Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZESVĚTLENÍ TETOVÁNÍ

OBSAH

Kalciová mast na tetování

Po aplikaci se doporučuje tetování potírat kalciovou mastí. Proces hojení u tetování trvá zhruba 3 týdny. Po tuto dobu je potřebná pravidelná aplikace kalciové masti.

Zdroj: Kalciová mast

Diskuze

V diskuzi ODSTRANĚNÍ TETOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Dobrý den no o těch krémemch slyším poprvé myslíte že by se daly někde objednat? Jen čistě ze zajímavosti tetování mám 4 a nechci si žádné nechat odstranit, spíš chci další. Ale pro ty co by si rádi nechali tetování odstranit tak by byla dobrá metoda třeba nejdřív zkusit ten krém a pak jít třeba na to odstranění lasrem to by mohlo mít dobrou efektivitu ale nevím nejsem odborník.Ale koukal jsem třeba tady že odstraňují tetování lesrem odstraneni-tetovani-… a ještě by mě zajímal názor jestli se jedná o plastickou operaci když se jde na odstranění tetování.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Odstranění tetování

Bělící krém na odstranění tetování

Jedním ze způsobů, jak lze zkusit tetování odstranit, je použít krémy k tomu určené. Jedná se v podstatě o bezbolestnou metodu, která ale není tak efektivní a má být znatelně levnější než odstranění tetování laserem. Tyto krémy se aplikují přímo na tetování. Příkladem je systém tří krémů ProFade, které mají odstranit všechna tetování bez ohledu na věk tetování, barvy a hloubku tetování. Dalšími krémy na kosmetickém trhu jsou TatBgone, Tattoo-off, tyto krémy se prodávají hlavně v Americe. Výrobci všech těchto krémů samozřejmě tvrdí, že krémy jsou účinné. Obvykle ale tyto krémy způsobí jen vyblednutí tetování, pokud se používají několik měsíců. Právě kvůli dlouhodobému používání těchto krémů, se může i tato metoda odstraňování pěkně prodražit.

Zdroj: Odstranění tetování

Diskuze

V diskuzi CELKOVÁ ANESTEZIE A UZIVANI LETROXU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Zdravim,za mesic me ceka operace zvetseni poprsi,chtela bych se timto zeptat,zda nejak vadi ze denne uzivam rano 1celou tabletu letroxu kvuli zvysene funkci stitne zlazy?Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Dobrý den já bych měla tak trochu pod dotaz jak taková operace probiha? Jakože pod celkovou narkózou a nebo úmrtí jen část kterou je potřeba? Osobně jsem chtela jít na odstranění tetování lasrem a to už se taky považuje za plastickou operaci dělají ji třeba na tyhle klinice www.premier-clinic.c… a prý je to dost bolestivé tak by mě taky zajímalo jestli odstranění tetování dělají pod narkózou a jak je to bolestivé díky a promiňte za pod dotaz.

Zdroj: diskuze Celková anestezie a uzivani letroxu

Zesvětlení vlasů heřmánkem

Při zesvětlení vlasů heřmánkem se použije půl sklenice květů, které se zalijí dvěma sklenicemi vroucí vody a nechají se pod pokličkou vychladnout. Tento roztok se používá na oplachování vlasů po mytí. Sílu heřmánku můžeme pro zesvětlení vlasů dobře posílit přidáním šťávy z jednoho citronu anebo ještě navíc při mytí používat heřmánkový šampon.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Na přírodní zesvětlení tmavě obarvených vlasů použijte kopřivový odvar! Jak si udělat kopřivový odvar na přírodní zesvětlení vlasů? Jednoduše, natrhejte si čerstvé kopřivové listy a přelijte je horkou vodou. Až odvar z kopřiv na zesvětlení vlasů vychladne, tak ho zceďte a opakovaně si s ním omývejte své vlasy. Po několika měsících takovéhoto opakovaného oplachování tmavých vlasů v kopřivovém odvaru obarvené vlasy zesvětlají. Tento recept ale nepoužívejte na příliš suché vlasy, protože by se mohly jseště více vysušit a zlámat nebo roztřepit u konečků. Trochu zlouhavé, ale odrosty nevhodné barvy by vám trvaly nejspíše ještě mnohem déle.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Cena za odstranění tetování

Cena za odstranění tetování je závislá na spoustě jevů. Pokud zvolíme metodu odstranění krémem, je důležité si uvědomit, že tyto krémy stojí asi 1 300 – 1 500 Kč (obvykle je třeba si je nechat poslat, protože k dostání jsou hlavně v Americe) a tuba vydrží asi 2 měsíce (záleží na velikosti tetování). Obvykle je třeba krém používat zhruba rok. Takže se cena může vyšplhat na několik tisíc a přitom výsledek není zaručený.

U metody odstranění laserem je cena také vysoká, ale kvalita odstranění bývá o něco lepší. I zde je důležitý rozsah tetování, obvykle si salóny účtují za 1 cm2, cena je také závislá na tom, o kolikáté ošetření se jedná. První ošetření bývá nejdražší. Čím je tetování větší, tím je cena za ošetření nižší. Pokud je tetování velké do 10cm2 obvyklá cena za první ošetření je kolem 170 Kč, u dalších se cena postupně snižuje. Pokud je velké nad 40 cm2, cena se pohybuje kolem 110 Kč za první ošetření. Cena dalších ošetření se postupně může dostat až na půlku.

Zdroj: Odstranění tetování

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ZESVĚTLIT KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Nevíte někdo, jak se dají zasvětlit pigmenotvé skvrny na kůži po opálení?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zesvětlení kůže je možné dosáhnout pomocí několika různých látek. Například z domácích zásob je možné použít citronovou šťávu. Jak se používá citronová šťáva na zesvětlení kůže a další látky, jako například kyselina kojic, vitamín B3 nebo medvědice lékařská se blíže píše zde: www.ceskenemoci.cz/s…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak zesvětlit kůži

Zesvětlení vlasů přírodně

Pokud si chcete zesvětlit vlasy, aniž byste navštívili kadeřnický salon, zkuste použít suroviny ze své kuchyňské skříňky. Běžné produkty z domácnosti, jako je citronová šťáva, med a olivový olej, či heřmánek můžete použít k zesvětlení svých vlasů až o několik odstínů.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Diskuze

V diskuzi OLAPLEX ZESVĚTLENÍ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana.

Mohu doporučit tenhle článek - je tam podrobně o všem napsané a doporučují ))

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Olaplex zesvětlení diskuze

Proč je tetování trvalé

Pokud se člověk pro tetování rozhodne, stojí před volbou, jestli si nechat udělat tetování dočasné nebo permanentní, tato tetování se liší druhem používaných pigmentů. Při tvorbě tetování tatér vstříkne pomocí ostrého nástroje barvu do části kůže, v níž jsou uloženy mízní cévky, nervová ukončení a vlasové kořínky. Dočasné tetování vydrží zhruba 5 let. Neznamená to ale, že po 5 letech zcela vymizí. Může se stát, že po něm zůstanou zbytky pigmentu, nebo dokonce i jizvy. Pokud si člověk zvolí trvalé tetování a pak si uvědomí, že se ho chce zbavit, nečeká ho nic příjemného, protože odstranit permanentní tetování opravdu není legrace. Jedná se o celkem bolestivou a finančně nákladnou akci, u níž není zaručený výsledek. Nejrůznější vlivy mohou způsobit, že se tetování nepovede zcela odstranit. Ovlivnit to může například barva, která je vstříknutá do kůže. Některé barvy se totiž odstraňují mnohem složitěji. Špatně se odstraňuje třeba žlutá a zelená barva. Výsledek může ovlivnit i barva kůže tetovaného, u člověka se světlou kůži mohou být vidět zbytky pigmentů. Vliv má i věk tetování, tetování mladší se odstraňuje hůře než tetování starší. V okamžiku, kdy člověk získá jistotu, že už tetování nechce, může si zvolit z několika různých způsobů odstraňování tetování.

Zdroj: Odstranění tetování

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVETLENI TMAVYCH VLASŮ NA SVĚTLE HNĚDÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana.

ahoj moc dlouho se snažím mýt světle hnědé vlasy a pořád mi to nevychází prosím Poraďte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Asi máte silnou pigmentaci nebo silný vlasový stvol, který neustále drží tmavý odstín. K odbarvení takových vlasů je zapotřebí speciální zesvětlující barva, kterou mají jen profesionální kadeřnice, protože její použití je velmi rizikové. Může dojít ke spálení vlasů až na chemlon. Doporučuji obrátit se na kadeřnický salon, nejlépe Bomton, kde vám zesvětlení bezpečně provedou.

Zdroj: diskuze Zesvetleni tmavych vlasů na světle hnědé

Odstranění tetování laserem

V dnešní době je metoda laserového odstranění nejoblíbenější. Klient by si měl ale uvědomit, že se nemusí setkat s úspěchem, a to zvláště tehdy, byla-li barva zavedena příliš hluboko pod kůži. Navíc se jedná o poměrně zdlouhavou a náročnou proceduru, která se musí absolvovat několikrát. Ani finanční stránka zákroku odstranění není zanedbatelná, což je fakt, který by si měli uvědomit i ti, kteří se pro tetování teprve rozhodují. Odstranění tetování laserem je asi nejmodernější a nejvíce efektivní metoda, přestože se nejedná o jednoduchou záležitost. Odstranění laserem nepatří k úplně bezbolestným metodám, bolest je v podstatě podobná té, kterou pacient cítil, když se nechal tetovat.

Tato metoda funguje tak, že laser vysílá impulzy světla pod kůži, které barvy v tetování rozbíjí na malé části, jež dokáže lidský imunitní systém vyloučit z těla během několika týdnů. Pokud si klient zvolí tento způsob odstranění tetování, měl by mít na paměti, že nemůže čekat zázraky. Jedna návštěva k úplnému odstranění tetování opravdu stačit nebude.

Než dojde k samotnému zákroku odstranění tetování, čeká klienta nejprve konzultace v salónu, při které ho seznámí s časovou a finanční náročností a proveditelností zákroku. Zároveň na kůži klienta provedou test účinnosti laseru a citlivosti laseru na kůži.

Ve většině salónů se na tetování před použitím laseru nanese lokální anestetický gel (alespoň u větších tetování). Výhodou laseru je, že nepůsobí na okolní tkáň tetování. Průběh zákroku je v podstatě při každém sezení stejný. Počet těchto sezení je individuální, ale měly by se opakovat v rozmezí 5 - 12 týdnů. Doba hojení se také nedá přesně určit, u každého jedince je to jinak, ovlivňuje to jeho imunitní systém. Počet sezení je dán i rozsahem tetování, většinou se jedná o 2 - 4 sezení. Navíc se může stát, že se po tomto zákroku na místě tetování objeví malé puchýřky, které by ale měly za pár dnů zmizet. Laser obvykle nezanechává jizvy, pokud se neobjeví alergická reakce. Po absolvování zákroku je třeba se vyhnout těsnému oblečení, koupání v bazénu a slunění. Je důležité místo tetování chránit opalovacím krémem s vysokým UV faktorem (faktor 50). Obvykle hned po zákroku je viditelné zesvětlení, ale před dalším zákrokem tetování zase částečně ztmavne.

Zdroj: Odstranění tetování

Diskuze

V diskuzi STARECKE SKVRNY A KYSELINA MRAVENCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Majka.

ma nekdo skusenosti s kyselinou mravenci na starecke skvrny.nebo nejakou radu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel DitanTo by mně také zajíma.

To by mně také zajímalo, pokud existuje nějaký přírodní prostředek na zesvětlení těchto skvrn

Zdroj: diskuze Starecke skvrny a kyselina mravenci

Jiné korekční prostředky

Jako jiné korekční prostředky na zesvětlení kůže můžete použít pleťové masky z brambor, okurek či pomerančové kůry. Existuje spousta možností, je jen potřeba vyzkoušet, co je pro vaši pleť nejúčinnější a nejvhodnější.

Zdroj: Přirozené zesvětlení kůže

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVĚTLENÍ KŮŽE NA PŘIROZENÍ A STEHNECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlina.

a to jsou napriklad jake kremy? prosim o nazev, nemuzu najit zadne na internetu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tady je několik variant bělících krémů, které obsahují některou z uvedených látek www.zbozi.cz/?q=B%C4…
Pokud si chcete být jistá, která že látka v krému je, tak bude nutné prozkoumat složení uváděné výrobcem na obalu, takže nejlépe v kamenné prodejně. Nejefektivněji bělí kojic acid a hydrochinon.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zesvětlení kůže na přirození a stehnech

Zesvětlení vlasů medem

Na zesvětlení vlasů budete potřebovat med a destilovanou vodu. Med se v tomto případě používá v poměru 1 : 6. Po rozředění vznikne medová pasta, kterou aplikujte pomocí vlasového štětce na vlasy. Po nanesení masky nasaďte na hlavu igelitovou čepici a nechte působit přibližně 1 hodinu. Vlasy nezabalujte do ručníku. Teplem dochází k ničení přirozeného peroxidu, který med obsahuje. Po zesvětlení vlasy opravdu velmi dobře opláchněte a ošetřete výživnou maskou.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem MODRÉ FLEKY NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Napsala jsem: modré fleky na ruce.
Přečetla jsem si tohle, ale odpověď neznám.

Mám na ruce modrou tečku, a nevím co to je, nebo jestli to mam vůbec řešit.
Rodina mi řekla že je to normální, ale Já nevím Prosím odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Modré tečky nebo fleky na ruce můžou souviset s únikem krve z tenkých žilek. Krev se neodbourá a zůstane v podkoží, podobně jako tetování. Přesnou příčinu této anomálie vám řekne kožní lékař po důkladném vyšetření. Odstranění je obvykle možné pomocí lejzru.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Modré fleky na ruce

Zesvětlení vlasů citronem

Jedna z asi nejstarších a nejpopulárnějších metod zesvětlení tmavých vlasů využívá citronovou šťávu. Vymačkáme dva citrony a přidáme k nim trošku panenského olivového oleje (ten bude mít ochrannou a vyživovací funkci). Směs naneseme opatrně na vlasy, rozčešeme a vyjdeme ven na sluníčko. Procházíme se dvě hodiny mimo stín. Samozřejmě ochrana pleti je nutná (použijeme krém se silným faktorem), užitečné je mít s sebou také dostatek tekutin na pití. Po návratu domů ještě počkáme a za hodinu si vlasy umyjeme. Zesvětlení můžeme výrazně zesílit opakováním, ale nepřeháníme to. Abychom vlasy nepoškodili, měli bychom proceduru aplikovat maximálně jednou za týden.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Diskuze

V diskuzi JAK UDĚLAT MASKU NA OBLIČEJ K ZESVĚTLENÍ PIH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucka.

taky sem to zkoušela..mě pomohlo když sem smýchala ..sodu ,citronovou štávu a rozdrcenou sušenou jahodu :D nwm jak mě to napadlo ale je to fajn..nezmizely ale sou světlejší ...ted už ani nepřidávám tu jahodu :D prostě mi došlo že to de i bez ní :pp :D

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak udělat masku na obličej k zesvětlení pih

Zesvětlení vlasů rebarborou

Rebarbora odbarvuje vlasy na žluto, takže pokud již máte vlasy příliš světlé, může dojít i k opačnému, nechtěnému účinku, tedy k jejich ztmavení. Na rebarborové zesvětlení je zapotřebí jedné lžíce sušeného kořene rebarbory. Kořen vložíme do nekovové skleněné nádoby a vaříme ve 4 šálcích vody po dobu 1 hodiny. Necháme vychladnout a poté rebarborový vývar naléváme několikrát na vlasy. Po tomto zákroku je zapotřebí vlasy pečlivě zregenerovat. Nejlepším pomocníkem k hloubkové regeneraci vám v tomto případě bude lžička jedlé sody, kterou rozmícháme v hrnku vlažné vody.

Zesvětlení vlasů z tmavě hnědé na světle hnědou – video.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Po odbarvení vždy na vlasy dejte vhodnou masku

Předně je třeba poznamenat, že každé přírodní zesvětlení vlasů je založeno na jejich vyšísování a jako takové vždy více či méně vlasy poničí – vysuší. Proto je nezbytné na zesvětlené vlasy aplikovat ozdravnou kůru, která vrátí vlasům jejich původní hebkost, svěžest a lesk.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Odbarvení vlasů octem

Dojem zesvětlení vlasů vytvoříte pomocí octa – ocet vaše vlasy oživí a dodá jim lesk. Na zesvětlení vlasů octem použijte 800 ml vody, 15 ml octa a povařte s heřmánkem nebo kopřivou. Odvarem opláchněte vlasy, které pak budou nejen lesklé, ale připravený odvar jim navíc dodá látky, které podpoří jejich celkovou regeneraci a růst.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Med na zesvětlení vlasů

Med má v sobě přírodní peroxid vodíku, který dokáže odbarvit barvu ve vlasech. Med se na zesvětlení vlasů používá zředěný destilovanou vodou v poměru 1:6. Použití destilované vody je důležité, protože voda z kohoutku obsahuje různé minerály, které slabý peroxid v medu neutralizují. Po rozředění medu se tato medová pasta okamžitě aplikuje na vlhké čisté vlasy, nejlépe štětečkem nebo kartáčkem a nechá se působit 1 hodinu. Zesvětlovací účinek se může podpořit nasazením koupací igelitové čepice. Během působení medového odbarvovače udržujte vlasy chladné, protože teplo ničí přírodní peroxid v medu. Nejlepší je aplikovat medový odbarvovač v zimě a celou hodinu udržet hlavu na venkovním studeném vzduchu. Po tomto zesvětlení je třeba vlasy dobře opláchnout a aplikovat výživnou masku na vlasy z avokáda.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Zesvětlení vlasů medem

Med obsahuje přírodní peroxid vodíku, pomocí kterého si můžete zesvětlit své vlasy. Kromě medu budeme potřebovat destilovanou vodu, kterou zředíme s medem v poměru 1 : 6. Ihned po rozředění nanášíme tuto medovou směs na vlhké vlasy a necháme působit po dobu 1 hodiny. Po aplikaci je vlasy třeba důkladně propláchnout a ošetřit výživnou maskou, kterou naneseme po celé délce vlasů a necháme působit alespoň 10 minut, poté opět vlasy důkladně propláchneme.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Co je bělení kůže?

Bělení kůže je kosmetické ošetření potlačující kožní zbarvení a vyrovnávající barevný tón pleti. Bělicí krémy jsou k dispozici na předpis nebo jsou volně prodejné. Někteří lidé chtějí zesvětlení celého těla a změnu typu pleti, ale to může být velmi riskantní. Účinnou látkou v některých bělicích produktech je totiž rtuť, toxická látka způsobující vážné psychiatrické, neurologické a ledvinové problémy. Používají-li kožní zesvětlovače s obsahem rtuti těhotné ženy, mohou poškodit své nenarozené dítě.

Zdroj: Zesvětlení kůže


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP