Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČERVENÝ GREP A ZDRAVÍ

OBSAH

Grep nebo grapefruit

Grapefruit, někdy zkráceně grep (botanicky Citrus paradisi), je subtropická dřevina pěstovaná pro své citrusové plody stejného názvu. Tato dřevina roste do výšky až šest metrů, ale výjimečně může dosáhnout výšky až patnáct metrů. Neopadavé úzké listy jsou tmavě zelené. Plod, již zmíněný grapefruit, má žlutou slupku a měří v průměru až patnáct centimetrů. Jeho vnitřní dužina je rozdělená na oddíly, jejichž barva je proměnlivá, od bílé a růžové až k červené. Liší se i sladkostí.

Zdroj: Grapefruit jako lék

Diskuze

V diskuzi ČERVENÁ OČNÍ VÍČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáda.

už to mám rok a pomáhá mě když čistím střeva psylliem, podporuji játru ostropestřecem a nejím skoro vůbec mléčné bílkoviny a cukr i v ovoci, pouze snesu pomeranče a bílý grep a vůbec nic co má červenou barvu. Chce to vysledovat co vám nedělá dobře a vynechat to. Pak je to snesitelné a dá se s tím žít :).

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Zdravím, tak jsem konečně přišla jak to velice zmírnit, s každým jídlem jím oreganový a česnekový olej v kapslích a je to skoro perfektní. Vyzkoušejte. Pravděpodobně to způsobuje candida, proto to zhoršuje ovocný a normální cukr a také mléčné bílkoviny a částečně i hodně škrobu a lepku.

Zdroj: diskuze Červená oční víčka

Grapefruit v těhotenství

Konzumace grepů v těhotenství je důležitá kvůli vysokému obsahu vitaminu C, který grapefruit obsahuje. Těhotná žena by měla mít denní příjem minimálně 85 mg vitaminu C (zhruba velikost jednoho středně velkého grepu). Kromě vitaminu C je grep zdrojem vysokého množství lykopenu, který přispívá ke snížení krevního tlaku a snižuje riziko vzniku preeklampsie. Díky konzumaci růžového nebo červeného grepu získá žena dostatečně velké množství lykopenu a limonoidsů, které zabraňují vzniku mnoha typů rakoviny. Grapefruit působí také jako prevence před vznikem ledvinových kamenů nebo jako ochrana před rakovinou tlustého střeva. Červený grep snižuje hladinu cholesterolu, udržuje tělesnou hmotnost ženy pod kontrolou díky vysoké hladině pektinu a rozpustné vlákniny. Těhotná žena by neměla mít strach, o kolik kilogramů během těhotenství přibere, ale konzumace grapefruitů zajistí, že její přibírání bude přijatelné.

Zdroj: Grapefruit jako lék

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ JAZYKA, POPRASKANÝ JAZYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela Klečková.

Dobrý den.
Před 3 lety u mně začaly záněty - středního ucha, 2 x průdušek, vaginální mykoza, zánět moč.měchýře, u všech jsem užívala ATB s tím, aby se následná TEP kolene nemusela posouvat. Dva měsíce před operací vznikly u mně alergie. Nemohla jsem nic jíst, lepek, kakao, kyselé, rajčata, ostré koření. Dle vyjádření alergologa se mi z braní ATB spálila sliznice v puse. Alergologové jen slibují,ale drží se svého postupu, v podstastě mi za 2 roky nikdo nepomohl, Zodac mi nezabírá. Večer když lehnu a ten den něco málo z toho si vezmu, mám pálení jazyka, popraskaný, oteklý, červený jak hovězí maso, štípání mi jde až do nosu.Dnes jsem přišla od alergologa jiného, který mi sliboval zátěžový test a vyšetření, zda mám alergii na lepek nebo celeakii. Výsledky z krve byly negativní, tudíž se nic nekonalo, KO za půl roku. Proč? K čemu? Aby zjistil, jestli beru léky Monkasta,po kterém budu mít alergie ještě větší, já jako astmatik budu mít infekci horních cest, vyrážky a to vše při nejlepším a při nejhorším propady v náladách a sebevražedné sklony? Tak teď si můžu vybrat. Buď nebudu baštit nic z toho, co mi vadí a vynechám doktory nebo konečně budu jíst všechno, nevyspím se, pusa jak oheň a na doktory se taky vykašlu. Myslíte, že existuje ještě 3 varianta, kde by mi někdo mohl udělat vyšetření takové,aby zjistil přesnou příčinu a napsal vhodná antihistaminika nebo nemám šanci už žádnou???Už mně unavuje lítat po doktorech, dost na tom, že mám 4 odborné doktory na jiné nemoci. Od Rožnova pod Radhoštěm až po Ostravu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dvořák karel.

Jazyk je sytě červený, při polykání bolí vzadu na patře a špička jazyka někdy pali

Zdroj: diskuze Pálení jazyka, popraskaný jazyk

Účinky červeného rybízu na zdraví

Rybíz červený patří do rodu Ribes z čeledi angreštovitých a pochází ze západní Evropy, ale v současnosti je široce rozšířen po celém světě.

Při pravidelné konzumaci je červený rybíz spojen s poklesem výskytu mnoha chronických onemocnění, zejména kardiovaskulárních onemocnění, cukrovky a rakoviny.

Tyto drobné červené kuličky uspořádané v mohutných hroznech překypují nutričními výhodami.

  1. Červený rybíz je dobrým zdrojem vlákniny a může pomoci zlepšit zdraví trávení.
  2. Červený rybíz je plný vitamínu C, který nejen podporuje zdravý imunitní systém, ale také produkuje a udržuje kolagen, nezbytný pro zdravé vlasy a pokožku.
  3. Červený rybíz je dobrým zdrojem železa, které je nezbytné pro tvorbu červených krvinek.
  4. Červený rybíz má nízký obsah kalorií a tuku, ale vysoký obsah vlákniny.

Zdravotní účinky červeného rybízu:

  • podporuje trávení,
  • zvyšuje pocity plnosti,
  • posiluje imunitu,
  • detoxikuje,
  • snižuje cholesterol,
  • snižuje riziko srdečních chorob a rakoviny, zejména rakoviny prostaty,
  • reguluje krevní cukr,
  • podporuje hubnutí.

Zdroj: Červený rybíz a cukrovka

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY NA ČERVENÝ NOS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Dobrý den.Můžete mi prosím poradit co na červený nos a popraskané žilky?Leaser a mastičky mi vůbec nezabraly.Léčba probíhala na kožním.Výsledek ovšem nulový.Děkuji za radu.Hříbalová.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babské rady na červený nos

Grepy

Grapefruity nejsou u warfarinové diety taktéž zakázány. Grep obsahuje látku naringenin, která umí spalovat tuky, na rozdíl od nobiletinu, účinné látky obsažené v mandarinkách, která má schopnost chránit cévy a působit tak proti ateroskleróze.

Zdroj: Mohu jíst banány a mandarinky při užívání warfarinu

Poradna

V naší poradně s názvem PŘEDÁVKOVÁNÍ WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Dobrý den.
Otec měl mozkovou příhodu. Bral malé dávky warfarinu.
Týden před než se mu to stalo navštívil doktora na kontrolu.
Vše bylo v pořádku. Jenže za týden měl mozkovou
pŕihodu a řekli mi že měl vysokou dávku warfarinu
která mu tu příhodu způsobila a to až 7!!!
Optimální je 2-3. Bral to poctivě dle předpisu.
Dodnes mi nikdo nevysvětlil tak rapidní předávkování.
U doktora si stěžoval na malátnost, spouštěla se
mu krév z nosu.
Netušíte někdo co mohlo způsobit tak zvýšené
hodnoty warfarinu?
Dekuji za odpověď.
Jarda

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Warfarin je zvláštní lék, co se týče jeho vstřebávání. Po spolknuti předepsané dávky se asi jen 3% vstřebají do organismu a zbytek se vyloučí z těla ven bez užitku. Míra vstřebávání se ale rapidně zvýší, když se sní například grep, některé doplňky stravy a nebo se zvýší příjem vitamínu K, který je v zelených potravinách. To pak schopnost Warfarinu vstřebat se do organismu stoupne několikanásobně a trvá delší dobu než se z těla vyloučí. Ta doba je delší, než čas do další dávky, která je rovněž ještě akcelerována, jako ta předchozí, takže se roztáčí spirála předávkování se všemi riziky zvýšeného krvácení. Proto se musí v případě užívání Warfarinu dodržovat stravovací opatření, které zabezpečí stále stejné množství vitamínu K v přijímané stravě. K tomu jde ruku v ruce pravidelné a časté měření srážlivosti krve, tak zvaný Quickův test INR. Ke změření by měl váš otec docházet každé 3 týdny. Warfarin je skvělý lék a dokáže za málo peněz zachránit mnoho životů, ale jen když se dodržuje neměnný jídelníček a často se měří jeho účinky. Jen tak může být bezpečný.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Předávkování warfarinem

Přírodní léky z grapefruitu

Grapefruit byl poprvé objeven na ostrově Barbados v Karibském moři, odkud byl odvezen do Ameriky. Jedná se o křížence jamajské odrůdy pomeranče a indonéského pomela. Grep se pak pěstoval jako okrasná rostlina, jako ovoce je však populární až od 19. století. Dnes známe čtyři barevné formy: bílý, žlutý, růžový a červený.

Základem úspěchu výtažku z jadérek grapefruitu (Citrus paradisi) je vysoký obsah bioflavonoidů, spolu se základní látkou, která vykazuje silné účinky zabraňující množení bakterií, virů a plísní. Přírodní flavonoidy ulehčují trávení, očišťují organismus, posilují odolnost, předcházejí nachlazení, infekcím a zápalům, zlepšují krevní oběh a zvyšují odolnost sliznic. Vyznačují se antioxidačními vlastnostmi, zachytávají volné kyslíkové radikály, posilují stěny cév a zabraňují jejich zvýšené křehkosti, zvláště kapilár, zabraňují shlukování krevních destiček a vzniku krevních sraženin.

Zdroj: Grapefruit jako lék

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ DLANĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sidonie44.

Na levé ruce-dlani mám již asi 3 roky velký červený flek.Nebolí ani nesvědí,jen vypadá nezvykle-je sytě červený.V loni se mi stejný flek začal dělat i na pravé ruce. Můžete někdo poradit co s tím? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Sidonie44, několik let trvající červené skvrny na dlaních anebo také i na bříškách prstů nejčastěji souvisí s chorobami jater. Dělá se Vám akné nebo máte hnědé kruhy pod očima? Červené skvrny na dlaních mohou být dále způsobeny omrznutím v minulém období nebo mohou být také cévního původu. Taktéž se na jejich příčině může podílet streptokoková infekce. Bylo by vhodné s tím navštívit Vašeho obvodního lékaře a provést některá vyšetření, která by vedla k možnému zjištění příčiny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené dlaně

Cena a prodej

Zde můžete vidět ceny všech výrobků s červeným jetelem: Červený jetel cena.

Zdroj: Červený jetel

Poradna

V naší poradně s názvem NA KONCI PŘEDKOŽKY MAM ČERVENÝ PRSTYNEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Veselý.

Dobrý den na konci předkožky mám červeny prstýnek,který pálí svědí.Pokud ho mažu trimancenolomem E pár dnů je to dobré ,přestanu a je to zpět.Hygienu mám dobrou,dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přípravek Triamcinolon E je kortikosteroidní mast, která působí silně protizánětlivě. To se zjevně uplatňuje i ve vašem případě. Ovšem účinek této masti je však namířen jen proti příznakům zánětu, nikoliv proti příčině nemoci. Proto se s touto mastí nemůžete vyléčit. Mast má vážně nežádoucí účinky a je proto dostupná jen na lékařský předpis. Budete se tedy muset obrátit na lékaře, který vám dal tento lék a dohodnout se na jiné léčbě. Kontaktujte kožního lékaře, který vyšetřením zjistí příčinu a poskytne vám účinnou léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění penisu

Kde se dá kniha koupit

Zde můžete knihu Cesta ke zdraví zakoupit.

Zdroj: Cesta ke zdraví

Diskuze

V diskuzi ČERVENÝ FLÍČEK NA NOŽIČCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daška.

Dobrý den,
neteři se před čtyřmi týdny narodila holčička. Na nožičce na prstíčku vedle malíčku má zespod červený flíček. Je docela velký a sytě červený, no protože prstík je malý, tak to má téměř přes celou peřinku.
V porodnici nevěděli co to je a dětská doktorka si myslela že je to nějaký flíček, který po nějaké masti zmizí... nezmizel a nyní řekla, že to bude asi znamínko. To se nám ale nezdá...
Nemá někdo podobný problém, nebo radu kam se obrátit? Neradi bychom něco zanedbali.

Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Červený flíček na nožičce

červený rybíz vysoký obsah cukru?

Rybíz má hodně přírodního cukru, sto gramů červeného rybízu obsahuje 7,37 gramů cukru. Rybíz však obsahuje fruktózový cukr, který má nižší GI než glukóza.

Glykemický index (GI) červeného rybízu (čerstvé bobule) se rovná 25, což jej řadí mezi potraviny s nízkým GI. Cukr z červeného rybízu se proto vstřebává pomalu do krevního řečiště, což zabraňuje výkyvům krevního cukru, chuti na cukr a změnám nálad.

Červený rybíz je vhodné ovoce pro diabetiky.

Zdroj: Červený rybíz a cukrovka

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A ÚČINKY POMELA NA VYŠETŘENÍ QUIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den mám dotaz, zda při léčbě Warfarinem mohu jíst pomelo a grepfruity. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Grapefruit se NESMÍ jíst souběžně s léčbou Warfarinem. Warfarin je metabolizován cestou cytochromu P-450. Furanokumarinové sloučeniny v grapefruitu interferují s enzymy v kaskádě P-450. Konzumace grapefruitu způsobí, že Warfarin zůstane ve vašem těle déle. Když sníte grapefruit nebo vypijete jeho šťávu, tak si zpozdíte metabolismus Warfarinu až o 72 hodin a zvýšíte si hladinu PT/INR. Pokud užíváte Warfarin denně, tak druhý den již dochází k předávkování s vysokým rizikem vzniku krvácení.
Pomelo a džus z něho fungují stejně jako grepy a grepový džus.
Grep a pomelo nejsou jediné plody, které ovlivňují metabolismus léků podobných Warfarinu. Stejné účinky mají také tyto plody a šťáva z nich: morušovník černý, hroznové víno a granátové jablko.
Máte dvě základní možnosti. Jednou z nich je vyhnout se konzumaci pomela i grepů a pití z nich vyrobené šťávy. Druhou možností je užívat si tyto plody a změnit léčbu. Můžete se s lékařem poradit o přechodu na statin, který není ovlivněn grapefruitem. Nejpoužívanější statiny u nás jsou: lovastatin, simvastatin, fluvastatin, atorvastatin a pravastatin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mužu citron při užívání warfarinu

Červený jetel + sója

Červený jetel a sója se řadí k nejbohatším zdrojům rostlinných estrogenů. Obsahují obzvláště cenné látky zvané izoflavony, které představují smysluplné doplnění výživy nejen pro ženy ve středním věku.

Použití: Preparát je vhodný pro ženy v období klimakteria a zejména je určen ženám, které jsou alergické na včelí produkty a nemohou proto užívat přípravek Sarapis nebo Sarapis Soja.

Doplněk stravy „Červený jetel Plus Soja“ obsahuje sójové izoflavony a izoflavony z červeného jetele. Dále obsahuje vitamín E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem, což je děj provázející stárnutí organismu. Preparát nemá vedlejší nepříznivé účinky a mohou jej užívat i ženy se zánětem žil, vysokým krevním tlakem a cukrovkou.

Dávkování: Jednu kapsli denně zapít trochou tekutiny. Vhodné je dlouhodobé užívání. Produkt obsahuje 30 kapslí.

Zdroj: Červený jetel

Poradna

V naší poradně s názvem BOLAVÝ,ČERVENÝ STŘED JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, prosím o radu.Nějakou dobu mám bolavý, rudě červený střed jazyka. Bolí při jídle, pití i v klidu. Okraje jazyka jsou potaženy bílým povlakem. Prosím o pomoc a radu. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě půjde o nějakou infekci na povrchu jazyka. Pro správnou léčbu bude třeba zjistit, co je přesně původcem vašich nepříjemných pocitů na jazyku, a s tím vám pomůže váš zubní lékař. Zajděte tedy do zubní ordinace a povězte lékaři o svých potížích, protože právě zde můžete zdárně svůj problém vyřešit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolavý,červený střed jazyka

Kde se dá lékořice koupit

Zde můžete koupit lékořici.

Zdroj: Lékořice dělá dobře našemu zdraví

Poradna

V naší poradně s názvem PATER PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka Zapletalová.

Dobrý den pane Pleskači.
Mám prosím dotaz,
Měla jsem zánět trojklanného nervů. Obličej jsem mazala třezalkovým olejem na uvolnění bolesti. Bolest po týdnu povolila, ale na tváři mě zůstal 3cm červený flek.Použila jsem už spoustu mastiček a po 3 měsících flek stále nemizí. Prosím moc o radu, jak se fleku zbavit.
Dekuji za odpověď
Hezký den,
Zapletalová Blanka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Opalte se na sluníčku. Slunce zbarví vaší pokožku do hněda a tím červený flek splyne s okolní kůží a nebude vidět. Až vám opálení na konci léta vyprchá, tak stopy po flíčku zmizí a pokožka bude jako dřív.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pater pleskač

Jak se řekne lékořice slovensky

Hovorovou slovenštinou se lékořici říká sladké drievko.

Zdroj: Lékořice dělá dobře našemu zdraví

Nemoc

Život lidského organismu je pokaždé bojem choroby a zdraví. Je dokázáno, že nemoci neexistují, existují pouze jejich symptomy: bolest, horečka, lámání v kloubech, svalech. To, co my nazýváme nemocí, je obranná reakce organismu. Abychom byli zdraví, měli bychom poslouchat svůj organismus a rozumět mu. Náš organismus je ucelený systém, na který je třeba působit komplexně. Zdravý může být pouze ten, kdo pečuje o svou duchovní a fyzickou dokonalost. Dle autora je na odstranění zdravotních problémů potřeba 2 až 3 roky. Potom je důležité až do konce života udržovat pořádek ve své hlavě a ve svém těle a těšit se z dobrého zdraví, kterým nás obdařila příroda.

Zdroj: Cesta ke zdraví

Citrusové plody a Warfarin

Velkým nepřítelem léků je grep, nežádoucí účinky mají ovšem všechny citrusové plody. Platí přitom jednoduché pravidlo, že čím větší plod, tím vyšší účinek na léky má. A jak je to s Warfarinem? Vysoká spotřeba citrusového ovoce způsobuje snížení antikoagulační aktivity Warfarinu. Toto zjištění ukazuje, že ovocné šťávy mohou nepříznivě ovlivňovat účinky i jiných léků. Z tohoto důvodu by lékaři předepisující Warfarin měli pacienty vždy upozornit na konzumaci citrusových plodů a sledovat u svých pacientů mezinárodní normalizovaný poměr (INR) častěji. Preventivním opatřením u pacientů užívajících Warfarin je podstoupit INR měření asi 2 až 7 dní po zahájení nebo změně jakékoliv bylinné léčby. Při užívání Warfarinu je také možná interakce s brusinkovým džusem.

Citrusové plody konzumované opravdu v malém množství při užívání Warfarinu nevadí. Doporučuje se však nezapíjet lék Warfarin džusy z citrusů. Léky je lépe zapíjet čistou vodou.

Zdroj: Účinky citronové šťávy na Warfarin

Kniha Cesta ke zdraví

V knize nenajdete žádné příkazy nebo zákazy. Cestu ke zdraví si pomocí této knihy můžete najít sami. Díky nepatrným změnám ve způsobu vlastního života docílíte lepšího zdraví. Autor knihy je přesvědčený, že lidský organismus je schopen žít dvakrát déle, než je náš průměrný současný věk.

Kniha Cesta ke zdraví je krátkou kompilací předešlých knih Je možné žít 150 let, Vyléčit nevyléčitelné (první díl) a Vyléčit nevyléčitelné (druhý díl). V knize nenaleznete konkrétní schéma léčby daného jedince, z toho důvodu, že neexistuje univerzální recept na zdraví. Všechny rady a doporučení je třeba vidět komplexně v rámci individuálních problémů.

Kniha je rozdělena do devíti kapitol:

  1. Co je nemoc?
  2. Nepochopení vlastního organismu
  3. Nedostatek pozitivního přístupu k životu
  4. Zanedbaná páteř
  5. Příčiny onemocnění pohybového ústrojí
  6. Očista organismu
  7. Nedokysličení organismu
  8. Voda – jed, nebo lék?
  9. Nesprávné stravování

Kniha nabízí 215 stran poutavého čtení pro ty, kteří chtějí změnit svůj životní styl a své potravinové návyky.

Zdroj: Cesta ke zdraví

Červený jetel – produkty

Kapsle

Červený jetel Isoflavon 90 kapslí je přírodní produkt zmírňující projevy menopauzy. Má jedinečné a silné složení. Obsahuje 40 mg izoflavonů v jedné kapsli. Balení vystačí na 3 měsíce užívání. Pro ještě větší efekt je vhodné červený jetel zkombinovat s vitamínem D, vápníkem a hořčíkem, kdy dochází navíc k ochraně proti osteoporóze a ochraně žilního systému. Kapsle jsou vhodné pro ty, kteří si nechtějí připravovat čaje.

Tinktura

Červený jetel tinktura se používá kvůli významnému obsahu fytoestrogenů nahrazujících substituční hormonální terapii u žen při potížích v klimakteriu. Další oblastí jsou průjmové nemoci, revmatismus, bronchitida, lymfatické otoky a cukrovka.

Dávkování: 3x denně 20 kapek do vody či čaje. Výrobek není vhodný pro děti, těhotné a kojící matky.

Omezení užívání: U nádorů, kdy u nádorových buněk byly prokázány estrogenové receptory (především u některých nádorů prsu), zásadně tento produkt neužívejte.

Kapky

Kapky z červeného jetele znamenají totéž co tinktura. Jde pouze o slovní interpretaci. Kapky z extraktu květu červeného (lučního) jetele nahrazují hormonální terapii u žen při potížích v klimakteriu. Další oblastí jsou průjmové nemoci, revmatismus, bronchitida, lymfatické otoky a cukrovka. Obsah alkoholu činí 40 %.

Dávkování: 3x denně 20 kapek do vody či čaje. Výrobek není vhodný pro děti, těhotné a kojící matky.

Zdroj: Červený jetel

Sušení kanadských borůvek

Kanadské borůvky se nejlepe usuší v domácí sušičce ovoce během několika málo dní je to hotové a usušené kandaské borůvky pak vydrží až do příštího roku.

Zdroj: Kanadské borůvky a zdraví


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP