Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

AKUPRESURA BODY

OBSAH

Akupresura na hubnutí

Správné body na hubnutí najdete mezi nosem a horním rtem, na ušním lalůčku a na malíčku v ohybu mezi 1. a 2. článkem. Stačí, když jeden z těchto bodů krátce zmáčknete.

Zdroj: Akupresura

Diskuze

V diskuzi TUPOZRAKOST A JEJÍ LÉČBA V DOSPĚLOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislav.

Dobrý den. Prosím kde jsou přesně body pro jehličky. Akupunkturu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tupozrakost a její léčba v dospělosti

Akupresura na bolest hlavy

Při bolesti hlavy automaticky přikládáme ruce na určité body na hlavě. Při bolestech hlavy masírujeme oblast spánků. Aniž bychom si to uvědomovali, využíváme tradiční čínskou medicínu, která vychází z akupresury. Vyhledejte body na zevních koncích obočí. Účinná je i masáž míst za ušima v prohloubenině pod kostním výběžkem, je to velmi citlivé místo, které intuitivně poznáte. V případě, že to nepomůže, vyzkoušejte masírování šíje a oblasti okolo páteře. Pokud jsou bolesti hlavy závislé na počasí, mačkejte bod mezi lopatkami.

Zdroj: Akupresura

Diskuze

V diskuzi WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Beru léky na deprese a To Citalex 1 x Rivotril 1x Lamictal 2x Quetlapin 300mg 1x Dále na tlak Rilmenidin aTwynstu Na šttnou žlázu letrox A warfarin a mám velké bolesti kloubů tak beru Aclexu a to bych neměla kvůli warfarinu mám chlopen tak musím byt na warfarinu na pradagu a xarelto a jiné léky na ředění nedostanu to je jen pro vyvolené a pojištovna to nechce hradit no ještě ,že jsem starší,ale potřebuji silné léky na bolesti mám výrustky na kloubech tak co mám dělat asi někomu na ko pr , a ještě se budu někoho prosit at si to dají za klobouk ,ale už toho mám dost a nenechám se trávit jedem na krasy .Co vám lékař neřekne Warfarin pří delším užívání způsobí mozkovou příhodu a k pomalému poleptání všech vnitřních orgánů dále poleptání krvinek a cévní stěny .Umí poškodit metabolismus vitamin K a studovaný tvor vám zakazuje zeleninu.Cévy vitamin K uzdravuje a warfarin způsobuje jejich vápenatění .Měli by si to ti vzdělanci žrat sami a ještě chcete radu at jdou někam daleko.Sbohem Jana N

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JANA.

No co dodat nic jinýho Vám nedají tak k nim nechodte já chodím jen k obvodnímu pro warfarín a na odborníky seru.Aby brali prachy za body nač jim ještě házet víc peněz,Srcař je na hovno,chlavně ,aby dostal zájezd za warfarin tak mám chlopen umělou tak denně mám tak dva mražené citrony a pořádně jim všechno co mi zakazují a žiji a dost dlouho bez odborníků z TŘEBIČE já je nepotřebuji jo mladý Carda ten má málo tak i na něj dojde.At si tu pradaxu sežere .Když to tak udělá každý tak bude bez práce a bude se chovat jak člověk.Nechodím na internu ani na onkologii,Jsou to darebáci Jana

Zdroj: diskuze Warfarin

Akupresurní body

Akupresurní bod je místo, které reaguje na stlačení silným bolestivým impulzem. Je jasné, že každý člověk je originál, což se ukazuje i v akupresuře. Jednotlivé body se totiž mohou u každého jednotlivce vyskytovat jinde. Ve stejných plochách, ale na jiném místě. Akupresurní body jsou známé už velmi dlouhou dobu a objevili je staří čínští mudrci ještě před naším letopočtem. Body můžeme rozdělit do čtyř základních skupin:

  • Harmonizující body: Při stlačení těchto bodů se dají pozorovat účinky na všech orgánech, které do této dráhy patří. Jsou to body užívané například při stavu celkové neurózy.
  • Tonizující body: Akupresurou těchto bodů docílíme probuzení a činnosti všech orgánů nacházejících se v této dráze. Jsou to body užívané například při nízkém tlaku.
  • Sedativní body: Působením na tyto body uklidňujeme a odstraňujeme projevy dysfunkce jednotlivých orgánů. Jsou to body užívané například při poruchách spánku.
  • Signální body: Správná akupresura těchto bodů způsobuje zlepšení stavu a zmenšení bolesti. Jsou to body užívané například při kolikách.

Zdroj: Akupresura

Diskuze

V diskuzi HYDROLIFTING - BEZ OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Akina.

Hezký den všem co uvažují o nějakém liftingu, ráda bych se podělila o zkušenost s hydorliftingem neinvazivní metodou aplikace kyseliny hyaluronové a to bez nějakého řezání či injekcí. Takových procedur jsem se bála, tak jsem si našla studio kde jdou cestou příjemného ošetření - napřed odblokují pomocí speciálních nástrojů lymfatické cesty a pak aplikují kyselinku, masku a krém a vše je relax ne stres! při pravidelném chození na tento typ hydroliftingu má účinky srovnatelné i s invazivními metodami. Za mě doporučuji paní Baťhovou z pražského Body Factory.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hydrolifting - bez operace

Co je to akupresura

Akupresura byla původně čínská léčebná metoda, dnes existuje několik různých druhů akupresury a většina současných terapeutů vychází z japonských masážních technik. Mezi nejrozšířenější metody akupresury u nás jistě patří japonská Shiatsu. Poměrně nová je léčebná metoda Jin Shin Do. Akupresura využívá konkrétních míst na těle, tzv. tlakových bodů, pro stimulaci jednotlivých orgánů a funkcí organismu. Nejznámější a nejvyužívanější jsou tlakové body na dlaních a akupresurní body na chodidlech. Akupresura se využívá ke zmírnění mnoha symptomů u lidí všech věkových kategorií, od dětí až po starší ročníky, a to nejčastěji k úlevě v případě alergie, artritidy, astmatu, bolesti zad, při oběhových potížích, depresích, nespavosti, migréně a stresu. Akupresura může pouze zmírnit příznaky a měla by být používána ve spojení s jinými typy léčby. Každý odborník bude mít pravděpodobně svůj vlastní způsob práce a bude vytvářet tlak na body různými způsoby. Můžete se setkat s technikou tlaku prsty, palcem, dlaní, koleny, lokty, někteří dokonce používají i nohy (chodidla). Ke stimulaci akupresurních bodů se někdy také využívají speciální akupresurní pomůcky. Jedno sezení obvykle trvá od 30 do 60 minut.

Zdroj: Akupresura

Akupresura na chodidlech

Každé místo na chodidlech je propojeno s jiným orgánem v těle. Na chodidlech se odrážejí všechny vnitřní orgány. Každá reflexní zóna chodidel je přímo propojena s určitým orgánem, svalem, kloubem nebo nervy. Ošetření je pacientovi ušito přímo na míru, podle jeho potíží je stanoveno, na které body působit. Pomocí akupresury lze odstranit bolesti kloubů, zad, hlavy, migrény, poruchy spánku, vyčerpání, ale i alergie. Většině pacientů se hned po masáži viditelně uleví. Pokud se při akupresuře chodidla narazí na velmi bolestivé místo, je to potřeba brát jako upozornění na to, že je v těle něco v nepořádku.

Zdroj: Akupresura

Kurzy akupresury

Na internetu je celá řada nabídek na certifikované kurzy akupresury. Pokud vás tato problematika zajímá, stačí si vybrat vámi zvolený kurz.

Akupresura Mihola

Ing. Zdeněk Mihola je masér, akupresurista, telefon: +420 776 003 776, e-mail: akupresura@volny.cz, Brno.

Zdroj: Akupresura

Akupresurní automasáž

Akupresurní automasáž prospívá tělu i mysli. Účinná masáž se dá udělat v pohodlí domova. Automasáží obličeje pomáháte svým játrům, tlustému střevu nebo plicím. A v oblasti spánků jsou body imunity, které je zapotřebí promasírovat krouživými pohyby. Důležité je rozproudění krve v oblasti zad. Tam běží nejdelší dráha, která je spojená s močovými cestami. A těm by měl v zimním období každý věnovat zvýšenou pozornost. Nesmíme také zapomínat na promasírování reflexních bodů. Například mezi palcem a ukazováčkem je nejdůležitější bod naší imunity.

Zdroj: Akupresura

Knihy o akupresuře

Zde je seznam knih, které se zabývají akupresurou.

Zdroj: Akupresura

DM BALEA BODY MILK

DM BALEA BODY MILK představuje konkrétně emulzi (voda v oleji). Mléko se rychle se vstřebává, má neutrální vůni a hydratuje po celých 24 hodin. Uspokojivé je, že se obal dobře vyprazdňuje a že mléko neobsahuje barviva.

Záporně se u mléka DM BALEA BODY MILK hodnotí jeho použitelnost po otevření (minimálně 1 měsíc).

Mléko obsahuje tyto konzervační látky: sorbát draselný, benzoát sodný.

Zde je cena přípravku DM BALEA BODY MILK.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

Akupresura obličeje

Akupresura obličeje důkladně prokrvuje, zpevňuje, osvěžuje a rozjasňuje pleť. Při pravidelných aplikacích se uvolňují rysy obličeje, zvětšuje se kapacita pleti a nastupuje duševní pohoda. Akupresura obličeje se provádí špičkou ukazováčku nebo prostředníčku. Položte špičku prstu kolmo na daný bod. Začněte bod masírovat mírným tlakem, jemnými krouživými pohyby špičky prstu. Masírujte stále tímto tlakem a současně pomalu počítejte do sedmi. Uvolněte tlak, nechte prst na daném bodu pět vteřin a pak znovu pokračujte v masáži. Opakujte tento postup třikrát na každém bodě. Největšího úspěchu docílíte, když budete pořádně uvolnění. Pokud budete mít během akupresury nepříjemné pocity, zmírněte tlak nebo masáž bolestivého bodu ukončete. Poraněná a zanícená místa nebo jizvy nemasírujte. Ruce mají být teplé a čisté. Nepřekračujte doporučenou dobu akupresury.

Zdroj: Akupresura

Reflexní body plosky nohy

Zde můžete vidět jednotlivé reflexní body na plosce nohy.

Zdroj: Reflexní terapie

Akupresura a orgánové hodiny

Akupresura je určena jako profylaktická metoda v přístupu k lidskému zdraví. Reguluje a vyrovnává proudění v energetických drahách, čímž pozvolným způsobem bez použití léků upravuje stav vnitřních orgánů, které jsou z nějaké příčiny ve stavu snížené funkce. Důvodem je optimální termín z hlediska možnosti nejvyšší účinnosti působení na jednotlivé dráhy za současného využít přírodních rytmů, fází měsíce a orgánových hodin každého klienta (tedy cirkulace bioenergie lidským tělem). U umění akupresury vše začíná a končí dotekem. Přesný dotek mění bioenergetické proudění, navozuje vnitřní klid a startuje v těle samoozdravné procesy.

Zdroj: Orgánové hodiny

CLARINS MOISTURE-RICH BODY LOTION

CLARINS MOISTURE-RICH BODY LOTION je hydratační tělové mléko určené pro suchou pokožku. Mléko reaguje na potřeby suché pleti a bojuje proti stárnutí pleti. Co se týče jeho kosmetických vlastností, velmi dobře se vstřebává a má příjemnou a jemnou parfemaci.

Za zápor tohoto mléka se považuje pouze 12hodinová hydratace.

Mléko obsahuje tento druh konzervačních látek: parabeny, fenoxyethanol, sorbát draselný.

Zde je cena přípravku CLARINS MOISTURE-RICH BODY LOTION.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

Reflexní body na ruce

Reflexologie ruky je jemná, účinná a také velmi příjemná metoda. Hodí se pro diagnózu a ovlivňování hlavně psychosomatických dysfunkcí. Podporuje harmonizaci, zklidnění a posílení celého organismu. Ruce odhalují v tělesné oblasti zvlášť rychle různé akutní problémy.

Zde můžete vidět reflexní body na rukou.

Zdroj: Reflexní terapie

The Body Shop soft hands kind heart – all skin types

The Body Shop soft hands kind heart – all skin types má obsah 75 ml. Hydratuje dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je dobře (72 %).

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

LANCOME NUTRIX ROYAL BODY

LANCOME NUTRIX ROYAL BODY je obnovující tělové mléko, které představuje první pomoc pro suchou pokožku. Dokonale vyživuje a hydratuje pokožku až po dobu 24 hodin. Redukuje pocity napětí, zanechává pokožku hladkou a hebkou a pomáhá jí udržovat hydrataci prostřednictvím dodávání lipidů. Bambucké máslo zabraňuje vysušení, peptidy z kaštanu stimulují přirozenou produkci lipidů. Mléko se aplikuje denně na pokožku celého těla.

Mléko obsahuje tyto konzervační látky: parabeny, fenoxyethanol.

Záporem tohoto přípravku je, že výrobce nedeklaruje v textu délku účinku.

Zde je cena přípravku LANCOME NUTRIX ROYAL BODY.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP