Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZLUTA VODA A ZLUTY HLEN ZE ZADKU

OBSAH

Co je to hlen ve stolici?

Hlen je čirá, bílá nebo žlutá konzistentní látka rosolu produkovaná sliznicí v tlustém střevě. Hlen je ale produkován i dalšími orgány v těle, například plícemi, kde se podílí na zachycení případných cizích částic, které jsou vdechovány. Střevní hlen chrání vnitřní výstelku a pomáhá zmírnit průchod stolice. Hlen ve stolici není sám o sobě škodlivý, ale může být příznakem onemocnění nebo závažného stavu, který vyžaduje léčbu.

Zdroj: Příčiny hlenu ve stolici

Diskuze

V diskuzi ŽLUTÁ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Ahoj. Žlutá stolice může signalizovat přítomnost parazitů, hlavně, pokud je to žlutý hlen. U hlenu už není pochyb. Nečetla jsem celou diskuzi, jen píšu, co s určitostí vím. Žlutý hlen ´= nějaký parazit. Lékaři často (většinou, tak z 98%) neumí parazita diagnostikovat, najít ho. To umí přístroje jako je třeba Oberon nebo ještě lepší na tohle konkrétně Salvie. Ještě existuje Diakom, ale s tím nemám zkušenost, ale prý taky umí hodně.
tak zatím čau

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Žlutá stolice

Co znamená žlutý průjem s hlenem

Má-li pacient průjem s příměsí žlutého hlenu, může jít o neškodnou stolici, která je způsobená konzumací potravin se žlutým nebo oranžovým pigmentem, například mrkev, meruňky. Tento „stav“ je dočasný a neškodný.

Žlutý hlen ve stolici však může signalizovat také infekci nebo zánět, nejčastěji postihuje žaludek, játra, žlučník, střeva a slinivku. Většina nemocí spojených se žlutým hlenem je pro člověka neškodných. Mohou ale také signalizovat rakovinu trávicího traktu nebo střevní problémy.

Žlutý hlen ve stolici může znamenat:

  • rychlý přechod jídla v trávicím traktu – často se objevuje u pacientů s GERD (gastroezofageálním refluxem);
  • nesprávné vylučování žluči z těla;
  • bakteriální infekci ve střevech;
  • celiakii;
  • zánět žlučovodů nebo žlučníku;
  • výskyt žlučových kamenů;
  • infekci parazitem
  • zánět jater, takzvanou hepatitidu A, B nebo C;
  • malabsorpční syndrom – jde o nesprávné vstřebávání živin během trávení.

Zdroj: Žlutý průjem

Poradna

V naší poradně s názvem VODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Voda.

Dobry den, mam hrozny problem chodim asi tak 40krat za den na wc. Trva to jiz 3 den ze zacatku sem si myslel ze to je klasicky prujem, ale co jsem zjistil me prekvapilo tekla ze mne jen zluta voda.. Ted uz tece i bezbarva voda.. Vubec to ani nezapacha.. Co to je?? Prosim pomozte mi nejak co mam delat??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte průjem. Žlutá voda, která se pak změní na bezbarvou je pořád ještě normální průjem. Je potřeba bedlivě dodržovat pitný režim a každou návštěvu WC zapít sklenkou vody. Zároveň si naordinujte lék Endiaron a přípravek Smecta. Oboje koupíte v lékárně bez předpisu a užívejte to podle návodu, než vymizí příznaky průjmu. Také se snažte sníst netučná, ale vydatná jídla, například rýži s libovým masem. Můžete i běžné pečivo a ovoce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Voda

Akné na zadku

Pokud máte potíže s akné na zadku, je nutné koupit si antibakteriální gel, krém a tonikum nebo emulzi – nejlépe z jedné řady. Tuto léčebnou kosmetiku používejte každé ráno a večer. Skinoren krém je také velmi účinný na akné na zadku. Po pravidelném používání většinou akné zmizí. Když Skinorem krém přestanete používat, akné na zadku se zase objeví.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Diskuze

V diskuzi UCPANÝ NOC U MIMIKA,JAK ŘEŠÍTE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

Jak řešíte ucpaný nosík u mimča?resp.kojence?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jancur.

U miminka řeším ucpaný nos a rýmu kapičkami s mořskou vodou Quixx Baby. Přírodní přípravek, 100% bezpečný, dávat jde od narození. Já dávám jako prevenci, ale v případě rýmy je mořská voda ideální, protože ředí hlen v nosíku miminka a lépe se pak odsává.

Zdroj: diskuze Ucpaný noc u mimika,jak řešíte?

Vřídky na zadku

Vřídky na zadku jsou červené bolavé flíčky připomínající uhry, ale nejdou vytlačit. Za pár dnů tyto defekty přestanou bolet, ale červené vřídky zůstávají. Je dobré na takto postižená místa na zadku použít zinkovou mast. Mažte si vřídky každý den minimálně 4x až 5x denně, nejlépe kdykoli si vzpomenete.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMA ŽLUTÝ HLEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý den, jmenuji se Iveta,léčím se s Crohnovou chorobou už 13.let,žiju v Německu 4,5roku v Čechách jsem čekala na Bioléčbu 2.roky ,kdyż jsem přijela do Německa hned my ji nasadili infuzi Bioléčbu- Ramikade:-Teď mám problémy mám žlutý jazyk asi horní cesty a dolní cesty zahleněný už od ledna tady v Německu my to nedokážou vyhledat i když jsem byla na krční a ušní ,rengen plíc jsem byla ty mě řekly vše v pořádku já vím że to není v pořádku bojím se aby to nebylo nejhorší ,tak nevím kde je problém .
Děkuji předem za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nezbývá vám nic jiného, než hledat pomoc u dalších lékařů. Německo je nejvyspělejší země Evropy, takže je velká pravděpodobnost, že brzy naleznete uspokojivé řešení, stejně jako s tou bioléčbou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rýma žlutý hlen

Hlen ve stolici novorozence

Hlen ve stolici novorozence je ve většině případů jev přirozený. Pokud se hlen ve stolici objevuje delší dobu, může se jednat o infekci, zánět nebo zažívací potíže.

Vždy je lépe vyhledat pediatra, který zjistí příčinu výskytu hlenu ve stolici novorozence.

Zdroj: Hlen ve stolici

Poradna

V naší poradně s názvem BOLÁKY NA ZADKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa Ferencová.

Dobrý den trápí mě pupínky na zadku co stým ? Poradíte my prosím vás

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na beďary na zadku účinkují antibiotika a ty jsou jen na lékařský předpis. Stavte se na kožním, tam vám to vyšetří a zvolí nejvhodnější řešení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolaky na zadku

Proč mám červené pupínky na zadku

Červené pupínky na zadku se vytvářejí především při používání syntetického spodního prádla. Na potírání pupínků na zadku je dobrý éterický olej z australského čajovníku (Tea tree oil) nebo levandulový éterický olej. Také pomáhá celkové pročištění organismu, především tlustého střeva (pomocí juky nebo výplachů střev). A na sprchování a ke koupelím používejte pouze přírodní kosmetické přípravky – výborný je například levandulový sprchový olej.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Diskuze

V diskuzi VŘEDY NA ZADKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

CHci se zepta jsem poporodu a udelal jse mi vřed na zadku nemužu pořadně sedět boli i kdiš si zvohnu co mam dělat

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vředy na zadku

Uhry na zadku

Pokud se vám objeví uhry na zadku, tak se nemusí jednat o akné. Tyto pupínky na hýždích však mohou být stále obtížnější a někdy i bolestivé. Uhry na zadku často zmizí samy od sebe, ale pokud tomu tak není, je zde léčba, která může pomoci. Obecně platí, že akné je definováno jako zanícené póry, pupínky, cysty, které jdou hlouběji pod kůži než obyčejné pupínky. Pokud máte zkušenost s výskytem uhrů na zadku, vždy dbejte na dostatečnou hygienu a pravidelnou výměnu spodního prádla. Také se vyvarujte nošení syntetických materiálů, které nedovolí pokožce dýchat.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Diskuze

V diskuzi VŘEDY NA ZADKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirka.

Na vředy na zadku pomáhá dobře višňák, který se dá koupit volně v lékárně. Bližší info o višněvského balzámu je zde: www.ceskaordinace.cz…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vředy na zadku

Jak předcházet akné na zadku

Není to vždy možné, protože ne vždy se dá zabránit folikulitidě nebo vředům. Zde jsou rady jak omezit výskyt akné na zadku.

  • Doporučuje se volné oblečení, pokud je to možné, protože těsné oblečení způsobuje podráždění kůže, které vede k folikulitidě.
  • Máte li pupínky na zadku, tak se obraťte na svého lékaře, aby zjistil, jestli se nejedná o chronické zdravotní problémy, jako je cukrovka nebo oslabená obranyschopnost před infekcí.
  • Pokud si myslíte, že máte folikulitidu, měli byste se ujistit, že ji máte pod kontrolou, aby se zabránilo vzniku následných vředů a následné agresivní léčbě.

Zdroj: Akné na zadku

Co znamená bílý hlen po ovulaci

Hlen je produkován v období ovulace, na začátku a na konci cyklu by měla být pochva suchá a v období ovulace vlhká. Není však důležitá kvantita hlenu, ale jeho kvalita. Ta má vliv na životnost spermií.

Je-li hlen takzvaně plodný, spermie v něm mohou žít až 5 dnů. Nejplodnější hlen je vodnatý a tvoří vlhký kroužek, sušší hlen tvoří spíš protáhlou či hranatější skvrnu.

Není-li vylučována žádný hlen, spermie přežijí jen několik hodin.

Hustý bílý výtok bývá poovulační a jde o fyziologický stav.

Zdroj: Jak vypadá hlen po oplodnění

Co znamená žlutě zbarvený jazyk

Žlutě zbarvený jazyk signalizuje poruchy metabolismu. Pokud máte žlutý jazyk, můžete mít zvýšenou hladinu žluči v žlučníku anebo onemocnění jater. Žlutý povlak na jazyku nejčastěji signalizuje poruchu funkce žlučníku. Žlutá barva v zadní části jazyka, pokud ho zdvihneme k patru, může být jedním z příznaků žloutenky. Žlutý povlak na jazyku může rovněž signalizovat artritidu nebo dnu. Silný žlutý povlak může být známkou zažívacích problémů, jako je zácpa. Pokud je povlak suchý, bývá obvykle problém v žaludku a střevech, pokud je mokrý, jde o přebytek hlenu. Tenký žlutý povlak může znamenat plicní infekci.

Zdroj: Žlutý jazyk

Diskuze

V diskuzi KREV VE STOLICI A ŽLUTÁ STOLICE HLEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Lietavová.

Už týden mám žlutou stolici , nikdy jsem to neměla mám v žlučníku dva kameny a všechny popisované věci i bolest pod žebrem lék na močák, urulog mi nezabral blokoval plíce.Co mám dělat...KAMARÁDKA JE PO ŽLOUTENCE II.ST.nemohla jsem od ní chytnout bacil? Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krev ve stolici a žlutá stolice hlen

Bílý hlen ve stolici

Bílý hlen ve stolici nemusí znamenat vůbec žádnou patologii. Jediná metoda, která by stoprocentně objasnila výskyt bílého hlenu ve stolici, je kolonoskopie. Hlen ve stolici se také může vyskytnout při nespecifických střevních zánětech.

Pokud výskyt bílého hlenu ve stolici přetrvává delší dobu, je lépe obrátit se na lékaře, který stanoví příčiny a případnou léčbu.

Zdroj: Hlen ve stolici

Vyhodnocení hlenu

Žádný hlen: Suché pocity. Prsty mohou při stírání připadat vlhké, ale na vzduchu rychle oschnou bez zanechání lepivého pocitu.

Lepkavý hlen: Zakalený, bílý nebo žlutý, někdy čirý. Může být docela hustý. Důležitá je lepkavost a nízký obsah vody. Může být drobivý až šupinatý jako pasta, nebo vazký až gumovitý. Při rozdělení prstů může zformovat hromádku.

Krémový hlen: Mléčný, lehce zakalený, bílý nebo žlutý. Má konzistenci krému nebo tělového mléka. Vlhčí, vodnatější, řídký. Při rozdělení prstů se nenatahuje ani netvoří hromádku, zůstává hladký jako tělové mléko.

Hlen konzistence vaječného bílku: Většinou čirý, ale může obsahovat zakalená vlákna. Velmi kluzký a vlhký jako bílek. Silně lubrikační pocity. Při rozdělení prstů se hodně natahuje.

Vrchol je nejplodnější den cyklu, který nám oznamuje, že ovulace proběhne do 24 hodin. Je to poslední den nejplodnější kvality hlenu. Přestože se nazývá vrcholem, neznamená to, že tělo v tento den produkuje nejvíc hlenu. Většinou je největší množství hlenu produkováno den před vrcholem.

Zdroj: Děložní hlen po oplodnění

Fáze děložního hlenu

Neplodný hlen: Po menstruaci je hlen hustší a lepivý a znesnadňuje spermiím oplodnění. Tento stav trvá asi pět dní po skončení vaší menstruace.

Mírně plodný hlen: V této fázi je hlen stále hustý a krémový, ale zabraňuje spermiím průchod k vaječníkům. Tato fáze probíhá druhý až třetí týden vašeho cyklu.

Plodný hlen: V této fázi je hlen vodnatý a kluzký. Vaše tělo se připravuje na ovulaci. Jde o druhý nejplodnější hlen, který někdy může vypadat jako moč.

Vysoce plodný hlen: V této fázi má hlen konzistenci vaječného bílku, a tak usnadňuje spermiím cestu k oplodnění vajíčka. V tuto dobu je nejlepší čas, kdy se můžete pokusit otěhotnět nebo se naopak chránit.

Neplodný hlen: Asi tři dny po skončení ovulace se hlen mění opět na neplodný.

Menstruace: Během menstruace se vaše tělo zbavuje děložní stěny a neoplodněného vajíčka.

Zdroj: Jak vypadá hlen po oplodnění

Co znamená bílý hlen na začátku těhotenství

Hustý bílý výtok je v těhotenství naprosto normální. Může se projevovat jako bílý hlen místo menstruace. Během těhotenství je výskyt hlenu naprosto normální, ovšem pokud zapáchá nebo je zbarvený od krve, tak je nutné vyhledat lékaře. Na konci těhotenství se uvolní zátka, která chrání čípek. Vypadá jako rosolovitá hmota.

Zdroj: Jak vypadá hlen po oplodnění

Hlen ve stolici v těhotenství

Příměs hlenu ve stolici v těhotenství bývá průvodním příznakem infekčního onemocnění, dietní chyby nebo – trvá-li stav déle – rovněž nějakého onemocnění tlustého střeva. Trvá-li stav několik dní anebo druží-li se k hlenovité stolici i jiné příznaky (horečka, bolest břicha, zvracení), je nutno vyhledat lékařskou pomoc. Příčiny hlenu ve stolici mohou být různé.

Pokud se hlen ve stolici v těhotenství objevuje delší dobu, je důležité vyhledat gynekologa.

Zdroj: Hlen ve stolici

Příčiny

Známky zánětu probíhajícího na hýždi jsou v podstatě čtyři: zčervenání, místní zvýšení teploty, otok, bolest. Může se jednat o vřídek nebo absces. Infekce je do hýždě zavlečena prostřednictvím krve, kam mohou mikroby, pokud je tělo oslabeno, proniknout. Příznaky jsou ale v tomto případě už většinou závažnější, protože se jedná o celkovou infekci organismu (sepsi). Patří sem horečka, třesavka, zimnice, zchvácení, nevolnost, nechutenství a pak mnoho dalších příznaků, které jsou důsledkem selhávání funkce jednotlivých orgánů, které tento zánět vyvolává.

Zde můžete vidět, jak vypadá vřed na zadku.

Zdroj: Vřed na zadku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP