Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZLUC U PSA

OBSAH

Žlučníkový kámen

Žlučové kameny jsou buď ve žlučníku nebo ve společném žlučovodu. Přítomnost kamenů ve žlučníku se označuje jako cholelitiáza, z řeckého chol - (žluč) + lith - (kámen) + - iasis (proces). Přítomnost žlučových kamenů ve společném žlučovodu se nazývá choledocholitiáza, z řeckého chol - (žluč) + docho - (vývod) + lith - (kámen) + iasis - (proces). Choledocholitiáza je často spojena s obstrukcí žlučových cest, což může vést k cholangitidě, z řečtiny: chol - (žluč) + ang - (céva) + itis - (zánět), závažná infekce žlučových cest.

Zdroj: Zvracení zelené šťávy

Poradna

V naší poradně s názvem JÍDELNÍČEK PO OPERACI ŽLUČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiri Bouchal.

Dobrý den jsem 4 den po odstranění žlučníku měl jsem žlučníkové kameny a zánět bylo by možné poradit co mám jíst děkuju bouchal

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Po odstranění žlučníku můžete konzumovat běžnou stravu, ale velká jídla je třeba rozdělit na menší části a ty pak jíst postupně například s hodinovým odstupem. Po odstranění žlučníku se dál vaše žluč dostává do zažívacího traktu a tam normálně pomáhá trávit potravu, jako dříve se zlučníkem. Rozdíl je jen v tom, že žluč proudí do střeva stále nikoliv naráz, jako při přítomnosti žlučníku. To znamená, že když naráz sníte mnoho jídla, nebude v ten okamžik dostatek žluči a může to vést k zažívacím potížím. Proto je třeba velké porce rozdělit na menší jídla. Ale co se týče diety, tak se nemusíte nijak omezovat a můžete jíst vše na co máte chuť.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jídelníček po operaci žlučníku

Acholická stolice - příčiny

Biliární systém je drenážní systém žlučníku, jater a slinivky břišní. Žluč se vytvoří v játrech, uloží ve žlučníku a ten ji pak uvolňuje do první části tenkého střeva (duodenum), kudy prochází potrava. Žluč je to, co dodává stolici její hnědou barvu, takže pokud není žluč vyrobena nebo jsou blokovány žlučovody, bývá výsledkem stolice, která je světlá.

Mezi běžné příčiny světlé nebo jílově zbarvené stolice patří:

  • Alkoholická hepatitida
  • Biliární cirhóza
  • Vrozená vada
  • Cysty
  • Žlučové kameny
  • Hepatitida typu A, B nebo C
  • Infekce
  • Sklerozující cholangitida
  • Nežádoucí účinky léků
  • Zúžení trubicového orgánu (striktury)
  • Nádor

Zdroj: Světlá neboli acholická stolice

Poradna

V naší poradně s názvem OPERCE ŽLUČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danuse.

dobrý den,manžel je po laparoskopické operaci žlučníku,operace byla náročná,žlučník byl celý zhnisaný,leží již 14 dnů v nemocnici,pomalu mu odtéká žluč a ještě pár dní si tam pobyde,zajímalo by mě,zda má nárok na lázně a kdo mu je doporučí?Děkuji Danuše

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Lázně přidělí Zdravotní pojišťovna na základě žádosti, kterou s vámi sepíše praktický lékař.

Zdroj: diskuze Lázně po žlučníkové laporoskopické operaci

Co dělají naše játra

Játra jsou umístěna v pravé horní části břicha. Funkce jater je ukládání glykogenu, což je palivo pro tělo, který je vyroben z cukrů, pomáhá se zpracováním tuků a bílkovin z trávené potravy. Játra také vytváří proteiny, které jsou nezbytné pro srážení krve, neboli koagulační faktor. Játra zpracovávají mnoho léků, pomáhají odstranit jedy a toxiny z těla. Játra také tvoří žluč. Žluč je zelenavě žlutá kapalina, která obsahuje žlučové kyseliny, žlučové pigmenty a odpadní látky, jako je bilirubin. Jaterní buňky uvnitř jater vytvářejí žluč, která dále putuje do žlučovodů. Žluč stéká z těchto kanálů do větších kanálů, odkud je vedena ke společnému žlučovodu. Žlučník je jako nádrž nebo slepá ulička pro žluč, která přichází přes společný žlučovod. Po jídle, žlučník produkuje žluč, která je svedena zpět do společného žlučovodu a dále do dvanáctníku, což je první část střeva po žaludku. Žluč ve střevě pomáhá trávit tuky.

Zdroj: Jaterní testy

Diskuze

V diskuzi PHYTOCHI® - TRADIČNÍ ČÍNSKÁ MEDICÍNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Velice častý pozitivní jev Phytochi. Když užíváte PhytoChi, játra začnou vyrábět kvalitnější žluč a kameny se rozpustí - závisí na složení, velikosti a jak dlouho budete výrobek užívat. Kamen se začne rozpouštět a zůstane z něj taková malá skořápka (neodborně houbička), která je postupně vyloučena. Už jsem to viděl i na prezentaci pana Dr. Bednarčíka. I když už nebudete mít problémy, tak je třeba v užívání pokračovat, aby se rozpustily i malé zbytky, které se pak lehce dostanou ven. Akutní stav bych ale předně prokonzultoval s osobním lékařem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Phytochi® - tradiční čínská medicína

Příčiny

Játra neustále produkují žluč (světlezelená tekutina), kterou vylučují přímo do tenkého střeva anebo ji ukládají ve žlučníku. Žluč je potřebná pro absorpci tuků a vitamínů rozpustných v tuku. Taktéž pomáhá k měkčí stolici a zodpovídá za její hnědou barvu. Jak je tedy možné, že má žluč zelenou barvu? Zde je vysvětlení: Když žluč postupuje přes střevo, postupně se mění její barva ze zelené přes žlutou až hnědou účinkem bakterií v tlustém střevě, které žluč změní na žlučové soli. Zelená stolice tak často naznačuje, že potrava prošla střevem rychleji, než je normální (to je zvýšená doba tranzitu střevem, viz trávicí těžkosti), tudíž dříve než se mohla změnit ze zelené na hnědou. Průjem zrychlí tranzit potravy střevem. Jakýkoliv faktor vyvolávající průjem tak může způsobit, že jeho konečným důsledkem je zelená stolice. Zelená stolice se může tvořit i při konzumaci zvýšeného množství stravy, která obsahuje chlorofyl. Jedná se o přírodní zelené barvivo nacházející se zejména ve špenátu, v listové zelenině, a to v hlávkovém anebo ledovém salátu, v kapustovité zelenině, jako je zelí, kapusta, brokolice.

Zdroj: Tmavě zelená stolice u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUČNIKOVÝ KAMEN A ŠPATNÉ TRÁVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Zdravím
Mám žluč. kamínek a špatné trávení/ nadýmání, větry, křeče v břiše/.
Mám bezlepk.a bezlakt.dietu,minimum tuků, nejím sladké, nepiju kávu.
Jím kukuřič.,rýžový bufovaný chléb. Je možné ,že
zdrav.problémy mě mohou způsobovat již zmiňované ,,bufované chlebíčky Active?
Nevim co mohu jíst a potřebuji poradit, půl roku jsem na chlebíčkách,bezl.jogurtek,Alpro sojovych jogurtech,krutí šunka. Budu moc ráda za jakoukoli radu a pomoc. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nelze takto bez vyšetření odhadnout, co a proč vám způsobuje zažívací potíže. Z vašeho dotazu není ani jasné, jestli vám byla naordinována bezlepková dieta lékařem a nebo jste se k ní rozhodla sama. Co vám můžu poradit, zajděte na vyšetření na gastroenterologii a tam se poraďte, jak se máte dále stravovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žlučnikový kamen a špatné trávení

Trávicí problémy způsobující oranžovou stolici

Trávicí problémy, které jsou lehké i závažné, mohou vést ke změnám barvy stolice. Normální hnědá barva stolice je způsobena tím, jak žluč působí svými enzymy na stolici. Žluč je kyselá tekutina, která se tvoří v játrech, aby pomohla při trávení. Pokud stolice neabsorbuje dostatek žluči, může být její barva světle šedá nebo v barvě lidské kůže. K tomu může dojít, pokud probíhá krátkodobý průjem nebo při závažnějším jaterním onemocnění. U dětí se někdy zablokují žlučové cesty, což vede k oranžové nebo šedavé stolici.

Zdroj: Oranžová stolice u dospělého

Diskuze

V diskuzi MRAVENČENÍ V KONČETINÁCH,BUŠENÍ SRDCE, ZTUHLÉ KONČETINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra 123.

Jarmilko,moc mě potěšilo,že jste mě odpověděla.Já jsem včera měla strašné bolesti v celém těle,kůže,klouby.Dnes jsem byla u obvod.lékaře,nedalo se to vydržet,dostala jsem inj.Dolmina a ještě jednu,ale nepamatuji si název.Je mě líp,ale to neřeší léčení.Řekla jsem lékaři,že jsem četla tady na diskuzi,jedné paní se to jevilo jako nám a přišlo se na to,že jsou to ledviny.Žluč ze žluči se čistí v ledvinách a když jsou špatné,tak to jde do krve a štípe to atd.jak to známe.Doktor to vzal a odebral mě krev na několik rozborů i na chlamydie a když mě zkoušel ledviny,tak jsem doslova zaječela jak to bolelo.Uvidím,jestli to něco ukáže.Konečně bych chtěla vědět co za potvůrky mě tak trápí.Jestli vám to trochu pomůže co jsem napsala budu ráda.Přeji vám uzdravení.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila.

Milá Věruško,
budu ráda, když mě po vyšetření napíšete, zda jsou to ledviny. Já jsem chlamýdie měla(nikoliv po sexu, jsem šťastně vdaná a nevěra je proti mým zásadám, od manžela jsem je neměla, jeho testy byly negativní). Kromě mých potíží s neuropatií se léčím na ŠŽ, jeden lalok mám pryč(lékař mě sdělil, že to byl Černobyl). Už je to sice od operace dávno, ale léky beru pořád. Přeji Vám snesitelný víkend, snad se vám po injekci ulevilo. Jarmila.

Zdroj: diskuze Mravenčení v končetinách,bušení srdce, ztuhlé končetiny

Příčiny

Žluč je trávicí tekutina, která se tvoří v játrech a pomáhá snadno trávit a absorbovat tuky. Za normálních podmínek žluč zůstává ve žlučníku a uvolňuje se do tenkého střeva, jakmile zjistí, že jste snědli tučné jídlo. Žaludeční šťávy v žaludku jsou obvykle drženy v oblasti žaludečního svěrače. Žluč se za normálních okolností nikdy nenachází v žaludku, ale pokud nastane stav, který způsobí abnormální otevření pylorního svěrače, což umožní, aby se potraviny z tenkého střeva a žaludku smíchaly, vznikne žaludeční tekutina, která vypadá žlutě, zvláště při zvracení.

Nadměrné zvracení vede k dehydrataci organismu a elektrolytové nerovnováze. Tyto stavy mohou být život ohrožující. Je důležité si uvědomit, že ne každé zvracení je nebezpečné. Zvracení je v podstatě běžný reflex, který může být vyvolán podrážděním, nebo dokonce virovou infekcí, přičemž se nejedná o patologický stav. Níže si můžete přečíst různé důvody, proč můžete zvracet žlutou tekutinu.

Zdroj: Zvracení žluté tekutiny

Poradna

V naší poradně s názvem NÁROK NA LÁZNĚ PO OPERACI ŽLUČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Štorková.

Prosím o info:Do propouštěcí zprávy po oper.žlučníku s kamenem (3cm) mi lékař napsal "vhodná komplex.lázeň. terapie cestou PL".Operace snad nebyla nijak komplikovaná, tak jsem se dočetla, že v tom případě asi nárok na komplex.láz.péči není. Já však měla v 01/2020 také zánět žluč.cest, 12 dní na interně, vážnější stav. Jak toto bude posuzováno. Obávám se, že moje PL bude vše dost zlehčovat, nerada totiž píše návrhy na lázně.Tak chci být připravená na jednání s ní s nějakými argumenty. Asi by mi stačil i ten 14 denní příspěvk.pobyt-na ten bych snad nárok měla?----dále mám stav po osteosyntese fract.humeri I.dx.2017-mám po úrazu v pravém rameni 16 cm hřeb a 2x sešroub.humer-byla komplex.lázeň.léčba v 01/2018 - doslechla jsem se že po 2 létech bych mohla opět požádat. Velmi bych potřebovala fyzioter.cvičení na to rameno, cvičím sice,ale ne zdaleka tolik jak mi pomohli fyzioterapeuti v Lázních Vráž. Díky za odpověď.M.Štorková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

O lázně můžete žádat každý rok. Žádost posoudí vaše zdravotní pojišťovna a rozhodne. Žadost pro vás připraví váš praktický lékař. Navštivte ho a požádejte ho o sepsání žádosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci žlučníku

Cystická fibróza – projevy nemoci a příznaky

Říká se jim slané děti. Kvůli špatné funkci potních žláz mají totiž v potu až pětkrát víc soli než zdraví lidé. Slaná pokožka je ale jen jeden z projevů nemoci slaných dětí. Nemoc slaných dětí dále také závažně postihuje dýchací, trávicí a rozmnožovací soustavu. Při cystické fibróze jsou postiženy orgány, které jsou žlázami, ve kterých potom dochází k abnormální tvorbě produktů těchto žláz. Například žluč produkuje příliš hustou a agresivní žluč, nebo zvlhčující žlázy v plicích produkují mnoho hustého hlenu, svým vzhledem podobného například chemoprénu 

Zdroj: Co je cystická fibróza?

Poradna

V naší poradně s názvem CO ZPŮSOBUJE ŽLUTÉ FLEKY V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Žluté skvrny v obličeji neboli žloutenka kůže poukazuje na těžší nemoci jater, slinivky ale i nemoci žlučníku a žlučových cest. Nejmarkantněji se to projevuje u infekční žloutenky, kdy žluč nemůže volně odtékat do dvanáctníku a odchází do krevního oběhu. Obvykle jsou nažloutlá zároveň i bělma očí. Při jakémkoliv náznaku zažloutnutí pokožky bychom se měli vyhýbat masu a nadměrnému solení a spíše konzumovat zeleninu. Vhodné je také zahájit efektivní detoxikaci - odjedování těla například užíváním zelené bio řasy chlorella -> www.zdravi-lecba.cz/… Také novorozeňata bývají lehce nažloutlá, mají novorozeneckou žloutenku, která se pitím mateřského mléka postupně eliminuje. Tento stav značí, že jejich matka jedla v těhotenství příliš mnoho potravin živočišného původu. Takový start do života není příliš příznivý a nastávající maminky by proto měly sestavovat opravdu pečlivě svůj jídelníček.

Zdraví Cempírek!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co způsobuje žluté fleky v obličeji

Zelená stolice

Játra neustále vyrábějí žluč, jasně zelenou tekutinu, která je vylučována přímo do tenkého střeva, nebo je uložena ve žlučníku.

Zdroj: Druhy stolice

Kofein po operaci žlučníku

Kofein má na tělo řadu účinků, ne všechny jsou škodlivé. Například kofein může stimulovat systémy vašeho těla prostřednictvím uvolňování hormonů, jako je kortizol, adrenalin a noradrenalin. To může mít za následek, že se budete cítit více bdělí a může to zvýšit vaše schopnosti soustředit se. Nicméně, když vám byl odstraněn žlučník, kofein může mít některé nepříznivé účinky na váš zažívací systém. Když konzumujete potraviny obsahující kofein, může to stimulovat váš žaludek, aby urychlil proces vyprazdňování žaludečního obsahu. V důsledku toho se může dostávat do tenkého střeva kyselejší obsah ze žaludku. Žlučník dříve uvolňoval žluč, aby zpomalil proces vyprazdňování a snížil kyselost obsahu žaludku v tenkém střevě. Bez žlučníku nemusí játra účinně uvolňovat žluč a kofein tak může mít výraznější účinky.

Zdroj: Káva po operaci žlučníku

Testy jaterních enzymů: alkalické fosfatázy, 5-nukleotidázy a GGT

Další z klíčových funkcí jater je produkce žluči, která pomáhá trávit tuky. Žluč protéká v jaterním systému malými trubičkami a je nakonec uložena v žlučníku, který se nachází pod játry. Když je žluč pomalá, nebo je zablokovaná hladina některých jaterních enzymů zvyšuje se:

  • Alkalická fosfatáza, což je enzym, který patří mezi hydrolázy.
  • 5-nukleotidáza, což je deaktivační enzym.
  • Gamma-glutamyl transpeptidáza (GGT), což je termín, používaný pro enzymy, které katalyzují vznik amidové vazby.

Jaterní testy mohou zjistit některé nebo všechny z těchto enzymů v krvi. Mezi nejčastěji testované patří alkalická fosfatáza. Pokud alkalická fosfatáza nebo 5-neklotidáza a GGT, jsou zvýšené, problémy s tokem žluči jsou pravděpodobně přítomny. Žlučové problémy mohou způsobit problémy v játrech, žlučníku nebo trubičkách, které je spojují.

Zdroj: Funkční jaterní testy

Funkce

Při zavřeném Oddiho svěrači v ústí hlavního žlučovodu do střeva produkovaná žluč teče nahoru a hromadí se ve žlučníku. Přechází do něj asi polovina veškeré vytvořené žluči. Epitelové buňky žlučníku mají schopnost účinné resorpce vody: na jejich bazolaterální straně se nachází Na+/K+ ATPázová pumpa, která odčerpává sodné ionty pryč z výstelky žlučníku. Zároveň epitel vyměňuje sodné ionty uvnitř žlučníku za kationt vodíku. Koncentrace sodíku uvnitř žlučníkové žluči tak klesá a osmoticky z něj uniká voda, čímž se žluč až 12x zahušťuje. Vylučovaný kationt vodíku reaguje s HCO3- za vzniku oxidu uhličitého a vody. Dochází také k mírnému snížení pH žlučníkové žluči. Vyprazdňování žlučníku je řízeno autonomními nervy: sympatikus snižuje stahy žlučníku a zvyšuje tonus Oddiho svěrače, parasympatikus působí naopak, podporuje stahy žlučníku a uvolnění svěrače. Vyprazdňování žlučníku je podmíněno i hormonálně, především hormonem cholecystokininem. Žluč ze žlučníku se dostává do střeva po příjmu potravy, zejména takové, která obsahuje tuk. Dalšími funkcemi žlučníku jsou vstřebávání vitamínů rozpustných v tucích či neutralizace střevního obsahu. Žlučové kyseliny se však na rozdíl od zbytku žluči v asi 95 % ve střevě znovu vstřebávají, čímž vzniká jejich neustálé cestování mezi játry a střevem. Tolik stručně k funkci žlučníku.

K čemu je žlučník? Bez žlučníku se lze poměrně uspokojivě obejít, jelikož vyprodukovaná žluč odtéká z jater přímo do dvanáctníku. A to je pro naše trávení za běžných okolností dostačující. Zažívací potíže nastávají pouze v případech, kdy jedinec nedodržuje doporučená opatření a konzumuje výrazně tučná jídla, na jejichž bezproblémové zpracování by byla potřeba větší zásoba žluči. Mezi nejčastější onemocnění žlučníku patří zánět žlučníku, žlučníkové kameny a karcinom žlučníku.

Zdroj: Žlučník

Z čeho se dělají žlučníkové kameny

Žluč obsahuje mimo vody celou řadu látek, které jsou za normálního stavu ve vodě rozpuštěny. Pokud se množství těchto látek zvýší a žluč se tak stane koncentrovanější, začnou se jednotlivé molekuly těchto látek spojovat. Vytvořené shluky se dále navzájem na sebe nabalují a zvětšují, až vzniknou vlastní kamínky. Dodnes není jasné, proč k tomu dochází. Vyšší riziko mají obézní lidé, diabetici, těhotné ženy. Riziko zvyšují stavy po operaci trávicího traktu, příjem vysoce kalorické stravy, některé léky, ženské pohlavní hormony a jiné, již méně časté příčiny. Podle toho, ze kterých látek je kámen složen, rozeznáváme kameny cholesterolové (vyskytující se nejčastěji), pigmentové nebo smíšené. Bez ohledu na jejich složení však působí stejné obtíže. Jejich bližší rozlišování nemá velký klinický význam. Ve žlučníku můžete najít i takzvané žlučové bláto (sludge), což nejsou klasické kamínky, avšak může působit stejné obtíže jako ony.

Zdroj: Žlučníkové kameny

Citron, olej a játra

Citronová šťáva a olivový olej nejlépe zabírá na očistu jater a žlučníku, kde se také nejvíce shromažďují jedy, kterých se právě detoxikací chceme zbavit. Játra jsou orgánem látkové výměny. Játra v našem těle produkují žluč a zásobují jí pak žlučník, odkud dále žluč putuje přes žlučovody do dvanáctníku a do střev. Játra nás ovšem nezbavují jen jedů a škodlivin, ale také játra pro nás vyrábějí nezbytné enzymy, hormony a ketolátky. Játra se také podílejí na tvorbě krve, dále tvoří močovinu, skladují v sobě sacharidy a mají ještě mnoho dalších funkcí. Játra také ovlivňují kvalitu zraku. Při pravidelné očistě jater se obnoví i čistota vidění. Pročištěná játra zvyšují sílu obranného systému a zabraňují spuštění závažných onemocnění. Zdravá játra také zabrání vzniku akné a některých atopických ekzémů. Očistu jater je nutné provádět pravidelně v kombinaci s klystýrem, aby produkty z očisty jater mohly rychle odejít z těla ven. Během detoxikace jater pomocí citronu a oleje je nezbytné konzumovat jen dietní stravu. Je nutné dodržovat nejvhodnější dobu očisty, která je od 19 do 20 hodin. Tato očista jater a žlučníku je přirozeným procesem s použitím čistých přírodních látek a není tedy třeba se ničeho obávat.

Zdroj: Čištění organismu olejem

Příčiny světlé neboli acholické stolice

Světlá stolice znamená poruchu tvorby žluči nebo poruchu jejího vylučování do střeva. Mezi příčiny vzniku světlé stolice můžeme zahrnout infekční žloutenky, kdy akutní stadium onemocnění může být spojeno s narušením tvorby žluči a to právě vede k dočasně světlému zabarvení stolice. Dále cirhózu jater, kdy postižená játra mají sníženou schopnost správně tvořit žluč a bledá stolice je pak jednou ze známek onemocnění. Další příčinou mohou být žlučové kameny, a to za předpokladu, že kámen ucpe žlučovod a žluč nemůže odtékat do střeva, z čehož vyplývá, že se po určité době objeví také světlá stolice. Současně jsou přítomny zejména kolikovité a velmi nepříjemné bolesti v pravém podžebří. Rovněž u infekčního zánětu žlučových cest bývá přítomna různě významná porucha odtoku žluči, což vede ke žloutence a k nálezu světlé stolice. Poruchu odtoku žluči mohou způsobit také nádory, které svým růstem utlačí žlučovod. Je to například rakovina žlučníku, rakovina žlučových cest, rakovina jater a rakovina slinivky břišní. Základním příznakem, kterého si pacient všimne, je ovšem nebolestivá žloutenka, která je oproti světlé stolici přeci jen nápadnější. A ke vzniku světlejší stolice může vést i celiakie neboli nesnášenlivost lepku.

Zdroj: Vše o světlé stolici

Stimulace jater

Citronová voda rozpouští kyselinu močovou a další jedy v játrech, zkapalňuje žluč a pomáhá zmírnit případy malárie. Citrony jsou bohaté na draslík a jsou velmi účinné při léčbě žlučníkových potíží, také při léčbě příznaků onemocnění jater, které způsobuje zácpu, bolesti hlavy, zvracení žluče a ztrátu chuti k jídlu. Lidé s jaterními problémy by měli pít šťávu z jednoho citronu denně, například v čaji při snídani.

Zdroj: Výhody citronové vody

Žloutenka

Žluté skvrny v obličeji neboli žloutenka kůže poukazuje na těžší nemoci jater, slinivky ale i nemoci žlučníku a žlučových cest. Nejmarkantněji se to projevuje u infekční žloutenky, kdy žluč nemůže volně odtékat do dvanáctníku a přechází do krevního oběhu. Obvykle jsou nažloutlá zároveň i bělma očí. Při jakémkoliv náznaku zažloutnutí pokožky byste se měli vyhýbat masu a nadměrnému solení a spíše konzumovat zeleninu. Vhodné je také zahájit efektivní detoxikaci - odjedování těla například užíváním zelené bio řasy chlorella -> www.zdravi-lecba.cz/ch...

Zdroj: Žluté skvrny v obličeji


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP