Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZHORSENI TINITUSU

OBSAH

Dávkování

Gynex není vhodný pro děti do 3 let. Je vhodný pro diabetiky. Během užívání Gynexu se doporučuje zvýšený příjem tekutin. Po třech týdnech užívání následuje týdenní pauza. Poté se může Gynex začít znovu užívat.

Dávkování:

  • děti od 3 let: 2 kapky denně
  • děti do 12 let: 7 kapek denně
  • dospělí: 2–7 kapek 1–3krát denně

Po třech týdnech užívání následuje jeden týden pauza.

Kapky se mohou užívat ředěné vodou nebo přímo ze lžičky. Při detoxikační kúře je třeba zvýšit příjem tekutin. Při chronickém onemocnění se začíná s minimálními dávkami, při akutním onemocnění se doporučuje dávky zvýšit. Normální reakcí těla je přechodné zhoršení stavu. Tehdy je třeba dávky snížit, až dokud zhoršení nepomine. Připomínáme, že při užívání Gynexu je dobré, aby pacient zvýšil příjem tekutin.

Před upotřebením Gynex důkladně protřepejte (asi 20x). Dojde tím k dynamizaci informačních složek a účinnost přípravku se zvýší. Gynex je vhodný i pro diabetiky. Doporučujeme zvýšit příjem tekutin. Při případném přechodném zhoršení u chronických stavů a při celkové regeneraci snižte dávky na minimum, případně podávejte sirup po kapkách, někdy i v delších intervalech než jeden den. Po zlepšení opět zvyšte dávkování. V užívání však nepřestávejte, jedná se jen o zpětný regenerační proces, při kterém se mohou objevit příznaky dřívějších onemocnění. Tento jev je pouze pozitivní regenerační reakce. Ve vážných případech doporučujeme konzultaci s lékařem.

Zdroj: Gynex

Diskuze

V diskuzi MUDR JAN ŠULA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Roman Pavel.

Dobrý den. Žádám o radu pana doktora Šulu. Je mi 42let a loni jsem dostal tinitus. Je nějaká možnost úplného vyléčení? Děkuji za případný zájem poradit. S úctou Roman Pavel.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr m.

ano o tinitusu je to velmi dobre popsane v jednom z videi od pana duska s janem sulou pokusim se najit prsny nazev videa snasd ho do ty doby nesmazou z youtube

Zdroj: diskuze MUDr Jan Šula

Pravidelné oční testy

Oční test není jen dobrý pro kontrolu brýlí. Je také důležitý pro kontrolu zdravých očí. Vyšetření zraku může zjistit různá onemocnění očí, jako je glaukom a šedý zákal, stejně jako jiné zdravotní problémy, například cukrovku a vysoký krevní tlak. Oční testy mohou rovněž diagnostikovat příčiny zhoršení rovnováhy, koordinace a mobility.

Zdroj: Rady pro zdravé oči ve vyšším věku

Diskuze

V diskuzi TINNITUS STOP RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Václavíček.

Jsem skálopevně přesvědčen, že tinitus je neléčitelný a proto veškeré kladné recenze na přípravek Tebokan považuji slušně řečeno za nepravdivé. Lékařská věda zatím nenašla způsob, jak tuto vadu léčit. Lituji všechny postižené tou horší formou a nedivím se jim, že hledají spásu i v nepravdivých nabídkách.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lain.

Dobrý den,
potvrzuji slova o léčitelnosti Tinitusu. Mám s ním zkušenost od roku 2005 .Docházel jsem do Fakultní nemocnice na Vinohradech k doc.Hahnovi ,10 let jsme zkoušeli všechno možné a nic. Přestal jsem se "léčit" v roce 2015 a jsem na tom stejně jako na začátku .Nic neberu a za tu dobu jsem již zvyklí, že mně ten pískot doprovází všude.Na usínání používám s úspěchem metodu 4-7-8 nebo vyjímečně půlku Stilnoxu.
Zdravím všechny a přeji nám abychom jsme se
jednou mohli s úspěchem léčit.

Zdroj: diskuze Tinnitus stop recenze

Předávkování Hypnogenem

Člověk předávkovaný hypnotiky může mít následující příznaky: euforii, uvolněné chování, apatii a útlum, hrubost nebo agresivitu, labilitu nálady, zhoršení pozornosti, poruchy paměti, zhoršení psychomotorického výkonu, rušivý vliv na výkon běžných denních činností.

Zdroj: Hypnogen proti nespavosti

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÁ STOLICE, GGT 5 A VICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den
Mám radu let zlutou.. pískovna barva.. stolici, obcas řítkou jak kase. Někdy průjem. Často tlak pod pr zebrem asi zlucnik. Jsem abstinent kvůli těmto problemum, přesto jat.testy GGT 5 a víc. Bral jsem essenciale,ostropestrec kvůli hodnotám, ty se zlepšili jen po dobu užívání. Muže špatně vylučování zluci poškozovat játra? Ta stolice asi je kvůli zlucniku, kameny nemam. Jak zlepšit funkci zlucniku? Zkouším vse, byliny, léky a nic moc nepomaha. Jim zdrave, zřídka něco Tučného a smazaného ale to mi nezpůsobí zhorseni.
Moc děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Okrová barva stolice a střídání průjmů může být pozůstatek po léčbě antibiotiky. Antibiotika vyhubí střevní flóru, která se jen těžko sama obnoví. Proto by bylo vhodné zkusit užívat probiotika (laktobacily). Kupte si probiotika s trávicími enzymy a užívejte je podle návodu. Když se vlivem této léčby váš stav zlepší, tak si kupte ještě jedno balení a užívejte nepřetržitě po jedné kapsli (většinou jde o poloviční dávku doporučeného dávkování) až do vyčerpání obsahu balení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti bricha a zluta ridka stolice

Způsobuje víno dnu?

Víno samo o sobě nezpůsobuje dnu, ale pokud pacient již má toto onemocnění, tak pravidelná konzumace jak bílého, tak červeného vína může být příčinou zhoršení dny. Víno je uvedeno v dietologických tabulkách jako nevhodná potravina při léčbě dny.

Zdroj: Dna a víno

Poradna

V naší poradně s názvem TROMBOZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Hirschfeldová.

Dobrý den mám trombozu v noze z počátku jsem měla iněkce na ředění krve ted jsem přešla na warfarin 5mg po iněkcí mě noha přestala bolet a co beru warfarin bolesti se vrátily chci si koupit kompreesní punčocháče pomohou Děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Měla byste informovat sového lékaře, který vám změnil léčbu z injekcí na Warfarin. Není samo sebou, aby se vám bolesti takto vrátily. Warfarin je skvělý lék a dokázal za málo peněz prodloužit již mnoho životů. Kompresní punčochy budou užitečné, ale rovněž je zapotřebí dohodnout se s lékařem na vhodném režimu nošení a na jejich síle. Když nesprávně odhadnete tyto dvě veličiny, tak pak vám můžou kompresní punčochy i škodit například přílišným tlakem, který povede ke zhoršení prokrvování dolní končetiny a ke zhoršení bolestivých pocitů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a jiné léky

Dávkování

Doporučené dávkování je 2–7 kapek 1–3x denně.

Před použitím důkladně protřepejte (21x). Tím dojde k dynamizaci informačních složek a účinnost přípravku se zvýší. Vironal by se měl podávat půl hodiny před jídlem nebo po něm, nejlépe ředěný vodou, případně nakapaný na lžičku a podávaný přímo. Pro podporu detoxikace těla je vhodné zvýšit při regenerační kúře příjem tekutin. Po 3 týdnech užívání udělejte vždy 1 týden pauzu. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Při chronických onemocněních se doporučuje užívat minimální dávky, v akutních stadiích se doporučuje dávky zvýšit. V případě přechodného zhoršení stavu je třeba snížit dávkování, dokud zhoršení nepomine, a teprve poté se vrátit k původnímu dávkování. V užívání přípravku není vhodné přestávat, neboť se jedná o zpětný regenerační proces (reverzní reakci), při němž se mohou objevit příznaky dřívějších onemocnění. Tento jev je důkazem pozitivní odpovědi organismu, informuje o tom, že dochází k uzdravování.

Zdroj: Vironal pro psy

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK NA PLÍSEŇ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý den. Léčím si plíseň na nehtech na palcích locerylem. Je možné že po měsíci došlo ke zhoršení?. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Loceryl je přeci lak na nehty a před jeho použitím musíte opilovat veškerý nehet. Není-li nehet, nemůže být ani žádné zhoršení. Loceryl vytváří takové prostředí, ve kterém se kožní plísně nemůžou množit. Zároveň je to lék na předpis, takže pokud se vám tato léčba nezdá správná, tak neprodleně navštivte svého kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Loceryl

Rozedma plic – stadia

Typickými příznaky jsou postupně se zhoršující námahová dušnost a kašel. Tato postupně se zhoršující dušnost významně snižuje fyzickou výkonnost postižených. Kašel je produktivní s vykašláváním hlenů, které mohou být i hnisavého charakteru. Často choroba probíhá vlekle s obdobími akutních zhoršení, kdy se výrazně zhorší dýchání i kašel. Toto akutní zhoršení bývá nastartováno často banální infekcí dýchacího ústrojí. Pozdější stadia choroby mohou být spojena s hmotnostním úbytkem, srdečními důsledky (pravostranným srdečním selháním), změnami v krevním obraze, invalidizací.

Nemocný při akutním zhoršení typicky zaujímá polohu vsedě v předklonu s podepřenými pažemi, což mu umožňuje využít pomocné dýchací svaly. Typické je rovněž našpulení rtů při výdechu, kterým je docíleno zvýšení odporu při výdechu. Při poklepu na hrudníku jsou zřejmé známky rozedmy: výrazně zvučný poklep, snížená poloha a omezená pohyblivost bránice. Při poslechu plic je přítomný prodloužený výdech, provázený vedlejšími zvukovými fenomény – pískotem a vrzáním.

Prognóza onemocnění je v časných stadiích příznivá při zanechání kouření. V pozdějších stadiích se onemocnění i přes léčbu nezadržitelně zvolna zhoršuje. Příčinou úmrtí nemocných je nejčastěji srdeční selhání nebo respirační nedostatečnost. Nemocní mají častěji i karcinom plic.

Prevencí onemocnění je především nekuřáctví, eventuálně jeho časné zanechání, odstranění škodlivin z prostředí, zpomalení progrese choroby léčbou. Vzhledem k vysokému procentu kuřáků v naší společnosti (v ČR cca 29 % populace) a dramatickému nárůstu kuřáků u mládeže to není lehký úkol. V terapii je tedy zásadním předpokladem zanechání kouření.

Zdroj: Rozedma plic konečné stadium

Poradna

V naší poradně s názvem PŘECHOD U ŽEN PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Oldřiška Sedláčková..

Dobrý den, mám dotaz. Moje dcera trpí od malička atopickým ekzémem. Je jí 48 let a je v přechodu. Může mít přechod vliv na zhoršení ekzému?
Děkuji za odpověď. Sedláčková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, přechod nabo-li menopauza, může ovlivnit průběh chronických onemocnění. Existuje několik prostředků na zmírnění dopadů této přeměny v životě ženy. Blíže by zde mohl pomoci gynekolog, který provede laboratorní vyšetření krve a podle výsledků doporučí vhodnou substituční léčbu.

Zdroj: diskuze Přechod u žen příznaky

Jak používat Pimafucort

Pimafucort se používá vždy podle pokynů lékaře. Obvykle se malé množství přípravku nanáší 2x až 4x denně na postižené místo. Léčba by zpravidla neměla trvat déle než 14 dní. Přípravek je obvykle dobře snášen, ale mohou se objevit nežádoucí účinky. Na počátku může dojít k mírnému zhoršení onemocnění, které však není důvodem k přerušení léčby. Léčba tímto přípravkem vyžaduje pravidelné návštěvy u lékaře za účelem kontroly ústupu onemocnění.

Zdroj: Pimafucort krém na hemoroidy

Diskuze

V diskuzi KERATOKONUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga Jarosova.

Dobry den,clanek je srozumitelny I ja mam keratok.je mi 50 tatinek spatne oci sestra po operaci v 15 letech transplantace od darce...ja nekolik let dochazim ,, pouze ,,na kontroly vloni ll.stup.nyni zhorseni zadna lecba neprobiha pouze rada at jsem rada ,ze vidim je toto v poradku.pochopitelne se desim slepoty.prosim o nazor copak clovek vi, kam se muze obratit kde nebude jen OTRAVOVAT.Sleduji v ordinaci skupinu mladeho personalu na tabulce jsem uz nevidela ani nejvetsi pismeno E z jednoho metru no asi to nevadi :( probehnete tremi pristroji ,ktere oko oskenuji ,zapis do karty a mazej....dekuji pokud by jste mi mohli poradit ne jen odbit frazi

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Keratokonus

Kdy navštívit očního lékaře?

Zhoršení vašeho zraku by mělo být zkontrolováno očním specialistou. Vyhledejte odbornou pomoc, když:

  • se vám barvy zdají vybledlé;
  • obtížně posuzujete hloubku;
  • máte problém napsat rovnou čáru;
  • špatně se vám čte;
  • hůř vidíte znamení za jízdy.

Ale je důležité nečekat, až se tyto příznaky objeví a s narůstajícím věkem ještě prohloubí. Některým očním vadám sice nelze zabránit, zhoršeným viděním si však svůj život znepříjemňovat nemusíte – stačí navštívit jednou za dva roky svého očního lékaře.

Zdroj: Život s vadami zraku

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ LÉK NA SCHIZOFRENIE A DEPRESE A ÚNAVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, mamka je psychicky labilní člověk a na jaře a podzim trpí totální únavou a depresemi. Je schopná prospat celý den, nic ji nebaví, má řeči o sebevraždě atd, Sama se již léčí u své psychiatričky ( nějaký druh schizofrenie ) , avšak bych jí ráda pomohla přírodní cestou, jelikož její léky na tento druh depresí nepomáhají... Poradíte prosím nějaký účinný přípravek na deprese, nechuť k života a únavu? Moc děkuji. Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Existuje několik bylinek, které ovlivňují psychiku, jako například třezalka nebo meduňka, ale jejich kombinace se stávající léčbou je riziková. Mnohem lepší je kontaktovat lékaře psychiatra a informovat ho o zhoršení psychického stavu, protože je zde celá řada léků, které mohou být použity při těchto výkyvech. Nemyslete si, že alternativní medicína bude v tomto případě účinnější než léčivo z lékárny, nebude a navíc samovolná změna v léčbě přinese akorát tak zhoršení. Můžete zkusit poslat maminku na skupinovou terapii, kde jsou přítomni lidé se stejnými problémy a mezi sebou si vyměňují informace a zkušenosti za dohledu zkušeného mediárora. O konání takových skupinových terapií se dozvíte v ordinaci psychiatra. Zároveň je třeba dohlédnout, aby vaše maminka skutečně užívala předepsanou léčbu a nevynechávala.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přírodní lék na schizofrenie a deprese a únavu

Nebezpečí

Používání Aloe vera v injekční formě vedlo při léčbě rakoviny ke smrti několika pacientů s nádorovým onemocněním. Nedoporučuje se (zakazuje) užívání šťávy z Aloe vera, pokud užíváte diuretika. Šťáva z Aloe vera může být škodlivá pro jednotlivce trpící zánětem slepého střeva, dočasným zablokováním nebo ochrnutím střev a nediagnostikovanými bolestmi břicha. Může dojít ke zhoršení hepatitidy nebo k zánětu jater. Užívání šťávy z Aloe vera po dobu delší než jeden rok může zvýšit riziko vzniku kolorektálního karcinomu.

Zdroj: Jaká jsou nebezpečí šťávy z Aloe vera?

Diskuze

V diskuzi VIZÍN NA ČERVENÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Macek.

Mám dotaz, jestli má vizín na červené oči nšjaké negativní účinky , pokud by se používal častěji než 2 x denně ? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Markéta.

Jsem oční lékařka a Visine při dlohodobém nebo častém používání oko spíše vysušuje a dochází tak opět ke zhoršení situace s červenáním nebo pálením oka při jeho používání. Zkuste se raději několikrát dobře vyspat, nezdržujte se v zakouřeném nebo prašném prostředí a oko se srovná samo.

Zdroj: diskuze Vizín na červené oči

Proč to svědí

Citlivá pokožka se vyznačuje přecitlivělostí především na kosmetické prostředky s obsahem chemických látek. Pokud se jedná o náhlý problém a na pokožce se objeví červené flíčky nebo svědění, zkuste se nejdříve zamyslet a sami zapátrat po příčině. Zhoršení stavu pokožky může způsobit i stres či velké vypětí, změna kosmetiky, návštěva kosmetického studia, sauny, ale i chlorovaná voda v bazénu či solárium. Alergenem může být například i jídlo nebo hormonální změna (antikoncepce).

Červené loupající se fleky na obličeji – foto.

Zdroj: Svědivé červené loupající se fleky na obličeji

Poradna

V naší poradně s názvem KUSKUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Šindelářová.

Patří kuskus mezi nízkopurinové potraviny?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kuskus patří mezi potraviny, které obsahují jen velmi málo purinů a proto je možné ho konzumovat dle libosti. Když jídlo s kuskusem zapijete čistou neperlivou vodou, tak se nemusíte obávat zhoršení dny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Potraviny nevhodné při dně

Druhy diet ADHD

  • Celková výživa pro ADHD. Zahrnuje jídlo, které jíte každý den. Potraviny, které konzumujete, mohou příznaky ADHD zlepšit nebo zhoršit. Dieta by měla vést k tomu, abyste přijímali jen ty příznivě působící potraviny.
  • Suplementace diety pro ADHD. Zahrnuje přidávání vitamínů, minerálních látek nebo jiných živin, aby nedošlo k nedostatkům ve skladbě stravy, které by mohly vést k příznakům ADHD. Cílem této diety je to, aby ve vašem jídelníčku nechyběla žádná nutriční složka, kterou vaše tělo potřebuje.
  • Eliminační diety pro ADHD. Jedná se o odstranění potravin nebo složek, které způsobují zhoršení příznaků ADHD.

Zdroj: ADHD diety

Bisogamma

Je lék na vysoký krevní tlak ze skupiny beta-blokátory s účinnou látkou bisoprolol, používaný k léčbě srdečních onemocnění. Léčí tachyarytmii, vysoký krevní tlak, bolest na hrudi způsobenou nedostatečným průtokem krve do srdce a srdeční selhání. Mezi časté nežádoucí účinky patří bolest hlavy, pocit únavy, průjem a otoky nohou. Závažnější vedlejší účinky zahrnují zhoršení astmatu, blokování schopnosti rozpoznat nízkou hladinu cukru v krvi a zhoršující se srdeční selhání. Bisogamma je lék na vysoký krevní tlak, který je plně hrazený zdravotní pojišťovnou a pacient ho dostane v lékárně zdarma na lékařský předpis.

Zdroj: Léky na vysoký krevní tlak plně hrazené pojišťovnou

Nepotvrzené případy

Podle studií nebyly prokázány žádné významné nežádoucí účinky se suplementem taurinu. Pouze v jednom případě vznikla encefalopatie (rozsáhlé mozkové onemocnění) u kulturisty, který si dal velkou dávku taurinu v kombinaci s inzulínem a steroidy. Nelze tedy zjistit, zda bylo onemocnění mozku způsobeno taurinem, nebo jinými léky, či dokonce jinými faktory. Také bylo hlášeno zhoršení bipolární poruchy u muže, který vypil několik plechovek energetického nápoje s obsahem taurinu. I v tomto případě platí, že není jasná příčina, která zavinila tento problém.

Zdroj: Nežádoucí účinky taurinu

Víno při dně

Jednorázová sklenička vína, piva nebo alkoholu (buď přímo, nebo ve smíšeném nápoji) za 24 hodin významně nezvyšuje šanci opakovaných záchvatů dny. Ale pokud budete konzumovat více než jeden až dva nápoje denně, dojde k navýšení možnosti zhoršení stavu o 36 %. Se dvěma až čtyřmi nápoji se riziko zvýší o 50 % a stále stoupá s množstvím konzumovaného alkoholu. Naproti tomu pití dvou až čtyř piv během 24 hodin zvýší riziko o 75 %.

Konzumace alkoholu může vyvolat ataku u dny. A nepatří sem jen pivo nebo tvrdý alkohol, ale také víno. Každý pacient je jiný, takže „bezpečný“ limit nemůže být jednotně nastaven, ale je zjevné, že zdržení se alkoholu zabraňuje jakémukoli riziku ataky dny v důsledku jeho požití.

Zdroj: Dna a víno

Keratokonus léčba

Počáteční stadia keratokonu lze dobře korigovat brýlemi, když už brýle nestačí, lze použít měkké kontaktní čočky, které velmi mírně srovnávají povrch rohovky. V dalším stadiu je řešením nošení tvrdých kontaktních čoček, které svým tlakem na rohovku rovnají její povrch účinněji než kontaktní čočky měkké. Brýle ani čočky ale nezabraňují dalšímu rozvoji onemocnění. Dále se používá metoda CXL. Pokud se stav stále horší, jde provést další chirurgický zákrok, kdy je přímo do rohovky implantován kroužek, po němž dojde k oploštění rohovky. Tato léčba je známá jako Intrastromal Corneal Ring Segments. Pokud dojde k opětovnému zhoršení stavu, přichází konečné řešení, které se nazývá keratoplastika. Jedná se o transplantaci rohovky, kdy je buď transplantována celá rohovka, nebo jen některé vrstvy.

Zdroj: Keratokonus

Jaký má Parkinsonova choroba vliv na život?

Zjištění dlouhodobého, progresivního onemocnění vám změní život. Určitě se u vás dostaví takové pocity jako vztek, strach, smutek nebo obavy.

  • Nikdy se přesně neví, jak konkrétní onemocnění bude pokračovat, ale obvykle nemoc postupuje pomalu. Lidé často žijí s minimálními příznaky (třes) několik let.
  • Pacienti s Parkinsonovou chorobou mohou pokračovat v práci. Zhoršení nemoci pak vede ke změně způsobu práce.
  • Je důležitá aktivní role zdravotní péče, zjištění informací o nemoci a nalezení přínosné léčby, která je vhodná pro konkrétního jedince.
  • Pacienti s Parkinsonovou chorobou mívají deprese. Pokud cítíte smutek nebo beznaděj, poraďte se se svým lékařem nebo odborným poradcem. Často pomáhají i léky (antidepresiva).
  • Parkinsonova choroba nepostihuje jen samotné pacienty, ale ovlivňuje i jejich blízké okolí.

Zdroj: Parkinsonova nemoc


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP