Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO NA SUCHOU POKOŽKU HLAVY

OBSAH

Hydratace suché pleti

Nemusíte platit velké částky za předražené hydratační krémy. Určitě je lepší přečíst si složení krému, a zjistit v něm látky, které můžou být užitečné pro suchou pleť.

Ceramidy

Ceramidy pomáhají pleti zadržovat vodu a zklidňují suchou pokožku. Syntetické ceramidy mohou napodobovat přirozené látky na vnější vrstvě kůže, která pomáhá udržovat vlhkost v kůži.

Dimethicone a glycerin

Dimethicone je silikonový polymer. Tyto látky pracují na bázi odpuzovačů vody, které udržují vodu v kůži.

Kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová je podobná jako ceramidy, které zadržují vodu v kůži a je také prospěšná pro suchou pleť.

Lanolin, minerální oleje a vazelína

Tyto látky pomáhají pleti udržet si absorpci vody během koupání.

Zdroj: Péče o suchou pleť

Poradna

V naší poradně s názvem PERIORÁLNÍ DERMATITIDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa Mitysková.

Dobrý den, prosím o radu, mám periorální dermatitidu kolem úst a velmi suchou pokožku stále. Prosím o radu, co používat za krém na suchou pokožku obličeje a protože dermatitidu mám již od konce června (postupně se zhoršovala od dubna), co bych mohla používat za přírodní přípravek (nezabral mi lék od p. doktorky, 1. Elocom, 2. protopic). Nyní používám zinkovou mast 2x až 3x denně a černý čaj na umývání a sádlo vlastnoručně vyškvařené.
Děkuji moc za rady s pozdravem

Mitysková Květa

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Doporučuji vytrvat v pokusech se svou kožní lékařkou. Někdy je totiž velmi obtížné najít příčinu této dermatitidy kolem úst a nezbývá nic jiného, než metoda pokus / omyl. Vaše doktorka na vás evidentně zkouší léky, které ve většině případů velmi dobře účinkují na tyto problémy. To, že u vás nezabraly, svědčí o nějaké méně běžné příčině vaší dermatitidy a bude třeba jí vyzkoumat. K léčbě budou zřejmě potřeba přípravky, které jsou většinou na předpis a proto si myslím, že spolupráce s kožním lékařem bude to nejlepší, co můžete pro sebe udělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Periorální dermatitida

Léčba suché a šupinaté pokožky hlavy

Je třeba dodržovat následující doporučení:

  • Vlasy a pokožku hlavy si umývejte několikrát týdně šetrným léčivým šamponem, který obsahuje aktivní složky odstraňující odumřelé keratinocyty a potlačuje jejich dělení, takto jsou eliminována ložiska, aktivní složky pro zmírnění výrazného svědění, účinné zvlhčovací aktivní látky, které působí na suchá místa. V zimním období je dobré používat šampon a kondicionér, aby nedocházelo k suché pokožce. Zároveň je důležité vyvarovat se příliš častému mytí vlasů, protože dochází ke ztrátě vlhkosti na pokožce hlavy.
  • Jemně pokožku hlavy masírujte krouživými pohyby.
  • Důkladně vlasy opláchněte.
  • Velmi opatrně vlasy osušte. Pokud používáte fén, nepřepínejte na příliš horký vzduch, abyste zbytečně nedráždili pokožku hlavy.
  • Neškrábejte svědivá místa, mohli byste poranit pokožku hlavy.
  • Použijte „olejovou léčbu“. Nejčastěji se využívá olivový olej.
  • V letních a slunečných dnech byste měli nosit klobouk. Opalování pokožky hlavy způsobuje její suchost.

Zdroj: Suchá a šupinatá pokožka hlavy

Poradna

V naší poradně s názvem PROBLÉM V PŘECHODU SE SUCHOU VAGÍNOU. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jjana Novotná.

Prosím kdo mi poradí volně dostupnou léčbu suché vagíny? Mám velké pálení a bolest. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na suchou vagínu doporučuji používat lubrikační gel se silikonovým základem. Jde volně koupit v lékárně tady www.zbozi.cz/?q=lubr…

Zdroj: diskuze Problém v přechodu se suchou vagínou.

EUCERIN TĚLOVÉ MLÉKO PRO SUCHOU POKOŽKU 3% UREA

EUCERIN TĚLOVÉ MLÉKO PRO SUCHOU POKOŽKU 3% UREA je určeno pro každodenní péči o suchou a atopickou pokožku. Zklidňuje podráždění a pocit napětí a intenzivně hydratuje a zvláčňuje suchou pokožku. Mléko je vhodné jako komplementární (doplňková) péče při dermatologické léčbě atopického ekzému, lupénky a podobně. Díky speciálnímu jemnému složení ho mohou používat i kojenci a batolata. Mléko minimalizuje riziko podráždění a alergií (je bez barviv a parfemace). Speciální složení s pokožce vlastními hydratačními látkami (ureou a kyselinou mléčnou) účinně váže vodu v kožních buňkách a zajišťuje tak potřebnou míru hydratace pokožky po dlouhou dobu. Emulze „voda v oleji“ navíc vytváří na povrchu pokožky jemný film, který ji chrání před nadměrným vysušováním. Po použití by měla být pokožka dostatečně hydratovaná a její povrch hebký a vláčný.

Mléko obsahuje tyto konzervační látky: parabeny, fenoxyethanol, sorbát draselný, benzylalkohol.

Za zápor se považuje skutečnost, že není deklarován 24hodinový účinek.

Zde se nachází cena přípravku EUCERIN TĚLOVÉ MLÉKO PRO SUCHOU POKOŽKU 3% UREA.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

Poradna

V naší poradně s názvem VŠI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nina.

Co jste ještě používali kromě liquida ? Tento přípravek nám vůbec nepomohl, dcera po něm měla akorát suchou pokožku a lupy :(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na vši je nejlepší Diffusil. Je to český výrobek a skvěle léčí české vši u českých dětí. Tady je vidět jak vypadá a jeho cena: www.prozdravi.cz/dif…

Zdroj: diskuze Prostředek proti vším

LANCOME NUTRIX ROYAL BODY

LANCOME NUTRIX ROYAL BODY je obnovující tělové mléko, které představuje první pomoc pro suchou pokožku. Dokonale vyživuje a hydratuje pokožku až po dobu 24 hodin. Redukuje pocity napětí, zanechává pokožku hladkou a hebkou a pomáhá jí udržovat hydrataci prostřednictvím dodávání lipidů. Bambucké máslo zabraňuje vysušení, peptidy z kaštanu stimulují přirozenou produkci lipidů. Mléko se aplikuje denně na pokožku celého těla.

Mléko obsahuje tyto konzervační látky: parabeny, fenoxyethanol.

Záporem tohoto přípravku je, že výrobce nedeklaruje v textu délku účinku.

Zde je cena přípravku LANCOME NUTRIX ROYAL BODY.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

Diskuze

V diskuzi SUCHÁ POKOŽKA NA RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adéla.

Na suchou pokožku na rukou nejlépe zabírá měsíčková Indulona. Tuba měsíčkové Indulony má žlutobílou barvu a stojí kolem třiceti korun. Levné, vtipné a účinné - vyzkoušejte to. :-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suchá pokožka na rukou

NIVEA VÝŽIVNÉ TĚLOVÉ MLÉKO PRO VELMI SUCHOU POKOŽKU

NIVEA VÝŽIVNÉ TĚLOVÉ MLÉKO poskytuje velmi suché pokožce dlouhotrvající péči a dodává jí výživu. Mléko má extra výživné složení obohacené o přírodní minerály a zvláčňující látky. Mléko znatelně redukuje hrubost suché pokožky, díky mandlovému oleji je pokožka jemnější a vláčnější po celý den. Mléko stimuluje tvorbu nových aquaporinů (pleti vlastních hydratačních kanálků), které zlepšují cirkulaci vody v pokožce. Zajišťuje optimální hydrataci i hlubších vrstev pokožky.

Mléko obsahuje tyto konzervační látky: sorbát draselný.

Záporem tohoto mléka je jeho parfemace.

Zde je cena přípravku NIVEA VÝŽIVNÉ TĚLOVÉ MLÉKO PRO VELMI SUCHOU POKOŽKU.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

Diskuze

V diskuzi NEJÚČINĚJŠÍ ŠAMPONY NA MASTNOU A SVĚDIVOU POKOŽKU HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sochorova@datkolin.

lupy ve vlasech

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.

Doporučuju Ducray Kertyol PSO www.covybrat.cz/samp… . Vůně není pro každého a je potřeba ji překousnout. Hlavní výhodou je, že skutečně funguje a pomáhá na lupy.

Zdroj: diskuze Nejúčinější šampony na mastnou a svědivou pokožku hlavy

CLARINS MOISTURE-RICH BODY LOTION

CLARINS MOISTURE-RICH BODY LOTION je hydratační tělové mléko určené pro suchou pokožku. Mléko reaguje na potřeby suché pleti a bojuje proti stárnutí pleti. Co se týče jeho kosmetických vlastností, velmi dobře se vstřebává a má příjemnou a jemnou parfemaci.

Za zápor tohoto mléka se považuje pouze 12hodinová hydratace.

Mléko obsahuje tento druh konzervačních látek: parabeny, fenoxyethanol, sorbát draselný.

Zde je cena přípravku CLARINS MOISTURE-RICH BODY LOTION.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ NEHTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Když jsem doma tak jsem na boso a nohu větrám jen když musím ven vezmu ponožku.A kolikrát denně to mám pokapávat?Mohu to běžným způsobem i osprchovat vodou?Tak až rok?Hrůza.Vím že mi na to každý koukat nebude ale já to mám podvědomně v hlavě.Mohu si na to dát i nějakou náplast když půjdu do bazénu aby se pak lidi nebáli že to chytnou?díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Batrafen se kape ráno a večer, vždy na suchou pokožku a nohy pak musí zůstat v suchu alespoň jednu hodinu. Nezakrývat a nemyslet na to!

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění nehtu

Šampon Neutrogena forte

Jedná se o šampon proti lupům určený speciálně pro svědivou pokožku hlavy.

Zde je seznam nejnižších cen šamponu Neutrogena forte.

Zdroj: Svědění hlavy

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH POKOZKA HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Manima.

Použila som cibulu na pokožku hlavy a neviem nejako prekryť ten nepríjemný zápach. Poradí mi prosím niekto? Vopred ďakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Taky jsem to řešila a šla jsem se poradit k jedné babce kořenářce, která tuto metodu posílení vlasů pomocí cibule taky znala. Říkala mi, že pach z cibule je ukazatel toho, že cibule na vlasy stále působí. Jinými slovy, žadný pach z cibule, žádné účinky na vlasy. Tak asi tak.

Zdroj: diskuze Zápach pokozka hlavy

Příčiny svědění hlavy

Svědění pokožky hlavy je velmi běžné. Může být spojeno s poruchou pokožky hlavy a doprovázeno lupy. Také může být způsobeno vnějším podrážděním.

Budeme-li se zmiňovat o svědění způsobeném bez doprovodu kožního onemocnění, pak v popředí bude stát tvorba lupů. Vyskytnou-li se lupy ve vlasech, budou dozajista příčinou podrážděné pokožky na hlavě. Je však nutné si uvědomit, že urputným drbáním pokožku na hlavě ještě více podráždíme, a navíc zcela běžný problém můžeme změnit v nepříjemnou infekci. Proto bude nejlepším řešením zakoupit si přípravky pro péči o citlivou pokožku. Ty nejenže zabrání následnému tvoření lupů, ale navíc jsou jemné, šetrné a mají zklidňující účinek na podrážděnou pokožku hlavy. Svědění hlavy nemusí být však způsobeno jen lupy. Může se jednat také o kožní chorobu, svědění kůže, která se rozšiřuje i do vlasaté části hlavy. Na mysli máme nyní lupénku.

Zdroj: Svědění hlavy

Diskuze

V diskuzi MUJ OSVEDCENY PRIPRAVEK PROTI LUPUM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MicheleG.

mam vyzkouseny opravdu jedinecny pripravek proti lupum,nejen že pokožku hlavy krásně vyčistí jak od suchých tak od vlhkých lupů ale pokožku navíc příjemně osvěžuje,revitalizuje a regeneruje
doporučuji !!! www.selectiveprofess…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Muj osvedceny pripravek proti lupum

NEUTROGENA HLOUBKOVĚ HYDRATAČNÍ TĚLOVÉ MLÉKO

NEUTROGENA HLOUBKOVĚ HYDRATAČNÍ TĚLOVÉ MLÉKO je vhodné pro suchou a citlivou pokožku. Mléko s norskou recepturou působí hluboko v pokožce (bylo klinicky prokázáno, že hydratuje až 10 horních vrstev pokožky) a poskytuje jí dlouhodobou hydrataci (až 24 hodin) a ochranu. Mléko může používat celá rodina každý den. Pokožka by po použití mléka měla být vláčná a hedvábně jemná až 24 hodin. Mléko je neparfémované se složením, které minimalizuje riziko alergické reakce. Okamžitě se vstřebává a nezanechává pocit mastné nebo lepkavé pokožky.

Mléko obsahuje tyto konzervační látky: parabeny, fenoxyethanol.

Záporem tohoto přípravku je horší vyprazdňování obalu.

Zde je cena přípravku NEUTROGENA HLOUBKOVĚ HYDRATAČNÍ TĚLOVÉ MLÉKO.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

Diskuze

V diskuzi VYUŽITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

kokosový olej jsem vyzkoušela, používám jej na vše možné, i když nejvíce se mi osvědčil při vaření. Doporučuji ale kupovat jen kvalitní, už jsem narazila i na méně kvalitní oleje, které zapáchaly a které bych si na pánev teda určitě nedala. Já mám dobré zkušenosti s tímto www.lekarna.cz/es-bi… Dá se použít i na suchou pokožku nebo popraskané rty:)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Využití

WELEDA SLÉZOVÉ PĚSTICÍ MLÉKO

WELEDA SLÉZOVÉ PĚSTICÍ MLÉKO je emulze s výtažky ze slézu a violky trojbarevné, s olejem z jader meruňky a makadamského ořechu, která podporuje přirozenou tvorbu ochranné vrstvy na povrchu kůže. Přípravek tak chrání pokožku před ztrátou tekutin, zvyšuje její hladkost a přirozený lesk. Mléko se nanáší po koupeli.

Záporem tohoto mléka je nízká hydratace.

Zde je cena přípravku WELEDA SLÉZOVÉ PĚSTICÍ MLÉKO.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

Poradna

V naší poradně s názvem VRÁSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Pěkný den,

ráda bych se zeptala, od kdy používat krémy proti vráskám? Je mi jasné, že je to individuální. Je mi 24 let a pokožku mám spíše sušší a velmi citlivou. Začala jsem nedávno používat krém proti stárnutí pleti od značky Clinique pro suchou až velmi suchou pokožku. Nicméně v lékárně mi bylo řečeno, že když začnu používat krémy proti vráskám příliš brzy, stane se moje pleť vůči složkám proti stárnutí rezistentní a v budoucnu už mi tyto složky nebudou pomáhat. Popravdě řečeno, moc tomu nerozumím, protože tohle by se úřeci mohlo stát i čtyřicátnici, která je začně používat a její pleť bude následně rezistentní. Nebo ne? Mám také potíže s šupinkami na pleti v oblasti mezi obočím a na bočních stranách nosu. Měla bych proto používat na tyto partie ještě silnější - hutnější krém nebo je to běžné - kůže se prostě a jednoduše měni? Peeling používat nemůžu, mám citlivou pokožku a po peelingu se mi na obličeji udělají svědivé pupínky.

Děkuji za odpověď!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Alice, boj proti stárnutí je marný a musíme se smířit s tím, že s postupem času se naše tělo mění. U někoho je to vidět méně a u někoho více. Proto tvrzení, že by se projevy stárnutí mohly stát resistentní proti nějakým kosmetickým látkám je nesmysl. Stárnutí nezastavíte, ale můžete zjemnit nebo maskovat jeho průvodní znaky, mezi které patří i vrásky.
O svu pleť byste ve Vašem věku měla pečovat několika různými způsoby. Zejména čistícím mlékem a vhodným nočním a denním krémem. Například Váš denní krém, by měl v sobě obsahovat antioxidanty, což jsou vitamíny A, E a C. Především pak přírodní vitamín A ve formě betakarotenu. Ten navíc Vaši pleť tonizuje do tmavšího odstínu. Takže máte pocit, že jste jakoby trochu opálená od sluníčka. Jako noční krém je vhodný krém proti vráskám s obsahem Koenzymu Q10. Dále svůj denní krém na vrásky také můžete vystřídat s lehkým krémem s rostlinnými výtažky z aloe vera.
Nezapomínejme také na skutečnost, že na pleti se odráží celkový stav Vašeho těla. Takže doporučuji také provést čtyřikrát do roka detoxikaci organismu pomocí řasy Chlorella. Přikládám adresu na obchod, kde ji nejen mají, ale dokonce si ji i sami pěstují, takže máte jejich záruku, že v tabletách je skutečně česká Chlorella. www.ebiocen.cz/labio…

Jinak co se týká Vašich šupinek mezi obočím a na nose, tak Vám doporučím vyzkoušet krém na holení nohou, například polská Opilcka, je vhodná. Opilca totiž narušuje keratin, ze kterého je tvořeno naše ochlupení. Z keratinu je tvořena ale i svrchní část kůže a tedy i vaše nechtěné šupinky na nose a mezi obočím. Vím, že jste psala, že máte alergické projevy po použití peelingového přípravku, a toto je metoda, kdy je velmi pravděpodobný výskyt alergické reakce, ale je to způsob jak odstranit šupinky na kůži. Proto doporučuji opatrnost a nejdříve ošetřit jen malou část na jedné straně vašeho nosu s dobou působení, která je uvedena v návodu použití. Kdybyste cítila během působení opravdu nepříjemné pálení, tak si to raději smyjte a následně ošetřete indulonou nebo podobným mastným krémem a nechte v klidu. Kdyby se to moc nepovedlo a projevilo by se to viditelnou reakcí, tak máte ještě druhou polovinu nosu, která je v pořádku. Mezi obočím by se tento nezdar dal skrýt o to hůře. Případná reakce projevená zarudnutím kůže by měla zmizet do jednoho až dvou dnů.
Napište mi sem jak to s vámi dopadlo.

Zdraví Vás Cempírek!

Zdroj: diskuze Vrásky

DOLIVA DERMATOLOGICKÝ TĚLOVÝ KRÉM

DOLIVA DERMATOLOGICKÝ TĚLOVÝ KRÉM s 10 % olivového oleje a 10 % urey (močoviny) intenzivně zásobuje pokožku uklidňujícími lipidy a hydratuje ji. Hodnotný olivový olej z Toskánska, extrakt z olivových listů a panthenol dlouhodobě pečují o pokožku. Krém je ideální k podpůrné péči při neurodermitidě a pomáhá i velmi citlivé pokožce. Mírní svědění. Kožní snášenlivost byla dermatologicky prokázána. Krém doporučují i dermatologové. Je bez barviv, silikonového a parafinového oleje. Použitelnost krému po otevření je 12 měsíců.

DOLIVA DERMATOLOGICKÝ TĚLOVÝ KRÉM obsahuje tyto konzervační látky: fenoxyethanol, sorbát draselný, benzylalkohol.

Zde je cena přípravku DOLIVA DERMATOLOGICKÝ TĚLOVÝ KRÉM.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

Svědění hlavy a krku

Pokud trpíte svěděním hlavy a krku, může se jednat o plísňové onemocnění. Také může jít buď o reakci na nějaký šampon, nebo o parazity, či silně přesušenou pokožku hlavy. Může to ale být i začínající lupénka, což by bylo závažnější. Každopádně se doporučuje navštívit dermatologa, který odborně zhodnotí stav, případně odebere stěry na kultivaci, aby zjistil, o co přesně se jedná.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Způsoby použití jojobového oleje

Výživná maska na vlasy z horkého jojobového oleje

Zahřejte jojobový olej a aplikujte ho na pokožku hlavy pomocí vatových tamponů. Následně masírujte vlasovou pokožku. Masáž pokožky by měla být jemná a odpočinek by měl trvat asi hodinu. Po masáži a odpočinku si umyjete vlasy jemným šamponem, čímž odstraníte přebytečný olej. Smícháním jojobového oleje s kokosovým olejem se vytvoří extra výživa pro pokožku a vlasy.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů

Video - péče o suchou pleť

Vhodnou variantou přírodních receptur může být i BIO anebo přírodní kosmetika. BIO kosmetika bývá finančně náročnější, protože používá suroviny ekologického pěstování. Důležitým parametrem je poměr přírodních a BIO složek. Na trhu je k dispozici kosmetika s obsahem až 80 - 90 % BIO certifikovaných surovin, více informací - přírodní a BIO kosmetika.

Zdroj: Domácí receptury pro suchou pleť

Suchou pleť je třeba chránit před sluncem

Měli byste se ujistit, že aplikujete opalovací krém správně na oblast těla, která je vystavena slunci během dne. Podívejte se na ochranné faktory proti slunečnímu záření. Tyto faktory by měly mít vyšší faktor než 15. Šířka ochranného spektra přípravku je uvedena na etiketě.

Zdroj: Péče o suchou pleť

Babské rady na svědění hlavy

Osvědčilo se po umytí vlasů do posledního opláchnutí přidat citron nebo ocet a dobře promasírovat. Zbavíte se tak svědění i lupů.

Podrážděnou pokožku hlavy uklidňuje levandule, která navíc ovlivňuje tvorbu vlasového mazu. Zmírňuje i svědění pokožky a celkově porost regeneruje.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP