Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CANESTEN ČÍPKY

OBSAH

Canesten GYN 1 den

Canesten GYN 1 den s jednou vaginální tabletou představuje komfortní jednorázovou aplikaci pro léčbu vaginální mykózy. Vaginální tableta se aplikátorem zavede do pochvy nejlépe večer před spaním. Vhodná je i kombinace s přípravkem Canesten krém k ošetření vnějších intimních partií. Oba léčivé přípravky jsou obsaženy v balení Canesten GYN Combi Pack.

Zdroj: Vaginální mykóza

Poradna

V naší poradně s názvem BOLENÍ MOČOVÉHO MĚCHÝŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Bolest močového měchýře může mít více příčin, přičemž některé se dají léčit jen léky na předpis, na jiné zas účinkují brusinky a lichořeřišnice. U bolesti močového měchýře se nevyplatí něco jen tak zkoušet. Zde je potřeba provést biochemické vyšetření moči a podle výsledků učinit potřebné kroky. Jasná rada tedy zní: musíte k lékaři na vyšetření.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

DOBRÝ DEN MOC DĚKUJU ZKOUŠÍM INTIM GEL KDYŽ SE SPRCHUJU A PAK SI NAMAŽU NA INTIMNÍ PARTIE CANESTEN NO

Zdroj: diskuze SVĚDĚNÍ VAGÍNĚ I V MOČOVÉM MĚCHÝŘE CO TEĎ ?

Canesten GYN 6 dní krém

Canesten GYN 6 dní obsahuje 35 g vaginálního krému a 6 aplikátorů pro léčbu vaginálních mykóz. Canesten GYN 6 dní je vhodný i pro opakovanou léčbu, je vhodný pro vnější i vnitřní příznaky onemocnění. Zavádí se 6 po sobě následujících dní pomocí aplikátoru do pochvy (nejlépe vleže). Krém je také možné použít k aplikaci na zevní intimní partie.

Zdroj: Vaginální mykóza

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍČINY NOČNÍHO I DENNIHO SVĚDĚNI PYTLIKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Walach.

Zdravím
Mam problem se svěděnom pytlíku přes den i v noci.
Vyzkoušel jsem kde jakou mast.Canesten atd.Nemam to ani zarudle a pořad se drbu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste mast hydrocortison. Ta by měla pomoct uklidnit svědění. Mast je k dostání bez receptu. Používejte ji maximálně 7 dní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění kůže bez vyràžky.

Canesten IntimGel

Canesten IntimGel je intimní gel k vnějšímu použití vyvinutý cíleně pro hygienu a ochranu pokožky v intimních partiích během vaginálních obtíží. Používá se 2x denně, nejlépe ráno a večer. Přípravek je určen k zevnímu použití jako SOS. Canesten IntimGel nenahrazuje léčbu, ale rychle ulevuje od pocitu svědění pokožky intimních partií při vaginálních potížích až na 12 hodin. Díky 2,88 g glycinu pomáhá zklidnit pokožku intimních partií. Pomáhá neutralizovat nadměrně kyselé prostředí intimních partií. Canesten IntimGel lze použít jako doplněk intimní péče během léčby vaginálních potíží.

Zdroj: Vaginální mykóza

Poradna

V naší poradně s názvem POD NECHTY MI NECO ROSTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava .

prosim prosim mam problem na rukou . Pod nechty mam neco kdyz ustrihnu nebo cistim takkrvacej a natykaj . Prijde mi ze se to rychle mnozi . Nechty mam nadzvihle a pod nimi bile vtobky pupinky nevim co to je prosim o radu ..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové problémy určitě nejsou normální a svědčí o nákaze nějakou mykózou. Můžete na to zkusit použít volně prodejnou mast Canesten. Ale lepší bude návštěva kožního lékaře, který to lépe vyšetří a určí účinný přípravek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pod nechty mi neco roste

Antimykotika bez receptu na vaginální mykózu

Canesten GYN Combi Pack klotrimazol vaginální tableta + krém je produkt určený na léčbu gynekologické mykózy, infekce vyvolané Trichomonas vaginalis a některými G+ a G-mikroby. Krém navíc působí i na kandidové balanitidy a kožní mykózy. Používá se vaginálně jednorázově tableta, krém je určen rovněž pro léčbu partnera a pro aplikaci ve vulvální a anální oblasti: 2–3x denně.

Zde můžete vidět cenu Canesten GYN Combi Pack klotrimazol vaginální tableta + krém.

Zdroj: Antimykotika bez receptu

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

zdravím. co mám teda použít na kvasinky.co koupání v řepíku?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Řepík plíseň nevyléčí. Zkuste nejdříve mazat Canesten, který můžete koupit bez předpisu a k tomu na měsíc užívejte probiotika. Pokud tím kvasinky nevyléčíte, tak budete muset sáhnout po silnějších lécích, které jsou již na lékařský předpis a ten vám vystaví kožní lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky na penisu

Glycerinové čípky v těhotenství a po porodu

Glycerinové čípky jsou vhodné i k řešení zácpy u těhotných či kojících žen.

Zdroj: Projímadlo čípky

Poradna

V naší poradně s názvem CYTÉAL A NEHTOVÁ PLÍSEŇ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Františka Malá.

Mohu na nehtovou plíseň použít koncentrovaný Cytéal k potírání ? Mám to už 5 let a nemohu se toho zbavit. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cyteal je mycí desinfekce a použít se dá lokálně i koncentrovaný. Na vyléčení nehtové plísně ovšem nestačí. Je třeba použít některý z antimykotických přípravků, jako například volně prodejný Canesten, Lamisil a nebo předpisový Loceryl.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cytéal a nehtová plíseň

Dulcolax čípky - příbalový leták

Zde můžete vidět příbalový leták produktu Dulcolax čípky.

Zdroj: Projímadlo čípky

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA A INDOMETACIN ČÍPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den. Beru lék Pradaxa a teď jsem na gynekologii dostala na bolest Indometacin čípky. Snáší se tyto dva léky. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Indometacin se nesmí užívat pokud probíhá léčba s lékem Pradaxa! Může to způsobit závažná krvácení. Indometacin vůbec nepoužívejte a neprodleně kontaktujte svého lékaře a sdělte mu, že užíváte lék Pradaxa, aby vám dal jiný lék proti bolesti. Máte-li nyni akutní bolest, tak jediný lék na bolest, který můžete užít z volně prodejných, je paracetamol (Paralen) v maximální dávce dvě tablety nejdříve po 4 hodinách (max 8 tablet za den).
Jestli jste již užila lék Indometacin, tak se hlídejte, a kdyby se u vás objevil některý z níže uvedených příznaků, tak neprodleně volejte rychlou záchrannou pomoc na čísle 112. Příznaky interakce Pradaxy a Indometacinu:
- neobvyklé krvácení nebo modřiny nebo pokud máte jiné příznaky krvácení, jako jsou závratě;
- červená nebo černá dehtová stolice;
- vykašlávání nebo zvracení čerstvé nebo sražené krve, která vypadá jako mletá káva;
- silná bolest hlavy;
- slabost.
Prosím vás, je nesmírně důležité VŽDY ! ! informovat lékaře o VŠECH dalších lécích, které užíváte, včetně vitaminů a bylin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa a a vitamíny

Gyntima čípky a menopauza

Gyntima vaginální čípky DEO se doporučují používat k odstranění nepříjemných pachů a zmírnění suchosti pochvy, případně i před pohlavním stykem v období menopauzy.

Vaginální čípky PROBIOTICA se používají dlouhodobě, a to za účelem. Zvlášť účinné je používání v období menopauzy (přechodu) a laktace (kojení).

Zdroj: Gyntima

Diskuze

V diskuzi REVALID KAPSLE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Peta.

Také jsem dříve mývala často mykózu, používala jsem na to canesten. Dříve mi zabíral, ale potom už nic a mykóza se mi neustále vracela. Také mi vadilo, jak vytíkal ven. Poté jsem vyzkoušela také Maldion-jak píše Renča, doporučila mi ho kamarádka. K doktorce se mi chodit nechtělo, chtěla jsem to vyzkoušet vyléčit doma. A podařilo se. Svědění, pálení, štípání mě přestalo. Ulevila jsem si a od té doby mám od mykózy pokoj :).

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Revalid kapsle diskuze

Čípky proti zácpě

Hlavním úkolem čípků (latinsky suppositoria) je mechanicky usnadnit proces vyprázdnění (obsah glycerinu), případně podpořit defekaci stimulací podslizničních nervových pletení. Čípky jsou různé velikosti (čípky na zácpu pro děti, čípky na vyprázdnění pro dospělé) a po rozbalení se zavádějí vždy do konečníku (takzvané rektální čípky) po lehkém zatlačení na stolici, a to nejlépe v mírném předklonu/podřepu. Jakkoliv čípek po zavedení prakticky okamžitě nutí k vyprázdnění, je třeba pro dosažení maxima jeho účinku několik desítek minut počkat ‒ v opačném případě se pouze vypudí netknutý čípek a zácpy se nezbavíte.

Zdroj: Projímadlo čípky

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHA ODLUPUJICI SE KUZE V ZAHYBECH USI. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Bezrucova.

Prosim moc o radu. Mam v zahybech usi hodne se odlupujici kuzi. Az strupy. Kdyz je odstranim pokozka mi mokva a pak se to cele znova opakuje. Nejcasteji rano. Nevim si s tim rady. Zkousela jsem to mazat mesickovou masti ale nehoji se to. Moc vas prosim o pomoc. Ke koznimu lekari se s tim stydim jit. Dekuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kožní lékař bude to nejrychlejší řešení, jak se toho zbavit. Na pokožce uší se vám přemnožila nějaká houba, která vám způsobuje tyto krusty. Můžete zkoušet různé volně prodejné mastičky proti plísni, jako Clotrimazol nebo Canesten. Nejrychlejší ale bude, když vám lékař vezme vzorek, který nechá vyšetřit v laboratoři, z čehož zjistí o co jde a může tak zvolit účinou léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sucha odlupujici se kuze v zahybech usi.

Glycerinové čípky pro děti

Pro děti jsou vhodné glycerinové čípky 1 g x 5 ks.

Výhody použití: snadná aplikace, působí cíleně přímo v místě účinku, bez omezení věku (i pro kojence), vhodné pro těhotné a kojící ženy.

Účinná látka: bezvodý glycerin 2 g.

Dávkování:

  • kojenci a malé děti: podle potřeby 1 ks Suppositoria Glycerini SANOVA o hmotnosti 1 g;
  • děti a dospělí: podle potřeby 1 ks Suppositoria Glycerini SANOVA o hmotnosti 2 g.

Zdroj: Glycerinové čípky

Poradna

V naší poradně s názvem INDOMETACIN ČÍPKY 100 A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Ryšavá.

Užívám Warfarin na ředění krve a trpím bolestmi zad ,bederní páteře proto užívám čípky Indometacin 100,které mi alespon trochu snižjí bolesti.Mám ale obavy,zda není nebezpečné užívat tyto dva léky současně.Prosím o radu.Děkuji za vysvětlení Jarmila

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Indometacin je vynikající v léčbě ortopedické bolesti, jako je bolest zad, revmatoidní artritida, Bechtěrevova nemoc, stavy po úrazech, apod. Ale v případě společného užívání s Warfarinem může zvyšovat riziko krvácení, zejména do trávicího traktu, kde krvácení není vidět. Lepší variantou na tlumení bolesti u pacientů s Warfarinem je užívání paracetamolu, který je také ve formě čípků, jak je vidět zde: www.zbozi.cz/vyrobek…
Kdyby Paralen byl pro vás příliš slabý, tak je zde možnost jiného léku, který je již k dostání jen na lékařský předpis. Jeho název je Tramadol Mylan a může se užívat společně s Warfarinem. Zkuste nejdříve ten první, a potom případně požádejte svého lékaře o předpis na Tramadol Mylan.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Indometacin čípky 100 a warfarin

Guttalax kapky, nebo Dulcolax čípky?

Účinná látka obsažená v Guttalaxu patří do skupiny takzvaných stimulačních laxativ, která přímo stimulují nervovou pleteň v tračníku. Vzniká na ně návyk. Účinek očekávejte za 6-8 hodin. Je lepší volit Zaječici či Šaratici, popřípadě glycerinové čípky (změkčující laxativum, mění konzistenci tvrdé stolice, účinek za 15-40 minut, vhodné i pro těhotné) nebo laktulózu.

Hlavně je ale potřeba uvažovat nad příčinou! Ta může být opravdu různá a při dlouhodobých obtížích je potřeba konzultovat situaci s lékařem. Je vhodné zařadit do stravy psyllium (vlákninu), zakysané výrobky a důkladně pít.

Zdroj: Projímadlo čípky

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alex.

jejej, podobné problémy jsem měla i já. Nakonec jsem se rozhodla pro změnu gynekoložky a povedlo se. Ta se mnou problém začala řešit okamžitě. předepsala mi vaginální čípky gyntima a wobenzym. Wobenzym jsem brala 3 měsíce čípky podobu deseti dnů. Teď si jednou za týden zavedu čípek, abych udržovala správnou mikroflóru a je vše v naprostém pořádku.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza

Glycerinové čípky v těhotenství

Pokud se potíže s vyprazdňováním nedaří odstranit vhodnou volbou stravy a dodržováním režimových opatření, je možné pravidelné dlouhodobé užívání laktulózy, občasně lze aplikovat glycerinové čípky, eventuálně také nárazově užít takzvaná kontaktní laxativa (například pikosulfát – Guttalax). Rovněž popíjení hořké vody Zaječická lze zahrnout do výběru vhodné stravy – její šetrný projímavý účinek se s výhodou využívá k dlouhodobé úpravě zažívacích potíží a nastolení pravidelného rytmu vyprazdňování. V těhotenství doporučujeme užívat nejnižší účinnou dávku, tedy1 dl Zaječické 1x denně večer před spaním. V případě potřeby je možné podávat až 4 dl denně, lze pít i ráno nalačno.

Zdroj: Glycerinové čípky

Gyntima čípky v těhotenství

Jestliže čípky Gyntima během několika dní nevyřeší vaše potíže, obraťte se na svého odborného lékaře. Použití čípků u mladých dívek konzultujte s odborníkem. Po operaci pochvy a v graviditě používejte pouze v případě, jestliže vám je lékař doporučí. U osob citlivých na některou složku přípravku může aplikace vyvolat mírnou iritaci sliznice a přechodně způsobit slabý pocit pálení.

Zdroj: Gyntima

Glycerinové čípky po porodu

Po porodu se asi každá maminka bojí při návštěvě toalety zatlačit, ale vyprázdnit se musí... V tomto případě také výborně pomáhá glycerinový čípek. Glycerin obsažený v čípku na sebe váže vodu, změkčuje stolici, zvětšuje její objem v dolní části tlustého střeva a usnadňuje tak její odchod. Účinek se dostaví za 10–20 minut. Dá se koupit v lékárně a balení obsahuje 10 ks. Cena je kolem 20 Kč. Přípravek lze užívat i v těhotenství, šestinedělí a během kojení.

Zdroj: Glycerinové čípky

Účinné látky

Tomanol se vyskytoval ve dvou formách, potahované tablety a čípky.

Tomanol tablety obsahoval tyto účinné látky:

  • Mono-isopropyl amino antipyrin hydrochlorid - 0,2 g.
  • Fenylbutazon - 0,1 g.

Tomanol čípky obsahoval tyto účinné látky:

  • Isopropyl tartrát amino antipyrin - 0,645 g.
  • Fenylbutazon - 0,2 g.

Zdroj: Lék Tomanol

Za jak dlouho účinkuje glycerinový čípek

Účinek se dostaví nejpozději do 30 minut po použití.

Zdroj: Projímadlo čípky

Entizol čípky

Při léčbě u žen se používají vaginálně Entizol tablety.

Zdroj: Entizol


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP