Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ALOBAL NA BOLAVÉ KLOUBY

OBSAH

Cena a prodej

Zde je vidět kde a za kolik se dá alobal koupit: alobal prodej.

Zdroj: Alobal na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem ALOBAL NA OKNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

Múže alobal v oknech nahradit žaluzie?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Použití alobalu na okna je jedním z nejhospodárnějších způsobů, jak udržet doma chladnou hlavu, když venku žhne horko.
Pokud se ve vedrech zoufale snažíte udržet chlad uvnitř místnosti, vezměte si roličku alobalu a rozprostřete ji na vnější strany oken – zvláště na ta, která jsou orientována na jih. Alobal umístěte tak, aby lesklá strana fólie byla směrem ke slunci. Sluneční svit procházející sklem, který dříve zvyšoval teplotu, pomocí alobalu odrážíte od okna a posíláte ho pryč z vašeho domova.
Obvyklou chybou, kterou lidé dělají, je umístění fólie na vnitřní stranu okna. Je opravdu důležité a dávat pozor na umístění alobalu na vnější stranu oken, aby se sklo příliš nezahřívalo.

Zdroj: diskuze Alobal na okna

Léčba ostruhy

Léčba samotné ostruhy není nutná, pokud nezpůsobuje záněty měkkých tkání kolem ní. Obvykle je jediným způsobem, jak se navždy zbavit kostní ostruhy, chirurgický zákrok. Na bolest měkkých tkání lze použít léky proti bolesti a rovněž pomůže i alobal.

Jak použít alobal proti bolesti při ostruhách

Alobal omotejte kolem celé oblasti postižené bolestí kvůli ostruze. Nejčastěji to bývá chodidlo, takže ho celé zabalte do jedné vrstvy hliníkové fólie (alobal). Alobal použijte vždy na noc, abyste s tím nemuseli chodit. Chodidlo obalte až ke kotníkům a dbejte na to, aby se fólie nikde neprotrhla. Pevně to všude přitiskněte ke kůži a natáhněte na to ponožku, která to zafixuje a zabrání odmotání. Ráno to normálně všechno sundejte. Opakujte každou noc po dobu 10 dnů a pak nechte přestávku na dva týdny a v případě potřeby znovu pokračujte dalších 10 dnů.

Zdroj: Alobal na ostruhy

Diskuze

V diskuzi SPORT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza J..

Takže chápu správně, že je ten enzycol dobrý i při námaze a sportu? Dnou netrpím, ale namožene a bolavé klouby po tréningu mívám..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Janli.

V poslední době mě po cvičení ve fitku bolí klouby, v lékarně mě doporučili Enzymax.

Zdroj: diskuze Sport

Alobal na klouby

Alobal je vhodný i na bolest kloubů (alobal na bolest kloubů). Položte hliníkovou fólii na postižené místo a zafixujte jej obvazem či náplastí. Nechte působit celý den nebo i přes noc po dobu 10 až 12 dní. Po týdenní přestávce byste měli cítit úlevu. Pokud bolesti nepoleví, zkuste terapii zopakovat.

Zdroj: Alobal na bolest

Diskuze

V diskuzi ALOBAL NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

Dobrý den
Prosím jak to funguje?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiřina.

Jak jsem napsala, tak jsem udělala. A fungovalo to. Na bolavý prst jsem si večer namotala kus alobalu a ráno ho sundala. Bolest přestala.
Tuto zkušenost jsem (za ty tři roky, co jsem to zde napsala)
zopakovala s kolenem a také s loktem. Alobal mi pomohl.
Pozor! Alobal jsem ještě vždy převázala. Obvazem, kapesníkem, nebo šátkem. Aby alobal z místa neodpadl.

Stačí, pane Václave?

Zdroj: diskuze Alobal na bolest

Chondroitin sulfát na bolavé klouby 

Chondroitin sulfát se používá se na degenerativní onemocnění kloubů, jakou je kolenní, prstní kloub a na artrózu, kde je nejvíce efektivní v počáteční fázi nemoci. Redukce váhy a cvičení může také pozitivně ovlivnit průběh nemoci.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Poradna

V naší poradně s názvem ALOBAL NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka Zelingerová.

Nevím,kterou stranou se alobal přikládá, vím, že jedna strana chladí a druhá má hřát. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hliníková fólie má lesklou stranu a matnou stranu. Lesklá strana vzniká válcováním hliníku během finálního průchodu. Protože je ale obtížné vyrobit válce s dostatečně tenkou mezerou, aby mohly válcovat právě jeden arch, válcují se dva archy současně, čímž se zdvojnásobí tloušťka na vstupu do válců. Když jsou listy později odděleny, vnitřní povrch je matný a vnější povrch je od válců lesklý. Tento rozdíl v povrchové úpravě vedl k názoru, že upřednostňování lesklé strany má vliv při vaření. Mnozí věří (chybně), že když použijí alobal s lesklým povrchem směrem dovnitř, tak že lépe udržují teplo. Skutečný rozdíl je ale bez přístrojového vybavení nepostřehnutelný. Zvýšená odrazivost snižuje jak absorpci, tak i emise záření. Odrazivost lesklé strany hliníkové fólie je 88 %, zatímco matná strana fólie má asi 80 %. Rozdíl je tedy zanedbatelný a prakticky nezáleží na tom, jakou stranou se alobal použije.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alobal na bolest

Chondroitin sulfát dávkování

Obvyklá perorální dávka je 800 mg až 1500 mg chondroitin sulfátu, bud v jedné dávce, nebo je rozdělená do 2 až 3 dávek. Chondroitin sulfát se doporučuje se podávat při jídle, protože tento lék je dobře vstřebán, jen když je rozpuštěn.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Diskuze

V diskuzi ALGIFEN NEO DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Já kupuji jinou výživu www.happytails.cz/kl… myslím, že je lepší než Alavis.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Tak si to mysli. Je mnoho doplňků na bolavé klouby a všechny obsahují glukosamin a chondroitin. Rozdíl je v ceně za množství přijatých látek a v tomto ohledu vede Alavis, jako nejlevnější zdroj glukosaminu a chondroitinu.

Zdroj: diskuze Algifen neo diskuze

Nežádoucí vedlejší účinky chondroitin sulfátu

Může způsobovat nevolnost, zácpu, vzácně jsou vidět i alergické reakce, ztráta vlasů, kotníkový edém anebo zadržování vody v ledvinách či srdeční selhání.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Diskuze

V diskuzi BOLAVÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dorotka.

Nějaká babská rada, na bolavé oči, slyšela jsem, že pomáhá šalvějový obklad..má někdo zkušenosti?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Natálie.

Dva sáčky s černým čajem spařte vroucí vodou a nechte 2 minuty louhovat. Potom už jen vymačkejte vodu a na 10 minut přiložte na oči. Třísloviny v čaji by měly otok zmírnit.

Zdroj: diskuze Oteklé oči

Alobal na bolest zad v křížové oblasti

Alobal dle zkušeností zmenšuje rovněž bolesti obratlů v oblasti krku a beder (plotýnky). Zcela nenahradí léky, ale kousek fólie, kterou najdete v každé domácnosti, rozhodně stojí za to vyzkoušet jako metodu alternativní medicíny.

Zdroj: Alobal na bolest

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ NEHTU U PALCE NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana z Brna.

Ahoj, vyrábím domácí mast ze smrku, která je na plíseň na nehtech velmi účinná. Mimo jiné bezvadně funguje na bolavé klouby, bolesti hlavy, ucpaný noc či uvolnění hlenů při nachlazení. Pokud máš zájem, ozvi se mi na E-mail: ivana.uhrova@seznam.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katarina Anischova.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat,jestli ještě mate uvedenou masticku ze smrku? Mám na protikuřácká asi plíseň nehtů na noze. Místa a je černá,místa a zelená. Myslíte,ze by to pomohlo? Dekuji za odpověď. Anischova

Zdroj: diskuze Plíseň nehtu u palce nohy

Produkty s chondroitin sulfátem

Chondroitin sulfát obsahují tablety, kapsle nebo granule léku Condrosulf 800, který je na lékařský předpis. Jeho slabší forma Condrosulf 400 je volně prodáván v lékárně jako doplňky stravy.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Poradna

V naší poradně s názvem ALOBAL NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Vašková.

Mám patní ostruhu,místo.nad.patou je.cervené i opuchlé.a hodně boliMam i artrozu,léčenou,ale moc mně bolí,hlavně po ránu, nebo.když sedím, záda v křižích..prosím,alobal.se dává na kůži jakou stranou? Matnou,nebo.lesklou?.Děkuji!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Obě strany alobalu jsou rovnocenné. To, že jedna strana je lesklá a druhá matná, souvisí pouze s technologií výroby a na účinky proti bolesti to nemá žádný vliv. Proto alobal můžete přikládat z kterékoliv strany.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Náplast s alobalem

Struktura a vlastnosti

Chondroitin sulfát je přírodním sulfátem glykosaminoglykanu, což je hlavní složkou struktury kloubní chrupavky. V chondroitin sulfátu jsou postaveny dlouhé, rozvětvené řetězce opakujících se disacharidů. Chondroitin sulfát je nezbytný pro syntézu proteoglykanů, které kromě kolagenu tvoří hlavní složku kloubních chrupavek, a zároveň jsou obsaženy také v kůži, v krevních cévách, šlachách a v očích.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Účinky chondroitin sulfátu

Chondroitin sulfát je endogenní látka, která je potřebná pro opravu chrupavky, kde vytváří osmotický tlakový práh, pro rozšíření chrupavky a nastavení kolagenové sítě do určitého napětí. Tím je zvýšeno navázání vody z proteoglykanů, zlepšuje se mobilita kloubní chrupavky a zároveň se zlepšuje i kvalita chrupavky. Chondroitin sulfát má analgetický, protizánětlivý, antiapoptotický, imunomodulační a případně i antioxidační a neuroprotektivní účinek. Účinky chondroitin sulfátu se projeví až po 6 týdnech od zahájení léčby.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Diskuze

V diskuzi BOLAKY NA RTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

dobry den dela se mi na spodnim rtu bolak ktery mokva a praska a tece s toho krev a hnis. dr me leci pednisonem ale ted se mi ten bolak udelal po 5 denni pauze znova. da se to lecit i necim jinym nez temi leky??? moc dekuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

poraďte mi prosím čím mám léčit bolavé rty,dr.reumatolog mne léčí kvůli arthroze nohy-chodidla prednisonem,teď synthetickým trexanem a arthrilomem....může to mít s onemocněním rtů souvislost?

Zdroj: diskuze Bolaky na rtech

Účinky

Alobal zmírňuje bolesti kloubů, zad i pooperačních jizev. Jelikož se tato metoda používá k regulaci přirozené energie těla, může být použita i pro znecitlivění při revmatoidní artritidě, ischiasu, bolestech svalů či při vyhřezlé plotýnce. Někteří lékaři v USA naznačují i jisté možnosti léčení dny. Aby bylo možné léčit dnu, je prý třeba zabalit alobal kolem obou palců a nechat působit po dobu 12 hodin. Tento postup by měl být opakován po dobu 12 dnů.

Vzhledem k tomu, že hliníková fólie působí jako protizánětlivý prostředek, můžete být využita i pro zmírnění otoků.

Zdroj: Alobal na bolest

Video s použitím alobalu

Zde vidíte použití alobalu na postižených místech.

Zdroj: Alobal na bolest

Jak pomáhá alobal proti bolesti

Podle alternativní medicíny může léčba alobalem nahradit některé léky. Tím, že přiložíte alobal na postižené místo, aktivujete takzvaný meridián, což má pozitivní vliv na daný orgán.

Alobal může úspěšně a rychle zmenšit bolesti páteře, krku, ramen, kolen, chodidel, kloubů či svalů. Dokonce léčí pooperační jizvy a popáleniny, revmatoidní artritidu, dnu a pomáhá i při odstraňování váčků pod očima.

Léčba bolesti alobalem

Alobalový zábal aplikujte vždy ideálně přes noc, ale pokud budete v klidné poloze, můžete ho využít i přes den. Tento postup je třeba provádět po dobu 10–12 dnů. Pak je důležité udělat dvoutýdenní přestávku. Pokud budou obtíže přetrvávat, léčbu opakujte pravidelně, dokud bolest nezmizí.

Zdroj: Alobal na bolest

Proč a kdy užívat kloubní výživu

  • Pro příznivé ovlivnění zdraví kloubů ve všech lokalitách - kolenní a kyčelní klouby, klouby páteře a drobné klouby rukou.
  • Při zvýšené zátěži nosných kloubů - náročná fyzická práce, sportovci, osoby s nadváhou.
  • Po poranění pohybového aparátu.
  • U osob střední a vyšší věkové kategorie.
  • U mladších osob jako ochrana kloubního a pohybového aparátu.
  • U osob s vrozenými odchylkami ve vývoji kloubů.

Zdroj: Účinná kloubní výživa

Použití

Vezměte kus alobalu a zabalte jím postiženou bolestivou oblast. Takto přiložený alobal zafixujte obinadlem a nechte působit 8–12 hodin v závislosti na intenzitě bolesti. Tuto proceduru je vhodné provádět na noc.

Terapie hliníkovou fólií se doporučuje po dobu 10–12 dnů. Každý den umístěte kus alobalu na postiženou oblast a zajistěte obvazem, a to buď po celou noc, nebo celý den. Po této kůře by měla následovat jednotýdenní přestávka. Ošetření je možné v případě potřeby opakovat.

Vzhledem k tomu, že má alobal dvě strany – jednu matnou a druhou lesklou –, dochází mezi odborníky k rozepřím, kterou stranu otáčet směrem k tělu. Někteří vědci a lékaři obhajují tezi, že by si měl pacient dávat na postiženou oblast přímo lesklou stranu alobalu, zatímco druzí tvrdí, že na vnitřní straně by měla být strana matná. Doposud se bohužel k žádnému jednotnému závěru nedošlo, takže můžete použít libovolnou stranu. Nebojte se, obě jsou stejně účinné.

Zdroj: Alobal na bolest

Jak se tvoří kostní ostruhy

Kostní ostruhy pocházejí z abnormálního natahování měkké tkáně, která se přichytává k dané oblasti. Chronická onemocnění šlachy nebo namáhání plantární fascie jsou běžnými problémy doprovázející kostní ostruhy.

Zdroj: Alobal na ostruhy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP