Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČAJ ÚČINKY NA KŮŽI

OBSAH

Čajová osvěžující koupel

Jeden ze způsobů jak se příjemně ochladit během letních měsíců, je ten, že nalijete 1-2 šálky čaje do vany plné vlažné vody, čímž vznikne lázeň, ve které budete po dobu 15 – 20 minut relaxovat. Díky této relaxaci nejen osvěžíte kůži, ale zároveň změkčíte její strukturu a tím si pomůže odpočinout. Ale stále musíte mít na paměti, že je důležité opláchnutí a to důkladně, jinak by to mohlo mít neblahé vedlejší účinky tohoto kosmetického čaje. Tato čajová koupel může dočasně obarvit kůži do hněda.
 

Zdroj: Léčivé účinky čaje v kosmetice

Diskuze

V diskuzi VEDLEJŠÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luk.

ty "vedlejší účinky" v podobě akné nejsou v podstatě žádné vedlejší účinky.... tělo se díky MSM zbavuje různých patogenů v těle a tedy ho čistí. Toto čištění je provedeno všemi různými způsoby, tedy i skrz kůži. Po pročištění tyto účinky zase vymizí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Sema.

Otázka-je možné používat Tebokan 120mg současně s lékem Warfarin, jedná se mi o to zda může snižovat účinek Warfarinu jak třeba vitamin K obsažený v zelenině ? Děkuji.

Zdroj: diskuze Vedlejší účinky

Krvavé tečky na kůži

Petechie, červené, až fialové krvavé tečky na kůži, mohou mít řadu příčin. Objevují se náhle a rozhodně nemusí znamenat žádnou smrtelnou chorobu. Nejčastěji se ukážou na předloktí a na nohou, ale objevit se mohou i na sliznicích, případně na jiných místech těla. To, že vypadají krvavě, není samo sebou, jde totiž o drobné výronky krve z těch nejmenších cév.

Zdroj: Červené skvrny na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem OKURKOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Okurková mast v sobě přináší blahodárné účinky na podrážděnou kůži. Například při spálené kůži od sluníčka, nebo při ekzémech. Okurka totiž předává do masti své obranné látky, které jsou nejvíce obsaženy ve spodní části okurkové slupky a pak také v dužině a v okurkové šťávě. Jak se domácí okurková mast vyrábí, je uvedeno zde: www.zdravi-lecba.cz/…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Okurková mast

Hlavní příčiny tvorby šupinek na kůži

Šupinky na kůži může způsobovat celá řada onemocnění, přičemž šupinky samotné nemusí být nemocí. Tvorbou šupinek se velmi často vyznačuje například lupénka, jež může mít mnoho forem a lokalizací. Jestliže se u vás šupinky na kůži objeví, je dobré navštívit lékaře.

Zdroj: Šupinky na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem ŠALVEJOVÝ SIRUP LISOVANÝ ZA STUDENA ZPUSOB UŽÍVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,

od jedné paní jsem si koupila sirupy lisované za studena
-šalvějový
-jetelový
-bezinkový_černý bez z plodu
-tymiánový

Bohužel mi k tomu nebyl dán leták ,
jak ho užívat a na co se může užívat.
Ptala jsem se ji,odkazala mi na net....bohužel...

Proto se na vás obrátím,
protože jsem to jaksi na netu nemohla dohledat.

Budu moc ráda za vše informace.

Děkuji a s přáním hezkého dne.Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Šalvěj:
- účinky: odstavec.ceskenemoci…
- nežádoucí účinky: odstavec.ceskenemoci…
- pití sirupu / čaje: odstavec.ceskenemoci…

Jetel:
- účinky a použití: odstavec.ceskenemoci…

Černý bez
- účinky: odstavec.ceskaordina…

Tymián
- účinky: odstavec.ceskenemoci…
- recept a dávkování: odstavec.ceskenemoci…

Zdroj: diskuze Šalvejový sirup lisovaný za studena zpusob užívání

Pityriáza – diagnostika

Ve většině případů lékař stanoví diagnózu na základě typického kožního nálezu. V případě pochybností lze provést mikroskopické vyšetření z odebraných šupinek na postižené kůži.

Zdroj: Bílé flíčky na kůži můžou být pityriáza

Poradna

V naší poradně s názvem ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Užívám Xalerto.Mohu používat Olfen gel na artrozu kolene _
Děkuji zaodpověď.Mencáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Olfen gel můžete použít, i když užíváte Xarelto. Gel se aplikuje na kůži a neovlivňuje účinky léku Xarelto.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ředění krve

Plíseň na kůži foto

Tady je několik fotografií, na kterých je vidět plíseň na kůži.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda mohu užívat Warfarin a aOLFEN GEL na bolesti páteře a svalu levé nohy,le letáku je možné užívat gel 5až 7 dní,ale pokud by bylo třeba déle užívat gel,po jaké době mohu znovu Olfen gel začít používat? Zdá se,že je malé zlepšení po 7dnech,ale kdyby bylo možné ještě po nějaké době znovu gel užít,aby byl výsledek lepší Děkuji mnohokráte za radu. Ryšavá J.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Olfen gel můžete používat i když užíváte Warfarin. Olfen gel se používá jen natíráním na kůži a díky tomu nijak nepřijde do střetu s účinky Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky které se nesmí užívat s warfarinem

Domácí recept na pityriázu

Velmi účinná je jedlá soda. Jedlá soda se rozpustí v horké vodě a do této směsi se namočí bavlněný hadřík, který se na 15 minut přiloží na poškozenou kůži.

Zdroj: Bílé flíčky na kůži můžou být pityriáza

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A ZELENINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Medřický.

Prosím o sdělení, zda mohu používat mast z konopí na bolest kolena, užívám-li Warfarin. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přípravky aplikované na kůži nijak neovlivňují účinky Warfarinu. Klidně tuto mast můžete používat dál.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a konopi

Depigmentace

Depigmentace je problém, který je způsoben nedostatkem kožního pigmentu (melaninu) v kůži a projevuje se jako různě velká bílá ložiska na pokožce. Příčinou depigmentace může být například poranění (jizvy), zánětlivá onemocnění kůže nebo aplikace léků a chemikálií na kůži. Nehezké depigmentace se zbavujeme pomocí moderního přístroje Candela GentleLase, který přispívá k tonizaci postižených míst tak, aby po několika ošetřeních splynula s okolní pokožkou.

Zdroj: Bílé flíčky na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem KOPŘIVKA NA KŮŽI FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Našla jsem pěkné fotky, kde je dobře vidět červená kopřivka na kůži, tak vám sem posílám odkaz: www.google.cz/search…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kopřivka na kůži foto

Neléčená kvasinková infekce

Mykóza v meziprstí vede ke vzniku trhlin na kůži a může se stát bránou vstupu pro bakterie, častou komplikací je streptokoková infekce dolních končetin, takzvaná růže (erysipel), kterou je nutno léčit antibiotiky.

Zdroj: Kvasinky na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem PIGMENTOVÉ SKVRNY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bobina.

Zdravím, absolvovala jsem kryolipolýzu a po poslední aplikaci na zadní straně stehen mi zůstaly hnědé fleky (byla jsem na destičkách). Jsou to již 2 měsíce. Poraďte prosím co s tím.
Děkuji!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bobino, to vypadá, že Vám při kryolipolýze příliž zmrazili ošetřovanou kůži a ta teď asi odumřela a změnila barvu, podobně, jako by byla opálená od slunce. Nejspíše tedy máte omrzliny. Pigmentové skvrny od kryolipolýzy se obvykle spraví podobně, jako u spálené kůže od slunce, je třeba nechat mrazem popálenou kůži regenerovat a obnovit. Během této regenerace doporučuji tmavá místa masírovat a promazávat sádlem nebo lékařskou vazelínou. Masáž je důležitá, protože pomůže obnovit původní prokrvení poškozené tkáně a napomůže Vaší kůži vrátit i její původní barvu.
Jste-li odvážná a máte-li na to chuť, mohla byste tyto nepříjemné nežádoucí účinky kryolipolýzy reklamovat v salonu, kde Vám to takto provedli.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny na nohou

Čaj k osvěžení pokožky

Sušené, nemíchané čaje jsou také zdrojem krásy a hygieny. Různá mýdla, ve kterých jsou čajové lístky, pomáhají proti suché kůži, pachu a zanechají vonící kůži, která je na dotek měkká a hebká.
Drcené čajové lístky přidané do pleťového krému na obličej jsou jemným, ale účinným čistidlem pro váš obličej. Krouživými pohyby na pokožce si ji tak můžete vylepšit a budete vypadat mladší a svěžejší. Po této krémové čajové kůře stačí jen opláchnout důkladně vlažnou vodou a osušit. Také můžete použít tuto metodu na nohy pomocí pemzy na odstranění mozolů nebo jiných hrubých pilníků. Na nohy se používá velmi hustý krém pro intenzivnější efekt.

Zdroj: Léčivé účinky čaje v kosmetice

Poradna

V naší poradně s názvem MODRÁ KULIČKA POD KŮŽÍ NA PAŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, dcera 8 let má na paži pod kůží takovou malou bouličku velikosti hrášku, je to namodralé a bolí jí to. Nevíte co to může být?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jednoznačně nejlepší řešení je prohlídka u kožního lékaře. Příčin může být mnoho a některé znamenají vážnější rizika. Nepodceňujte to a nechte jí to vyšetřit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Modrá kulička pod kůží na paži

Příčiny červených fleků na kůži

Červené fleky na kůži připomínají angiomy, ale nepředstavují žádnou hrozbu pro celkové zdraví a trvalý tón pleti. Tyto skvrny jsou obvykle spojeny s pobytem na slunci, častěji se vyskytují na částech těla, které jsou náchylnější ke spálení. Fleky, které jsou asymetrického vzhledu nebo se stále zvětšují, se mohou objevit po dosažení věku padesáti let a musí být zkontrolovány kožním lékařem, aby byl vyloučen vznik rakoviny kůže. Zde jsou časté příčiny červených skvrn na kůži:

  • Červené fleky jsou spojeny s nadměrným sluněním a objevují se v místech, která jsou náchylná ke spálení.
  • Červené fleky mohou být genetického původu. Některé skvrny jsou přítomné od narození, zatímco jiné mohou být patrné až v průběhu let (puberta).
  • Červené fleky na kůži mohou být výsledkem infekce kůže.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVĚTLENÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den,je mi 14 let a za 20 dní odlétám do Japonska.Poradíte mi prosím Vás jak vybělit kůži.Děkuji za odpověď.Lea

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na rychlé vybělení pleti (během dvou týdnů) bezvadně funguje mýdlo s kyselinou Kojic, které se bohužel v ČR neprodává, ale půjde koupit v Japonsku, odkud tato kyselina pochází. Do ČR zasílá mýdlo s kyselinou Kojic tento obchod: www.amazon.com/s/ref…
Před cestou do Japonska pomůže kůži vybělit speciální sérum s Alfa Arbutinem, které se jmenuje Medik8 white balance. Je trochu dražší, ale mohlo by během dvaceti dnů skutečně kůži zesvětlit. Aplikuje se kapátkem buď přímo na pigmentové skvrny a nebo plošně na kůži, kde se pigmentace vyskytuje. Důležité je při této léčbě chránit kůži krémy s vysokým SPF ochranným faktorem, ihned po nanesení tohoto bělícího séra.
Medik8 White Balance se dá koupit v ČR. Zde je seznam obchodů, kde sérum Medik8 White Balance mají, a je zde také vidět i nejlevnější cena: www.zbozi.cz/?q=medi…

Napiš pak jak ti to dopadlo, jestli se nějaké bělící účinky povedly.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zesvětlení kůže

Lipomy pod kůží

Tukové bulky vznikají nejčastěji z vrstvy podkožní tukové tkáně, objevují se tedy pod kůží na ruce, na zádech, na hlavě, na břiše. Lipomy jsou měkké a pružné a ve většině případů nebolí. Bolestivé jsou ve chvíli, kdy tlačí na nějaký útvar nebo nerv, případně pokud jde o takzvaný angiolipom, který může, ale nemusí být bolestivý (lipom, který je bohatě zásobený cévami). Tukové bulky ve vnitřních orgánech se mohou projevit různě, obvykle dle místa lokace a velikosti nádoru.

Zdroj: Tukový vřídek pod kůží

Fialové fleky na kůži

Příčiny

Fialové fleky na kůži může způsobit seboreická keratóza. Jedná se povětšinou o nezhoubný nádor kůže. Rakovinové výrůstky se mohou vyvinout s postupujícím věkem. Bývají tmavé i barevné, se zrnitým povrchem (není to vždy platící pravidlo).

Co s tím dělat

Léčba nebývá nutná, nicméně pokud by šlo o zhoubnou rakovinu kůže, je třeba vyhledat lékaře. Už jen kvůli určení správné diagnózy, jelikož kožní choroby si jsou na pohled většinou tak podobné, že pro laika není snadné je správně identifikovat.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Léčba pityriázy

Většinou není nutná žádná léčba, neboť kožní ložiska sama vymizí během následujících 3–6 týdnů. Na několik dní lze použít tekutý pudr, který zmírní případné svědění, a doporučuje se několik dnů kůži „nedráždit“ například koupelemi. Při intenzivnějším svědění je možné předepsat i slabé protizánětlivé léky, jako hydrokortizon v krému.

Pityriasis rosea se i bez léčby spontánně a zcela zahojí. Na kůži mohou někdy zůstat světlejší či tmavší nahnědlé skvrny jako následek předchozího kožního zánětu. I tyto skvrny ale po čase zmizí. Pravděpodobnost, že se pityriasis rosea objeví znovu, je velmi malá.

Zdroj: Skvrny na kůži? To může být pityriáza!

Stafylokok na kůži

Staphylococcus epidermidis je bakterie patřící ke koaguláza-negativním stafylokokům. Na rozdíl od zlatého stafylokoka neprodukuje tolik toxinů a enzymů. Vyskytuje se na kůži a je oportunním patogenem, často v souvislosti s cizím tělesem, včetně předmětů používaných v medicíně k invazivnímu vyšetřování či léčbě. Dobře se přichytává na plast, proto je infekce tímto mikroorganismem často nozokomiální s multirezistencí na antibiotika.

Zdroj: Stafylokok


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP