Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZNIČENÉ VLASY BARVENÍM BABSKÉ RECEPTY

OBSAH

Vlasy zničené barvením − foto

Zde můžete vidět vlasy zničené barvením.

Zdroj: Vlasy zničené barvením

Poradna

V naší poradně s názvem SPÁLENÉ VLASY OD BARVENÍ, CHYTNE NA TO BARVA ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simiska.

Zdravím :) mám takový problém, stahovala jsem černou barvu z vlasů a vlasy jsou teď úplně spálené, při mytí jsou gumové a natahují se jako žvýkačka... Když jsem po té dala na vlasy barvu jsou strakaté, jelikož někde peroxid působil více, někde méně... Jsou to 3 týdny co se mi tohle stalo a zajímalo by mě, co se stane když si vlasy znovu nabarvím na tmavě hnědou... Jestli mi barva chytne i na ty spálené vlasy a zda mi neupadají, prosím o rady nemůžu chodit s flekatou hlavou... Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dalším barvením se vlasy zničí ještě více. Ve stavu, který popisujete se vám vlasy stejně postupně ulámou, takže než nové barvení, bych raději volila krátký sestřih a barvu doladit přelivem. Barvení vlasů je lepší nechat na odborníkovi, kdy pak nemusíte řešit tyhle katastrofy s vlasy. To teď určitě už sama víte. Držím vám palce, ať vám to co nejrychleji doroste.

Zdroj: diskuze Spálené vlasy od barvení, chytne na to barva ?

Kdy se vlasy zničí barvením

Proces barvení vyžaduje vysokou hodnotu pH, díky které vlasy zvětší svůj objem a barviva do nich mohou snadno pronikat. Poté se pH opět snižuje. Tento proces vede k poškození vlasů, protože vlasové šupinky následně zcela nepřilnou, a tak se povrch vlasů stává hrubším. Ve výsledku dochází i k poškození přirozené lipidové vrstvy, jež pokrývá a chrání vnější povrch vlasů. Oslabená vlasová vlákna nejsou schopna optimálně zadržovat barevné pigmenty, proto se barva při každém mytí postupně vymývá a bledne.

Barvením trpí zejména vlasy blonďaté. Přirozené blond vlasy totiž mají menší průměr, jsou křehké, a tedy náchylnější k lámání. Kromě toho obsahují méně barevného pigmentu, tudíž jsou více vystaveny škodlivému vlivu slunečních paprsků. Agresivní odbarvování vede k tomu, že jsou blond vlasy často suché, zplihlé a matné (jakoby bez života). Ubližuje jim také tepelný styling, nevhodné vlasové přípravky, dlouhý pobyt na přímém slunci i mrazu a neprospívá jim chlorovaná ani mořská voda. Ať už jsou darem přírody, nebo výsledkem barvení, blond vlasy potřebují více péče než tmavší odstíny vlasů.

Zdroj: Vlasy zničené barvením

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Babské rady na zničené vlasy

Jeden z jednoduchých receptů, jak na zničené vlasy, je zábal z obyčejné majonézy. Tou si namažte vlasy po celé délce, pořádně vetřete, zabalte do potravinářské fólie a nakonec omotejte ručníkem. Takto ponechte minimálně půl hodiny, je lepší nechat klidně hodinu nebo dvě. Nakonec důkladně opláchněte a upravte, jak jste zvyklí.

Další možností na zničené vlasy je žloutkový zábal. Podle délky vlasů si vezměte 1–2 žloutky, ty smíchejte s trochou malinko zahřátého oleje (tak, abyste v něm udrželi prst) do husté směsi. Můžete přidat i trochu balzámu na vlasy. Takto připravenou směs vmasírujte do vlasů, zabalte do potravinářské fólie, omotejte ručníkem a nechte působit alespoň hodinku. Pro hodně poškozené vlasy je dobré zábal aplikovat zhruba 3 měsíce alespoň jednou týdně.

Vhodné jsou také různé oleje:

  • olivový panenský – pro výživu a regeneraci
  • kokosový – na poškozené vlasy
  • jasmínový – pro slabé vlasy
  • mandlový – na suché vlasy a regeneraci
  • ricinový – proti padání vlasů a na regeneraci

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vašek.

Hezký den, moc děkuji za skvělé babské rady :) Hlavně teď oceňují ty rady na vypadávající vlasy. Je fajn, že příroda nám nabízí tolik možností a že třeba jen z obyčejné kopřivy se dá vytvořit něco tak zázračného. Určitě rád vyzkouším místě těch všelijakých předražených a často i nefunkčních přiípravků. Co si tedy nechám alespoň pro to zlepšení psychiky je tohle www.ar-aesthetics.cz… Když člověk sebere nějaké to sebevědomí, je jednodušší potom svůj problém řešit.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babské rady na vlasy

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ZELENE VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana .

dobry den po pripravku reparex mi zezelenaly vlasy.nepomaha mi nic.nejdo to ani prebarvit.babske rady nepomahaji.co s tim??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkušená kadeřnice si s tím poradí. Druhá možnost je ostříhat a nechat dorůst nové zdravé vlasy.

Zdroj: diskuze Zelene vlasy

Příčiny suchých vlasů

Vlasy lze poškodit velmi snadno, a to především nevhodnou permanentní barvou, odbarvením či zesvětlením, trvalou ondulací, nadměrným používáním tepla (žehlení vlasů, foukání vlasů), nedostatečnou péčí o vlasy, které byly vystaveny slunci a mořské soli, a také nevhodnou mechanickou manipulací, například spaní na natáčkách. Všechny tyto vlivy vlasy oslabují tak, že se začnou lámat, třepit, jsou více porézní, ztrácejí elasticitu a měkkost, na dotyk mohou být drsné a špatně se rozčesávají. Velmi zničené vlasy působí opticky jako chemlon.

Zdroj: Domácí recepty na masky pro suché vlasy

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ VLASOVÉ ZÁBALY PRO POŠKOZENÉ VLAS DOMÁCÍ RECEPTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Ahoj...Mám úplně hrozné vlasy. Strašně husté, suché, polámané konečky, nepoddajné, trochu krepaté. Teď sháním nějaké dobré přírodní domácí recepty na vlasové zábaly. Tak se chci zeptat jaké jsou pro tyto vlasy nejlepší. Nemáte někdo zkušenosti třeba s medem???? Děkuji moc za reakce a odpovědi. ;-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejlepší vlasové zábaly pro poškozené vlas domácí recepty

Babské rady na suché vlasy

Také o suché, „chemlonové“ vlasy je třeba se starat. Jsou to vlastně mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk, nejsou vyživované. Je tedy důležité suchým vlasům dodávat chybějící tuk, například je pravidelně promašťovat kokosovým olejem. Kokosový olej je na suché vlasy asi nejvhodnější. Je lepší než olivový olej, který po sobě zanechává klasický zápach a vlasy těžké, zplihlé. Připravte si tedy raději klasický vlasový zábal z kokosového oleje. Přibližně 3–4 lžíce oleje ohřejte tak, aby vás nepálil, a naneste na vlhké vlasy. Zabalte do ručníku a nechte působit půl hodiny. Poté důkladně umyjte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi ZBYTEČNĚ ZNIČENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olivka.

prosím, prosím o radu :) mám vlasy dlouhé přibližně pod lopatky a problém je ten, že vždycky když si je nechám, třeba jen na chvilku rozpuštěné, začnou se mi zespoda zacuchávat, někdy vypadají jako dredy, takže když to rozčesávám vlasy se potrhají, ulámou, zničí.. :/ jinak myslím že jsou vcelku pěkné a zdravé :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zbytečně zničené vlasy

Babské rady na lesklé vlasy

Aby se vám vlasy leskly, použijte k oplachování 1 šálek piva a 3 šálky vody, nechte působit cca 5 minut a poté opláchněte znovu čistou vodou.

Další možností pro zesílení a lesk vlasů je pít odvar z ovsa alespoň 1 měsíc: 1/4 hrnku zrní ovsa zalijte hrnkem vroucí vody a nechte odstát 12 hodin. Poté odvar slijte a vypijte. Můžete dosladit medem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem BABSKÉ RADY NA EKZEM MOKVAVÉ STROUPKY KTERÉ SVĚDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

poradte my někdo co zabírá na ekzém .velice mě svědí hlava .už se myji jen vodou.nic nepomáhá.skusila jsem dětský zásyp .svědí to dál.poradte nějakou babskou radu. děkuji zdena.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkuste chvíli umývat vlasy šamponem Nizoral. Mohl by pomoci. A když ne ten, tak pak dehtové mýdlo.

Zdroj: diskuze Babské rady na ekzem mokvavé stroupky které svědí

Babské rady na krepaté vlasy

Na mytí krepatých vlasů se nejčastěji používá jedlá soda, která stav vlasů výrazně zlepší. Ještě je dobré vlasy po umytí sodou opláchnout jablečným octem. Jde o to, že soda napomáhá otevírat strukturu vlasu. Suchý a krepatý vlas má totiž vzpřímené šupinky a působí pak polámaným dojmem. Vlasy se snadno zacuchávají a při rozčesávání se často lámou. Po umytí sodou a opláchnutí jablečným octem budou vlasy měkoučké a snadno upravitelné. Tato kúra se doporučuje dělat jen občas, je to taková očista pro vlas, vlastně peeling. Vhodná je i v případě, že se vám vlasy hodně mastí.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje přírodní barva vlasů byla vždy tmavě plavá, tak sem se chtěla trochu zvíraznit. Obarvila jsem si hlavu na tmavě hnědo, z čehoš mi vyšla skoro černá ( fotky na krabičce moc neodpovídají ). Chtěla bych zpátky světlejší odstín, ale nic mi nechce chytit.Mám vždy jenom nazrzlé odrostlé vlasy a zbytek černý...
Bojím se větších zásahu ( úplné odbarveni a ještě barva!), abych vlasům nedala moc zabrat... poraďte mi co s tím....
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Rady

Pro co nejdelší zachování barvy se doporučuje vlasy nemýt příliš často a při mytí dávat pozor na teplotu vody: čím je voda teplejší, tím více barva bledne. Používejte přípravky určené pro barvené vlasy, které nejen chrání barvu vlasů před vyblednutím, ale také o vlasy pečují a pomáhají napravit případné škody způsobené barvením. Jednoduchý recept pro dlouhotrvající zářivost barvy: vezměte si s sebou ke kadeřníkovi svůj šampon a nechte si do něj přidat trochu barvy. Tento trik skvěle funguje zejména v případě zrzavých vlasů.

Objem vlasů opticky zvětšuje jakýkoli světlejší odstín. Nechcete-li vlasy zesvětlovat, využijte jemný vícebarevný melír, účes bude na pohled bohatší.

Na barvené vlasy používejte stylingové přípravky s UV filtry, jež chrání vlasy před vyblednutím. Jako účinnou ochranu používejte také pokrývku hlavy (klobouk, šátek, čepici a podobně).

Vlasy vysušené po umytí pevně podržte, nasměrujte fén po směru růstu šupinek (tedy směrem od hlavy) a „přefoukněte‟ je proudem studeného vzduchu. Tak jim dodáte ten nejzářivější lesk, jakého lze dosáhnout.

Co se týče barvení vlasů před dovolenou, brunetky a zrzky mají dvě možnosti: pokud zoufale potřebujete obarvit před odjezdem, samozřejmě můžete, ale počítejte s tím, že vaše barva vybledne. Proto je lepší obarvit vlasy až po návratu z dovolené. Jestli budete opálená, nová barva vaše opálení ještě zvýrazní.

Blondýnkám se naopak doporučuje nechat si udělat melír či barvu přibližně jeden týden před odjezdem. Tím barva vlasů získá jasný a zářivý vzhled, působením sluníčka pak lehce zesvětlá a získá onen plážový nádech. Rozhodně na blížící se dovolenou upozorněte svého kadeřníka, neboť je dobré do vlasů přidat intenzivnější tóny.

Zdroj: Vlasy zničené barvením

Diskuze

V diskuzi FLEGMONA BABSKÉ RADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava.

Babske rady pri flegmonia

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Flegmona babské rady

Domácí sprej na elektrizující vlasy

Co pomůže na elektrizující vlasy? Existuje mnoho variant antistatických sprejů. Zde je kombinace domácích prostředků, která je odzkoušená.

Budete potřebovat:

  • 1 lžíce isopropylalkoholu;
  • 1 lžíce kondicionéru;
  • 200 ml vody;
  • 10 kapek esenciálního oleje;
  • 1 lahvička s rozprašovačem.

Výroba antistatického spreje

Existují snadné recepty jako pár kapek esenciálního oleje rozmíchaných v extraktu z vilínu virginského, které fungují také jako antistatický sprej. Pro náš recept v podstatě potřebujete jen 2 lžíce kondicionéru smíchané s asi 1 šálkem vody.

Přidejte asi 1 až 2 polévkové lžíce lihu, aby se tekutina z vlasů odpařila o něco rychleji. Pokud chcete, přidejte si své esenciální oleje. Postačí asi 10 kapek. Důkladně promíchejte a vložte do rozprašovače. Před použitím protřepejte a podle potřeby nastříkejte na vlasy.

Zdroj: Babské rady jak na elektrizující vlasy

Diskuze

V diskuzi ZNIČENÉ VLASY MASKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kik.

prosimváš jak mám rozumět tomuto ? :že pokud každý den udržíte lžíci kvalitního oleje v puse alespoň 4 - 5 minut
to ten olej polikat nemám ? to ho tam mám jenom 5minut držet a pak vyplivnout ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Ano, jen udržet v ústech po dobu 4-5 minut. V ústech je sliznice, která dokáže absorbovat některé účinné látky, jenž jsou podpůrné mimo jiné i pro růst a kvalitu vlasů. Takže v tomto případě skutečně nepolykat!
Rozhodně Vám prospěje, když zařadíte kvalitní olej do své stravy, třeba do salátové zálivky a ten pak doporučuji s chutí spolknout. :-)

Zdroj: diskuze Zničené vlasy masky

Co dělat se zničenými vlasy

  1. Zodpovědná kadeřnice odmítne odbarvit zničené vlasy s tím, že by mohly odpadnout. Toho se držte a sami neexperimentujte.
  2. Mezi trvalou ondulací a permanentní barvou dodržujte vždy minimálně 3týdenní odstup.
  3. Nežehlete a nefoukejte si vlasy bez ochranných přípravků proti teplu.
  4. U moře vždy používejte vhodnou vlasovou kosmetiku s ochranou proti UV záření a se schopností šetrně vymýt mořskou sůl z vlasů. Večer vlasům dopřejte hydratační kúru.
  5. Neodstraňujte barvu z nabarvených vlasů pomocí melírovacího prášku. Vždy si připlaťte za odbarvovač (stahovač) barvy. Ten nepoškozuje vlasy a zároveň umožňuje změnit barvu vlasů na původní bez narušení pigmentu.
  6. Smiřte se s tím, že pokud máte od přírody tmavé vlasy, nikdy nebudete platinová blondýna se zdravými vlasy.
  7. Používejte jen kvalitní kartáče a hřebeny, které „netrhají‟ vlasy. Jestliže používáte kartáč s kuličkami, pak by měl být takový, jenž byl s kuličkami přímo vyroben (kuličky jsou součástí bodlinek už v době výroby). Pokud se budete česat kartáčem, u kterého byla kulička na bodlinku nasazena dodatečně, je více než jisté, že se vlas bude při česání trhat právě ve spoji mezi kuličkou a bodlinkou. Jinak nezáleží na tom, zda zvolíte kovový, plastový či přírodní s rozčesávačem.
  8. Nespěte v natáčkách.
  9. Extrémně nalakované vlasyvlasy s přemírou stylingových přípravků rovnou umývejte, nesnažte se je silou rozčesávat.
  10. Používejte kvalitní barvy na vlasy. Mnoho profesionálních barev totiž obsahuje regenerační složky, různé rostlinné výtažky a nižší obsah amoniaku. V případě, že nemáte šedivé vlasy, požádejte svoji kadeřnici o barvu zcela bez amoniaku.
  11. Pokud se odbarvujete doma, snažte se používat krémové peroxidy s nižší objemovou hodnotou peroxidu. Současné kvalitní odbarvovací prášky zvládnou zesvětlit vlasy i se 6% peroxidem. Sice to bude déle trvat (zdaleka ne jen 20 minut), ale odměnou budou zdravější vlasy a bělejší odstín. Samozřejmostí by měly být i emulzní peroxidy, které mají rovněž mnoho regeneračních a ochranných složek (mimo jiné výtažek z máty, kokosový olej, mateří kašičku).

Zdroj: Vlasy zničené barvením

Arganový olej

Ve vlasové kosmetice se arganový olej používá pro své hydratační účinky a zároveň se o něm říká a píše, že je přírodním UV filtrem. Takže vlasy nebývají tak zatížené slunečním zářením. Arganový olej má ve své nabídce pečujících přípravků o vlasy snad každá kosmetická firma. Obvykle vlasy po arganu nebývají ztěžklé a pěkně si drží objem. S arganovým olejem zakoupíte už vše od šamponu přes kondicionér a masku až po olej, podobný tekutým krystalům.

Zdroj: Domácí recepty na masky pro suché vlasy

Babské rady na vypadávání vlasů

Pokud chcete zabránit vypadávání vlasů:

  • Proplachujte si vlasy jablečným octem ředěným s vodou v poměru 1 : 10 nebo 1 : 5, vlasy nezapáchají.
  • Po umytí si vlasy oplachujte silným výluhem z kopřiv, vlasy budou pevnější, lesklejší, bez lupů a nebudou vypadávat.
  • Používejte odvar vyrobený z lopuchového kořene, rozmarýnu a mateřídoušky, smíchaných ve stejném poměru. Čtyři polévkové lžíce směsi povařte v 1 litru vody asi 15 minut, nechte odstát 10 minut, sceďte a takto připravený odvar si vmasírujte do pokožky hlavy. Opláchněte a opakujte alespoň dvakrát
  • Vymačkejte šťávu z umytých brambor, naneste na pokožku hlavy a nechte působit 15 minut.
  • Jezte pivní kvasnice, mandle, ořechy či kopřivu.
  • Nepijte alkoholické nápoje a potraviny slazené bílým rafinovaným cukrem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Výtažky z hedvábí

Hedvábí má schopnost regenerovat a hydratovat vlasové vlákno. Můžete vyzkoušet přípravky ve formě šamponů, kondicionérů, masek i olejíčků s hedvábím. Vlasy budou pěkně hydratované, začnou se lépe rozčesávat a dozajista se i jemně promastí.

Zdroj: Domácí recepty na masky pro suché vlasy

Regenerace vlasů – babské rady

Nejlepší regenerací na poškozené vlasy je olejový zábal. Aplikujte ho nejlépe jednou týdně. Použijte 3–4 lžíce olivového, nebo ještě lépe mandlového oleje. Malinko ho zahřejte a vetřete pořádně do vlasů. Ty pak zabalte do igelitu a ručníku. Nechte působit alespoň třicet minut. Poté umyjte a je hotovo.

Další možností je zábal z piva a žloutku. Budete potřebovat 1 žloutek a 300 ml piva. Žloutek rozetřete a po troškách do něj přilévejte pivo. Takto připravenou směs naneste na umyté vlasy a zabalte do ručníku. Nechte působit 30 minut, poté umyjte.

Maska z medu je také vynikající. Med si zahřejte tak, aby byl vlažný. Rovnoměrně ho vetřete do vlasů od kořínků ke konečkům a nechte působit 3–5 minut. Poté dobře opláchněte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poškozené vlasy

Kromě suchých a matných vlasů nás občas potrápí i problém roztřepených konečků. Tento problém trápí především vlasy suché, bez lesku, lámavé a nepoddajné. Možná vás překvapí fakt, že roztřepené konečky trápí i vlasy jemné a mastnější. Kvalitu našich vlasů neustále ovlivňuje počasí, životní prostředí, ve kterém žijeme. V létě je vysušuje sluneční záření a v zimě zase trpí pod vlivem větru a mrazu. Z času na čas je potrápíte barvením, fénováním a nešetrným zacházením. Není divu, že se to odrazí nejdříve na vlasových konečcích. Konečky vlasů jsou nejcitlivější části vlasů. Vlas jako takový je již mrtvé vlákno, které v průběhu svého růstu již není vyživováno. O to více péče je nutné vlasům věnovat. Konce vlasů přicházejí často do kontaktu s oblečením, kde dochází ke tření. Na výrobu oblečení se poměrně často používají umělá vlákna, které způsobují tzv. „elektrizování“ a vysoušení vlasů. K poškození nejdříve dochází na povrchu vlasu – kutikula. Když se poškodí ochranný obal, vlas je narušen a dochází k jeho poškození i zevnitř. Avšak všechno má své řešení.

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP