Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZINKOVÉ MASTI

OBSAH

Kde koupit zinkové pastilky

Zinkové pastilky můžete zakoupit v lékárně a nebo na internetu. Aktuální cena i to, jak přípravek vypadá, můžete vidět zde: zinkové pastilky cena.

Zdroj: Zinkové pastilky

Poradna

V naší poradně s názvem ZINKOVÁ MAST RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Tady je recept na výrobu zinkové masti. Jsou zde pospány i možné způsoby, jak se dá zinková mast použít. www.zdravi-lecba.cz/…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zinková mast recept

Doporučení pro užívání zinku

Doporučené denní množství zinku je 8 miligramů (mg) u žen a 11 mg u dospělých mužů.

Zinek je obecně bezpečný. Doplňky zinku podávané ústy mohou prospívat lidem s nízkou hladinou zinku. Jejich užívání ihned po objevení příznaků nachlazení může pomoci zkrátit dobu nachlazení.

Nepoužívejte však intranazální zinek (podávaný prostřednictvím nosní sliznice), protože to může zapříčinit ztrátu čichu.

Zdroj: Zinkové pastilky

Diskuze

V diskuzi HOJENÍ PÁSOVÉHO OPARU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Bereneiter.

Po oslabení imunity po nemoci akutního zánětu slinivky se mi vytvořil šíleně bolestivý pásový opar . Postižený levý bok až do půlky zad. Puchýře odezněly po 2 měsících a v současné době mám fialové skvrny na postiženém místě a stále to moc bolí . Zřejmě mám stále vnitřní zánět. Kdo poradí co s tím a jak dlouho ještě budu trpět ? Děkuje penzista 1938 .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Rosenkranc zděnek.

druhého ledna se mi vytvořil pasový opar v podobě puchýřů.Při užívání tablet Zovirax 800 mg a měkké zinkové masti se puchýře ztratily.Nyní mám úplně čistou kůži,ale strašně mě bolí,pálí kůže.Neurolog říká,že mám zánět periforních nervů.Nyní je 15.7.20 a stále přetrvávají bolesti.Neurolog mi předepsal lék Gabapentin Aurovitas 400 mg,ale bolesti stále přetrvávají.Prosím o radu jak se těchto bolestí zbavit Předem děkuji za radu.

Zdroj: diskuze Hojení pásového oparu

Zinková mast - cena

Zinkovou mast je možné také koupit hotovou volně v lékárně. Zde je vidět jaká je cena zinkové masti.

Zdroj: Návod na přípravu zinkové pasty

Poradna

V naší poradně s názvem VÝROBA KOSTIVALOVÉ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Malíková.

Prosím poraďte, je lepší použít kořen, nebo listy k výrobě masti?? Děkuji za odpověď Malíková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na výrobu kostivalové masti je nejlepší kořen kostivalu. Pozor ale při jeho zpracování, nesmí přijít do styku s ocelí takže použijte keramický nůž.

Zdroj: diskuze Výroba kostivalové masti

Postup výroby zinkové pasty

Nejdříve důkladně rozetřeme oxid zinečnatý se slunečnicovým olejem a vytvoříme olejovou suspenzi. Pak si roztavíme lanolin a žlutou vazelínu a v tekutém stavu je dobře promícháme a udržujeme teplé - tekuté. Do větší misky nalijeme připravenou olejovou suspenzi slunečnicového leje se zinkem a za pomocí elektrického šlehače po částech přiléváme teplou směs lanolinu a vazelíny až do jejich spotřebování. Pak vše šleháme až do vychladnutí.

Zdroj: Návod na přípravu zinkové pasty

Zinková mast - použití

Zinková pasta zklidňuje podrážděnou pokožku, působí chladivě a preventivně na místech náchylných k mechanickému podráždění - odření. Zklidňuje a kryje plně propuklé opary - herpes simplex. Obecně se dá říci, že zinková pasta - mast je vhodná na mechanicky poškozenou - odřenou pokožku a na opary.

Zdroj: Návod na přípravu zinkové pasty

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPT NA VYROBU DOMACI BYLINNE MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Thomas.

poradte postup pri vyrobe masti z kostivalu.predem dik

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady je podrobný návod a recept na výrobu kostivalové masti www.zdravi-lecba.cz/…

Zdroj: diskuze Recept na vyrobu domaci bylinne masti

Kostivalová mast a jak si připravit kostivalovou mast doma

Domácí výroba mastí je pro vás určitě populární téma, proto zde přinášíme návod na výrobu kostivalové masti. Pravá kostivalová mast obsahuje čerstvý kořen kostivalu. Ten se sbírá na jaře nebo na podzim.

Zdroj: Návod na přípravu kostivalové masti

Diskuze

V diskuzi SOOLANTRA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Několik let se potýkám s růžovkou kůže, teď jsem se tady dozvěděla že mast Soolantra mi může pomoc na růžovku. Můžu ji normálně koupit? A jaká je její cena?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iva.

dobry den dřive se s ichtiolovou masti mazali kravičkam vemena při zanětu. jemožno touto masti mazat po porodu vyhřezlou plotenku. prosim o odpověd. děkuji .iva

Zdroj: diskuze Soolantra diskuze

Zinkové pastilky a koronavirus

Jak se Evropou šíří nákaza koronavirem CoVid-19, pokračuje také velké množství nepravdivých informací dostupných online, které propagují riskantní medicínu a falešné léky.

Výsledkem je, že Světová zdravotnická organizace (WHO) a další orgány veřejného zdraví podnikly kroky k čelení dezinformacím přímo, a připomněly lidem, že nejlepším způsobem obrany proti tomuto viru je pravidelné umývání rukou.

Zinek může posílit imunitní systém, ale nezabrání nákaze koronavirem. [2]

Existuje zde jedna teorie lákající online čtenáře a ta říká, že použití zinkových pastilek může „blokovat“ rozšiřování koronaviru v respiračním systému.

Podle dr. Simona Clarka, docenta buněčné mikrobiologie na University of Reading, je však toto tvrzení "absolutně mimo". "Je to klasická desinterpretace", řekl.

Doktor Clarke však dodal, že zinek může v této situaci pomoci posílením imunitního systému a tím získání celkově odolnější obranyschopnosti.

Zdroj: Zinkové pastilky

Diskuze

V diskuzi VÝROBA KOSTIVALOVÉ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Musil.

Jakým poměrem mohu smíchat kostivalovou mast ma kaštanovou a konopnou mastí.
Používám sádlo a včelůí vosk.
Děkuji.
Jiří Musil

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výroba kostivalové masti

Dostupné výrobky s kostivalem

Perorální výrobky z kostivalu byly zakázány, ale stále jsou k dispozici výrobky pro použití na kůži. Kostivalové masti obsahují 5 až 20 % kostivalu, jedná se o krémy, zábaly a masti vyrobené z čerstvé nebo sušené byliny. Zejména se vyrábí z listů a kořenů kostivalu. Doporučuje se používat výrobky vyrobené jen z listů kostivalu. Ujistěte se, že jste si koupili kostivalovou mast od společnosti, která má dobrou pověst.

Zdroj: Rizika u kostivalové masti

Diskuze

V diskuzi VÝROBA A POUŽITÍ MASTI A OBKLADŮ Z KONOPÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Molinová.

Dobrý den prosím o popis výroby a použivání mastí a obkladů z konopí na bércové vředy.Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výroba a použití masti a obkladů z konopí

Dávkování kostivalu

Kostival u dětí

Dítě bylo nemělo brát kostival perorálně. Neměly by se používat krémy nebo masti obsahující kostival na dětskou pokožku.

Kostival pro dospělé

  • Neužívejte kostival perorálně, protože může způsobit závažnou jaterní otravu a dokonce i smrt.
  • Při použití této byliny a listové masti, krému a jiných lokálních produktů, je důležité dodržovat následující bezpečnostní doporučení:
    • Nikdy nepoužívejte kostival na porušenou kůži.
    • Používejte jen malé množství masti, ve které je obsažen kostival po dobu 10 dnů.
    • Nepoužívejte žádný kostivalový produkt po dobu delší než 4 až 6 týdnů do roka.

Zdroj: Rizika u kostivalové masti

Poradna

V naší poradně s názvem VÝROBA ARNIKOVÉ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír Rulc.

Prosím o konkrétní zaslání receptu na domácí výrobu arnikové masti,arniku květ mám

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mast z arniky se doma udělá tak, že smícháme arnikovou tinkturu s čištěnou lékařskou vazelínou v poměru 20 ml tinkrury na 150 g vazelíny. Vše se dobře promíchá a uloží na temné a chladné místo. Arnika v této masti se dá ještě obohatit o léčivou mast Dermazulen a mast Heparoidi - oboje se dá koupit v lékárně. Takto zkombinované léčivé účinky arniky a azulenu jsou výborné na modřiny, podlitiny, bolavé svaly a naraženiny, ale také na popáleniny. Mast vydrží stabilní několik týdnů. Zde je recept na výrobu tinkrury z arniky www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Výroba arnikové masti

Vedlejší účinky zinku

Zinek podávaný orálně může způsobit následující:

  • Problémy s trávením
  • Průjem
  • Bolest hlavy
  • Nevolnost
  • Zvracení

Zinek podávaný perorálně, pokud je užíván dlouhodobě a ve vysokých dávkách, může způsobit nedostatek mědi. Lidé s nízkou hladinou mědi mohou mít neurologické problémy, jako je necitlivost a slabost v pažích a nohou.

Národní ústavy zdraví se domnívají, že maximální denní limitní dávka zinku je 40 mg pro dospělé a 4 mg pro děti od 6 měsíců.

Nepoužívejte intranasální zinek. Tato forma zinku byla spojena se ztrátou čichu.

Zdroj: Zinkové pastilky

Diskuze

V diskuzi KAŠTANOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

vařím si hodně mastí, konopnou, kostivalovou, měsíčkovou, kaštanovou, dělam si i svoje masážní oleje, masti vařím ve vodní lázni a jen ve vepřovém sádle, kaštany loupu mast je krásně bílá. přeji hodně zdaru při vaření.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Libor .

Dobrý den ,z jakych kastanu se děla kaštanova mast z těch lesních nebo z jedlych ?děkuji za odpověd.

Zdroj: diskuze Kaštanová mast

Interakce

Některé z možných interakcí jsou následující:

Antibiotika

Užívání zinku orálně při užívání antibiotik z rodiny chinolonů nebo tetracyklinů může narušit jejich schopnost bojovat s bakteriemi. Užívání antibiotika dvě hodiny před nebo čtyři až šest hodin po užití zinku může tento účinek minimalizovat.

Penicilamin

Užívání zinku orálně s penicilaminem pro revmatoidní artritidu (METALCAPTASE) může snížit schopnost léku zmírnit příznaky artritidy. Užívání zinku nejméně dvě hodiny před nebo po užití léku může tento nežádoucí účinek minimalizovat.

Thiazidová diuretika

Tyto léky na krevní tlak zvyšují množství zinku vyloučeného v moči.

Zdroj: Zinkové pastilky

Zinek

I zinek se stejně jako selen řadí mezi stopové prvky. V lidském těle se nachází jak v orgánech, tak i ve svalech, kostelech, kůži, nehtech i ve vlasech. Zároveň je to také esenciální prvek, protože si ho lidské tělo nedokáže samo vyrobit, ale musí ho přijímat společně se stravou. Člověk zinek přijímá jak z živočišných, tak i z rostlinných potravin. Lépe se vstřebává zinek z živočišné stravy. Pokud člověk denně jí maso, tak by neměl mít problém s nedostatkem zinku, protože množství zinku v mase krásně pokryje denní dávku. Z toho vyplývá, že když člověk nejí maso, potřebuje příjem zinku zvýšit někde jinde. Stejně tak i těhotné ženy potřebují vyšší příjem tohoto stopového prvku. Pomoci mohou zinkové pastilky.

Zdroj: Potraviny obsahující selen a zinek

SPC

Zde můžete vidět SPC masti s ketazonem.

Zdroj: Mast s ketazonem

Kostival a kovový nůž

Důležité upozornění!
Účinné látky kostivalu můžete zničit stykem s kovem! Takže při sběru a čištění použijte keramický nůž a keramickou škrabku.

Zdroj: Návod na přípravu kostivalové masti

Co znamená protizánětlivá mast

Mast s protizánětlivým účinkem je zcela přírodní produkt vyráběný podle tradičních lidových receptur. Jejím základem je pravý včelí vosk a kvalitní čištěné vepřové sádlo, které je vynikajícím nosičem aktivních látek obsažených v bylinách. Alergie na vepřové sádlo nejsou známy, navíc se sádlo svým složením značně podobá lidskému tuku, a proto se dobře vstřebává do kůže. Kvalitu mastí zaručuje také vyvážené složení bylin, které jsou cíleny na různé zdravotní problémy.

Důležité zásady při aplikaci mastí: Před použitím přípravku opláchněte postižené místo teplou vodou bez použití mýdla a dobře osušte. Používejte pouze malé množství masti, aby se neucpaly póry. Masti aplikujte jemně a vtírejte 2x denně 2–3 minuty na postižené místo.

Zdroj: Protizánětlivá mast

Cena

Zde naleznete již hotový produkt i cenu vavřínové masti.

Zdroj: Mast z bobkového listu


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP