Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO JE GLUKOPUR

OBSAH

Glukopur cena

GLukopur se dá naprosto běžně koupit ve větším supermarketu nebo v lékárně. Tady je uveden seznam nejlevněších cen, za které jde glukorpur v ČR koupit: glukopur cena.

Zdroj: Glukopur je přírodní hroznový cukr

Diskuze

V diskuzi CELULITIDA LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lusi.

Ahoj všem, kdo bojují s celulitidou. Stalo se mi, že jsem si před časem oholila nohy a s hrůzou jsem zjistila při bočním pohledu na hladké nohy, že se pod kůží vytvořily takové nerovnosti, jako by pod kůží byly nerovnoměrné polštářky tuku. Toto jsem pozorovala na stehnech a bocích. Byla jsem z toho nešťastná :-( Dlouho jsem zkoumala, jak to odstranit. Zkoušela jsem jsem diety, ale po zhubnutí a ukončení diety se to vrátilo a bohužel ještě více. Problém byl v tom, že jsem se moc nehýbala. V práci sedavé zaměstnání, jsem analytička, a po práci rodina, děti, manžel, domácnost, znáte to... Rozhodla jsem se s tím skoncovat a vrátit tvar mých nohou do původního štíhlého tvaru. Vyčlenila jsem si čtyři hodiny v týdnu na trénink v posilovně, to není zas tak náročné (pondělí, středa, pátek po hodině a půl). Hned po práci tam zajdu a poctivě odcvičím předepsaný trénink, který mám od své trenérky. Nejdříve jsem s ní i cvičila, aby mně naučila, jak to dělat správně. Nyní již cvičím sama. Hned po každém takovém cvičení si dám hroznový cukr Glukopur a pak do půlhodiny si dám půl grilovaného kuřete, u kterého nejím kůži a přikusuju celozrnný chléb. Hlídám si, abych po celý den rovnoměrně do sebe dostala přibližně 180 gramů bílkovin a dvakrát tolik sacharidů. To dokážu udělat acidofilním mlékem, nízkotučným tvarohem a masem. Jako zdroj sacharidů používám piškoty, třeba s tím acidofilním mlékem je to dobré. Pak také jím během dne rýřové chlebíčky a přílohy k hlavním jídlům volím rýži, brambory a těstoviny. Jako ideální večeře nebo oběd se pro mě stalo rizoto. Dodržuju rozestup mezi jídly hodinu až dvě hodiny. O víkendu s manželem a dětmi jezdíme na kolech a aby s námi naši caparti zvládli i delší trasy, tak používáme cyklistickou vodící tyč na dětská kola a zbytek dlouhých tras je taháme za sebou. To byste nevěřili, že při takovém přecpávání se vám půjde celulitida pryč. Je to jednoduché. Díky cvičení se vám tuky přemění na maso, které se dá pěkně vytvarovat pomocí objemového tréninku, kterém jsem psala výše. Dneska mám své nohy spátky zase hladké, bez celulitidy a zapoměla jsem na hladovění, tudy cesta nevede. Naopak je třeba dobře a pravidelně jíst a hýbat se, pak si tělo nevytváří tukové zásoby ve formě ošklivých podkožních rundálů. Doporučuji si na začátek vzít trenéra, který vám na míru udělá jídelníček a sestaví cvičební plán a ukáže vám, jak to dobře odcvičit. Mě na to stačilo 15 hodin s trenérkou (první konzultace, cičební plán, jídelníček a nauka cviků), což při její ceně 500 Kč za hodinu činilo 7500 Kč, které jsem dříve za rok vydala za redukční diety, které mi ovšem takový efekt nikdy nepřinesly. Nyní jsem šťastná a navíc jsem se dokázala naučit vnímat své tělo a žít ve výživové harmonii.
Takže proti celulitidě jedině pohyb a správná strava. Žádné pilulky a ani samotné redukční diety. Zkuste to, budete překvapené, jak to bezvadně funguje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka .

180g bílkovin? Pánbůh s vámi! Zena by neměla přijmout víc než 1g/kg tělesné váhy!

Zdroj: diskuze Celulitida léčba

Glukopur dávkování

Jako rychlý zdroj energie se Glukopur dávkuje v množství 80-100 g na den. Při nechutenství se doporučuje podávat Glukopur po dobu 10-14 dní, nejlépe ráno na lačno v celkové denní dávce 100 g na 500 ml oblíbeného čaje.
 

Domácí dávkování

  • 1 rovná lžička glukpuru= 3 g, 
  • 1 rovná polévková lžíce glukopuru = 12 g.

 

Zdroj: Glukopur je přírodní hroznový cukr

Glukopur pro kojence

Glukopur je pro lidské tělo stravitelnější než řepný cukr. Glukopur se u kojenců indikuje při průjmech, a to tak, že se do mrkvového odvaru nebo čaje přidá malé množství tohoto přípravku. Glukopur je také možné přidávat u kojenců do umělého mléka.

Zdroj: Glukopur

Glukopur složení:

Obsah bílého prášku glukopur: dextróza (100% D-Glukóza), vitamínový premix (vitamín C 18 mg, B1 0,42 mg, B2 0,48 mg, B6 0,60 mg, B12 0,30 mg, biotin 45 mg, kyselina pantothenová 1,8 mg, vitamín E 3 mg, kyselina listová 60 mg, niacin 5,4 mg.
 

Zdroj: Glukopur je přírodní hroznový cukr

Glukopur pro děti

Glukopur mohou užívat i děti, nejde však o vhodnou náhradu cukru. Glukopur má stejnou energetickou hodnotu a stejnou měrou přispívá k výskytu zubního kazu. Glukopur se u dětí indikuje v případě průjmů, kdy se podává čaj mírně slazený tímto přípravkem. Roztok s Glukopurem dávejte po troškách, je-li to nutné, pečlivě sledujte množství a vzhled stolice, dodržuje tolerování roztoku.

Zdroj: Glukopur

Glukopur versus Gainer

Oba sacharidy mají vysoký glykemický index, tudíž na ně inzulin reaguje prakticky stejně rychle. Hlavním rozdílem mezi Gainerem a Gglukopurem je, že Gainer dokáže udržet vysokou hladinu krevního cukru déle než Glukopur, což někteří lidé citlivější na zvýšenou glykémii nemusí dobře snášet.

Dávkování Gaineru je závislé na příjmu bílkovin z běžné stravy, tělesné hmotnosti a intenzitě cvičení.

Zdroj: Glukopur

Co je to Glukopur

Sladidlo Glukopur je značka nejrozšířenějšího monosacharidu, jemuž se lidově říká hroznový cukr. Vyskytuje se ve velkém množství plodů nebo v medu, zejména však v hroznovém vínu. Je jedním ze základních sacharidů, které se vyskytují v lidském těle, zásobuje buňky energií a udržuje hladinu krevního cukru. Je tedy nezbytný pro centrální nervový systém, mozek a červené krvinky. Glukopur pomáhá celkově posílit organismus. Toto sladidlo můžeme využít v případech, kdy má tělo vysokou spotřebu energie – tehdy nejvíce klesá hladina cukru v krvi, což oslabuje organismus a snižuje koncentraci. O okamžitý přísun energie se postará právě hroznový cukr Glukopur, který se rychle uvolňuje do krve, a orgány jej využijí okamžitě. Glukopur je také doporučován jako zdroj energie při nechutenství, jež doprovází mnohá onemocnění.

Zdroj: Glukopur

Glukopur na posílení imunity

Glukpur sám o sobě imunitu neposílí, ale dodá tělu potřebnou rychlou energii, aby se lépe mohlo vyrovnat s akutní imunitní krizí vzniklé například následkem chorobného odmítání běžné stravy, například při anorexii. Při nedostatečné nebo nevyvážené stravě tělu chybí potřebná energie, aby mohlo správně vstřebávat další živiny, a dochází k tak zvané imunitní krizi. Glukopur společně s přípravkem Beta glucan 24 C výborně nakopnou organismus se silnou stimulací imunitního systému.
 

Zdroj: Glukopur je přírodní hroznový cukr

Cena Glukopuru

Zde můžete vidět cenu Glukopuru.

Zdroj: Glukopur

Glukopur na nabírání svalů

Ihned po tréninku v posilovně, respektive po uklidnění organismu, takže ještě v šatně posilovny, je vhodné zvednout hladinu inzulínu a využit ho k urychlenému ukládání glykogenu do svalů. Po poctivém tréninku je totiž jediná chvíle, kdy se nemusíme bát toho, že by přijatá energie šla do tuků. Pro nabírání svalové hmoty je optimální zvednout inzulín pomocí 0,4 až 0,5g glukopuru na 1kg vlastní váhy. Takže například pro 100kg sportovce je to cca 40 až 50g glukopuru.
 

Zdroj: Glukopur je přírodní hroznový cukr

Nutriční složení glukopuru

Enegretická hodnota glukopruru je 1672 (393,4 kcal) na 100 g prášku. Glkopur obsahuje sacharidy minimálně 99 g, bílkoviny 0 g a tuky 0 g.

Zdroj: Glukopur je přírodní hroznový cukr

Glukopur při posilování

Glukopur se dostává do krevního řečiště přibližně během dvou minut. Jde tedy o nejrychlejší zdroj energie. Takto rychlý účinek je pozitivní v případech, kdy je potřeba okamžitě zvýšit hladinu cukru v krvi. Pravidelné užívání se však nedoporučuje. Hroznový cukr má stejnou energetickou hodnotu jako normální cukr, avšak díky svému rychlému účinku navozuje brzy pocit hladu, čímž následně podporuje růst tělesné hmotnosti. Glukopur tedy užívejte pouze v případech vyššího energetického výdeje, případně při nechutenství, a nikdy nepřekračujte doporučenou denní dávku. V kulturistice je Glukopur vhodný zejména po tréninku společně s proteinem. Během dne se preferují sacharidy z běžné stravy.

Glukopur se dávkuje společně po kulturistickém tréninku s proteinem a kreatinem, a to s ohledem na náročnost tréninku. Obvykle se podává až 1 g na 1 kg tělesné hmotnosti, a to tím způsobem, že se 30 g Glukopuru rozředí cca ve 400 ml vody. Glukopur podporuje účinnost kreatinu.

Při nabírání svalové hmoty v kulturistice se doporučované množství sacharidů pohybuje v rozsahu 5–6 g sacharidů na 1 kg tělesné hmotnosti. Uvedené množství je ale pouhý orientační údaj, je třeba si množství upravit dle vlastního tělesného typu, intenzity a způsobu tréninku. Rozsah 5–6 g se může měnit oběma směry, pokud například začnete na 4 g sacharidů na 1 kg tělesné hmotnosti a cítíte, že máte méně energie a hmotnost ani síla se nezvyšují, je třeba si množství sacharidů navýšit. Naopak nebezpečí nadměrných dávek sacharidů spočívá v tom, že zahltí svaly glukózou a zbylý cukr se rychle přemění na tuk, v tomto případě je zase třeba množství sacharidů snížit. Mezi těmito dvěma extrémy si každý jedinec musí najít svoje optimální množství, které mu vyhovuje a při kterém přibírá na svalové hmotě, ale stále v určité kvalitě (tedy bez velkého nárůstu tukových zásob).

Zdroj: Glukopur

Pampeliškový med bez cukru

Alternativou rafinovaného cukru může být cukr březový, melasa, třtinový, glukopur a další. Ovšem mějte na paměti, že všechno, co zařazujeme do jídelníčku ve velkém množství, v podstatě škodí. Je potřeba jíst hlavně pestře. Takže i cukr škodí, jestli je ho mnoho. Dávat malým dětem třtinový cukr, melasu či javorový sirup ve velkém množství znamená možná větší zátěž pro dětský organismus než obyčejný cukr v přiměřeném množství. Používejte vždy zdravý selský rozum. Vězte, že úplně obyčejný cukr nebo kousek sladké buchty po obědě napomáhá vstřebávání bílkovin, což je pro tělo stavební materiál. I naše babičky si daly k obědu třeba sladký kompot nebo po obědě nějakou tu buchtu k dobrému trávení.

Zdroj: Pampeliškový med

Afty na jazyku u dětí

I když nejde o život ohrožující onemocnění, je třeba zabezpečit přijatelnou energeticky bohatou výživu včetně tekutin. Jinak by se mohlo stát, že bude nutné zajistit výživu nitrožilně, což by znamenalo pobyt na lůžkovém zařízení. Aby k tomu nedošlo, je nutné podávat dítěti tekutiny chladné, slazené Glukopurem, nesmí být kyselé (případně bylinkový čaj s heřmánkem, ovocné čaje jsou nevhodné), střídat je s neperlivou minerálkou (opět přidat Glukopur). Stravu podávat výhradně kašovitou, vlažnou (rozmačkaný banán, různé mléčné kaše, pudinky, bramborovou kaši, polévku ve formě bujónu – hovězí či drůbeží, maso jen rozmixované). Vše je třeba podávat po lžičkách, třeba každou hodinu jednu dvě lžičky, a hlavně dbát na dostatečnou dodávku tekutin. K ošetření postižených míst lze použít gelové přípravky obsahující znecitlivující látky, dítěti je nutné vše pečlivě vysvětlit. Mějte na paměti, že dítě nesmí a ani nemůže kousat, nesmí ani nic teplého a nic kyselého. Tříletému dítěti lze již také vysvětlit, jak si vypláchnout po jídle ústa (použijte heřmánkový chladný čaj).

Zdroj: Afty na jazyku

Účinky

Hroznový cukr neboli glukóza se nachází v rostlinách jakožto jeden z produktů fotosyntézy a představuje pro rostliny zásobu energie. Zároveň je ale také přítomna v krvi živočichů, a to v podobě D-glukózy. Zde funguje jako zásobárna energie pro všechny tělesné tkáně. Výrazně je cukr využíván pro mozek a červené krvinky. V těle se nacházejí orgány, které se bez příjmu cukru neobejdou, proto má výrazný vliv na naše zdraví. Je dobré tělu dodávat potřebné živiny a mít hladinu cukru pod kontrolou. Je-li tělo dlouhodobě ve stresu, nebo když hladoví, začne vytvářet glykogen samo i za cenu oslabení organismu. V takovém případě se doporučuje tělu dodávat cukry a zdraví prospěšné látky. Hroznový cukr dodá tělu energii (kalorie), ale nepodporuje tloustnutí.

Účinky hroznového cukru:

  • posiluje imunitní systém;
  • je rychlým zdrojem energie;
  • zklidňuje nervový systém;
  • podporuje výživu krevních destiček;
  • podporuje pozornost a paměť;
  • dodává živiny svalové hmotě;
  • podporuje budování svalstva;
  • urychluje metabolismus;
  • podporuje trávení;
  • zvyšuje chuť k jídlu.
Hroznový cukr je možno koupit v lékárnách jako:
  • Cukr třtinový Very Dark - je bohatý na minerály a další přírodní látky, má bohaté aroma a chuť díky vysokému obsahu melasy, je vhodný zejména k přípravě mnohých nápojů, slazení kávy, cereálií, jogurtu, čerstvého ovoce a na pečení koláčů a moučníků.
  • Glukopur hroznový cukr - doporučuje se na celkové posílení organismu, podává se jako nápoj ve vodě, mléku, kakau, citronové šťávě a podobně.
  • Intact hroznový cukr s vitamínem C - oblíbený vitamínový přípravek pro dodání energie a vitamínu C. Vybrat si můžete z příchutí jahoda, ananas, citron, černý rybíz a řady dalších.

Hroznový cukr mohou užívat sportovci, lidé s fyzicky namáhavým zaměstnáním a ti, kdo potřebují doplnit energii. Nikdy nepřekračujte doporučené dávkování.

Nutriční hodnota - hroznový cukr (100 g):

  • kJ - 1 579,2
  • kcal - 376
  • sacharidy - 78 g
  • tuk - 0,2 g
  • vláknina - 1 g
  • vápník - 17 mg
  • draslík - 201 mg

Hroznový cukr je vhodným doplňkem hubnutí jako nejrychlejší zdroj čisté energie, i když se dostává hned do krve, tak určitou energetickou hodnotu v sobě má, takže i s hroznovým cukrem je třeba "zacházet" opatrně, abyste na něj nenavykli svůj glykemický index. Díky konzumaci hroznového cukru posílíte imunitu, výdrž, svalovou hmotu a podpoříte fungování mozku.

Zdroj: Hroznový cukr

Pes a strava

Základní poměr krmné směsi u štěňat je 2 díly masa a 1 díl přílohy. U dospělého psa je tento poměr obrácený. Strava musí být vlažná, tedy ani horká, ani studená. Potřebujeme-li ochutit například kaši nebo jogurt, použijeme hroznový cukr (glukopur) nebo med. Běžný cukr není vhodný, je pro štěňata hůře stravitelný.

Během celého růstového období je vhodné podávat psům jako doplněk mléčné výrobky – tvaroh, smetanové výrobky, sýry, jogurty a žloutek jako pamlsek. Poraďte se však s veterinářem v případě, že krmíte granulemi, jaké množství mléčných výrobků je pro vašeho psa optimální, abyste se vyhnuli potížím z nadměrného podání vápníku, který už by měl být v granulované stravě pro štěňata obsažen v dostatečném množství.

Pokud podáváte granule pro štěňata po odstavu, doporučuje se zezačátku je podávat přelité masovým vývarem. Řiďte se dávkováním uvedeným na obalu. Nedávejte najednou jogurty, sýry a tvaroh. Vyberte vždy pouze jeden produkt. Žloutek podávejte jednou týdně, případně jej můžete přidat do dávky vařeného krmení, ne do granulí.

Doporučuje se také strouhaná mrkev, která působí dobře na peristaltiku střev, a ovoce. Ovoce zařaďte do jídelníčku psa tak, aby ho trávil samostatně, nejméně 2 hodiny před nebo po podávání jiné stravy, nepodávejte ho s jinou potravou, aby v útrobách psa nekvasilo a nehnilo. Jednotlivé dávky nemají mít řídkou kašovitou konzistenci, ale podobu husté polévky s kousky masa, těstovin, zeleniny. U rostoucích štěňat zejména velkých plemen se doporučuje i přidávání kloubních přípravků, jako je například Alavis.

Pro správnou funkci trávicího ústrojí je nutné zařadit do jídelníčku i pevné části potravy, je důležité psovi podávat i flaksy a kližky. Krmte pokud možno ve stejnou dobu a na stejném místě. Nesnědené zbytky potravy ihned odkliďte, aby si pes zvykl, že jídlo je podáváno jen ve stanovený čas a nezačal si vybírat.

Pes musí mít vždy přístup k vodě. Pes na granulované stravě má spotřebu vody vyšší, pití vody nikterak u psa neomezujte. Každou změnu stravování provádíme pozvolna. Náhlé přechody na jiný druh krmení způsobují trávicí problémy. Po krmení necháme psa alespoň dvě hodiny v klidu. U rozrušeného psa krmení odložte na dobu, kdy se uklidní.

Psům nepodávejte sladké pečivo z hladké bílé mouky, cibuli, zelí, kapustu, česnek, lomivé kosti, cukrovinky s obsahem cukru, hlavně čokoládu a čokoládové výrobky, které jsou pro psa přímo toxické, dále potraviny slané (uzeniny) a kořeněné pálivým kořením, slezinu (způsobuje průjem) a potraviny slazené umělým sladidlem (v zahraničí byla popsána úmrtí v souvislosti s požitím výrobků s umělým sladidlem xylitol).

Krmnou dávku dospělého psa sestavujte podle typu jeho zátěže. Jinak je třeba krmit i březí a kojící feny. Pokud krmíte granulemi, vezměte v úvahu tyto zásady: Nestřídejte granule a tradiční stravu. Nepřidávejte nikdy ani granule do normální stravy. Ke granulím by se neměly přidávat ani vitamínové a minerální přípravky, pouze po dohodě s veterinářem. Předávkováním můžete psovi způsobit vážné zdravotní komplikace.

Doporučeno je pouze podávání kloubních přípravků, které granule neobsahují. Pokud možno granule neměňte, a když už tak činíte, převádějte psa na jiný typ pozvolna a postupně. Množství denní krmné dávky určuje hlavně výrobce na originálním balení. Rovněž se řiďte kondicí psa a podle ní tyto dávky upravujte.

V současné době se řada majitelů psů opět vrací k tradiční masové stravě, někteří proto, že granulovanou stravu ani od těch nejlepších výrobců jejich pes prostě není schopen strávit, případně má jiné zdravotní problémy, ale hodně lidí si je také dobře vědomo, že na tradiční masité stravě jejich pejsek nejen nejlépe prospívá, ale také si nejvíce pochutná. Oblíbená a levná je zejména masová směs Vetamix nebo Falco.

Jestli se rozhodnete svému psovi vařit, najdete jistě i další prodejce levného masa ve svém okolí. Ideální je k vařené stravě přidávat kompletní vitamínový a minerální přípravek, kterých je na našem trhu spousta (například Canvit Multi pro dospělé psy, Canvit AK pro mladé psy v růstu, stresu, zátěži a rekonvalescenci, Canvit Senio pro psy staré, dále Roboran H a další).

Někteří chovatelé preferují krmit masem syrovým pro jeho vyšší výživnou hodnotu, pak je třeba maso hluboce zmrazit, aby se zničily zárodky parazitů, kteří se v něm mohou vyskytovat. Maso by mělo být čerstvé, nezapáchající, takové maso následně zmrazte na teplotu -21 °C po dobu 3 týdnů a po rozmrazení nenechte maso dlouho při pokojové teplotě, aby se na něm nepomnožily choroboplodné zárodky (nejrychleji se tak děje u masa drůbežího).

U starších psů a psů s choulostivým trávením se doporučuje podávat krmivo rozdělené zpravidla do 2–3 denních dávek, aby žaludek nebyl drážděn žaludečními šťávami vyráběnými „naprázdno“. Krmivo by mělo být kvalitní a dobře stravitelné, protože starší pes už má většinou opotřebované zuby a zhoršené funkce trávicích orgánů. Zohledněte také stav jeho zubů a dásní při výběru potravy a její konzistence.

Krmivo pro starší psy by mělo obsahovat méně bílkovin a mělo by mít nižší energetickou hodnotu než dříve, mělo by mít dostatek vápníku a fosforu a vitamínů a ostatních stopových prvků, protože starší pes už nedokáže tak dobře využít zdroje z potravy jako dříve. A také nezapomeňte na vlákninu pro dobré trávení. Vyhněte se podávání kostí a výrobků z bílé mouky.

U granulované i přírodní stravy byste vždy měli staršímu zvířeti přidávat ke krmení želatinové přípravky na obnovu kloubních chrupavek, abyste oddálili problémy s klouby. Na trhu je těchto přípravků celá řada a váš veterinář vám jistě poradí ten správný pro vašeho psa.

Zdroj: Dietní jídlo pro psa


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP