Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK ODSTRANIT KUŘÍ OKO VIDEO

OBSAH

Jak odstranit kuří oko video

Zde je seznam videí s různými způsoby odstranění kuřího oka v domácích podmínkách: jak vydloubnout kuří oko video.

Zdroj: Domácí triky na kuří oko

Poradna

V naší poradně s názvem VYHŘEZLÁ PLOTINKA KRČNÍ PÁTEŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

jak cvičit na vyhřezlá plotenka akrční pateř dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Posílám vám odkaz na video s cviky při vyhřezlé ploténce na krční páteři: youtu.be/0SLairHEutE
Video je v angličtině, ale cviky jsou velmi dobře vidět a pochopíte je i když anglicky nerozumíte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vyhřezlá plotinka krční páteře

Chirurgické odstranění kuřího oka

Kuří oko je možné odstranit pomocí sterilních chirurgických nástrojů jako je dláto a ostrý skalpel. Postup, jak probíhá chirurgické odstranění kuřího oka, je vidět tady: kuří oko chirurgie.

Zdroj: Domácí triky na kuří oko

Diskuze

V diskuzi VIDEO A NÁVOD NA LÉTO BEZ AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona.

Mám to vyzkoušené.Opravdu to pomáhá.Postupně se začnou všechny boláky hojit a nové už se nedělají.Je to vidět už po pár dnech a za týden,dva máte po problému.Budete mít krásnou čistou pleť.
Nám moc pomohla léčivá kosmetika Larens.Můžu doporučit a ráda poradím.Podívejte se na :

biokolagenlarens.nap…
video: www.youtube.com/watc…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze VIDEO A NÁVOD NA LÉTO BEZ AKNÉ

Jak odstranit mílie

Zde je video, které se zaměřuje na odstranění mílií.

Zdroj: Bílé kuličky pod kůží jsou mílie

Diskuze

V diskuzi AGRESIVNÍ JULČA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Už jste viděli tu vulgární bábu v pražském metru? Říká se jí agresívní Julča a je fakt hustá. Tady je vidět video, jak agresivně to Julča rozbalila v metru: www.youtube.com/watc…
A tady zase video, jak Julča zmlátila reportéry TV Nova, když se ji šli zeptat, proč tak agresivně vyváděla: www.youtube.com/watc…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Agresivní Julča

Kuří oko nebo bradavice

Kuří oko je bolestivé, tlakem podmíněné nadměrné zrohovatění kůže nad kostními výstupky. Kuří oko nejčastěji vzniká na patě, plosce nohy, v hlubokých kožních prasklinách, případně se na prstech vyskytuje takzvané měkké kuří oko. Nejčastější příčinou vzniku kuřích ok bývají nevhodné boty, které dlouhodobě tlačí na prst proti kosti. Kuří oka nejvíce postihují plošky pat, malíčky a palce na nohou. Jedná se o žlutošedivě zbarvený útvar, asi 3–12 mm velký. Bolest způsobuje zanořený čep pod povrch, který tlačí na kost.

Pokud se vám vytvoří kuří oka, zajděte s nimi na pedikúru. Ale pokud se jedná o virové bradavice, tak ty by měl odstranit lékař. Pokud se jedná o malé bradavice, lze je léčit protivirovými přípravky, například vlaštovičníkem nebo lápisem.

Zdroj: Kuří oko na plosce nohy

Diskuze

V diskuzi DERIVAČNÍ KOUPEL VIDEO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar.

chtěla bych vědět jak se to přesně provádí, protože mám zdravotní problémy

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dagmar.

já nevím, zkusila jsem, vytrvávám ale zatím mi to nic nepřineslo

Zdroj: diskuze Derivační koupel video

Správné čištění zubů video

Tady jsou videa, na kterých je vidět jak si správně čistit zuby.

Zdroj: Jak odstranit zubní kámen?

Co je to kuří oko?

Kuří oka se obvykle projeví jako následek nevhodné obuvi. Bývají totiž výsledkem odumřelé a zrohovatělé kůže v menších oblastech vystavených tlaku a tření. Kuří oka se však na rozdíl od mozolů obvykle nacházejí na vystupujících kostech, zejména na kloubech.

Zdroj: Kuří oko

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT STAŘECKÉ PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Nováčková.

Pěkný den,já si myslím,že to nejde odstranit v 70 letech.děkuji JN

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak odstranit stařecké pigmentové skvrny

Příčiny vzniku kuřího oka

Kuří oko nebo mozol vznikají až po dlouhodobém působení těsné boty, ale i například při práci s lopatou. V podstatě vzniká z důvodu ochrany měkké kůže, a tak je dobré hlavně odstranit příčinu potíží. V případě manuální každodenní práce je to komplikovanější, ale určitá opatření jsou nutná. Každý, kdo měl kuří oko, ví, jak dokáže komplikovat chůzi. Jako první pomoc funguje koupit si takzvané gelové náplasti – jsou to takové měkké polštářky, které nalepíte na kůži. Po odstranění příčiny potíží je čas začít s léčbou kuřího oka.

Zdroj: Kuří oko

Poradna

V naší poradně s názvem KANADSKÉ BORŮVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav Kopecký.

Dobrý den Vážení pěstitelé borůvek. Rád bych se Vás zeptal zda existuje nějaké video kde se provádí řízkování borůvek jak bylinnými tak dřevěnými řízky. Viděl jsem ale jen v ruské verzi a nikde jsem na něco jiného nenarazil. Prosím Vás Všechny zda by jste o něčem věděli pošlete mi odkaz. Rád bych to viděl. Všem moc děkuji. S pozdravem Václav Kopecký ; kopvac@seznam.cz ; tel. 604807106. Předem moc děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Tady najdete instruktážní video s návodem na množení kanadských borůvek pomocí řízků. youtu.be/zqZwQFj3Nj4

Zdroj: diskuze Rozmnožování Kanadských nebo zahradních borůvek

Příznaky kuřího oka

Poznáte ho jednoduše. Jedná se o žlutošedě zbarvený útvar asi 3–12 mm velký. Bolest způsobuje čep zanořený pod povrch, který tlačí na kost. Lehkým poškrábáním se kuří oko začne lehce drolit, zbělá a na omak zdrsní. Zde je několik fotek, na kterých je vidět kuří oko foto.

Zdroj: Domácí triky na kuří oko

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANIT LEPIDLO PO UVOLNENI NAHRADY Z DÁSNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Pro odstranění lepidla z úst vypláchněte ústa teplou vodou nebo ústní vodou. To pomůže rozpustit Coregu ve vašich ústech. Pak vyčistěte dásně kruhovým pohybem pomocí zubního kartáčku s měkkými štětinami a normální zubní pasty. (Tím se odstraní plak z úst a stimuluje krevní oběh.) Nedoporučujeme vybírat zbytky lepidla z dásní, protože by to mohlo způsobit podráždění. Corega se pomalu rozpustí ve slinách a část produktu se může nakonec spolknout. Studie ukázaly, že adheziva z lepidla procházejí trávicím systémem v podstatě nezměněná jako nestrávený materiál a jsou eliminována bez jakýchkoli detekovatelných následků. Zkuste experimentovat a zjistit, jaké množství produktu je pro vás nejlepší. Naneste adhezivní krém Corega na vaše protézy v malých proužcích nebo v řadě teček, přičemž se ujistěte, že jej neaplikujete příliš blízko k okrajům. Protézy pevně přitlačte na místo a krátce držte. Mnoho nositelů umělého chrupu shledává, že stačí jedno použití denně. Pokud používáte přípravek Corega více než dvakrát denně nebo pokud vám protéza špatně sedí, poraďte se se svým zubním lékařem.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ladislav Halada.

PS, super je namočit zubní kartáček do obyčejného mýdla a vyčistit si opakovaně dáseň,Jde to super odstranit.

Zdroj: diskuze Odstranit lepidlo po uvolneni nahrady z dásní

Foto kuřího oka

Tady jsou fotografie, na kterých je vidět kuří oko.

Zdroj: Kuří oko

Poradna

V naší poradně s názvem REVMATOLOGICKÁ ARTRITIDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Sochová.

Dobrý den. Chci se Vás zeptat na to, jak mám rehabilitovat. Před půl rokem mi byla zjištěna RA, zvýšený revmatologický faktor. Chodím k revmatoložce, užívám léky a stále mám i celý den oteklé celé prsty na rukou, klouby zarudlé plus zápěstí. Velice to bolí. Někdy je to trochu lepší, ale řekla bych, že se to spíš horší. Nevím, jaké cviky bych měla cvičit, hlavně, kdy cvičit, zda když to tolik nebolí nebo naopak, když to bolí. Potom se chci zeptat, kdy je možné dostat lázně, bojím se, abych neskončila na vozíku, někdy, když bolí všechny klouby, není možné se skoro dostat z postele. Dále bych se chtěla zeptat, zda je možné si zažádat o biologickou léčbu.
Děkuji Vám za případnou odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cvičení je nejlepší způsob, jak udržet artritidu v klidu. Cvičení je třeba provádět pravidelně každý den. Nejlepší čas pro cvičení je co nejvíce na začátku dne. Zde je video, kde jsou vidět nejlepší cviky na revmatoidní artritidu rukou: youtu.be/sVHJy24JjHo… Video je sice v angličtině, ale i tak z něj dobře pochopíte, jaké pomůcky budete potřebovat a jak cviky provádět.
Na lázních se musíte dohodnout se svým praktickým lékařem, protože on nejlépe zná váš zdravotní stav a může napsat žádost o přidělení lázní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Revmatologická artritida

Co pomáhá na kuří oka

Zrohovatělou kůži lze odstranit seškrábáním po horké koupeli, nebo můžete použít masti obsahující látky, které rozpouštějí zrohovatělou kůži (například kyselina salicylová). Rizikem u tohoto defektu je, že se neléčená kuří oka mohou zanítit. V případě, že se defekt nebude hojit, musíte počítat s vyříznutím na chirurgické nebo dermatologické ambulanci.

Pokud si chcete od kuřích ok pomoci sami, máčejte nohu v teplé vodě nebo v kyselině salicylové (koupíte v lékárně) do té doby, než kůže na kuřím oku zbělá. Poté odumřelou kůži lehce odstraňte nožíkem či žiletkou a zalepte náplastí. Po čtyřech dnech náplast odkryjte a postup opakujte do vyléčení. V lékárně lze zakoupit i speciální náplasti napuštěné kyselinou salicylovou, které mohou být na postiženém místě nalepeny, tudíž působí celý den.

Zdroj: Kuří oko na plosce nohy

Poradna

V naší poradně s názvem NÁVOD JAK OSTŘÍHAT VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Video s návody, jak si ostříhat vlasy doma, jsou zde: www.youtube.com/resu…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Návod jak ostříhat vlasy

Co způsobuje kuří oka?

Kuří oka jsou projevem poranění kůže a měkkých tkání. Jedná se o vrstvy postižené sekundárním mechanickým tlakem a podrážděním. Tyto problémy jsou lékaři často přehlíženy, bývají však pro pacienty velmi nepříjemné. Mezi nejčastější mechanická poranění dolní končetiny patří právě kuří oka a mozoly. Příznaky mohou být natolik závažné, že mohou ovlivnit chůzi a výběr obuvi nebo činnosti. Většinu kuřích ok a mozolů lze vyřešit pomocí odpovídající konzervativní léčby, ale je nutná správná diagnóza.

Zdroj: Kuří oka

Příčiny kuřího oka

Nejčastější příčinou bývají nevhodné boty, které dlouhodobě tlačí na prst proti kosti. Kuří oka nejvíce postihují plošky pat, malíčky a palce na nohou. Objevují se častěji u žen, především kvůli jejich zálibě v nošení nepohodlných bot. Rájem pro kuří oka jsou především vysoké boty s úzkou špičkou, které znatelně stlačují malíček a palec.

Zdroj: Domácí triky na kuří oko

Rady z přírody

  • kyselina mravenčí – prodává se v lékárně a kuří oko jí potíráme
  • jasmínový květ – po rozemletí na kaši naneseme na kuří oko a necháme působit asi 5 dní, poté opakujeme až do vyléčení (proces opakujeme 3–5x)
  • stroužek česneku a citronová šťáva – opět potíráme
  • směs olivového oleje a cukru krystal – jemně vmasírujte do kůže na chodidlech, chodidla pak zůstávají jemná, bez ztvrdlé kůže

Zdroj: Kuří oko

Jak léčit kuří oko?

Obvyklé možnosti léčby:

  • návštěva pedikéra, který vám kuří oko seřízne ostrou žiletkou a přelepí náplastí na kuří oka;
  • laserové odstranění – jen pro otrlejší jedince, neboť je velmi bolestivé;
  • individuální polstrování na různé oblasti chodidla pomůckami, jako jsou gelové polovložky, vložky do bot nebo jiné ortopedické pomůcky;
  • pokud je to nutné, nosit speciální „trvalé“ vložky do bot;
  • poradit se ohledně výběru správné obuvi;
  • dostatečně chodidla hydratovat, ať už krémy nebo hydratačními ponožkami;
  • pečovat o nohy a pravidelně chodidla obrušovat pemzou.

Zdroj: Kuří oko

Náplast na kuří oka

Náplastí na kuří oka je celá škála. Vhodné jsou hydrokoloidní náplasti, které urychlují odstranění kuřího oka. Tlumí bolest při došlapu v obuvi. Hydrokoloidní polštářek změkčuje kuří oko, napomáhá tak k jeho hojení a regeneraci kůže. Tvar náplasti umožňuje lepší přilnutí a přizpůsobení se vaší pokožce. Náplast je průsvitná, takže můžete sledovat ránu i její okolí. Výše popsané náplasti zakoupíte například pod názvem Cosmos – Náplast na kuří oka.

Nová celohydrokoloidní náplast Cosmos „Na kuří oka Twin tec“ se dvěma vrstvami hydrokoloidů je určena pro dvojí ochranu a účinnou léčbu kuřího oka. Mírní tlak a bolest, je diskrétní a prodyšná, snadno se odstraňuje. Je voděodolná. Více se těchto produktech dozvíte zde.

Tento typ náplastí je dostupný v lékárnách nebo prodejnách se zdravotnickými prostředky.

Zdroj: Kuří oko na plosce nohy

Příznaky a projevy kuřího oka

Poznáte ho jednoduše. Jedná se o žlutošedivě zbarvený útvar asi 3–12 mm velký. Bolest způsobuje zanořený čep pod povrch, který tlačí na kost. Lehkým poškrábáním se kuří oko začne lehce drolit, zbělá a na omak zdrsní.

Zdroj: Kuří oko


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP