Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZINKOVA PLETOVA MASKA

OBSAH

Zinková mast – cena

Zde je uvedena nejnižší cena zinkové masti.

Zdroj: Zinková pasta – recept

Diskuze

V diskuzi BAVLNĚNÁ PLEŤOVÁ MASKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

A co takhle bavlněná pleťová maska: www.misshashop.cz/mi… Vcelku mě zaujala, když jsem ji objevila. Akorát si to nějak moc nedovedu představit. Zkoušel jste ji někdo už? :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bavlněná pleťová maska

Zinková pasta – videorecept

Tady je k dispozici videonávod na přípravu zinkové pasty doma.

Zdroj: Zinková pasta – recept

Diskuze

V diskuzi PLEŤOVÁ MASKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.

Mne nadchla tahle medová pleťová maska: www.lecivemasti.cz/p…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pleťová maska

Účinky mrkve na pleť

Mrkev je pravděpodobně nejstarší zeleninou. Známe ji jako chutnou, přirozeně sladkou kořenovou zeleninu, která je křupavá, šťavnatá a v kuchyni nepostradatelná. Mrkev je bohatá na antioxidanty, vitamíny a vlákninu, má málo kalorií, zanedbatelné množství tuku a žádný cholesterol. Mrkev je skvělá pro krásu, dodává kůži živiny, vlhkost a chrání kůži při opalování. Mrkvová maska je ideální zvláště pro suchou pleť.

Zdroj: Pleťová maska z mrkve

Diskuze

V diskuzi DROŽDÍ PLEŤOVÁ MASKA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Ahoj našla jsem bezva recept na pleťovou masku z droždí, tak vám sem píšu recept. Pleťová maska má dvě základní přísady, droždí a mléko, ale je možné použít místo mléka i vodu. V misce se smíchá půl kostky droždí s trochou mléka a pořádně se to rozmíchá. Po rozmíchání se to nanese na obličej, kde se nechá působit až do jejího zaschnutí. Potom je možné masku z pleti buď oloupat nebo smýt vlažnou vodou. Kvasnicová pleťová maska výborně čistí póry a zanechává pleť hladkou a hebkou na dotek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marketka64.

Já jsem byla z článku o droždí zdravi-hubnuti.cz/dr… fakt překvapená, a díky za tenhle recept. Určitě se bude hodit.

Zdroj: diskuze Droždí pleťová maska návod

Zinková mast - použití

Zinková pasta zklidňuje podrážděnou pokožku, působí chladivě a preventivně na místech náchylných k mechanickému podráždění - odření. Zklidňuje a kryje plně propuklé opary - herpes simplex. Obecně se dá říci, že zinková pasta - mast je vhodná na mechanicky poškozenou - odřenou pokožku a na opary.

Zdroj: Návod na přípravu zinkové pasty

Diskuze

V diskuzi DOMACI PLETOVA MASKA PRO OKAMZITE VYPNUTI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kdo mi poradí pleťovou masku doma vyrobenou pro vypnutí pleti . Díky za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Já používám na okamžité vypnutí pleti a vyhlazení vrásek masku z vaječného bílku, citrónu a špetky soli. Připravuju si ji tak, že oddělím vaječný bílek z jednoho vajíčka do misky, k němu přes sítko naleju lžičku citrónové šťávy, přidám špetku soli a dobře rozmíchám. Pak si to prsty nanesu na obličej a nechám působit. Tím, jak to postupně působí, tak to schne a na kůži se z toho tvoří stahující se tenký film, který kůži dokonale vypne a vyhladí.

Zdroj: diskuze Domaci pletova maska pro okamzite vypnuti pleti

Recepty na mrkvové masky

Než začnete s aplikací samotné masky, důkladně svou pleť vyčistěte tak, jak jste zvyklí (pomocí čisticího tonika, vody a podobně). Pleť prohřejte a prokrvte, není to nic složitého, stačí pleť napařit nad horkou párou (velmi krátce), jemně namasírovat nebo provést její jemný peeling. Tyto způsoby vedou k prokrvení pleti, která pak mnohem lépe vstřebává výživné látky obsažené v pleťové masce.

Pleťová maska z mrkve, smetany a medu

Ingredience: 1 mrkev, trocha kysané smetany, 1/2 lžíce medu

Postup: Mrkev nastrouháme, přimícháme kysanou smetanu a med, aby vznikla kašička. Naneseme na pleť. Necháme působit přibližně 30 minut. Poté masku omyjeme vlažnou vodou.

Pleťová maska na problematickou pleť s akné

Ingredience: 1 střední mrkev, 2 polévkové lžíce smetany

Postup: Najemno nastrouháme oloupanou syrovou mrkev a vmícháme 2 polévkové lžíce sladké smetany. Tuto směs rozetřeme na gázu a položíme na tvář, necháme takto působit asi půl hodiny. Poté obličej omyjeme čistou vodou.

Pleťová maska s mrkví a žloutkem

Ingredience: 2 mrkve, 1 žloutek, 2 lžíce bramborového škrobu

Postup: Mrkev jemně nastrouháme a smícháme se žloutkem a škrobem. Naneseme na obličej a dekolt a necháme působit cca 20 minut. Pak opláchneme teplou a studenou vodou.

Mrkvová pleťová maska s olivovým olejem

Ingredience: 1 středně velká mrkev, 2 lžíce olivového oleje, pšeničné otruby

Postup: Mrkev nastrouháme, smícháme s olejem a zahustíme otrubami. Masku naneseme na obličej, krk a hruď a necháme působit asi 30 minut. Oči zakryjeme obkladem z čaje. Masku smyjeme vlažnou vodou. Tato pleťová maska je zvláčňující, výživná, vhodná pro všechny druhy pleti.

Pleťová maska z mrkvové šťávy

Ingredience: 1 polévková lžíce mrkvové šťávy, 1 žloutek, 1 lžička oleje

Postup: 1 polévkovou lžíci mrkvové šťávy smícháme se žloutkem a přidáme 1 lžičku kvalitního oleje. Masku naneseme na obličej a necháme cca 20 minut působit. Následně obličej opláchneme.

Zdroj: Pleťová maska z mrkve

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ MASKA Z RÝŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Vyhlazující pleťová maska z rýže a s japonským saké se jmenuje Planet Spa a je od Avonu.
Tato vyhlazující rýžová pleťová maska pro vyčištění, osvěžení, vyživení a pro hebkost pleti. Maska z rýže je vhodná pro všechny typy pleti.

Složení masky z rýže:
extrakt z rýže: vyživuje a zjemňuje pleť a vyhlazuje vrásky.
japonské saké: zanechává sametově hebkou pokožku bez vrásek.

Použití:
Aplikuje se na odlíčenou, čistou pleť jenom tenká vrstva vyhlazující masky. Nechá se působit po dobu cca 20 minut, až do úplného zaschnutí. Potom se opatrně sloupne. V případě potřeby dočistěte pleť čistícím tonikem, které běžně používáte. Poté naneste denní nebo noční krém. Používejte dle potřeby 1x týdně.

Obsah balení je 75 ml, stojí kolem 90 Kč a k dostání je běžně v internetových obchodech.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí maska z rýže

Dávkování

Zinková mast se doporučuje na hojení ran – tržné rány, odřeniny, skvrny, drobné popáleniny. Již dlouhou dobu je známo, že zinek hraje důležitou roli při hojení ran, inhibuje rovněž růst bakterií, což může zabránit vzniku zánětu. Zinková mast je tedy vhodný prostředek na podporu hojení. Je lehce dezinfekční a stahující.

Aplikuje se několikrát denně v tenké vrstvě na postiženou oblast.

Zdroj: Zinková mast pro psa

Poradna

V naší poradně s názvem ZINKOVÁ MAST RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Tady je recept na výrobu zinkové masti. Jsou zde pospány i možné způsoby, jak se dá zinková mast použít. www.zdravi-lecba.cz/…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zinková mast recept

Zinková pasta – recept

Budete potřebovat:

  • oxid zinečnatý
  • olej (dle libosti) pupalkový, mandlový...
  • lanolin
  • palmový tuk

Nejdříve důkladně rozetřeme oxid zinečnatý s olejem a vytvoříme olejovou suspenzi. Pak rozehřejeme lanolin a palmový tuk a v tekutém stavu je dobře promícháme a udržujeme teplé – tekuté. Do větší misky nalijeme připravenou olejovou suspenzi a přidáme tuk se zinkem. Ponorným mixérem vše rozmícháme, pak vložíme nádobu do misky se studenou vodou a mícháme až do vychladnutí.

Zinková pasta zklidňuje podrážděnou pokožku, působí chladivě a preventivně na místech náchylných k mechanickému podráždění – odření. Zklidňuje a kryje plně rozvinuté opary (herpes simplex). Obecně se dá říci, že zinková pasta/mast je nejvhodnější právě na mechanicky poškozenou, odřenou pokožku a na opary.

Zdroj: Zinková pasta – recept

Poradna

V naší poradně s názvem MASKA NA OBLIČEJ NA OMLAZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draaahomira.

je mě 62 let, potřebovala bych nějakou masku na unavenou plet,prosím poradte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Drahuš, unavená a zralá pleť vyžaduje živiny z avokáda, medu, citronu a jogurtu. Postavila jsem pro tebe tuhle masku z medu, kterou používej jednou až dvakrát do týdne, jak tě to bude bavit :-)

Maska avokádo, med, jogurt, citron a zralá peť

Pleťová maska z medu - budete potřebovat:
1 lžičku medu,
1/2 zralého avokáda,
1 lžičku vymačkané citronové šťávy,
1 lžičku bílého jogurtu.

Postup na výrobu pleťové masky pro zralou pleť z avokáda, medu, citronu a jogurtu:
Zralé avokádo rozřízněte na půl a vydlabejte zelenou máslovou dužinu ze slupky a v misce ji rozmělněte na zelenou kašičku. Pak k avokádu přidejte med a citronovou šťávu, dobře promíchejte a pak na konec přidejte jogurt.

Maska z medu a z avokáda na zralu pleť - použití:
Hned, jak to budete mít smíchané, tak to naneste na vyčištěnou pokožku obličeje a nechte působit 20 - 30 minut - relaxujte :-). Pak masku z avokáda na zralou pleť smyjte studenou vodou a jemně osušte ručníkem.

Maska z avokáda, medu, jogurtu a citrónu je velmi výživná s výrazně regeneračním účinkem na zralou a také suchou pleť. Maska na zralou pleť navrací kůži pružnost a svěžest a dodá jí i velké množství výživných a hydratačních látek, které zralá pleť často nemá a potřebuje je ke svému svěžímu vzhledu.

Zdroj: diskuze Maska na obličej na omlazení

Kdy je vhodná

Zinková mast patří mezi osvědčené prostředky, které se používají k lokální léčbě dermatologických problémů, opruzenin, ekzémů a podráždění kůže. Nejdůležitější složkou této masti je zinek, stopový prvek, který je známý svými vynikajícími hojivými a zklidňujícími účinky. Zinkovou mast si můžete koupit v lékárně anebo vyrobit doma ze čtyř surovin.

Zinek je jedním z nejdůležitějších stopových prvků, které příznivě ovlivňují stav pokožky. Zmírňuje projevy podráždění a zároveň předchází dalším dermatologickým problémům. Zinek obnovuje a pomáhá udržovat hormonální rovnováhu, zvyšuje obranyschopnost organismu, snižuje zánětlivé projevy a zklidňuje podrážděnou pokožku. Protože urychluje obnovu kožních buněk, přispívá k rychlejšímu hojení ran, včetně jizev.

Mezi nejčastěji používané produkty se zinkem patří zinková mast. Dalšími používanými přípravky jsou zinková pasta, zinkový pudr a zinková emulze. Rozdíl mezi jednotlivými přípravky spočívá nejen v jejich struktuře, ale také v obsahu účinné látky. Nejvyšší obsah zinku má přitom zinková pasta, jejíž nevýhodou je, že se poměrně obtíže roztírá. Pudr zase bývá natolik tekutý, že se jím často při aplikaci potřísníte i jinde než na ošetřovaných místech. Zlatou střední cestu tak opravdu představuje zinková mast. (Zinková emulze je polotovar sloužící k výrobě zinkové masti.)

Zdroj: Zinková mast pro psa

Diskuze

V diskuzi DOMACI PLETOVA MASKA PRO OKAMZITE VYPNUTI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kdo mi poradí pleťovou masku doma vyrobenou pro vypnutí pleti . Díky za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Linda.

Dobré je také mužské sperma. Funguje ještě silněji než vaječný bílek. Musíš ale svého milence hodně vzrušit, aby ho měl hodně a pěkně husté a bílé. Nejlepší je na to masáž penisu a až se udělá, tak pak proveď odběr semene, které si rozetři po obličeji. Ale pozor, nesmíš si sperma dát do očí. Mužské semeno v očích způsobuje silnou reakci a oko po něm zčervená. Na spermatem zasažené oko je jediná pomoc vydržet to. Tady je nějaké video, kde je vidět masáž penisu: www.pornhub.com/view…

Zdroj: diskuze Domaci pletova maska pro okamzite vypnuti pleti

Pleťová voda

Mnoho produktů proti akné obsahuje kyselinu salicylovou, která je obsažena v aspirinu. Kyselina octová také pomáhápři odlupování starých, odumřelých kožních buněk a funguje velmi dobře proti akné a skvrnám na pokožce. Domácí pleťová voda s obsahem octa se vyrábí z ½ vody, ½ octa a aspirinu. Důležitá je opatrnost, protože ocet způsobuje ztenčení kůže. Ocet se také používá jako voda po holení, protože uklidňuje pokožku a zabraňuje vyrážce.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Cena

Zde je uvedena cena zinkové masti.

Zdroj: Zinková mast pro psa

Poradna

V naší poradně s názvem JAHODOVÁ MASKA NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
používá jahodová maska na vlasy jako šampon nebo jako kondicioner?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jahodová maska se používá jako oboje. Jahodová maska vlasy pěkně umyje a zároveň jim dodá vitalitu jako kondicionér. Pokud chcete i tak aplikovat dodatečnou péči, tak zkuste neoplachovací balzám na vlasy.

Zdroj: diskuze Jahodová maska na vlasy

Zinková mast - cena

Zinkovou mast je možné také koupit hotovou volně v lékárně. Zde je vidět jaká je cena zinkové masti.

Zdroj: Návod na přípravu zinkové pasty

Jak dlouho to vydrží

Maska Skindulgence byla vytvořena jako podpora vaší běžné péče o pleť. Skindulgence 30minutový nechirurgický facelift má být používán jako zlepšení, nikoli jako náhrada vašeho programu péče o pokožku. Přípravek by se měl využívat každý druhý den, a to prvních 90 dní, poté 2x týdně pro udržení dosažených výsledků.

Cena pleťové masky Skindulgence.

Zdroj: Maska Skindulgence

Zinková pasta na opruzeniny

Zinková mast bez parfemace je určena pro zklidnění podrážděné pokožky a působí jako balzám proti problémům s opruzeninami. Složení je uzpůsobeno těm úplně nejmenším dětem, které by neměly být vystaveny žádným alergenům. Taktéž je vhodné pro miminka, která mají sklony k reakcím na bylinné výtažky. Ve složení masti dominuje bambucké máslo, mandlový a jojobový olej.

Léčba opruzeniny pomocí pasty je ideální. Jedná se o hladkou a krémovou suspenzi, která blokuje vlhkost z dětské pokožky. Krém vytváří ochrannou vrstvu na dětské pokožce, uklidňuje ji a zbavuje ji nepohodlí.

Výhody zinkové pasty na opruzeniny

  • Zmírňuje opruzeniny a nepohodlí již od prvního použití.
  • Jedná se o krémovou formuli, která hladce klouže a snadno se utírá.
  • Působí protizánětlivě, snižuje zarudnutí a podráždění citlivé a zánětlivé kůže.
  • Tvoří ochrannou bariéru na kůži.
  • Poskytuje hydrataci pokožky.

Zdroj: Zinková pasta – recept

Kávová maska proti vypadávání vlasů a pro suché vlasy

Na její přípravu potřebujete:

  • 1 žloutek
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce mleté kávy

Postup:

Vše pořádně promíchejte, vytvořte kašičku, kterou si natřete na suché vlasy, v případě vypadávání vlasů až ke kořínkům. Nechte působit 20 minut a pak důkladně omyjte. Omývejte vlažnou vodou, aby se žloutek na vlasech nesrazil. Každá maska, která obsahuje vajíčko, se za použití teplé vody totiž změní v „cucky“. Pokud se vám to někdy přece jen stalo, nechte vlasy uschnout a poté je důkladně vyčešte.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst

Jogurtová maska na pleť

Rychlá hydratační jogurtová maska

Postup: Na obličej a krk naneste asi 4 lžíce bílého jogurtu a nechte 20 minut působit. Poté pleť opláchněte a ošetřete ji hydratačním pleťovým krémem.

Zvláčňující jogurtovo-mléčná maska

Postup: Na obličej naneste asi 4 lžíce bílého jogurtu a nechte zaschnout. Poté smyjte pomocí asi 125 ml plnotučného mléka a nakonec pleť opláchněte vlažnou vodou.

Čisticí jogurtová maska

Postup: Smíchejte lžíci jogurtu se lžičkou citronové šťávy a lžičkou medu a hotovou masku naneste na pleť. Nechte několik minut působit a pak ji opláchněte teplou vodou. Ostatně jogurt bez chemických přísad a konzervantů je rovněž výborný i na atopický ekzém. Potřete jím obličej a krk, nechte působit 15 až 20 minut a poté pleť umyjte vlažnou vodou.

Zdroj: Jogurt pro krásnou pleť

Domácí maska na vlasy proti vypadávání vlasů

Jedním z výborných pomocníků při vypadávání vlasů zvláště u mužů, ale samozřejmě i u žen, je kávová maska na vlasy.

Na její přípravu budete potřebovat:

  • trochu oleje
  • tvaroh
  • kávu

Postup:

Tvaroh a olej dáme do misky, přilijeme hotovou kávu (klidně i instantní) a utvoříme směs. Pokud jsme použili zrnkovou kávu, zbylá zrníčka můžeme vetřít přímo ke kořínkům vlasů. Podpoří nám samotný růst vlasů. Necháme působit minimálně 20 minut, poté opláchneme a pořádně umyjeme. Kávu nepoužívejte na světlé vlasy, protože barví. Jinak ji můžete použít do jakýchkoli jiných doma vyráběných masek, má blahodárné účinky.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Gabriela Štummerová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP