Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ASTAXANTHIN TOBOLKY

OBSAH

Proč je astaxanthin 100 krát silnější než vitamín E?

Astaxantin má na rozdíl od ostatních beta-karotenu a vitaminu E dvě další skupiny okyselujících molekul, které mu dávají schopnost nejen zachycovat volné radikály, ale i zastavit škodlivé řetězové reakce volných radikálů, které nakonec vedou k nemoci nebo předčasnému stárnutí. Vzhledem k této charakteristické chemické struktuře se astaxanthin posouvá na úroveň jedinečné třídy karotenoidů, známých jako xanthofyly, které se vyznačují mimořádnými antioxidačními schopnostmi. Astaxanthin je tak silný, že podle studií je 10 krát účinnější než beta-karoten a až 100 krát účinnější než vitamin E! Navíc, astaxantin nejen že potlačuje nebo neutralizuje volné radikály, ale spolupracuje s dalšími antioxidanty, jako je vitamin C a E, a podporuje jejich účinky.
 

Zdroj: Astaxantin umožní dlouhý a zdravý život

Diskuze

V diskuzi ODČERVENÍ! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla.

Fuj fuj... je to hnusné. Proto jednou za rok si celá rodina odčervujeme organismus. Používáme na to wurm-ex. Já osobně se po něm vždycky cítím tak nějak lépe a u syna jsme spozorovali, že se mu dokonce vyhnuly určitě zdravotní problémy.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan Štefek.

Dobrý den,
v doporučeném užívání přípravku Červex je uvedeno "... užívejte 2 tobolky denně".
Jak tobolky nejlépe užívat? 2 tobolky 1x za den nebo 2x denně 1 tobolku?

Děkuji, Milan Štefek

Zdroj: diskuze Odčervení!

Tramal a alkohol

Přípravek Tramal tobolky je také kontraindikován při akutní otravě alkoholem. Současné podávání přípravku Tramal tobolky s alkoholem může zesilovat účinky na CNS, tudíž se alkohol při užívání Tramalu nesmí požívat v žádném případě.

Zdroj: Lék Tramal

Poradna

V naší poradně s názvem ERDOMED TOBOLKY CPS 20X300MG se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sasina.

to si děláte prdel doplatek 380kč za Muscoril

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Orientační doplatek na tobolky Muscoril je 238 Kč.

Zdroj: diskuze Erdomed tobolky CPS 20x300mg

Dávkování

Přípravek Solpaflex je určen pro dospělé a děti starší 12 let. Užívají se 1 až 2 tobolky 2x denně v časovém odstupu 12 hodin. Maximální denní dávka jsou 4 tobolky. Tobolky se polykají celé s trochou vody. Nesmí se cucat ani kousat, aby nedošlo k porušení prodloužené doby působení.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad bez předpisu

Espumisan 100x40mg tobolky cena

Zde můžete vidět, kolik stojí Espumisan 100x40mg tobolky.

Zdroj: Zkušenosti s Espumisanem

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renats.

Jak tabulky přesně užívat,s jídlem nebo bez jídla .Beru 2 tobolky večer po jídle může být?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Tobolky obsahují tuk a ten je kalorický, proto je lepší užívat Omega Marine ráno nebo kolem oběda před jídlem. Při užívání večer by se mohla zvyšovat tělesná hmotnost ukládáním tuku v podkoží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Tramal tobolky

Tramal tobolky jsou tvrdé želatinové tobolky, které mají zelené víčko, spodní část je světle žlutá, uvnitř tobolky je bílý až nažloutlý prášek a na tobolce je černý potisk s logem firmy Grünenthal. Dávkování léku Tramal určí lékař individuálně. Přípravek Tramal tobolky 50 mg by neměl být za žádných okolností podáván déle než je absolutně nezbytné. Jestliže je vzhledem k povaze a tíži onemocnění zapotřebí dlouhodobé léčby bolesti přípravkem TRAMAL tobolky, pak by mělo být pečlivě a pravidelně vyhodnocováno (s přestávkami v léčbě), je-li třeba, zda a v jakém rozsahu je další léčba potřebná.

V České republice jsou u perorální formy Tramal tobolky zaregistrovány tyto síly:

  • POR CPS DUR 10X50MG I
  • POR CPS DUR 10X50MG II
  • POR CPS DUR 20X50MG I
  • POR CPS DUR 20X50MG II

Zdroj: Lék Tramal

Poradna

V naší poradně s názvem ERDOMED TOBOLKY CPS 20X300MG se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš Podroužek.

Dobrý den,

asi je ten seznam starý, protože mi tento přípravek lékař předepsal 3.7.2017 s tím, že není hrazen pojišťovnou.
Můžete mě to vysvětlit?


Děkuji

S pozdravem

Podroužek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bez doplatku je aktuálně jen Erdomed 300 mg 60 CPS.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Erdomed tobolky CPS 20x300mg

Astaxantin jako neúčinnější antioxidant

Astaxantin se v našem těle na rozdíl od jiných karotenoidů nepromění na vitamin A a nevzniká zde riziko předávkování tímto vitamínem. Nadměrné množství vitamínu A působí na člověka toxicky. Studie ukázaly, že astaxanthin je velice silný antioxidant, až 100krát silnější než vitamin E, který je užitečný při čištění těla od volných radikálů. Volné radikály jsou nestabilní atomy s nespárovanými elektrony, které tak zvaně kradou elektrony z jiných atomů. Když volný radikál reaguje se stabilní molekulou, tak se tato molekula pak změní na volný radikál. To může dát do pohybu řetězovou reakci tvorby volných radikálů. Mnoho vědců je přesvědčeno, že jednou ze základních příčin stárnutí je právě poškození buněk způsobené nekontrolovanou řetězovou reakcí volných radikálů. Astaxanthin má jedinečnou molekulární strukturu, která ho vyzbrojuje špičkovou antioxidační schopností.
 

Zdroj: Astaxantin umožní dlouhý a zdravý život

Diskuze

V diskuzi KARNITIN CHROM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Míša.

No myslím, že díky lipoxalu by se to dalo bez problému zvládnout. Pokud se budeš snažit a dáš do toho víc než jen tobolky, tak budou výsledky super :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Karnitin chrom

Složení

Léčivá látka: chondroitini sulfas a natricus 400 mg v jedné tvrdé tobolcee

Pomocné látky: želatina, oxid titaničitý (E 171), indigokarmín (E 132), chinolinová žluť (E 104), magnesium-stearát (E 470 B).

Lékovou formou přípravku jsou tvrdé želatinové tobolky, jejichž spodní část je modrá, vrchní část je zelená a uvnitř je bílý až téměř bílý prášek.

Velikost balení: 60 tvrdých tobolek

Při zahajovací léčbě užívají pacienti 2 tobolky 2x denně po dobu 2 týdnů.

Při udržovací léčbě užívají pacienti 2 tobolky 1x denně po dobu 2–3 měsíců.

Tobolky se užívají celé, nerozkousané a zapíjejí se vodou před jídlem, během jídla nebo po jídle.

Pokud nedojde k úlevě od bolesti po 2–3 měsících léčby (tedy po jedné léčebné kúře), poraďte se se svým lékařem.

Zdroj: Condrosulf a jeho nežádoucí účinky

Diskuze

V diskuzi OMEGAMARINE FORTE+VITAMÍN D3 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli vitamíny OmegaMarine Forte+vitamín D3 od Naturamed Pharmaceuticals múžu užívat i když jsem rok po operaci karcinomu prsu a po ozařování.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra chlupackova.

Může manžel užívat tobolky bere léky na paměť LIndex,jestli ano kolik tobolek denně?Moc děkuji za odpoved

Zdroj: diskuze OmegaMarine Forte+vitamín D3

Kdy užívat astaxantin?

Astaxanthin je barvivo rozpustné v tucích, to znamená, že pro jeho plné vstřebání je nutná přítomnost určitého množství žlučových kyselin. Žlučové kyseliny se podílejí na trávení tuků. Žlučové kyseliny se tvoří pouze tehdy, když je v tenkém střevě přítomna potrava. To je důvod, proč musíme nejprve sníst naše obvyklé jídlo a umožnit organismu vytvořit žlučové kyseliny a až potom užít astaxantin, který se takto může správně absorbovat. Astaxantin se tedy užívá výhradně několik minut po jídle! Astaxantin můžeme užívat nepřetržitě po celý život. Nebyly zaznamenány žádné nebezpečné vedlejší účinky v souvislosti s dlouhodobým užíváním astaxantinu.

Zdroj: Astaxantin umožní dlouhý a zdravý život

Poradna

V naší poradně s názvem ERDOMED 300 MG TOBOLKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Machackova.

Dobry den.kdyz budu mit recept stoji lek 190kc nebo zaplatim jen 60kc?dekuji za odpoved machackova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Cena doplatku za 20 kapslí léku Erdomed 300 mg bude kolem 60 Kč. Přesnou výši doplatku lze zjistit v konkrétní lékárně.

Zdroj: diskuze Erdomed 300 mg tobolky

Přírodní produkt

Společnost Danare vytvořila čistě přírodní produkt, který pomáhá při snižování hmotnosti a to bez pocitu hladu. Obezin v sobě skrývá směs rostlin, které jsou patentovány pro svou jedinečnost společností Danare. Obezin je výživový doplněk vytvářející pocit nasycení a tím snižuje chuť k jídlu. Užívají se dvě tobolky Obezinu půl hodiny před jídlem. Tobolky se zapijí vodou. Obezin se v žaludku rozpouští a stonásobně zvětšuje svůj objem. To má za následek poloviční konzumaci jídla. Žaludek po dvaceti minutách vyšle signál, že jste nasyceni a nemáte potřebu s přejídáním. Směs patentovaných rostlin výrazně eliminuje chuť na sladké a navíc udržuje cholesterol v normě.

Zdroj: Obezin na hubnutí

Dávkování

Carbofit se prodává buď ve formě tobolek, nebo prášku, který se rozmíchá ve vodě. Tobolky Carbofitu jsou na užívání komfortnější.

Prášek má tu výhodu, že zachycuje i bakterie v hrdle a jeho očistná cesta organismem je delší. Prášek tedy pročišťuje celý trávicí systém už od jeho začátku, to znamená, že začíná účinkovat už v ústech. Tobolky jsou sice pohodlnější, ale cesta působení je kratší – až od žaludku směrem dolů.

Rozmíchejte 1–2 kávové lžičky ve sklenici vody (cca 200ml), nejdříve v malém množství, pak vodu dolejte a vypijte celý obsah sklenice. Dětem se může podat i odstátá voda – uhlí se nechá sednout na dno a vypije se jenom voda.

Dospělí užívají 1–2 tobolky denně (nejlépe mezi jídly zapít dostatečným množstvím vhodné tekutiny). Děti ½–1 tobolku denně.

Při očistě organismu užívejte po dobu 1 měsíce. V případě střevních potíží nebo při požití škodlivých látek je dávkování a délka užívání individuální. U průjmů mohou dospělí užívat 1–4 tobolky několikrát denně (děti poloviční dávku), vždy zapít dostatečným množstvím vody. U požití škodlivých látek se doporučuje až desetinásobná dávka Carbofitu vůči požité dávce.

Zdroj: Carbofit a jeho účinky

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erik.

Není to tak dlouho, co jsem dostal v práci průjem. Bylo mi zle a nebylo to vůbec příjemný. Kolega mi dal 2 tobolky Probiolactu a pak další 2 domů na večer. Skvěle zabral. Díky

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Výhody Undestoru

Undestor se používá u dospělých mužů jako náhrada testosteronu pro léčbu různých zdravotních problémů způsobených nedostatkem testosteronu (mužský hypogonadismus). Tento stav je třeba potvrdit dvěma samostatnými měřeními hladiny testosteronu v krvi a přítomností klinických příznaků, jako je například impotence, neplodnost, snížená sexuální apetence, únava, depresivní nálada, úbytek kostí způsobený nízkými hladinami hormonu. Undestor jsou měkké, oválné, lesklé tobolky, které obsahují 40 mg testosteron-undekanoátu ve formě žlutého oleje. Léčivá látka testosteron-undekanoát se v těle přeměňuje na testosteron. Testosteron je přirozený mužský hormon, známý jako androgen.

Doporučená dávka je 3 až 4 tobolky denně během prvních 2 až 3 týdnů, poté následuje postupné snížení na 1 až 3 tobolky denně. Tento přípravek musíte užívat s jídlem. Tobolky užívejte celé bez žvýkání a zapíjejte je vodou nebo jinou tekutinou. Polovinu denní dávky užívejte ráno a druhou polovinu večer. Tobolky se polykají celé bez žvýkání. Užívají se po jídle, je-li třeba, tak s malým množstvím tekutiny. Doporučuje se vzít si polovinu denní dávky ráno a druhou polovinu večer. Užívá-li pacient lichý počet kapslí, je třeba vzít větší dávku ráno. Krabička přípravku Undestor obsahuje 3, 6 nebo 12 sáčků, každý sáček obsahuje blistr s 10 tobolkami. Velikost balení je tedy 30, 60 anebo 120 měkkých tobolek.

Zdroj: Náhrada za Undestor

Co léčí Euphyllin

Euphyllin je určen k léčbě nebo prevenci symptomů astmatu (při bronchokonstrikci, zánětu a edému), chronické obstrukční nemoci plic a emfyzému. Theophyllin by měl být dávkován individuálně. Doporučují se dvě stadia dávkování: zahajovací terapie a udržovací terapie. Dokonalá farmaceutická technologie výroby přípravku Euphyllin CR N dovoluje dávkování dvakrát denně, stejně tak jako jedenkrát denně.

Na našem trhu je zaregistrován Euphyllin CR N, což je lék s postupným uvolňováním léčivé látky theophyllin, čímž je dosaženo prodlouženého účinku. Theophyllin uvolňuje hladkou svalovinu dolních dýchacích cest, rozšiřuje průdušky, stabilizuje a omezuje zánětlivé procesy dýchacích cest.

Euphyllyn CR N 100 jsou světle modré tobolky z tvrdé želatiny s černým potiskem Eu 100, obsahující bílé pelety oblého, kulatého až válcovitého tvaru.

Ephylin CR N 200, 300 a 400 jsou bílé tobolky s černým potiskem Eu 200, Eu 300 nebo Eu 400, obsahující bílé pelety oblého, kulatého až válcovitého tvaru.

Zdroj: Euphyllin

Astaxantin zvyšuje svalovou sílu a zlepšuje vytrvalost

Volné radikály - nestabilní, extrémně reaktivní molekuly s nespárovanými elektrony se tvoří v našem těle nejen přes den, když jsme vystaveni nepříznivým podmínkám (UV záření, kouření, nesprávná výživa), ale i během normálních funkcí organismu, jako je dýchání, výroba energie, cvičení nebo zažívání. Během naší fyzické aktivity vdechujeme stále více vzduchu. Čím více kyslíku vdechujeme a protlačujeme přes naše tělové tkáně, o to více radikálů tvoříme. Volné radikály poškozují svalové buňky, jejich membrány a DNA. Jediný způsob, jak zastavit škodlivý účinek volných radikálů, je užívání silných antioxidantů jako astaxanthin. Astaxantin neutralizuje volné radikály ve svalech a zamezuje poškození svalů, čímž je chrání před degenerací. Astaxantin tímto způsobem představuje dva důležité fyzické přínosy. Za prvé astaxantin omezuje poškození svalů a za druhé zvyšuje svalovou vytrvalost snížením hladiny kyseliny mléčné v organismu. Navíc, astaxantin pomáhá nejen snížit poškození svalů, ale umožňuje i rychlejší zotavení svalů po namáhavé činnosti.
 

Zdroj: Astaxantin umožní dlouhý a zdravý život

Dávkování

Kapky

Nedoporučí-li lékař jinak:

  • Dospělí: 4–5krát denně 3 až 5 kapek na kostku cukru nebo kousek sucharu před jídlem.
  • Děti od 6 do 14 let: 3–4krát denně 1 až 2 kapky na kostku cukru, kousek sucharu nebo piškotu před jídlem.

Tobolky

Nedoporučí-li lékař jinak:

  • Dospělí: 3–4krát denně 1 tobolku před jídlem.
  • Děti od 6 do 14 let: 1–2krát denně 1 tobolku před jídlem.

Zdroj: Rowatinex

Změna životního stylu

Pokud chcete snížit hmotnost, nespoléhejte na zázračné tobolky. Díky Obezinu shodíte kila navíc, ale důležitá je i úprava celkové životosprávy. Pravidelný přísun menšího množství potravin a pohyb způsobuje úbytek váhy, následné udržování váhy je prospěšné. Obezin je velkým pomocníkem, který podporuje vaše správné rozhodnutí něco udělat se svým tělem. Jakmile se dostaví i sebemenší výsledek, určitě vám to dodá energii do dalšího boje a v neposlední řadě navrátí sebevědomí.

Zdroj: Obezin na hubnutí

Astaxantin a diabetes

Pokud trpíte nějakou chronickou nemocí, nebo užíváte léky na lékařský předpis, musíte se předtím, než začnete užívat nějaký výživový doplněk, poradit se svým lékařem. Cukrovka je zdravotní stav vyznačující se abnormálně vysokými koncentracemi glukózy (cukru) v krvi. Všechna sladká nebo škrobová jídla se po požití mění na glukózu. Organismus využívá glukózu na tvorbu energie. Za normálních okolností jsou hladiny glukózy v krvi kontrolovány inzulínem. Inzulín je hormon a je tvořen beta-buňkami slinivky břišní. Když se zvýší množství glukózy v krvi, například po jídle, inzulín normalizuje hladiny glukózy. Bohužel u lidí s cukrovkou se zvýšené hladiny glukózy nedají normalizovat. To způsobuje abnormálně vysoké hladiny krevní glukózy - hyperglykémie. Studie naznačily, že reaktivní druhy kyslíku (reactive oxygen species - ROS) vyvolané hyperglykémií přispívají k rozvinutí cukrovky a jejích dalších komplikací, jako jsou slepota, selhání ledvin anebo i amputace končetin. Pankreatické buňky jsou zvláště zranitelné těmito reaktivními druhy kyslíku. Astaxantin chrání buňky slinivky před oxidativním poškozením. Studie ukazují, že astaxanthin zpomaluje progres cukrovky zpomalením toxicity glukózy a poškození ledvin.
 

Zdroj: Astaxantin umožní dlouhý a zdravý život


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP