Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DOMÁCÍ LÉKY PRO PSA

OBSAH

Změny životního stylu

Jakmile jsou určeny zdroje/příčiny kožních problémů, je nutné se jim vyhnout. Mezi možné spouštěcí mechanismy patří sluneční záření, teplo, chlad a nesteroidní protizánětlivé léky (Aspirin). Doporučuje se nošení volného oblečení vyrobeného z nedráždivých látek. Častým spouštěčem chronické kopřivky u mnoha lidí je stres. Ke změně životního stylu pomůže i cvičení, jóga a meditace.

Zdroj: Domácí léky na kožní vyrážky a kopřivku

Poradna

V naší poradně s názvem DOMACI LECBA PRASKLE ZILKY NA NOSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla.

Bohužel nesmim kombinovat Ascorutin s hormonálními léky v menopause.Je jiná možnost?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud, Karlo, nemůžete vysadit hormonální léčbu v menopauze, tak zkuste alespoň užívat samotný vitamín C 300 mg s pozvolným uvolňováním a berte ho 1 tabletu ráno a večer s posledním jídlem. K tomu se postarejte, abyste dobře spala. Dobrý spánek umožní očím si odpočinout a pomůže Vám i na prasklé žilky ve vnitřním koutku oka. Karlo, napište mi sem prosím skladbu Vaší hormonální léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Domaci lecba praskle zilky na nose

Vitamín C

Vitamín C pomáhá snížit podráždění a svědění způsobené vyrážkou, protože obsahuje antioxidanty. Rozdrťte na lžíci tabletu s obsahem vitamínu C a nasypte ji do sklenice s trochu vody, tím utvoříte hustou pastu. Pastu pak naneste na vyrážku, ale dávejte pozor, abyste se nepoškrábali.

Zdroj: Domácí léky na vyrážku

Diskuze

V diskuzi ÚSTA HOŘKO POCIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaan.

Již několik dní mám po ráno pocit hořkosti v ústech. Právě jsem prodělala chřipku, předtím jsem měla zánět močových cest - antibiotika, užívám léky na nervy , tlak a cholesterol, ale tyto léky užívám již dlouho. .poraďte nějaký domácí lék na tento problém???

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ústa hořko pocit

Jablečný ocet

O jablečném octu bylo napsáno mnoho a někteří věří, že může být účinný při léčbě svrabu. Existuje však jen málo důkazů na podporu tvrzení. A ze široké zkušenosti všech důvěřivců vyplívá, že ocet je proti svrabu neúčinný.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ LÉKY NA UŠNÍ INFEKCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga.

zdravim vas ,chci se zeptat malo slyšim a někdy mě boli v krku nevim jestli to nemam od pateře tu nemam dobrou nevim co mam dat do ucha abych lepši slyšela diky napište.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí léky na ušní infekce

Prevence svrabu

Všeobecným předpokladem boje proti svrabu je osobní hygiena, ochrana před sexuálním kontaktem s neznámou osobou a hygiena v hromadných ubytovnách.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem SVEDENI KUZE KOLEM OKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dada.

Dobry den ,uz dlouho me svedi kuze kolem oka hlavne v koutku,uz nevim co na to pouzit ,pani doktorka zkousi ruzne masticky,na tyden mam treba pokoj,ale opakuje se to ,nekdy se mi k tomu prida modry flek jak ,kdyz mam modrinu,prosim porad te mi,dekuji Bilkova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pomoc hledejte jen u lékaře, protože domácí mističky nebo domácí kapky můžou výrazně zhoršit stav oka. Sama si můžete pomoci tím, že zcela vyřadíte male-up v oblasti očí a začněte používat desinfekční gel na ruce během dne, jak si vzpomenete. Účinné léky dostanete od lékaře, který nejdříve musí zjistit důvod potíží. Jednou z metod je metoda pokus/omyl, proto i když lék nezabere, tak nerezignujte a dále respektujte rady a recepty lékaře. Je to nejrychlejší způsob, jak si pomoci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svedeni kuze kolem oka

Kurkuma

Jen málo důkazů podporuje účinnost kurkumy při léčbě svrabu. Někteří lidé však tvrdí, že je účinná při zmírňování příznaků.

Léčba svrabu kurkumou nezastaví příznaky nebo nevyléčí zamoření, takže nakažení budou stále vyžadovat jiné metody léčby.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA JATER S METASTAZEMI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den paní doktorko,
jsem v situaci, kdy nám jako rodině tatínek zamlcel zdravotní stav a má již rakovinu jater s metastazemi, čekáme na výsledky ČT střev, ale také to nevypadá dobře, navíc má chopn ještě slabé srdíčko. Vše nám tajil a moc to není zodpovědný pacient, když je mu lépe, tak nechce užívat léky.
Začíná mít bolesti a křeče, starám se o něj doma a všichni nad ním zlomili hůl. A tak hledám jak o něj pečovat aby netrpel. Má oteklé nohy, nespí, nejí a málo pije. V nemocnici být nechce. Má bolesti zad a je vyčerpaný.
Zařídila jsem mu domácí přístroj koncentrát kyslíku, zajistila mu infuzni léčbu vysokodavkoveho vitaminu C 2x týdne dvojnásobnou dávku ve stacionari.
Co mohu pro něj zařídit a ulevit mu v jeho trápení. Považuji se za silného člověka, bojovníka, ale nechci tatínkovi 74 let vnucovat svoji povahu či sílu, když někdy nechce nic přijmout a občas vzdává se.
Co mohu očekávat a jak mám postupovat v jeho péči aby se cítil co nejkomfortneji a v bezpečí. Trápí ho žaludek a co je možno dávat za medikaci od bolestí a nechutenství.

Mnohokrát děkuji paní doktorko
Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zůstaňte v kontaktu s onkologem a informujte ho o průběhu nemoci. Onkolog vám může předepsat účinné náplasti proti bolesti a léky na podporu chuti k jídlu. Zároveň ho můžete požádat o přidělení domácí péče, kdy k vám bude dojíždět kvalifikovaná zdravotní sestra a postará se o vše potřebné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina jater s metastazemi

Zinek

Zinek není přímou léčbou svrabu. Místo toho lidé doporučují používat zinek k boji proti sekundárním infekcím, které mohou vyplývat z otevřených kožních ran, které mohou být důsledkem škrábání svědivých míst.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem DOMACI LECBA PRASKLE ZILKY NA NOSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla.

Na kůstce nosu mám malou prasklou žilku.Dá se odstranit
bez laseru? Také mi praskají žilky ve vnitřnim koutku,pouze vždy na pravém oku.Lékař to přičítá řasám.Ty jsme z koutku odstranili,předepsal i kapky Maxitrol.Nemám vysoký tlak.Neužívám ani léky na ředění krve.Poraďte,ďekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Karlo, já bych vám doporučil měsíční celaskonovou terapii. Kupte si přípravek Ascorutin a užívejte ho po dobu jednoho měsíce podle přiloženého návodu. Tento lék stahuje cévy a zabraňuje pronikání krve skrze cévní stěny, což je evidentně váš problém. Po měsíci se ozvěte a vyhodnotíme výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Domaci lecba praskle zilky na nose

Bělidlo / SAVO

Ačkoli to může zabít roztoče, bělidlo je drsná chemikálie a měla by být vždy ředěna a používána s velkou opatrností.

Může poškodit kůži, oči a plíce člověka. Mělo by se používat pouze jako čisticí prostředek a neměl by přijít do kontaktu se samotnou pokožkou nakaženou svrabem.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBA KOSMETIKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bára.

Začínající blog o vyzkoušených receptech na domácí výrobu kosmetiky! :-)
belnatura.blogspot.com/

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí výroba kosmetiky

Ovesná kaše

Ovesné vločky jsou dalším domácím lékem užitečným při léčbě kopřivky. Ovesné vločky přinášejí úlevu od kopřivky, protože dovedou uklidnit podrážděnou pokožku. Pokud chcete vyzkoušet tento domácí lék, přidejte naběračku vloček do většího hrnku s vroucí vodou. Nechte vylouhovat po dobu 30 minut, pak vločky sceďte. Pomocí vatového tamponu, nebo jen prsty aplikujte kaši na kůži. Ovesné vločky se mohou přidat i do koupele. Po vyzkoušení takovéto lázně ihned pocítíte úlevu.

Zdroj: Domácí léky na kopřivku

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ LÉKY PROTI SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milana Svecena.

Prosím o radu, jak používat tea tree olej při léčení opakovaného svrabu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí léky proti svrabu

Přírodní prostředky proti kašli

  • Silným odvarem proti kašli je směs citrónové šťávy, medu a práškového zázvoru.
  • Dráždění v krku zmírní podávání vlažného bylinného čaje; ideální je například máta, heřmánek a zázvor.
  • Výborný je domácí sirup proti kašli vyrobený z medu a jablečného octa, smíchaný s drceným pepřem a zázvorem.
  • Pomáhá i koupel v horké vaně s přídavkem několika kapek eukalyptového oleje. Nechte dítě sedět ve vaně, aby inhalovalo páru z vany.

Zdroj: Domácí léky na kašel u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ KOKTEJL NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Koktejly na hubnutí – kdy opravdu pomáhají? A co naopak výrobci nechtějí přiznat? Na tato témata jsem našla článek, který objektivně pojednává o tom, zda-li se dá skutečně po nějakých koktejlech na hubnutí skutečně zhubnout. Zde je adresa článku na téma koktejl na hubnutí www.asistentka.cz/no…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LussyB.

Nevím jak domácí ale mě osobně koktejl na hubnutí funguje, piju ho pravidelně, cvičím. Udělala jsem si z něj každodenní svačinu a ještě má úžasnou chuť.

Zdroj: diskuze Domácí koktejl na hubnutí

Vitamíny a minerály

Vitamíny jsou užitečným domácím lékem na kopřivku. Vitamín C snižuje hladinu histaminu a příznaky kopřivky. Doporučená dávka je 2–4 gramy denně. Vitamín E a zinek také napomáhají při léčbě kopřivky, protože hojí pokožku. Vitamín E a zinek se obvykle aplikují lokálně, přímo na zasaženou oblast.

Zdroj: Domácí léky na kopřivku

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ VODÁRNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koudela.

Dobrý den
Potřebuji schema elektrického připojení tlakového spínače domácí vodárny Elpumps
VB 25/1300B

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Tady je k dispozici produktový list k tlakovému spínači TSA3S05M osazenému na vodárně Elpumps
VB 25/1300 B.
www.sigmashop.cz/sou…

Zdroj: diskuze Domácí vodárna

Byliny

Doporučuje se pití heřmánkového čaje, neboť heřmánek namočený v horké vodě uvolňuje chamazulen pohlcující volné radikály, které způsobují záněty tím, že zastavují produkci leukotrienů v imunitním systému. Na postiženou oblast můžete používat éterické oleje z heřmánku. Silné antihistaminické účinky má list kopřivy.

Zdroj: Domácí léky na kožní vyrážky a kopřivku

Borax

Borax nebo boritan sodný je přinejmenším kontroverzní. Nejčastěji se používá v čisticích prostředcích pro domácnost, jako jsou prací prostředky.

Ačkoli někteří lidé tvrdí, že může pomoci se svrabem, jiní pochybují o tom, že je bezpečný pro lidi.

Neměl by se používat přímo na kůži, ale může být účinný při praní prádla, když se snažíte zbavit svrabu.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Ochrana před environmentálními dráždidly

Alergie na pyl, prach, domácí mazlíčky a plísně jsou častou příčinou vysychání očí. Je spousta jedinců trpících různými alergiemi, z nich asi ¼ lidí má alergii spjatou s očními příznaky. Suchým a podrážděným očím způsobeným alergií lze pomoci nošením slunečních brýlí, používáním vzduchových filtrů i řízením vozidla se zavřenými okny. Vzduchové filtry odstraňují prach a další environmentální dráždidla ze vzduchu, brýle chrání oči před větrem a sluncem. Také se doporučuje přestat kouřit, tedy pokud kouříte, a rovněž se vyhýbat místům, kde se kouří.

Zdroj: Domácí léky na suché a podrážděné oči

Jablečný ocet

Dalším způsobem, jak se zbavit podomácku kopřivky, je použít jablečný ocet. Jablečný ocet je vyrobený z jablek a je vytvořen pomocí bakterií a kvasinek. Bakterie a kvasinky rozkládají jablka a tvoří kyselinu octovou. Jablečný ocet ulevuje od svědění, které je spjato s kopřivkou. Domácí výroba léku z jablečného octa se provádí smícháním jednoho dílu octa se dvěma díly vody. Poté si můžete tuto směs natřít na pokožku. Pokud je vyrážka velká, přelijte tekutou směs do spreje s rozprašovačem a aplikujte na pokožku po každé koupeli.

Zdroj: Domácí léky na kopřivku

Esenciální mastné kyseliny

Omega-3 mastné kyseliny jsou obsaženy v některých rybách (losos, sleď, sardinka a makrela) a lněném oleji. Je dokázáno, že tyto kyseliny prospívají zdraví vašich očí, dovedou snížit vysoušení očí až o 60 %. Kapky obsahující esenciální mastné kyseliny (omega-3 a omega-6) jsou tedy velmi účinné při léčbě tohoto onemocnění.

Zdroj: Domácí léky na suché a podrážděné oči

Důvody kašle bez známých příčin

Kašel ve formě suchého kašle bývá zapříčiněn mnoha důvody:

  • alergickou reakcí na podněty v okolí dítěte;
  • zánětem hrtanu, který je charakteristický chrapotem a suchým kašlem;
  • nosními kapkami;
  • některé případy mohou být vyvolány i pneumonií, bronchitidou nebo plicním onemocněním.

Zdroj: Domácí léky na kašel u dětí


Autor obsahu

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP