Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZINKOVÉ PASTILKY

OBSAH

Kde koupit zinkové pastilky

Zinkové pastilky můžete zakoupit v lékárně a nebo na internetu. Aktuální cena i to, jak přípravek vypadá, můžete vidět zde: zinkové pastilky cena.

Zdroj: Zinkové pastilky

Diskuze

V diskuzi PASTILKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

Tak na suchý dráždivý kašel celé rodině pomáhají pastilky Herbalmed medical (teď jsou v reklamě), které nám vždycky uleví... je jich více druhů - podle toho se odvíjí i byliny, které obsahují.. Na kašel právě obsahují navíc mateřídoušku a jitrocel.. takže super. Slyším na ně jen samé pozitiva..;) Navíc je to pro mě pohodlnější než myslet na to, že si vemu "jen" pastilku :-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pastilky

Doporučení pro užívání zinku

Doporučené denní množství zinku je 8 miligramů (mg) u žen a 11 mg u dospělých mužů.

Zinek je obecně bezpečný. Doplňky zinku podávané ústy mohou prospívat lidem s nízkou hladinou zinku. Jejich užívání ihned po objevení příznaků nachlazení může pomoci zkrátit dobu nachlazení.

Nepoužívejte však intranazální zinek (podávaný prostřednictvím nosní sliznice), protože to může zapříčinit ztrátu čichu.

Zdroj: Zinkové pastilky

Poradna

V naší poradně s názvem ZINKOVÁ MAST RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Tady je recept na výrobu zinkové masti. Jsou zde pospány i možné způsoby, jak se dá zinková mast použít. www.zdravi-lecba.cz/…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zinková mast recept

Zinkové pastilky a koronavirus

Jak se Evropou šíří nákaza koronavirem CoVid-19, pokračuje také velké množství nepravdivých informací dostupných online, které propagují riskantní medicínu a falešné léky.

Výsledkem je, že Světová zdravotnická organizace (WHO) a další orgány veřejného zdraví podnikly kroky k čelení dezinformacím přímo, a připomněly lidem, že nejlepším způsobem obrany proti tomuto viru je pravidelné umývání rukou.

Zinek může posílit imunitní systém, ale nezabrání nákaze koronavirem. [2]

Existuje zde jedna teorie lákající online čtenáře a ta říká, že použití zinkových pastilek může „blokovat“ rozšiřování koronaviru v respiračním systému.

Podle dr. Simona Clarka, docenta buněčné mikrobiologie na University of Reading, je však toto tvrzení "absolutně mimo". "Je to klasická desinterpretace", řekl.

Doktor Clarke však dodal, že zinek může v této situaci pomoci posílením imunitního systému a tím získání celkově odolnější obranyschopnosti.

Zdroj: Zinkové pastilky

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ema.

já jsem taky měla tento problém se synem a nám hned doporučila dětská lékařka laktobacily imunit pastilky, má s němi velice dobrou zkušenost a musím potvrdit nám se taky osvědčili

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Průjem

Pastilky na kašel

Jsou příjemnou variantou, nechávají se volně rozplynout v ústech. Obsahují přírodní uklidňující extrakty a do několika minut vám uleví. MedDex Vicks pastilky na suchý kašel s medem využijete proti dráždivému, neproduktivnímu kašli. Obzvlášť pastilky oceníte, když se přidá bolest v krku. Znecitlivují ho a mírní škrábání.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ RECEPT NA NALOŽENÉ PLODY SCHIZANDRY V MEDU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.

Máte,prosím někdo recept s dávkou medu a plodů schizandry,jak dlouho nechat naložené a jak užívat ?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Domácí pastilky ze schisandry
Ingredience:
- 29 gramů prášku ze schisandry
- 1 lžíce medu
- okvětní lístky z růže nebo jiný rostlinný prášek na stužení pastilky - volitelně
Postup:
V případě že med je příliš tuhý, jemně ho nahřejeme ve vodní lázni, aby se roztekl. Do malé misky dáme prášek ze schisandry a zvolna přidáváme med dokud se nevytvoří těstovitá konzistence. Z těsta vytvarujte kuličky velikosti hrášku a obalíme je v prášku z okvětních lístků, aby se kuličky neslepovaly. Kuličky se uloží do těsného obalu na tmavé místo nebo v chladničce.
Doporučené použití: 3 až 6 g denně.

Zdroj: diskuze Domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Zinková mast - cena

Zinkovou mast je možné také koupit hotovou volně v lékárně. Zde je vidět jaká je cena zinkové masti.

Zdroj: Návod na přípravu zinkové pasty

Diskuze

V diskuzi ŽLUTÝ PRŮJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

taky jsem měli tyto problémy, dávala jsem smectu, ale dcera i zvracela, tak to vše šlo ven ani vodu v sobě neudržela, zkusila jsem laktobacily imunit pastilky, rozpustily se v ústech a zabralo nám to

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Žlutý průjem

Vedlejší účinky zinku

Zinek podávaný orálně může způsobit následující:

  • Problémy s trávením
  • Průjem
  • Bolest hlavy
  • Nevolnost
  • Zvracení

Zinek podávaný perorálně, pokud je užíván dlouhodobě a ve vysokých dávkách, může způsobit nedostatek mědi. Lidé s nízkou hladinou mědi mohou mít neurologické problémy, jako je necitlivost a slabost v pažích a nohou.

Národní ústavy zdraví se domnívají, že maximální denní limitní dávka zinku je 40 mg pro dospělé a 4 mg pro děti od 6 měsíců.

Nepoužívejte intranasální zinek. Tato forma zinku byla spojena se ztrátou čichu.

Zdroj: Zinkové pastilky

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA A REFLUX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den, praktická lékařka k Pradaxe doporučila Rennie
Že prý podle informací Omeprazol nevyhovuje.
Tak jsem naká zmatená. Prosím info. Bohužel teď nikdo nechce dělat vyšetření, až prý Pradaxu doberu.
Děkuji Hanka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pradaxa se skutečně může použít společně s Omeprazolem. Tady je k tomu vyjádření na stránkách Bayer: www.cardioteca.com/c…
Zkuste nyní použít pastilky Rennie, jak vám doporučila vaše lékařka, no a kdybyste se dále cítila špatně, tak doporučuji nadále tyto problémy řešit na gastroenterologii, kde lékaře informujte o všech lécích a doplňcích stravy, které užíváte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa a a vitamíny

Interakce

Některé z možných interakcí jsou následující:

Antibiotika

Užívání zinku orálně při užívání antibiotik z rodiny chinolonů nebo tetracyklinů může narušit jejich schopnost bojovat s bakteriemi. Užívání antibiotika dvě hodiny před nebo čtyři až šest hodin po užití zinku může tento účinek minimalizovat.

Penicilamin

Užívání zinku orálně s penicilaminem pro revmatoidní artritidu (METALCAPTASE) může snížit schopnost léku zmírnit příznaky artritidy. Užívání zinku nejméně dvě hodiny před nebo po užití léku může tento nežádoucí účinek minimalizovat.

Thiazidová diuretika

Tyto léky na krevní tlak zvyšují množství zinku vyloučeného v moči.

Zdroj: Zinkové pastilky

Diskuze

V diskuzi HOJENÍ PÁSOVÉHO OPARU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Bereneiter.

Po oslabení imunity po nemoci akutního zánětu slinivky se mi vytvořil šíleně bolestivý pásový opar . Postižený levý bok až do půlky zad. Puchýře odezněly po 2 měsících a v současné době mám fialové skvrny na postiženém místě a stále to moc bolí . Zřejmě mám stále vnitřní zánět. Kdo poradí co s tím a jak dlouho ještě budu trpět ? Děkuje penzista 1938 .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Rosenkranc zděnek.

druhého ledna se mi vytvořil pasový opar v podobě puchýřů.Při užívání tablet Zovirax 800 mg a měkké zinkové masti se puchýře ztratily.Nyní mám úplně čistou kůži,ale strašně mě bolí,pálí kůže.Neurolog říká,že mám zánět periforních nervů.Nyní je 15.7.20 a stále přetrvávají bolesti.Neurolog mi předepsal lék Gabapentin Aurovitas 400 mg,ale bolesti stále přetrvávají.Prosím o radu jak se těchto bolestí zbavit Předem děkuji za radu.

Zdroj: diskuze Hojení pásového oparu

Zinek

I zinek se stejně jako selen řadí mezi stopové prvky. V lidském těle se nachází jak v orgánech, tak i ve svalech, kostelech, kůži, nehtech i ve vlasech. Zároveň je to také esenciální prvek, protože si ho lidské tělo nedokáže samo vyrobit, ale musí ho přijímat společně se stravou. Člověk zinek přijímá jak z živočišných, tak i z rostlinných potravin. Lépe se vstřebává zinek z živočišné stravy. Pokud člověk denně jí maso, tak by neměl mít problém s nedostatkem zinku, protože množství zinku v mase krásně pokryje denní dávku. Z toho vyplývá, že když člověk nejí maso, potřebuje příjem zinku zvýšit někde jinde. Stejně tak i těhotné ženy potřebují vyšší příjem tohoto stopového prvku. Pomoci mohou zinkové pastilky.

Zdroj: Potraviny obsahující selen a zinek

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

dobrý den, chtěl bych poprosit o radu, již dlouhou dobu mně šumí až píská v uších. Už jsem byl i na proplachu uší, ale nepomohlo to. Byl bych rád za Vaši radu. předem děkuji Karel

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pískání v uších, odborně tinnitus, je velmi obtížné zmírnit alternativní medicínou. U některých lidí pomáhá neuromodulace pomocí transkraniální magnetické stimulace (TMS). Je to bezbolestná neinvazivní terapie, která byla úspěšná při snižování příznaků tinnitu u některých lidí. Dále je možné využít účinků akupunktury, hypnózy, extrakt z ginkgo biloba, melatonin, zinkové doplňky a vitaminy řady B. To vše je volně prodejné a může to pomoci. Co pomáhá více, jsou léky na předpis, kam patří Tricyklická antidepresiva a Alprazolam. O nich si promluvte se svým lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač www stránky

Postup výroby zinkové pasty

Nejdříve důkladně rozetřeme oxid zinečnatý se slunečnicovým olejem a vytvoříme olejovou suspenzi. Pak si roztavíme lanolin a žlutou vazelínu a v tekutém stavu je dobře promícháme a udržujeme teplé - tekuté. Do větší misky nalijeme připravenou olejovou suspenzi slunečnicového leje se zinkem a za pomocí elektrického šlehače po částech přiléváme teplou směs lanolinu a vazelíny až do jejich spotřebování. Pak vše šleháme až do vychladnutí.

Zdroj: Návod na přípravu zinkové pasty

Diskuze

V diskuzi PSÍ NEMOCI VYRÁŽKA FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý večer chci se zeptat co to může být?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karbi.

Dobrý den.Neví náhodou někdo, o jakou nemoc by se mohlo jednat u naší dobrmanky?Začlo to asi před rokem a půl drobnými ložisky pouze u očí.Postupně se to rozšiřuje(ale pouze kolem očí),chvilkama to částečně ustoupí načež se to zase začne rozšiřovat.Navštívil jsem několik veterinářů,byly provedeny odběry k rozboru na dermatohistopatologii,ale bez indikace problému.Jako další možnost mi bylo doporučeno sono jater a nové krevní testy,ale vzhledem k orientační ceně dalších vyšetření a tomu,kolik mne to už doposud stálo ,aniž by se dostavil alespoň náznak úspěchu,jsem prozatím od dalších vyšetření ustoupil.Fenku si vyrážku neškrábe,takže předpokládám,že ji asi nesvědí či nebolí.Denně ji dávám dvě zinkové tablety a mažu navečer Kerasalem.Ovšem bez odezvy.Kerasal chci úplně vysadit a zkusit Konopku(na doporučení laika).Díky za případnou odezvu.
karbi

Zdroj: diskuze Psí nemoci vyrážka foto

Účinky zinku

U lidí se zinek orálně používá k léčbě nachlazení. Léčba zinkem může snížit účinnost některých léků a způsobit nežádoucí účinky.

Výzkum při orálním použití zinku pro specifické podmínky prokazuje následující:

Nedostatek zinku

Zdá se, že lidé s nízkými hladinami zinku těží z doplňků zinku více. Tento typ nedostatku ale není v zemích Evropy běžný.

Nachlazení

Důkazy [1] naznačují, že pokud se pilulky, pastilky nebo zinkový sirup užívají do 24 hodin po nástupu symptomů nachlazení, může doplněk pomoci zkrátit trvání nemoci.

Hojení ran

Doplňky zinku podávané ústy mohou prospívat lidem s kožními vředy a nízkou hladinou zinku.

Průjem

Doplňky zinku podávané orálně mohou zmírnit příznaky průjmu u dětí s nízkou hladinou zinku, jako jsou děti s podvýživou. Neexistují dostatečné důkazy, které by doporučovaly perorální použití zinku u dětí s průjmem, které mají zdravou a rozmanitou stravu.

Makulární degenerace související s věkem

Výzkum naznačuje, že použití zinku orálně může zpomalit progresi tohoto očního onemocnění.

Opruzeniny a kožní plísně

Zinek známý jako "oxid zinečnatý" používaný v krémech, mastích nebo pastě se nanáší na pokožku, aby se předešlo stavům, jako je vyrážka a plenková dermatitida.

Zdroj: Zinkové pastilky

Poradna

V naší poradně s názvem ZINKOVÁ PASTA, ZINKOVÁ MAST, RECEPT, NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Zinková pasta, popřípadě zinková mast - jak si ji připravit? Budete k tomu potřebovat oxid zinečnatý, slunečnicový olej, tuky z ovčí vlny a žlutou vazelínu.

Oxid zinečnatý (ZnO) je bílá práškovitá látka, nerozpustná ve vodě. Používá se v malířství jako tak zvaná zinková běloba. Zakoupit lze jako bílý prášek v malířských potřebách. Budete ho potřebovat 300 gramů.

Slunečnicový olej je netěkavý olej získávaný ze semen slunečnice (Helianthus annuus). Běžně se používá jako jedlý olej do potravin a také jako zvláčňující složka v kosmetických přípravcích. Slunečnicový olej obsahuje především kyselinu linolovou, ale také lecitin, tokoferoly, karotenoidy a vosky. Obsahuje také nemalé množství vitaminu E. Běžně je k dostání v supermarketech. Budete ho potřebovat 200 gramů.

Tuk z ovčí vlny - neboli lanolin je žlutá mazlavá látka vylučovaná mazovými žlázami zvířat tvořících vlnu, převážná lidstvem používaná část pochází od ovce domácí. Chemicky je lanolin příbuzný s voskem, lze použít jako mast na kůži nebo jako vosk na ochranu proti vodě. Též se využívá jako surovina při výrobě krémů na boty. Vodovzdorné vlastnosti lanolinu chrání ovce proti promočení jejich vlny. Některé druhy ovcí produkují velká množství lanolinu a ten pak lze získávat lisováním vlny mezi válci. Z vlny se při zpracování (na přízi nebo plst) odstraňuje většina nebo všechen lanolin. Lanolin je k dostání vážený v lékárně. Budete ho potřebovat 50 gramů.

Žlutá vazelina je hořlavá polotuhá směs uhlovodíků s teplotou tání obvykle okolo 75 °C. Získává se destilací surového ropného vosku. Vazelína je průsvitná, v čisté podobě bez chuti a zápachu. Rozlišuje se vazelína žlutá vaselinum flavum a bílá vaselinum album, což je žlutá vazelína vybělená kyselinou sírovou. K výrobě zinkové pasty potřebujeme vazelínu žlutou, kterou dostaneme v lekárně. Budeme ji potřebovat 450 gramů.

Postup výroby zinkové pasty.
Nejdříve důkladně rozetřeme oxid zinečnatý se slunečnicovým olejem a vytvoříme olejovou suspenzi. Pak si roztavíme lanolin a žlutou vazelínu a v tekutém stavu je dobře promícháme a udržujeme teplé - tekuté. Do větší misky nalijeme připravenou olejovou suspenzi slunečnicového leje se zinkem a za pomocí elektrického šlehače po částech přiléváme teplou směs lanolinu a vazelíny až do jejich spotřebování. Pak vše šleháme až do vychladnutí.

Zinková mast - použití.
Zinková pasta zklidňuje podrážděnou pokožku, působí chladivě a preventivně na místech náchylných k mechanickému podráždění - odření. Zklidňuje a kryje plně propuklé opary - herpes simplex. Obecně se dá říci, že zinková pasta - mast je vhodná na mechanicky poškozenou - odřenou pokožku a na opary.

Zdraví Cempírek!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zinková pasta, zinková mast, recept, návod

Zinková dieta a jak s ní nejlépe zhubnout

Zinek, jak víme, tak prodloužuje využitelnost přijatých cukrů, takže pro hubnoucí efekt je třeba každý kalorický příjem vyvážit vhodným a dobře načasovaným pohybem. Nejúčinnější dieta a nejlepší osobní zinkový hubnoucí plán je: po každém hlavním jídle si dát 1/3 denní dávky zinku, k tomu papriku a ještě pak každých 10 minut udělat deset hlubokých dřepů s výskokem (tak zvaných žabáků). To cvičení je třeba provádět po dobu dobu jedné hodiny, každých deset minut si takhle zaskákat. Když ve své stravě trochu omezíte tuky, tak za přispění zinku, papriky a tohoto načasovaného pohybu je možné lépe průběžně spálit přijaté cukry, ikdyž třeba jinak sedíte celý den v kanceláři. Nebolí to, moc se u toho neunavíte a kila půjdou dolů, to je naše nejúčinnější zinková dieta. Jako osvědčený zdroj zinku mohou být použity zinkové pastilky.

Zdroj: Zinek na hubnutí

Zinková mast – cena

Zde je uvedena nejnižší cena zinkové masti.

Zdroj: Zinková pasta – recept

Zinková pasta – videorecept

Tady je k dispozici videonávod na přípravu zinkové pasty doma.

Zdroj: Zinková pasta – recept

Doporučení

  • Používejte zvlhčovač vzduchu, brání vysychání sliznic.
  • Nekuřte a vyhýbejte se zakouřeným místnostem.
  • Pijte hodně tekutin (osm i více šálků denně). Vhodnější jsou teplé tekutiny, například polévky a čaj.
  • Bolest v krku zmírňuje časté kloktání během dne. Zkuste tato bylinková kloktadla: vroucí vodou spařte směs vodilky, lékořice, malinového listí a amerického jilmu, sceďte a vychlaďte, aby byl čaj vlažný; nebo přelijte lžičku šalvěje 200 ml vroucí vody, nechte zchladnout a sceďte.
  • Lékař by vám neměl předepisovat antibiotika, není-li potvrzeno, že jde o bakteriální infekci. Antibiotika mohou zničit ve střevech užitečné bakterie, které udržují správnou funkci zažívacího ústrojí; doplňte je proto vždy užíváním probiotik.
  • Zvládnout nachlazení a zabránit rozvoji bolesti v krku mohou pomoci zinkové pastilky.

V následujících případech se doporučuje vyhledání lékařské pomoci:

  • Je-li bolest v krku velmi silná, může jít o bakteriální infekci.
  • Máte-li horečku přes 38 °C bez příznaků nachlazení.
  • Máte-li velmi silné polykací obtíže.
  • Objeví-li se zároveň vyrážka.
  • Trvá-li mírná bolest v krku déle než týden.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Cena

Zde je uvedena cena zinkové masti.

Zdroj: Zinková mast pro psa

Cena zinku v lékárně

Zinek forte představuje ekonomické balení. Doporučené dávkování je1 tableta denně. Užívejte nejlépe po jídle. Skladujte na suchém a chladném místě, v uzavřeném obalu, mimo dosah dětí! Minimální trvanlivost je do data uvedeného na obalu. Obsah začněte užívat pouze z nepoškozeného bezpečnostního obalu. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Přípravek není určen dětem do 3 let. Není určeno jako náhrada pestré stravy.

Zde můžete vidět cenu přípravku Zinek forte.

Zinek tablety – Obvyklá léčebná dávka je 15 mg jednou denně. Užívání zinku trvající déle než jeden měsíc může vest k omezenému vstřebávání mědi, takže by zinkové doplňky měly obsahovat na každých 30 mg zinku 2 mg mědi.

Užívání zinku: Zinek užívejte hodinu před jídlem nebo dvě hodiny po jídle, pokud to vyvolá žaludeční nevolnost, užívejte zinek při jídle s nízkým obsahem vlákniny. Pokud kvůli některému onemocnění musíte užívat železo, neberte je současně se zinkem. Berete-li antibiotika, užívejte zinek nejméně dvě hodiny po jejich podání.

Přidání zcela malého množství zinku k potravě značně snižuje počet průjmů, zápalů plic a malárie v rozvojových zemích. Posílením imunitního systému dokáže zinek snížit počet průjmových onemocnění až o 38 procent, množství respiračních infekcí až o 45 procent a počet případů malárie o více než 35 procent.

Neužívejte zinku příliš mnoho. Zinek v dávce větší než 30 mg denně může při dlouhodobém podávání porušit vstřebávání mědi a tím vést k anémii. Denní dávky vyšší než 100 mg mohou vést k poruše imunity. Máte-li zdravotní problémy, poraďte se o užívání potravinových doplňků se svým lékařem. Používáte-li zinek jako potravinový doplněk, měl by přípravek vždy obsahovat i měď. Zinkové pastilky, které obsahují vitamín C, odvracejí příznaky nachlazení a chřipky

Zde můžete vidět cenu přípravku Zinek tablety.

Zdroj: Zinek v péči o vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP