Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VAGINÁLNÍ KVASINKY

OBSAH

Příznaky vaginální mykózy

Příznaky vaginální mykózy se projevují svěděním a pálením vně pochvy či výtoky, které způsobí značný diskomfort ženy a mohou narušit její intimní život.

Zdroj: Vaginální mykóza

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karolajda.

Jo kvasinky, neznám ženu co ji neměla aspoň jednou. Já osobně vyzkoušela mnho přípravků a babských rad.V lékárně mě doporučili Enzymax V. Zatím pomáhá a doufám, že se vaginální mykóza nebude vracet.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tercina.

Taky jsem o něm slyšela, je prý opravdu účinný na daný problém. Má ho někdo opravdu vyzkoušený?

Zdroj: diskuze Vaginální mykóza

Canesten GYN 1 den

Canesten GYN 1 den s jednou vaginální tabletou představuje komfortní jednorázovou aplikaci pro léčbu vaginální mykózy. Vaginální tableta se aplikátorem zavede do pochvy nejlépe večer před spaním. Vhodná je i kombinace s přípravkem Canesten krém k ošetření vnějších intimních partií. Oba léčivé přípravky jsou obsaženy v balení Canesten GYN Combi Pack.

Zdroj: Vaginální mykóza

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tinka.

Vyzkoušela jsem mnoho přípravků na nepříjemnou vaginální mykózu, ale často se vracely. Na doporučení gynekologa jsem začala užívat Enzymax V.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lejina.

A už se vám začíná ulevovat? Seženu ho na netu?

Zdroj: diskuze Očista

Co je příčinou vaginální mykózy?


Vaginální, poševní, mykózu způsobují mikroskopické organizmy - kvasinky. Kvasinek je v lidském těle veliký počet, tvoří například významnou část střevního osídlení a za normálních okolností jsou naprosto neškodné. Problém nastane, pokud jim vytvoříme vhodné podmínky k přemnožení. K růstu potřebují úplně stejné podmínky jako houby v lese – vlhko a teplo.

Zdroj: Užijte si léto bez vaginální mykózy

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viki.

Průjem, cestička vyšlapaná mezi toaletou a koupelnou a křeče. Ale stačilo dát si ráno a večer 2 Probiolacty a průjem byl ten tam.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tinka.

Vyzkoušela jsem mnoho přípravků na nepříjemnou vaginální mykózu, ale často se vracely. Na doporučení gynekologa jsem začala užívat Enzymax V.

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Kvasinky u mužů

Dalším místem, kde se mykóza často objevuje, zvláště pak u mužů, jsou třísla a vnitřní plochy stehen.

Zdroj: Kvasinky na kůži

Diskuze

V diskuzi KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš Bedřich.

Už delší dobu mě nepříjemně pálí v krku hned za mandlema a smeřuje to postupně směrem do hrtanu a k tomu mám bílý jazyk,ale nachlazený nejsem,co mi můžete na to poradit.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.

Obecně se na kvasinky Wobenzym doporučuje a u mě také dobře zafungoval.

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Příčiny mykózy ve vagíně

Vaginální mykózu obvykle způsobují kvasinky. Tyto kvasinky se běžně vyskytují spolu s dalšími mikroorganismy v pochvě. Jsou součástí zdravé rovnováhy poševního prostředí. Pokud se rovnováha naruší, kvasinky se přemnoží, začne se tvořit vodnatý sekret, zahustí se hlen, zvýší se koncentrace kvasinek doprovázená znepříjemňujícím a obtěžujícím bolestivým tvarohovitým výtokem. Projevuje se obvykle nepříjemným zápachem a diskomfortem v oblasti vaginy. Vaginální mykóza bývá často odpovědí na stres, vyčerpání, oslabenou imunitu, hormonální změny od puberty po menopauzu, těhotenství, na období těsně před menstruací nebo po ní, užívání antikoncepce, hormonální substituční léčbu, návštěvu koupaliště, ale i na léčbu antibiotiky. Může ji také vyvolat obezita, nedodržování pitného režimu, rovněž nesprávná a nedostatečná, nebo naopak příliš úzkostlivá hygiena, těsné a neprodyšné oblečení, střídání sexuálních partnerů. Častým omylem bývá domněnka, že se jedná o pohlavní nemoc. To však není pravda, jelikož se vaginální mykóza pohlavním stykem nepřenáší. Ovšem kvasinkovou infekcí mohou onemocnět i muži, kteří jsou sexuálními partnery žen trpících poševní mykózou. U mužů se příznaky mykózy nemusí projevit, ale mohou svou partnerku znovu nakazit. Vhodným řešením je tedy i přeléčení mužů.

Zdroj: Vaginální mykóza

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

zdravím. co mám teda použít na kvasinky.co koupání v řepíku?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Řepík plíseň nevyléčí. Zkuste nejdříve mazat Canesten, který můžete koupit bez předpisu a k tomu na měsíc užívejte probiotika. Pokud tím kvasinky nevyléčíte, tak budete muset sáhnout po silnějších lécích, které jsou již na lékařský předpis a ten vám vystaví kožní lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky na penisu

Diagnostika vaginální kvasinkové infekce

Pokud si nejste jistá, jakým onemocněním trpíte, navštivte svého lékaře, který podle popsaných příznaků nemoc stoprocentně rozpozná. Jestliže jste těhotná, určitě podstupte vaginální vyšetření u svého gynekologa.

Zdroj: Vaginální kvasinková infekce

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš Bedřich.

Už delší dobu mě nepříjemně pálí v krku hned za mandlema a smeřuje to postupně směrem do hrtanu a k tomu mám bílý jazyk,ale nachlazený nejsem,co mi můžete na to poradit.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kvasinky způsobují bílý jazyk. Kvasinky se dají dobře léčit. Nejdříve je potřeba zjistit o jaký druh přesně jde. To se prokáže pomocí laboratorního vyšetření stěru z krku. Zastavte se v ordinaci ORL a nechte si tam tento stěr udělat. Za týden budete vědět o co jde a za další týden budete vyléčen.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Kvasinky na kůži

Kvasinková nákaza se na kůži projevuje hlavně obtěžujícím svěděním. Povrch kůže je bělavý a často šupinatý nebo se tvoří malé puchýřky.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Diskuze

V diskuzi KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

A kvasinkové infekce svědčí o oslabené imunitě, takže by tady mohl i dobře pomoci wobenzym jako podpůrná léčba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.

Ano, oslabená imunnita dává prostor celé řadě onemocnění a wobenzym je na podporu imunity skvělý. Kvasinky ovšem mohou být úzce spjaté se stresem a s překyseleným organismem.

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět kvasinky ve vlasech.

Zdroj: Kvasinky ve vlasech

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ LÉČBA VAGINÁLNÍ MYKÓZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den,

ze své zkušenosti s léčbou vaginální mykózy, kdy jsem zkusila opravdu všechno, mohu doporučit vaginální tělísko Scarlett od www.medicaherba.cz

Trpěla jsem opakujícími se výtoky a svěděním. Na radu gynekologa jsem vyzkoušela snad vše. Co jsem si načetla, tak léčba není jen o lécích, ale i životním stylu a mnoha dalších faktorech. Nevěřila jsem, že by mi Scarlett pomohl, ale po dokončení léčby jsem byla mile překvapena. Navíc se jedná o přírodní tělísko, takže žádná chemie.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Krist5.

Máte někdo jakékoliv zkušenosti s přípravkem NaturGyn? Je to přírodní přípravek na vaginální obtíže a infekce močových cest. Byl mi doporučen. Budu ráda za jakékoliv reakce. Děkuji.

Zdroj: diskuze Přírodní léčba vaginální mykózy

Kokosový olej na kvasinky

Kokosový olej je tvořen několika mastnými nasycenými kyselinami, které obsahují velké množství antioxidantů. Díky tomu je schopen narušit lipidové membrány bakterií a virů, a působí jako přírodní antibiotikum. Opravdu zázračné účinky prokazuje při léčení nepříjemné kandidózy, protože mimo jiné obsahuje kyselinu kaprylovou, která působí proti bakteriím řady Candida albicans. Kokosový olej tak je vhodným doplňkem stravy pro ty, které trápí opakované přemnožení kvasinek v trávicím traktu. Ocení ho i ženy, které trápí vaginální mykózy, protože olej je možné použít i lokálně k potírání postižených míst. Kvasinky postupně mizí a olej navíc zmírňuje svědění. Podle mnoha zkušeností postačí jedna lžička kokosového oleje denně nebo vnější potírání. Kokosový olej také napomáhá hojení vyrážek, jizev či ekzémů.

Zdroj: Kokosový olej

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ VAGÍNĚ I V MOČOVÉM MĚCHÝŘE CO TEĎ ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

DOBRÝ DEN JSEM JITKA A MÁM STRAŠNEJ PROBLÉM JSEM UŽ ZOUFALÁ A I BREČÍM SVĚDÍ MĚ VAGÍNA A I MOČOVÝ MĚCHÝŘ A MŮŽU SI UVAŘIT BYLINKOVEJ ČAJ NA MOČOVÉ CESTY A ALE TO JE MÁLO A EXISTUJE PROSIM VÁS MASTIČKA NA TOTO SVĚDĚNÍ ? A MOC VÁM PŘEDEM DĚKUJU ZA ODPOVĚĎ A NADHLEDANOU A MĚJTE SE SUPER
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zřejmě máte vaginální mykózu. To je normální v tomto parném období. Ve vaší vagíně přemnožila kvasinka Candida Albicans a tu teď musíte zase dostat pod kontrolu. K tomu by bylo nejlepší navštívit svého gynekologa, aby vám provedl lékařské vyšetření a zjistil co přesně způsobuje vaše problémy se svěděním. Pokud nemůže z nějakého důvodu k lékaři, tak můžete zkusit rady, které tento problém řeší a pomůcky k nim můžete volně koupit v lékárně. Zde je návod jak se zbavit svědění ve vagině: www.ceskaordinace.cz…
Vznik a rozvoj kvasinek rovněž podporuje příliš kalorická strava založená na cukrech a obilninách, takže koláček, se kterým jste vyfocena, je pro kvasinky vítaná posila.

Zdroj: diskuze SVĚDĚNÍ VAGÍNĚ I V MOČOVÉM MĚCHÝŘE CO TEĎ ?

Kvasinky na žaludu

Kvasinková infekce způsobí, že penis je zarudlý, svědí, pálí a může být dokonce i pokrytý puchýřky. Chronickou kandidózou trpí čtvrtina mužů. Jedná se o systémové onemocnění, což znamená, že je postiženo celé tělo, nejenom pohlavní orgány, a tak je potřeba přistupovat i k léčbě – systémově. Kvasinky mohou přejít v nespecifickou uretritidu (zánět močové trubice) s bolestivým močením.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Příznaky vaginální kvasinkové infekce

Kvasinková infekce způsobuje svědění, bolestivost, bolest nebo pálení při močení či při sexu. Některé ženy mohou mít výtok, který nezapáchá, vypadá jako tvaroh a objevuje se asi týden před menstruací.

Zdroj: Vaginální kvasinková infekce

Vaginální mykóza

Určitě už máte nové plavky, nějaké šik sandálky a šatičky. Možná jste si pořídila novou letní vůni, kterou máte v úmyslu okouzlovat za vlahých večerů. Návštěva kadeřníka a šmrncovní sestřih, k letnímu standardu patří i manikúra a pedikúra.

K létu bohužel patří i jedna nepříjemná záležitost, která Vám tohle nádherné období může pokazit – vaginální mykóza, někdy nazývaná také jako poševní mykóza. Možná Vás to hrozné svědění, pálení, bolest a výtok letos mine. Pokud vás trápí vaginální mykóza každý rok, ještě není všechno ztraceno.

Zdroj: Užijte si léto bez vaginální mykózy

Antimykotika bez receptu na vaginální mykózu

Canesten GYN Combi Pack klotrimazol vaginální tableta + krém je produkt určený na léčbu gynekologické mykózy, infekce vyvolané Trichomonas vaginalis a některými G+ a G-mikroby. Krém navíc působí i na kandidové balanitidy a kožní mykózy. Používá se vaginálně jednorázově tableta, krém je určen rovněž pro léčbu partnera a pro aplikaci ve vulvální a anální oblasti: 2–3x denně.

Zde můžete vidět cenu Canesten GYN Combi Pack klotrimazol vaginální tableta + krém.

Zdroj: Antimykotika bez receptu

Kvasinky v krku

Kvasinky milují vlhká a teplá místa (jako jsou například ústa, podpaží nebo genitálie) a ideální potravou jsou pro ně cukry, které jsou v typickém jídelníčku jednadvacátého století zastoupeny v hojné míře. Pokud je kvasinková infekce způsobena oslabeným imunitním systémem, typicky se objeví nejprve v ústech a bude mít podobu bílých skvrn, bude vás bolet polykání a poměrně nepříjemnou záležitostí se stane příjem potravy celkově.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Léčba vaginální mykózy

Samotná léčba kvasinkové infekce vaginálními tabletami nebo vaginálními krémy je velmi jednoduchá. Je s ní ale třeba začít co nejdříve, abyste se rychle zbavili průvodních nepříjemných příznaků. Nevýhodou léčby formou různých tablet a krémů je, že nepůsobí dlouhodobě a vaginální mykóza se může vrátit. Mnoho prostředků, které léčí vaginální mykózy je k dostání v lékárnách bez lékařského předpisu. Je tedy možná i samoléčba, pokud si je pacientka jistá vaginální mykózou.

Diagnostika a léčba lékaře je však vždy lepší. Lékařské ošetření je nutné:

  • v těhotenství;
  • při prvním onemocnění mykózou;
  • u mladistvých;
  • v případě, že nemoc po aplikaci léků neustupuje;
  • při netypicky zapáchajícím výtoku.

Řada Canesten GYN nabízí různé formy léčby vaginální mykózy pomocí vaginální tablety, krému nebo jejich kombinací. Jednotlivé přípravky obsahují různou koncentraci léčivé látky klotrimazol. Zároveň si můžete zvolit délku léčby: jednodenní nebo šestidenní. Jednotlivé formy obsahují různé koncentrace klotrimazolu. Sama si zvolte, jaký způsob léčby vaginální mykózy vyhovuje právě vám.

Zdroj: Vaginální mykóza

Čajovníkový olej tea tree oil proti kandidě

Namočte menstruační tampon do rozředěného oleje tea tree oil a nechte v pochvě přes noc.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Válková


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP