Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

AZITROMYCIN JAK DLOUHO PŮSOBÍ

OBSAH

Azitromycin Mylan 500 mg

Azitromycin Mylan 500 mg je také generické antibiotikum a má stejnou účinnou látku s originálním lékem Sumamed. Generické léky Azitromycin Mylan, Azitromycin Sandoz, Azitromycin Actavis jsou totožné léky. Držitelem rozhodnutí o registraci je firma Generics [UK] Ltd, Potters Bar, Velká Británie.

Azitromycinpříbalový leták.

Zdroj: Lék Azitromycin

Diskuze

V diskuzi AZITROMYCIN MYLAN 500 MG ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luděk Rosenbaum.

dotaz - třídenní dávka. Lze používat společně s Eliquist 5 mg?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Kadlecova.

Dobrý den, je tento lék dobrý i na zánět a bolest dásní a zubů či paradentozu. Děkuji

Zdroj: diskuze Azitromycin Mylan 500 mg zkušenosti

Azitromycin a alkohol

Alkohol v kombinaci s jakýmikoliv léky může způsobit těžké a trvalé poškození organismu, a proto při užívání antibiotik požívání alkoholu rozhodně vynechejte.

Zdroj: Lék Azitromycin

Poradna

V naší poradně s názvem JAK DLOUHO PŮSOBÍ ANTIBIOTIKA PO DOBRÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Julie Běhůnková.

Beru Dalacin C 300 mg. Clindamycinum . 16 tobolek.Za jak dlouho se mohu naočkovat proti chřipce?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Očkování proti chřipce vždy zváží příslušný lékař, který vás bude očkovat. Měl by znát váš zdravotní stav a vědět o všech lécích, které užíváte.
Obecně se může očkovat, i když užíváte antibiotika. Rozhodující je váš aktuální stav - jestli se cítíte dobře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak dlouho působí antibiotika po dobrání

Azitromycin na chlamydie

Pokud užíváte perorálně Azitromycin Sandoz, tak působí systémově, to znamená na všechna místa, kde by chlamydie mohly být přítomny.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Poradna

V naší poradně s názvem JAK DLOUHO PŮSOBÍ LÉKY PO DOBRÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Skalská.

Dobrý den, chci se zeptat: brala jsem Roxilip na cholesterol 5 měsíců a začla jsem po něm hubnout o 7 kg. vysadila jsem ho před 14 dny, ale stále hubnu. Jak dlouho lék ještě bude působit? Děkuji za odpověď Skalská

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V laboratorní studii na myších bylo prokázáno hubnutí po léčbě Rosuvastatinem - účinná látka Roxilipu. Obvykle tento lék působí ještě 7 dní od poslední dávky. Takže 14 dní po skončení léčby je stále krátká doba, aby se mohlo projevit zlepšení. Nyní byste se měla soustředit na příjem vyvážené stravy bez živočišných tuků. Pokud můžete, tak začněte s nějakým typem fyzické námahy, abyste zbytečně nepřibrala jen tukovou tkáň, ale i svaly. Zůstaňte v kontaktu se svým lékařem a sdělujte mu své pokroky ve výživě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak dlouho působí léky po dobrání

Azitromycin Sandoz a Paralen

Současné užívání léků Azitromycin Sandoz a Paralen se nevylučuje. Je možné užívat i probiotika. Probiotika užívejte minimálně 2 hodiny od požití antibiotik.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi JAK ALOE VERA PUSOBÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana Mlčochová.

Užívám Aloe Vera certifikovanou Kosher kvality 96,5% čistého gelu. Je to jako byste pili aloe přímo z jejich listů.

Díky tomuto gelu jsem zhubla 16 Kg za 3 měsíce a cítím se skvěle.

Koho by zajímalo jak shodit pár kil a pročistit si tělo,chtěl by doporučit tuto aloe

Atˇ mi napíše, ráda odpovím všem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Finsterle Slavomír.

Dobrý den,. rád bych Vás požádal o zkušenosti s tímto přípravkem.Kolik a jak dlouho požívat ?Také bych potřeboval shodit pár kilo atd.

Zdroj: diskuze Jak aloe vera pusobí

Azitromycin Mylan v těhotenství

Azitromycin patří mezi antibiotika volby v těhotenství.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Poradna

V naší poradně s názvem ODČERVENÍ PSA JAK DLOUHO PŮSOBÍ TABLETA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Schovankovs.

Dobry den, podala jsem 5 mesicnimu steneti border kolie tabletu na odcerveni po jidle, ale za 45 minut vsechno vyzvracel. Mam tabletu na odcerveni podat znovu. Pejska mam 2 tydny na hlídání a jeho veterináře neznám . Děkuji za odpověd. Schovankoba

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při zvracení do jedné hodiny od podání je velká pravděpodobnost, že lék byl vyzvracen. Pro dosažení požadovaného terapeutického účinku je třeba dávku opakovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odčervení psa jak dlouho působí tableta

Azitromycin a antikoncepce

Azitromycin patří mezi antibiotika, která účinnost hormonální antikoncepce neovlivňují. Problém by mohl vzniknout v případě, že by se při léčbě vyskytl průjem či zvracení a antikoncepční tableta by se řádně nevstřebala. V tomto případě se doporučuje ještě minimálně 7 dní po dobrání antibiotik používat kondom.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO PŮSOBÍ LÉKY PO DOBRÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Skalská.

Dobrý den, chci se zeptat: brala jsem Roxilip na cholesterol 5 měsíců a začla jsem po něm hubnout o 7 kg. vysadila jsem ho před 14 dny, ale stále hubnu. Jak dlouho lék ještě bude působit? Děkuji za odpověď Skalská

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka Skalská.

Děkuji za vyčerpávající informaci, nikdo mi nedokázal na toto odpovědět ani v lékárně. Přeji vám hezký věčer. Skalská LENKA

Zdroj: diskuze Jak dlouho působí léky po dobrání

Azitromycin a alkohol

Při užívání Azitromycinu se konzumace alkoholu nedoporučuje. Také se doporučuje abstinence cca týden po doužívání antibiotik, mohlo by vám být po alkoholu špatně. Malé množství alkoholu by nemělo být na škodu.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO PÚSOBÍ ANTIBIOTIKA PO DOBRÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomi.

Antibiotický účinek léků proti bakteriální infekci se po ukončení léčby vytrácí po uplynutí dvojnásobné doby, která byla mezi dávkami.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.

Dobrý den,srdečně vás zdravím a prosím o radu.Měla jsem zánět průdušek a brala jsem antibiotikum Ciplox 500 co 12 hod. Protože při užívání mívám vedlejší účinky a to hlavně bolesti kříže a kloubů,přikoupila jsem si k Ciploxu i Probiotika Premium a po celý čas,co jsem brala antibiotika,jsem byla v pohodě,bez vedlejších účinků.Po dobrní Ciploxu jsem už nebrala ani Probiotika a během 3 dnů se mi objevili bolesti zad,v oblasti kříže a taky bolesti kloubů.Neumím si o vysvětlit,bolí mne už druhý den,i když už méně a proto prosím o odpověď,zda to může být ještě vedlejší účinek antibiotika a jak dlouho to může působit.Zda je nutné dál brát probiotika? Děkuji moc za odpověď.Marta.

Zdroj: diskuze Jak dlouho púsobí antibiotika po dobrání

Cena

AZITROMYCIN MYLAN 500MG TBL FLM 3

  • průměrná aktuální cena v lékárně: 70,94 Kč
  • doplatek: 0 Kč

AZITROMYCIN SANDOZ 500MG TBL FLM 3

  • průměrná aktuální cena v lékárně: 56,06 Kč
  • doplatek: 0 Kč

AZITROMYCIN SANDOZ 500MG TBL FLM 6

  • nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 112,15 Kč
  • doplatek: 0 Kč

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi INFUZE NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naďa Buriánková.

Infúze noalgin, mesocain a guajacuran jsem brala 14 dní. Jak dlouho působí v těle?Jsou tyto léky i na povzbuzení? Děkuji za odpověď. Buriánková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Infuze na bolest

Azitromycin Mylan a slunce

Při užívání Azitromycinu Mylan nebo Sandoz či Sumamedu se nedoporučuje slunění. Fotosenzitivní reakce se dle dokumentace vyskytuje maximálně u jednoho procenta uživatelů.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Azitromycin Sandoz a mléčné výrobky

Běžným nežádoucím účinkem antibiotik je porušení střevní mikroflóry a následné průjmy. Tento problém lze řešit užíváním probiotik. Kromě toho může mít lék i jiné méně běžné nežádoucí účinky. Kombinace vitamínu C a s tímto antibiotikem nevadí.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Třídenní antibiotika

Mezi třídenní antibiotika patří Sumamed a Azitromycin Sandoz, Actavis nebo Mylan. Tato antibiotika patří do skupiny makrolidů a jedná se o totožné léky, přičemž Sumamed je originálním lékem a Azytromycin Sandoz či Mylan jsou generické přípravky.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Azitromycin a angína

Angína je zánětlivé onemocnění způsobené bakteriemi, které se obvykle léčí antibiotiky. Angíny jsou časté především u dětí a znovu přibývají s tím, jak stárneme. U některých jedinců se často opakují a mohou přecházet do chronického stavu. Lék Azitromycin se používá k léčbě mnoha typů infekcí způsobených bakteriemi, jako jsou respirační infekce, kožní infekce, ušní infekce a sexuálně přenosné nemoci. U dětí a dospělých se používá k léčbě slabých ušních infekcí, zápalu plic, angíny a streptokokových onemocnění.

Zdroj: Lék Azitromycin

Azitromycin a antikoncepce

Při antibiotické léčbě se má žena chránit po dobu užívání antibiotik a ještě následujících 7 dní po poslední tabletě. Účinek antibiotik na snížení vlivu kontracepčního účinku hormonálních tablet je hodně přeceňován. Nemusíte se ničeno obávat. Pokud hormonální antikoncepční tablety užíváte pravidelně, nic se nestane.

Problém by mohl vzniknout v případě, že by se při léčbě antibiotikem vyskytl průjem či zvracení a antikoncepční tableta by se řádně nevstřebala.

Účinnost antikoncepce mohou snižovat penicilinová antibiotika (Ospen, Augmentin, V-PNC, Curam...), některá cefalosporinová antibiotika (Zinnat, Xorimax...), přípravky s obsahem doxycyklinu (Doxybene, Deoxymykoin, Doxyhexal...). Zde je při léčbě vhodné použít i nehormonální kontracepční metody.

Sumamed, Azitromycin Actavis, Azitromycin Mylan, Azitromycin Sandoz, což jsou totožné léky, účinnost při správném dávkování a užívání hormonální antikoncepce neovlivňují.

Zdroj: Lék Azitromycin

Jak dlouho působí?

Furon působí 6 až 8 hodin od poslední dávky. Tento čas může být prodloužen až na více než 9 hodin, a to u pacientů s dlouhými intervaly močení a nebo u pacientů s úplným zastavením močení. Furon se vylučuje z organismu hlavně prostřednictvím ledvin a pokud se v ledvinách netvoří moč, tak jeho vylučování zbývá jen na játrech. Přes játra se Furon vyloučí desetkrát pomaleji než přirozeně přes ledviny.

Zdroj: Jak dlouho působí Furon?

Za jak dlouho Fortrans působí

Účinek roztoku se dostaví během 1 hodiny.

Zdroj: Fortrans před kolonoskopií

Je lepší Azitromycin Mylan nebo Sandoz

Azitromycin Mylan, Actavis a Sandoz jsou generická antibiotika k originálnímu léku Sumamed od firmy PLIVA. Účinnost je shodná. Liší se pouze výrobcem. Generický lék obsahuje stejnou léčivou látku ve stejném množství jako příslušný původní originální lék, má stejnou lékovou formu. Výrobce generika prokázat, že generické léčivo je „bioekvivalentní“ k originálnímu léčivu. Znamená to, že se do krevního oběhu dostane stejné množství účinné látky jako v případě léku originálního a rovněž jeho vylučování z organismu je stejné, tedy že se dané léčivo chová v organismu stejně jako originální lék. Pro prokazování této shody jsou stanoveny přísné předpisy, ve všech případech ale platí, že tento postup je mnohem levnější než opakování všech klinických studií, které předcházely uvedení originálního léku na trh.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP