Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ODSTRANĚNÍ ŽILEK Z TVÁŘE

OBSAH

Léčba

Při léčbě prasklých žilek v oku musí lékař nejprve stanovit příčinu, a tu léčit. Jedná se vždy o individuální stav pacienta. Pokud je výskyt žilek kosmetického charakteru, dá se tento problém řešit pomocí laserové operace. Laser vytváří intenzivní teplo, které eliminuje vytvořené struktury. Při této operaci lékař kontroluje délku a intenzitu světla, aby došlo k efektivnímu odstranění žilek z povrchu oka. Operace je bezbolestná a trvá asi 30 minut.

Zdroj: Prasklá žilka v oku

Diskuze

V diskuzi VÝRŮSTKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věrka.

Chci se zeptat jeden fibrom mám na boční straně tváře v ústech a další kožní výrůstky na krku a pod paží - doporučení jejich odstranění masti,kapky....Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výrůstky

Otok tváře po vytržení zubu

Otoky tváře souvisejí i s bolestí zubů po jejich vrtání či se stavem po extrakci (vytržení) zubu. Vytažení neboli extrakce zubu je základním stomatochirurgickým výkonem. Zručný a zkušený zubní lékař dovede tento výkon provést takřka bezbolestně, v injekčním znecitlivění.

Při aplikaci injekce nepocítí pacient větší bolest, než je tomu při píchnutí špendlíkem. V pooperačním období však mohou nastat různé komplikace spojené s otokem tváře. Po trhání osmiček je vhodné na otok tváře přikládat ledové obklady a vyhýbat se tělesné námaze, opalování na sluníčku nebo v soláriu a také vynechat návštěvu sauny.

Zdroj: Otok tváře

Diskuze

V diskuzi PAVUCINY V OKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondřej juklicek.

Dobrý den chtěl bych se zeptat mám zánět spojivek a používám ophthalmo azulen masticku na noc a kapky
maxtrol 5x denně za beru šestý den a za jak dlouho to zmizí děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Parůžková.

Dobrý den, ráda bych se zeptala na vnitřní straně tváře se mi objevila bulka a na druhý straně tváře to samé, mám červený krk a bílý čáry na vnitřní straně tváře a červené tečky na jazyku, nevíte co by to mohlo být??? Děkuji

Zdroj: diskuze Pavuciny v oku

Laser na červené žilky v očích

Laserová operace červených žilek pracuje na bázi intenzivní energie paprsku. Lékaři zaměřují tuto světelnou energii nejen na sítnici, ale také na postiženou oblast, a to bez poškození okolní oblasti oka. Laser vytváří intenzivní teplo, které eliminuje vytvořené struktury, jakož i vazby tkáně. Lékař kontroluje délku a intenzitu světla, aby došlo k efektivnímu odstranění žilek z povrchu oka.

Na znecitlivění očí se používají oční kapky. Operace je bezbolestná a trvá asi 30 minut. Zprvu bude vidění rozmazané, ale během několika týdnů se vrátí zpět.

Zdroj: Domácí léčba červených žilek v očích

Poradna

V naší poradně s názvem MODRÉ FLEKY NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Napsala jsem: modré fleky na ruce.
Přečetla jsem si tohle, ale odpověď neznám.

Mám na ruce modrou tečku, a nevím co to je, nebo jestli to mam vůbec řešit.
Rodina mi řekla že je to normální, ale Já nevím Prosím odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Modré tečky nebo fleky na ruce můžou souviset s únikem krve z tenkých žilek. Krev se neodbourá a zůstane v podkoží, podobně jako tetování. Přesnou příčinu této anomálie vám řekne kožní lékař po důkladném vyšetření. Odstranění je obvykle možné pomocí lejzru.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Modré fleky na ruce

Jak zmírnit otok tváře

Na otok tváře při zánětu zubu se doporučuje přikládat chladné obklady, ne však déle než několik hodin, obklady je třeba měnit, aby se obklad nezapařil, vhodná je pozice se zvýšenou polohou hlavy nebo poloha v polosedě. Pokud máte zánět zubu, stejně vás návštěva stomatologa nemine, ať děláte cokoliv.

Zdroj: Otok tváře od zubu

Diskuze

V diskuzi POPRASKANÉ ŽILKY V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aja.

Dobrý den,mužou prosím Vás ustní vody,konkrétně fialová listerine,za popraskané žilky na tvářích.Děkuji za odpověd!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Ústní voda nemá vliv na popraskané žilky v obličeji. Praskání žilek je způsobené nízkou elasticitou cév, která je ovlivněna buď dědičností anebo věkem. Krev se z drobných cév vylije a už nevstřebá, což způsobuje fleky. Odstranění je možné například laserovou terapií, ale předcházet praskání cév lze posilováním jejich stěn.

Hezký den,
Zdraví-léčba.cz

Zdroj: diskuze Popraskané žilky v obličeji

Otok tváře bez bolesti

Velký otok tváře je také hlavním příznakem příušnic. Při nich virus napadá tkáň příušní slinné žlázy, která se nachází ve tvářích. Ty jsou pak nateklé a v ústech na sliznici tváře u horních stoliček je viditelná boulička, která odpovídá oteklému vývodu ze slinné žlázy. Při zatlačení na žlázu může být viditelný výtok sekretu z bouličky. Díky očkování jsou dnes příušnice méně časté.

Otok tváře může být dále způsoben cizí tělesem v kůži nebo chorobným procesem, který v ní probíhá.

Mimo jiné může být způsoben rovněž rakovinou slinných žláz. Onemocnění postihuje ve většině případů příušní slinnou žlázu, která se nachází v tváři před boltcem. Žláza je zduřelá, tvář působí otekle. Jelikož se v okolí žlázy nacházejí větve lícního nervu (nervus facialis), může otok a zduření způsobit jeho útlak, což vyvolá obrnu obličejových svalů. Na straně nádoru je pak koutek povislý, vrásky jsou vyhlazené, jazyk je stočen ke straně, může být i povislé víčko.

Někdy jsou ale dříve objeveny až metastatické projevy, jakými je zvětšení krčních uzlin, než vlastní nádor, jehož projevy mohou být spíše nespecifické. Pokud má pacient otok tváře, měl by vyhledat lékaře, který určí příčinu a případnou léčbu. U nádoru se provádí chirurgické odstranění.

Zdroj: Otok tváře

Poradna

V naší poradně s názvem PRASKÁNÍ ŽILEK V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

dobrý den, potřebovala bych poradi je mi 51let a začínají mi praskat žilky v obličeji.Myslím si ,že to v rodině nemame.Prosím poraďte mi děkuji mnohokrát Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Proti praskání žilek je potřeba vyléčit propouštění krve zkrz slabou žilní stěnu. Toho lze dosáhnout zhoustuním krve, pomocí vitamínu K, který je obsažen ve všech zelených zeleninách a nebo také v řase chlorela. Hustá krev se nebude tolik rozlévat v okolí vlásečnicových žilek a omezí se tak tvorba metliček. A dále se postarat o to, aby zesílila cévní stěna. K tomu účelu slouží lék Ascorutin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Praskání žilek v obličeji

Léčba otoku vnitřní strany tváře

Léčba otoku vnitřní strany tváře závisí na příčině stavu.

  • Pokud je otok způsoben vřídky z náhodného kousání vnitřní tváře, může si pacient ošetřit toto zranění kloktáním hydrogenuhličitanu sodného smíchaného s vodou. Pravidelná péče o ústní dutinu může přispět k hojení nebo zastavení růstu bakterií, dokonce může dojít k zastavení růstu bakterií, které se vyskytují v koutcích úst.
  • Infekce je obvykle léčena antibiotiky a alergie mohou být léčeny antihistaminiky. Přírodní antibiotika, jako je echinacea, se také doporučují na léčbu otoku vnitřní strany tváře.

Zdroj: Oteklá vnitřní strana tváře

Diskuze

V diskuzi XANTELASMA ODSTRANENI OČNÍCH VÍČEK TEPLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Dobrý den kam prosim na odstraneni xantelasmi na horních víčkach v Teplicich děkuji s pozdravem Renata

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Klinika CLT, spol. s.r.o.
Císařské lázně
3. patro
Laubeho nám. 2
415 01 Teplice

Mob.: +420 724 666 355

Telefon: +420 417 977 800

Zdroj: diskuze Xantelasma odstraneni očních víček teplice

Jak se zbavit žilek na nohách?

Křečové žíly jsou vlastně rozšířené žíly, které mohou být namodralé, červené nebo mohou mít barvu těla. Často vypadají jako dráty objevující se ve zkroucené nebo vypouklé formě. Zároveň mohou být oteklé nebo vyvýšené nad povrch kůže. Tyto žíly se často vyskytují na stehnech.

Faktory zvyšující jejich vznik

  • zvyšující se věk
  • rodinná anamnéza
  • hormonální změny
  • těhotenství
  • obezita
  • nedostatek pohybu
  • vystavování se slunečnímu záření

Odstranění rozšířených metličkových žilek se provádí velmi snadno laserem. Správnou péčí lze žilkám na nohou také předcházet, velmi důležitá je neustálá ochrana proti slunečnímu záření a extrémním výkyvům teplot. Žilky mohou být svou existencí později důvodem vzniku takzvané růžovky a celé řady zánětlivých změn na pokožce.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky

Poradna

V naší poradně s názvem ZARUDLÉ TVÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dobrikova Zuzana.

po poziti alkoholu mam cervenu plet.
zacina ju mi cerveniet lica a potom cela tvar a trva mi to dost dlho kysm to pominie.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zarudlé a červené tváře po alkoholu je jasná alargie na alkohol. Zkuste ho přestat pít a místo něj používejte třeba šíšu - vodní dýmku.

Zdroj: diskuze Zarudlé tváře

Odstranění silikonu acetonem

Aceton je také účinným prostředkem k odstranění silikonu, ale vyžaduje speciální opatření včetně ochrany rukou a vyplatí se nejprve ověřit účinek acetonu na malé ploše. Poté na starý silikon naneste aceton, počkejte pár minut a zkuste starý silikon odstranit. V případě potřeby opakujte.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Diskuze

V diskuzi LAPAROSKOPICKÉ ODSTRANĚNÍ LIPOMU VE ŽLUČNÍKU. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den, ráda bych znala možnosti bez odstranění žlučníku i nehrazené pojišťovnou . Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Laparoskopické odstranění lipomu ve žlučníku.

Odstranění silikonu odborníkem

Když nejsme schopni odstranit sanitární silikon sami, vyplatí se využít služby odborníka, k čemuž vás vyzýváme!

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrý večer potřebovala bych poradit na zádech mám bradavici.Můj syn mi d o ní rejpl nechtem a začala mi bolet .Když ležím tak mě překáží a bolí.Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Normálně zajděte na kožní. Tam vám bolestivý útvar vyšetří a poví vám postup k odstranění. Když to překáží a bolí, tak vám odstranění uhradí vaše zdravotní pojišťovna.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavice na zádech

Jak odstranit silikon z oblečení

Na odstranění nevytvrzeného i vytvrzeného silikonu z oblečení je vhodný okamžitě použitelný pastový prostředek určený k odstranění silikonu.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ LIPOMU V PRSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana urygová.

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jak náročný je to zákrok a jak dlouhá je rekonvalescence. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Odstranění lipomu není náročné. Nařízne se kůže a tuková bulka se vytlačí. Rána se pak zašije. Zhojení je do deseti dnů, úplné pak do měsíce. .

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění lipomu v prsu

Mechanické odstranění silikonu

Mechanické odstranění silikonu – jedná se o metodu, která vyžaduje velkou opatrnost a přesnost, aby nedošlo k poškození čištěného povrchu. Staré silikonové těsnění lze odstranit odlamovacím nožem, škrabkou nebo stěrkou. Mělo by se to dělat velmi opatrně, právě proto, že čištěný povrch lze snadno poškrábat. Důrazně doporučujeme, abyste se nejdříve pokusili odstranit silikon domácí metodou - odstranění silikonu octem.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Otok tváře po injekci

Otok tváře po injekci může být projevem přecitlivělosti organismu (alergie), je však také jedním z projevů počínajícího zánětu. V oblasti obličeje jsou otoky velmi časté, objevují se bezprostředně po výkonu, na objemu nabývají až druhý či třetí den po chirurgickém výkonu.

Pokud je otok nebolestivý, svědčí to o normálním průběhu hojení a není třeba, aby se pacient zneklidňoval. Doporučuje se po výkonu přikládat chladné obklady, ne však déle než několik hodin (obklady je třeba měnit, aby se obklad nezapařil), vhodná je pozice se zvýšenou polohou hlavy nebo poloha v polosedě.

Zdroj: Otok tváře

Otok tváře bez bolesti

Otok tváře bez bolesti může být projevem přecitlivělosti organismu (alergie), je však také jedním z projevů počínajícího zánětu. V oblasti obličeje jsou otoky velmi časté, objevují se bezprostředně po výkonu, na objemu nabývají až druhý či třetí den po chirurgickém zákroku. Pokud je otok nebolestivý, svědčí to o normálním průběhu hojení a není třeba, aby se pacient zneklidňoval.

Doporučuje se po výkonu přikládat chladné obklady, ne však déle než několik hodin (obklady je třeba měnit, aby se nezapařily), vhodná je pozice se zvýšenou polohou hlavy nebo poloha v polosedě.

Zdroj: Otok tváře od zubu

Jak zmírnit otok tváře

Pokud je otok nebolestivý a jedná se o normální průběh hojení, není třeba, aby se pacient zneklidňoval. Doporučuje se přikládat chladné obklady, ne však déle než několik hodin (obklady je třeba měnit, aby se obklad nezapařil), vhodná je pozice se zvýšenou polohou hlavy nebo poloha v polosedě.

Zdroj: Jak zmírnit otok tváře

Otok tváře po vytržení zubu

Oteklá tvář souvisí s bolestí zubů po jejich vrtání či se stavem po extrakci (vytržení) zubu. Jak se zbavit otoku zubu? Většinou vám nezbyde nic jiného než navštívit zubního lékaře. Oteklou dáseň však někdy není třeba speciálně ošetřovat, neboť postupně dojde ke zmírnění a opadnutí otoku. Ovšem pokud pocítíte bolest, zvýšenou teplotu a objeví se hnis, bude návštěva lékaře opravdu nutná.

Na otok tváře je vhodné přikládat ledové obklady a vyhýbat se tělesné námaze, opalování na sluníčku nebo v soláriu a také vynechat návštěvu sauny.

Zdroj: Jak zmírnit otok tváře

Oteklá tvář zevnitř

Tvář oteklá zevnitř může být způsobena plísní, alergenem, bodnutím hmyzem, podrážděním potravou, abscesem nebo od zubu. Příčin je celá řada. Nejčastějším důvodem je otok od zubu, kdy oteče vnitřní strana tváře. K otoku může dojít i po chirurgickém výkonu – objevuje se bezprostředně po výkonu, na objemu nabývá až druhý či třetí den po chirurgickém zákroku.

Zdroj: Jak zmírnit otok tváře


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jiří Dvořák

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP