Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ALPA A ACYLPYRIN

OBSAH

Recept

Na uši

Ingredience: 10 tablet acylpyrinu, 1 lahvička francovka ALPA 160ml.

Postup: Tablety naložíme do tradiční francovky, roztok nakapeme na vatu a přiložíme na bolavé ucho.

Na karpální tunely

Ingredience: 5 velkých listů aloe stromovité nebo 1 větší list aloe vera (cca 10 dkg), 10 tablet acylpyrinu, 4 hřebíčky, francovka Alpa (160 ml)

Alpu vlijeme do zavařovací sklenice, do které nasypeme 10 acylpyrinů, pokrájené listy aloe a rozmixujeme (nejlépe tyčovým mixerem). Sklenici uzavřeme a postavíme na 3 dny do chladu, občas protřepeme. Po 3 dnech je obklad připraven posloužit bolavým kloubům. Na plátýnko rozprostřeme kaši z aloe, kterou přiložíme na bolavé místo, přikryjeme igelitem a převážeme. Obklad je vhodný na noc. Kdo má citlivější pokožku, může si před obkladem místo namazat kostivalovým krémem. Ještě lepší je bolavé místo promazat a nedělat obklady. Vyhnete se tak podráždění kůže.

Zdroj: Acylpyrin a francovka

Diskuze

V diskuzi ACYLPYRIN A FRANCOVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Doubravova věra.

Prosím o radu-v receptech na směs francovka+acylpyrin /aspyrin/ se uvádí 10 tablet ale množství francovky ne chci to použít na bplaví klouby ,kolena. Děkuji za info

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena.

Používá se lahvička Alpa Francovka 160ml.

Zdroj: diskuze Acylpyrin a francovka

Nebezpečí

Mějte na paměti, že acylpyrin je kyselina a má exfoliační efekt. Mazat možná ano, ale nedělat kašičky a nedávat žádný Priessnitzův obklad.

Zdroj: Acylpyrin a francovka

Diskuze

V diskuzi MAZÁNÍ NA KLOUBY ALPA ACYLPYRIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elena.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda toto mazání mouhou používat i těhotné ženy na bolest zad?
Děkuji za odpověď Elena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Na klouby je dobrý Wobenzym.

Zdroj: diskuze Mazání na klouby alpa acylpyrin

Účinky

Alpa dohromady s acylpyrinem prý zabírá na bolavá ouška. Doporučuje se také jako obklad na karpální tunely, na záněty, výrony nebo na popraskané paty či kuří oka.

Zdroj: Alpa a acylpyrin

Poradna

V naší poradně s názvem MAZÁNÍ NA KLOUBY ALPA ACYLPYRIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elena.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda toto mazání mouhou používat i těhotné ženy na bolest zad?
Děkuji za odpověď Elena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bolest zad v těhotenství můžete zmírnit vhodným cvičením podle Mojžíšové. Co se týče mazání, tak jedině po konzultaci se svým gynekologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mazání na klouby alpa acylpyrin

Účinky

Aloe, alpa a acylpyrin jsou vhodné ingredience na výrobu obkladu, který má blahodárné účinky na kloubní potíže, jako jsou záněty, výrony, karpální tunely. A co přesně na výrobu léčivého mazání budete potřebovat? Tak to se dozvíte níže.

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Dávkování

Dávkování je dle potřeby.

Zdroj: Alpa a acylpyrin

Ingredience

Na tento lektvar budete potřebovat: 1 x 160ml skleničku Francovky LESANA, 10 tablet acylpyrinů, 4 hřebíčky, 5 velkých listů aloe stromovité nebo 1 větší list aloe vera (cca 10 dkg).

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Poradna

V naší poradně s názvem XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena maresova.

Dobry den jsem o katetrizacni ablaci fib sini v dubnu 2017 beru xarelto mohi jist ovoce myslim pomerance mandarinky atd? Nebo lepe co nemuzu dekuji moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Xarelto nevyžaduje žádnou dietu a můžete s ním jíst co chcete. Jen pozor na Acylpyrin, ten se nesmí s Xareltem používat. Ani prostředky obsahující kyselinu acetylsalicylovou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rozdíl mezi warfarinem a xarelto

Postup

A jak na to? Zcela jednoduše: Alpu vlijeme do zavařovací sklenice, do které nasypeme 10 acylpyrinů a pokrájené listy aloe a rozmixujeme vše tyčovým mixérem. Sklenici uzavřeme a postavíme na 3 dny do chladné tmavé spíže a občas protřepeme. Po 3 dnech je obklad připraven posloužit bolavým kloubům.

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Diskuze

V diskuzi KREVNI USAZENINY A ACYPYRIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

....mam na mysli krevni usazeniny v cevkach v mozku, kde se ucpe prokrvovani casti mozku a lide tomu rikaji mrtvice.
Acylpyrin ma schopnost ucpane cevky procistit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Flekova Zdeňka.

Nevím o tom nic,ale moc by mě to zajímalo.Mám totiž ateriosklerozu(je to ucpávání cév.Taťka mi zemřel na infarkt v 55letech.Jestli můžete poraďte.Moc děkuji Fleková Zdeňka

Zdroj: diskuze Krevni usazeniny a acypyrin

Dávkování

A jak připravenou směs používat? To je snadné: Na mul nebo plátýnko dáme kaši z aloe, kterou přiložíme na bolavé místo, přikryjeme mikrotenovým sáčkem a převážeme. Obklad je vhodný na noc – je dost silný, až ostrý. Kdo má choulostivější pokožku, měl by si před obkladem místo namazat kostivalovým krémem.

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Poradna

V naší poradně s názvem XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Peter.

dobry den, myslim, ze som dost pozorne prebehol po internete, ale nenasiel som zmienku o kombinacii Xarelto a cervena repa - cvikla, mozete ma,prosim, informovat, ci je vhodne jest tuto zeleninu so spominanym liekom? Velka Vdaka dopredu, ak je mozne, prosil by som odpoved priamo na moju majlovu adresu, na net chodim velmi sporadicky, ale majly si prezeram pravidelne, pekny den,PB

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Xarelto je skvělý lék na ředění krve právě kvůli tomu, že nevyžaduje žádné omezování ve stravě. Když užíváte lék Xarelto, tak můžete jíst cokoliv chcete, i červenou řepu. Jediné s čím se Xarelto nemá rádo jsou léky na bolest, konkrétně kyselina acetylsalicylová (acylpyrin) a léky skupiny NSAID (brufen a mnoho dalších kromě paralenu)

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a co nejíst při jeho užívání

Na co si dát pozor

Vězte, že se jedná o lidovou tvořivost a žádný z receptů nebyl odborně ověřen, ať už ohledně účinnosti na popisované potíže, nebo z hlediska škodlivosti vůči lidskému zdraví. A protože zaručené recepty lidé posílají také přímo výrobcům francovky, ti se na jejich základě rozhodli vyrábět například francovku s extraktem kaštanu a hřebíčku.

A jaké jsou vaše zkušenosti s acylpyrinem a Alpou?

Zdroj: Alpa a acylpyrin

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katerina.Amiourova.

No, ta první úmrtí byla přičtena na vrub kombinaci vakcíny s antikoncepcí mající vliv na trombotické pouchy. A prábvě před zveřejněním druhé dávky nemocných proběhla registrace Gardasilu ještě pod novým jménem Silgard. Klinické studie na těhotných údajkně dělány byly. Úspěšné. Ale jak je potom možné, že v praxi se ukazuje, že těhotenství je jasná kontraindikace - podle počtu potratů a malformací? Účinnost vakcíny klesá ve čtvrtém roce, v šestém je v podstatě nulová a bylo by nutno přeočkovat. Člověk, u kterého se objevily adverzní reakce v žádném případě v očkování nesmí pokračovat.

Dva z papilomavirů, proti nimž vakcína je, nejsou ani onkogenní, stránky CDC uvádějí jako jedinou příčinousouvislost s rakovnoou čípku nechození na preventivní prohlídky a neabsolvování Pap testu. Ukazuje se totiž že onemocnění HPV se většinou samo odléčí během 1 až dvou let. K rakovině b spělozřejmě až teprve poté, co by se vyvinul polyp.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Š.

Paní Kateřino, mohla bych vás poprosit o zaslání těchto informací? Já sama jsem zastánkyní zdravého způsobu života a neberu ani acylpyrin, ale kdyby dcera onemocněna takto závažnou chorobou a třeba zemřela nebo měla "jen" potíže s otěhotněním, nikdy bych si neodpustila, že jsem za Silgard nezaplatila. Velice Vám děkuji. Jana.Simeckova@email.cz

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard

Kdy se užívá Acylpyrin preventivně

Acylpyrin může protektivně působit například v prevenci demence nebo karcinomu tlustého střeva. Jde však o závěry zatížené značnou nejistotou, proto nelze tato zjištění pokládat za dostatečně silná pro doporučení paušálního užívání.

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adamko.

Nemusi to byt mykoza - bohate staci nespravne spodni pradlo, spatne padnouci stih, ktery ti tu oblast poskozuje a drazdi.. Taky moc tesne kalhoty nebo dlouhe sezeni.. Nemusi to byt hned nejaka bakterie, pouze podrazdeni.. Mrkni ale i na nas blog, kde najdes i ruzne jine priciny, tak zkus porovnat ty svoje projevy.... www.vimax.cz/svedeni…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cvrk.

Mám velmi dobré zkušenosti s dětským zásypem od Alpa-Aviril s azulenem.
Káždé ráno se po osprchování a vysušení opudruju preventivně třísla a je po problému. Než jsme na to přišel, tak to byl někdy děs.
cvrk

Zdroj: diskuze Mykóza v tříslech

Je lepší Acylpyrin, nebo Paralen?

Paralen a Acylpyrin má v lékárničce snad každý. Který je lepší, se říci nedá. Rozdíly a specifika užívání ale u nich jsou. Paralen a Acylpyrin jsou českou klasikou v boji proti virózám a chřipkám. Oba léky neřeší příčinu onemocnění, ale pomáhají s jeho symptomy (především horečkou a bolestí).

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin

Recept

Na bolavé ucho

Ingredience: 10 tablet paralenu nebo acylpyrinu, francovka ALPA

Postup: Tablety naložíme do tradiční francovky, roztok nakapeme na vatu a položíme za bolavé ucho.

Obklad při kloubních potížích, zánětech, výronech a podobných problémech

Ingredience: 5 velkých listů aloe stromovité nebo 1 větší list aloe vera (cca 10 dkg), 10 tablet acylpyrinu, 4 hřebíčky, Alpa

Postup: Alpu vlijeme do zavařovací sklenice, do které nasypeme 10 acylpyrinů, pokrájené listy aloe a rozmixujeme (nejlépe tyčovým mixérem). Sklenici uzavřeme a dáme na 3 dny do chladu, občas protřepeme. Po 3 dnech je obklad připraven posloužit bolavým kloubům. Na plátýnko dáme kaši z aloe, kterou přiložíme na bolavé místo, přikryjeme igelitem a převážeme. Obklad je vhodný na noc. Kdo má citlivější pokožku, měl by si před obkladem místo namazat kostivalovým krémem.

Na kuří oka a popraskané paty

Ingredience: 10 tablet acylpyrinu, 250 ml Alpy

Postup: Tablety acylpyrinu rozdrtíme, nasypeme do uzavíratelné skleněné nádoby a zalijeme Alpou. Zavíčkujeme a necháme 2 dny při pokojové teplotě uležet, aby se acylpyrin dobře rozpustil. Poté si každý večer touto směsí pomocí navlhčeného tamponu potíráme postižené místo. Následně necháme navlhčený tampon na postiženém místě, zakryjeme jej potravinovou fólií a oblečeme si ponožku. Necháme působit přes noc. Ráno nohy opláchneme, důkladně osušíme a natřeme krémem.

Zdroj: Alpa a acylpyrin

Acylpyrin ředí krev

Protisrážlivého účinku se využívá při ischemické chorobě ke snížení rizika vzniku infarktu myokardu. Používá se i při akutním infarktu myokardu.

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin

Alpa na svrab

Alpa dohromady s acylpyrinem prý zabírá na bolavá ouška. Doporučuje se také jako obklad na karpální tunely, na záněty, výrony nebo na popraskané paty či kuří oka. Ovšem pro léčbu svrabu nejsou dostupná data, která by účinnost Alpy prokázala.

Zdroj: Léky na svrab

Využití Alpy

Francovka ALPA je určena převážně k zevnímu použití, ke vtírání do pokožky, k masážím, jako přísada ke koupelím jak celkovým, tak i ke koupelím nohou, jako obklad i jako kloktadlo, nebo mírný dezinfekční prostředek.

Řada francovek je dále rozšiřována o další výrobky na podobné bázi. Jde především o masážní krémy, gely a emulze.

Zdroj: Alpa na svrab

Dávkování a použití

Recepty uvádějí často použití ve formě obkladů, ale abyste předešli případným komplikacím, je vhodné acylpyrin s francovkou raději použít jen jako mazání.

Zdroj: Acylpyrin a francovka


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP