Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

GABANOX 300 MG

OBSAH

Gabanox a alkohol

Lék Gabanox představuje pro organismus velkou zátěž, z tohoto důvodu se konzumace alkoholu nedoporučuje. Stejně tak je vyloučena konzumace alkoholu při epilepsii či zánětu.

Gabanox 300 mg příbalový leták.

Zdroj: Lék Gabanox

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK GABANOX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

Byl mi předepsán gabanox 300mg. epilepsii nemám a ani pasový opar. Vzala jsem jen jednu tabletu. Stane se něco když si už žádný nevezmu? Mám strach z vedlejších účinků. Děkuji za rychlou odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léčbu Gabanoxem nepřerušujte! Spojte se se svým lékařem, od kterého jste dostala recept na tento lék a promluvte si s ním o svých pochybnostech. Lékař vám Gabanox nasadil s očekáváním výsledků léčby. Zeptejte se na tyto očekávané výsledky. Gabanox není lék pouze na epilepsii, ale léčí se s ním i neuropatická bolest.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Gabanox 300 recenze

Zkušenosti s Gabanoxem

Gabanox se využívá zejména k léčbě epilepsie, a to jako prevence opakování epileptických záchvatů. Kromě toho má využití v terapii chronické bolesti vyvolané postižením nervů, ideálně při léčbě bolestí při a po výsevu pásového oparu.

Gabanox může ovlivňovat pozornost a působit tlumivě. Někteří uživatelé si stěžují na motání hlavy, změnu chuti k jídlu a různé nespecifické trávicí obtíže, dále na poruchy citlivosti, otoky, sucho v ústech, bolesti hlavy, nervozitu, úzkost a častější infekce dýchacích cest včetně zánětů středního ucha.

Lék musí být vždy užíván dle doporučení ošetřujícího lékaře. Vyrábí se ve formě tobolek o síle 100 až 400 miligramů a běžná denní dávka pro dospělého člověka se většinou pohybuje mezi 900–3 600 miligramy.

Gabanox předepisuje neurolog či psychiatr pro léčbu parciálních záchvatů epilepsie se sekundární generalizací nebo bez ní. Gabanox může také předepsat algeziolog, diabetolog, geriatr a revmatolog k léčbě neuropatické bolesti. Lék Gabanox je pouze na předpis.

Zdroj: Lék Gabanox


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP