na možné podráždění kůže. Mnohem účinnějším a bezpečnějším prostředkem na bělení kůže je lékořicový extrakt. Je známý po celá staletí, zejména v asijských zemích, jako vzácný prostředek užívaný ženami ke zkrášlení pleti. Většina v současnosti dostupné kosmetiky s obsahem lékořice obsahuje kromě typické chemické směsi i jiné aktivní složky.

Zdroj: Přirozené zesvětlení kůže

Poradna

V naší poradně s názvem NA ČERNE PIGMENTY MASTIČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

porat temi jak se mám zbavit černých fleku na obličejí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Heleno, černé flíčky se dají dobře a rychle zakrýt pudrem nebo makeupem. Zajděte do drogérky, kupte si tam Dermacol krycí pudr nebo krém v odstínu vaší pleti a pak to s ním zakryjte. Trvale se dají různé barevné odlišnosti pleti odstranit například laserem a nebo přípravky na bělení kůže. Více o přírodním bělení pleti je napsáno zde: www.ceskenemoci.cz/s…

Zdroj: diskuze Na černe pigmenty mastička

Po odbarvení vždy na vlasy dejte vhodnou masku

Předně je třeba poznamenat, že každé přírodní zesvětlení vlasů je založeno na jejich vyšísování a jako takové vždy více či méně vlasy poničí – vysuší. Proto je nezbytné na zesvětlené vlasy aplikovat ozdravnou kůru, která vrátí vlasům jejich původní hebkost, svěžest a lesk.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÁ PLEŤ Z NEDOSTATKU ŽELEZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Melania.

Neviete prosím, či možem mať červenú pleť z nedostatku železa? Jedná sa hlavne pred menzesom. Ď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nedostatek železa způsobuje naopak vybledlou pleť, takže u vás bude příčina asi v menstruaci. V období blížící se menstruace má mnoho žen problémy s pletí. U některých se objevuje akné, u jiných zas podráždění na pokožce, suchost pleti a u vás zas červenání pleti. Jestli vás to moc obtěžuje, tak běžte v době, kdy je to dobře vidět, ke svému gynekologovi a prodiskutujte s ním možnosti zmírnění těchto potíží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červená pleť z nedostatku železa

Závěr k exfoliaci pleti

Celá pětinásobná procedura v dnešních cenách vyjde na 5000 Kč. Obvykle bývá exfoliace pleti doplněna ještě injekcemi botulotoxinu, aby se prodloužil efekt vyrovnané pleti. Je-li exfoliace pleti provedena správně a dostatečně intenzivně, tak pak výsledky v některých případech bývají skutečně překvapivé. Lze zde dosáhnout vizuálního omlazení pleti až o několik let.

Zdroj: Co je exfoliace pleti?

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVĚTLENÍ KŮŽE NA PŘIROZENÍ A STEHNECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlina.

a to jsou napriklad jake kremy? prosim o nazev, nemuzu najit zadne na internetu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tady je několik variant bělících krémů, které obsahují některou z uvedených látek www.zbozi.cz/?q=B%C4…
Pokud si chcete být jistá, která že látka v krému je, tak bude nutné prozkoumat složení uváděné výrobcem na obalu, takže nejlépe v kamenné prodejně. Nejefektivněji bělí kojic acid a hydrochinon.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zesvětlení kůže na přirození a stehnech

Co určuje barvu pleti?

Barva kůže je určena množstvím melaninu v kůži. Melanin je pigment produkovaný specializovanými buňkami – melanocyty. Lidé s tmavou kůží mají více melaninu. Množství melaninu ve vaší pokožce ovlivňuje především genetická výbava. Sluneční záření, hormony, poškození kůže a působení některých chemikálií mohou produkci melaninu ovlivnit. Nastalé změny barvy kůže se často vyřeší samy. Například opálení slábne při snížení četnosti pobytu na slunci. Naopak některé zbarvení se může postupem času stát více či méně trvalým (stařecké nebo jaterní skvrny).

Zdroj: Zesvětlení kůže

Med na zesvětlení vlasů

Med má v sobě přírodní peroxid vodíku, který dokáže odbarvit barvu ve vlasech. Med se na zesvětlení vlasů používá zředěný destilovanou vodou v poměru 1:6. Použití destilované vody je důležité, protože voda z kohoutku obsahuje různé minerály, které slabý peroxid v medu neutralizují. Po rozředění medu se tato medová pasta okamžitě aplikuje na vlhké čisté vlasy, nejlépe štětečkem nebo kartáčkem a nechá se působit 1 hodinu. Zesvětlovací účinek se může podpořit nasazením koupací igelitové čepice. Během působení medového odbarvovače udržujte vlasy chladné, protože teplo ničí přírodní peroxid v medu. Nejlepší je aplikovat medový odbarvovač v zimě a celou hodinu udržet hlavu na venkovním studeném vzduchu. Po tomto zesvětlení je třeba vlasy dobře opláchnout a aplikovat výživnou masku na vlasy z avokáda.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Zesvětlení vlasů medem

Med obsahuje přírodní peroxid vodíku, pomocí kterého si můžete zesvětlit své vlasy. Kromě medu budeme potřebovat destilovanou vodu, kterou zředíme s medem v poměru 1 : 6. Ihned po rozředění nanášíme tuto medovou směs na vlhké vlasy a necháme působit po dobu 1 hodiny. Po aplikaci je vlasy třeba důkladně propláchnout a ošetřit výživnou maskou, kterou naneseme po celé délce vlasů a necháme působit alespoň 10 minut, poté opět vlasy důkladně propláchneme.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Jak na zesvětlení tmavých vlasů

Je velmi obtížné získat z tmavých vlasů skutečný blond nebo platinový odstín. V tomto případě se musí tmavý pigment nejdříve „stáhnout“ a až poté je možné aplikovat světlejší barvu. Proces zesvětlování je potřeba opakovat i několikrát za sebou, než se dosáhne kýženého efektu. Výsledný efekt však závisí na kvalitě vlasů. Pro zmírnění odrostů je vhodné aplikovat melír. Melír se postupně vymývá a rozdíly nejsou tak vidět. Přesto platí pravidlo, že chemicky ošetřené vlasy musí odrůst. Na zesvětlení tmavých vlasů se dá použít odbarvovací lázeň. Namíchá se melírovací prášek s 6% peroxidem, do kterého se dá stejné množství vody a šamponu. Z této směsi vznikne řídká hmota a ta se nanáší nejprve na barvené části vlasů a pak na zbylé přírodní tmavé vlasy a k hlavě. Tuto lázeň by měl provádět odborník. Odbarvovací lázeň je šetrnější metoda než stahovat barvu melírem.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Aloe vera

Dalším řešením je Aloe vera. Mnoho lidí používá Aloe vera na popáleniny a podráždění kůže, ale může být také použito na snížení zánětu a zrohovatělou kůži, zároveň však dokáže kůži zesvětlit. Aloe vera bez obav používejte dvakrát denně, má velmi uklidňující účinky a kůži nedráždí.

Zdroj: Přirozené zesvětlení kůže

Rizika při zesvětlování tmavých vlasů

Pro správnou aplikaci přípravku dodržujte pečlivě instrukce. Zesvětlování probíhá peroxidem. Čím koncentrovanější je, tím většího zesvětlení dosáhneme. Zesvětlování funguje na principu odstranění vlastní barvy. Po aplikaci je dobré použít výživnou masku, protože vlasy jsou více namáhané než při barvení kvalitní barvou či přelivem. Velice vhodné je také použití doplňkových pečujících produktů na barvené vlasy. Pokud jsou vlasy poškozené, může být změna barvy vlasů o 2 odstíny problematická. Proto se doporučuje obarvit nejprve pouze jeden pramínek vlasů jako test barevného výsledku. Pokud si zesvětlujete vlasy už delší dobu, nanášejte novou barvu pouze ke kořínkům. Vlasy mohou být častým zesvětlováním nadměrně zatěžovány.

Zdroj: Zesvětlení vlasů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP