Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK POZNAT RAKOVINU JAZYKA

OBSAH

Jde rakovina jazyka vyléčit?

Rakovinu jazyka je možné vyléčit, přičemž výhled je lepší pro lidi, kteří stihnou včasnou diagnózu. Lidé s rakovinou, která se nešíří, mají vyšší míru přežití.

78% lidí přežije pět let u rakoviny jazyka, než se rakovina rozšíří, ve srovnání s 36%, u kterých se rakovina již rozšířila.

Zdroj: Jak poznat rakovinu jazyka

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA JAZYKA PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magda.

Nevíte někdo jak správně rozpoznat rakovinu jazyka? Mám pod jazykem takvý houbovitý útvar kolem ústí slinné žlázy. Někdy se zduří a je větší, jindy zase ne. Je to rakovina jazyka?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jestli to má bíločervenou barvu, tak je možné, že se jedná o rakovinu jazyka, ale neobvyklé je to střídání stavů zduřelosti. Určitě bych s tím ale šla k doktorovi. Tady jsem našla web, kde je popsána dopodrobna rakovna jazyka, její příznaky a léčba i fotografie rakoviny jazyka. Adresa je www.stefajir.cz/?q=r…

Zdroj: diskuze Rakovina jazyka příznaky

Prognóza u rakoviny jazyka

Výhled pro osobu s rakovinou jazyka závisí na aktuálním stádiu a na úspěšnosti léčby.

Podle statistik 83,7% lidí s rakovinou úst nebo hltanu ve stadiu 1 přežije 5 a více let. Jen 39,1% lidí přežije 5 a více let, u nichž se rakovina už rozšířila.

Zdroj: Jak poznat rakovinu jazyka

Diagnostika

Při podezření na rakovinu jazyka může lékař provést biopsii.

Každý, kdo se obává, že by mohl mít rakovinu jazyka, by se měl co nejdříve objednat k lékaři.

Při vyšetřování se vás lékař pravděpodobně zeptá na jakoukoli relevantní anamnézu, včetně rodinné anamnézy. Prohlédne vám jazyk a ústa. Vyšetří lymfatické uzliny, aby zjistil, zda nedochází k jejich zvětšení.

Pokud má lékař podezření, že je přítomna rakovina jazyka, provede biopsii. To představuje odebrání vzorku tkáně a odeslání na testování.

Pokud výsledky biopsie potvrdí rakovinu, lékař může doporučit CT nebo MRI vyšetření, které ukáže, zda se rakovina rozšířila do jiných částí těla.

Zdroj: Jak poznat rakovinu jazyka

Poradna

V naší poradně s názvem VAROVNÉ PŘÍZNAKY RAKOVINY JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Filippp.

Dobry den mam dotaz jelikož už 3 týdny se mi špatně žvýká Polyká taky jedna strana jazyku je úplně natekla a bolest v krku co dva dny a při plivnuti plivu krev podle fotografie myslíte ze muže jít o rakovinu jazyka ? Děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Můžete být klidný, rakovina jazyka toto není. Ale úplně v pořádku to taky není. To, co se děje s vaším jazykem a s krvácením, souvisí se stavem vašich zubů. Z fotografie je vidět, že máte na zubech zubní kámen. Zubní kámen je semeniště bakterií a z toho vám pak krvácí dásně a na jazyku se tvoří opuchliny. Pokud nezlepšíte stav svých zubů, problémy, které popisujete, nejen že nezmizí, ale budou se zhoršovat. Nejrychleji vám pomůže zůbní hygiena, kam byste se měl co nejdříve objednat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina jazyka příznaky

Fáze rakoviny jazyka

Lékaři klasifikují většinu typů rakoviny do stádií podle toho, kolik rakoviny je přítomno a zda se rozšířila nebo metastázovala do jiných částí těla.

Klasifikační systém používá písmena a číslice. Písmeno T označuje nádor a písmeno N označuje krční lymfatické uzliny. Každé z těchto písmen má hodnocení od 1 do 4, respektive od 0 do 3.

Lidé s nádorem T1 mají nejmenší stupeň nádoru, zatímco lidé s nádorem T4 mají největší stupeň.

Klasifikace N0 znamená, že rakovina jazyka se nerozšířila do žádných krčních lymfatických uzlin. Rakovina jazyka, která se rozšířila do významného počtu lymfatických uzlin, má klasifikaci N3.

Rakovinu jazyka je také možné klasifikovat následujícími způsoby:

  • nízký stupeň;
  • mírný stupeň;
  • vysoký stupeň.

Toto hodnocení označuje, jak agresivně rakovina roste a jak je pravděpodobné, že se rozšíří do jiných částí těla.

Zdroj: Jak poznat rakovinu jazyka

Diskuze

V diskuzi JAK POZNAT RAKOVINU PRSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katarina.

Fotodynamicka terapia- dobrý den, chcela by som sa prosím spýtať na túto terapiu. Diagnostikovali mi rakovinu prsníka, zajtra podstupujem prvú chemoterapi. Hľadám všetky možné účinne prostriedky na vyliečenieProsím vás aké sú predpoklady,že by som sa mohla pod dohľadom alebo konzultáciami môjho onkológa zúčastniť takejto liečby?Dakujem pekne a prajem pekný den

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak poznat rakovinu prsu

Příznaky rakoviny jazyka

Nejběžnějším typem rakoviny jazyka je spinocelulární karcinom. Tato rakovina postihuje dlaždicový epitel, což jsou tenké ploché buňky, které jsou přítomny na povrchu jazyka, ve výstelce trávicího a dýchacího traktu a ve výstelce úst, hrdla, štítné žlázy a hrtanu.

Primárními příznaky rakoviny jazyka je bolestivý jazyk a vznik boláku na jazyku. Další příznaky mohou zahrnovat:

  • bolest čelisti nebo hrdla;
  • bolest při polykání;
  • pocit, jako by něco uvízlo v krku;
  • ztuhlý jazyk nebo čelist;
  • problémy s polykáním nebo žvýkáním jídla;
  • červená nebo bílá skvrna tvořící se na sliznici úst nebo jazyka;
  • jazykový vřed, který se nehojí;
  • necitlivost v ústech;
  • krvácení z jazyka bez důvodu;
  • boule na jazyku, která nezmizí.

Příznaky rakoviny jazyka jsou podobné jako u jiných nádorů ústní dutiny a také nemusí být rozeznatelné v raných stádiích onemocnění.

Je také možné, že lidé mají některé z těchto příznaků, aniž by měli rakovinu jazyka nebo jiný typ rakoviny ústní dutiny.

Zdroj: Jak poznat rakovinu jazyka

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Dobrý den bojím se abych neměl rakovinu jazyka. Posílám vám zde i foto.Poslední dobou mám strašný kašel.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle vaší fotografie se nezdá, že by byl váš jazyk postižen rakovinou. Kašel může souviset s předchozí virózou, kterých je v současnosti všude mnoho. Jestli chcete mít jistotu, že v hrdle ani na jazyku nemáte rakovinu, tak požádejte lékaře na oddělení ORL, aby vám krk prohlédl. Zároveň s ním prodiskutujte i svůj kašel. Případně se s těmito problémy můžete obrátit na zubního a plicního lékaře. Zubař vyšetří jazyk a plicař zase příčiny kašle.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Příznaky

Jak poznat rakovinu jazyka?

Mezi příznaky rakoviny jazyka patří:

  • červené nebo bílé fleky na jazyku, které nemizí;
  • bolest v krku, která nemizí;
  • bolest vzadu na jazyku, která nemizí;
  • bolest na stranách kořene jazyka, která nemizí;
  • bolavé místo (vřed) nebo bulka na jazyku, která nemizí;
  • bolest při polykání;
  • necitlivost v ústech, která nemizí;
  • bolest nebo pocit pálení jazyka;
  • problémy s pohybem jazyka nebo mluvením;
  • knedlík v krku;
  • nevysvětlitelné krvácení z jazyka (které není způsobeno kousnutím do jazyka nebo jiným zraněním);
  • bolest v uchu (vzácné).

Je důležité si uvědomit, že tyto příznaky mohou být způsobeny méně závažným zdravotním stavem. Ale pro jistotu je nejlepší zkontrolovat příznaky u svého praktického lékaře.

Níže uvedené fotografie vám poskytnou představu o tom, jak může rakovina jazyka vypadat, ale pamatujte, že mohou vypadat jinak. Pokud zaznamenáte něco neobvyklého, kontaktujte svého praktického lékaře nebo zubaře. Rakovina jazyka foto.

Zdroj: Varovné příznaky rakoviny jazyka

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natálie Dytrtová.

Dobrý den je mi 13 let a kazdy rano kdyz du do skoly tak si dam 3 cigarety a to i poskole a tenhle vecer jsem si vsimla co mam na jazyku tak me hnedka napadlo rakovina jazyka tak jsem se koukla na priznaky a tak trochu se bojim ze mam rakovinu ty bily skvrny nemam ale mam rudej jazyk po malilinkatych kapickach ve predu jazyka mi tece krev a po stranach jazyka mam jakoby to bylo popraskany mam napuchly mandle a ma hlas jak slepice jen nekdy a nemuzu polykat a bojim se jestlo to neni tak rakovina mohla bych se zeptat jestli to je rakovina jazyka?? :'(

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rakovina jazyka

Jak poznat rakovinu varlat?

Většina mužů objeví rakovinu varlat sama, aniž by to bylo úmyslné, nebo při kontrole hrudek na varlatech. V jiných případech může lékař zjistit rakovinu varlat během rutinní fyzické zkoušky. Na rozpoznání rakoviny varlat se používají různé metody, od ultrazvuku až po krevní testy. Dalším účinným zjištěním rakoviny varlat je počítačová tomografie (CT).

Zdroj: Rakovina varlat

Diskuze

V diskuzi OPUCHNUTÝ JAZYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika Smolejova.

Dobrý deň. Mám taký problém už dlhšiu dobu ma bolí jazyk okolo okrajov.. je tam taký opuch .. sa veľmi bojím že je to rakovina.. bola som u obvodného lekára aj u zubára.. povedali že to nie je rakovina.. ale naďalej ma to bolí a nemizne to.. mám 26 rokov a fajčím 1 rok.. prosím opíšte mi.. čo si myslíte vy.. čo to je.. ďakujem vopred.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

... treba ísť okamžite ku odborníkovi... hoci aj súkromne ! ( nie k obvodnému ) - moja sestra má presne toto isté - roky nemohla jesť z ovocia nič, čo by dráždilo jej jazyk napr. ananás - pomaranč - citrón - mandarínky a pod. Obvod. Mudr. jej povedala, že je to len obyčajná alergia a nič sa nedeje ... ale, dialo sa - dnes má rakovinu jazyka a modlím sa, aby jej chemoterapia a ožarovanie zabralo !!! :-o Rakovina sa jej objavila - ( po rokoch na tú alergiu na ovocie ) na boku jazyka ako biela-bolestivá hrčka s takým zvláštnym bielym pásikom po okrajoch jazyka, nečakajte a urýchlene to riešte ... hlavne u špecializovaného odborníka na danú problematiku. Držím palce : Eva

Zdroj: diskuze Bulka jako hrasek v jazyku

Jak se léčí rakovina jazyka?

Lidé s rakovinou jazyka obvykle vyžadují chirurgický zákrok k odstranění rakovinné tkáně. Chirurgové mohou obecně odstranit menší nádory jedinou operací.

Pokud jsou přítomny větší nádory nebo se rakovina rozšířila, může být nutné provést více a komplikovanějších operací. Chirurg může také někdy odstranit celou část jazyka. Pokud tomu tak je, pokusí se obnovit jazyk pomocí tkáně z jiných částí těla.

Chirurgie, která zahrnuje odstranění části nebo celého jazyka, se nazývá glossektomie. Přestože se lékaři pokusí minimalizovat poškození úst během postupu, některé vedlejší účinky těchto zákroků jsou nevyhnutelné.

Glossektomie může ovlivnit:

  • mluvení
  • schopnost jíst
  • dýchání
  • polykání

Kromě chirurgického zákroku mohou někteří lidé podstoupit radiační nebo chemoterapii, která zabije všechny rakovinné buňky, které zůstanou.

Zdroj: Jak poznat rakovinu jazyka

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÝ POVLAK NA JAZYKU,ČERVENÉ TEČKY A HRBOLKY V ZADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcián.

Dobrý den, víte začínám mít strach,že by to mohla být rakovina dutiny ústní,nebo jazyka,jelikož mě pořád bolí v krku a jsem pořád nachlazen a ten červený bolák na špičce je viditelnější. Vzadu na straně se mi dělají nějáké vředy,nebo tak něco a jsou vidět na jazyku fialové žíly čím dál víc. Často vysmrkávám krvavý hlen. Na střední škole jsou kouřil a pak i práci,ale pak jsem přestal. No a víte ústní hygienu jsem zanedbával dlouhodobě kvůli pocitu na zvracení ze zubní pasty, takže 27.Února jdu na zubní kliniku a uvidím jak dopadnu. Je možné,že by ejakulace vlastního sperma do úst se špatnou hygienou mohla vyvolat rakovinu ústní dutiny či jazyka?
Děkuji Vám za Váš čas a budu se těšit na odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ejakulace vlastního sperma do úst nevyvolá rakovinu ústní dutiny ani jazyka? Sperma je nositelem zárodku nového života a není pro lidský organismus nijak nebezpečné. Špatná ústní hygiena může vytvořit příhodné podmínky pro vznik různých bakteriálních nákaz, které později mohou vést ke vzniku nádoru. Zkušený zubař rakovinu pozná, takže je opravdu dobře, že jdete na zubní. Tam vám všechno v ústech prohlédnou a přesně budete vědět na čem jste. Možná, že to bude jen obyčejná kandidóza jazyka, kterou jednoduše vyléčíte podle doporučení lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prosim o radu

Prevence

Ukončení kouření může snížit riziko vzniku rakoviny jazyka.

Prevencí není možné zabránit rozvoji rakoviny jazyka. Pokud si však všimnete jakýchkoli známek nebo příznaků rakoviny jazyka, měli by si co nejdříve domluvit schůzku se svým lékařem. Čím dříve lékař dokáže diagnostikovat onemocnění, tím dříve může začít léčba a je příznivější prognóza.

Faktory životního stylu, které mohou lidé změnit, aby minimalizovali riziko vzniku rakoviny jazyka:

  • přestat kouřit;
  • vyhýbání se žvýkání tabákových výrobků nebo betelu;
  • omezit příjem alkoholu nebo se mu zcela vyhnout;
  • jíst pestrou, zdravou stravu, která obsahuje spoustu ovoce a zeleniny;
  • praktikování správné zubní hygieny pravidelným čištěním zubů kartáčkem a používáním nitě na mezizubní prostory a pravidelným navštěvováním zubní ordinace;
  • získání úplné vakcíny proti HPV;
  • praktikování bezpečného sexu a používání ochrany pro orální sex.

Zdroj: Jak poznat rakovinu jazyka

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aneta.

dobrý den,
asi před týdnem jsemsi všimla na boku koreni jazyka zvláštních útvarů. přikládám foto. mám na této straně uz delší do u zub s ostrejsi hranou. za necele tri tydny jsem objednana k zubari tak chci aby mi to zkontroloval, bojim se ale zda by se nemohlo jednat o rakovinu. vice jak tri roky nekourim a nepiji. jsem na materske a kojim dvě děti. Předem děkuji moc za odpověď co ná to mohlo byti a zda-li nemám jít okamžitě k lékaři.
dekuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na fotografii je vidět zduřelá listová papila (papillae foliatae). Nejčastější příčiny takového zduření bývá právě mechanické podráždění ostrým výčnělkem na zubech, což asi bude i váš případ. Mezi další příčiny zvetšení listových papil patří: spálený jazyk, malé lokální infekce v ústech, diabetická neuropatie, rakoviny ústní dutiny, výskyt vředů v ústech a leukoplakie (komplikace AIDS).
Listová papillitida se může objevit na jazyku i bez zjevného důvodu. I když to není lékařsky dokázáno, tak někteří lékaři se domnívají, že za tím může být alergická reakce na jídlo nebo léky nebo dehydratace, také orální sex nebo vedlejší účinky antibiotik.
Protože listové papily rozpoznávají kyselé příchutě, tak si můžete ověřit jejich stav rozpoznáním chuti citronu a octa.
U pacientů s listovou papillitidou se osvědčila bylina z čínské medicíny s názvem Shaduolika (tradiční čínská bylina) a dexamethason (pro úlevu od bolesti) oboje je bezpečné a účinné, ovšem ne během kojení. Je správné, že kontrolujete stav svého jazyka, a že jste objednána k zubnímu lékaři. Plánovaná kontrola u zubního lékaře do třech týdnů bude optimální. Není třeba se stresovat katastrofickými scénáři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Příznaky rakoviny dutiny ústní

  • červené nebo červenobílé skvrny (orální leukoplakie), které se objevují na sliznici úst nebo jazyka;
  • vředy v ústech, které se nehojí;
  • bolest v krku nebo bolest při polykání;
  • pocit, že v krku něco uvízlo;
  • bolestivý jazyk;
  • chraplavý hlas;
  • potíže s pohybem čelisti nebo jazyka;
  • bolest krku nebo ucha;
  • uvolněné zuby;
  • otok v oblasti, která zůstává déle než tři 3 týdny;
  • bulka v ústech;
  • zesílení výstelky úst;
  • zubní protézy, které přestanou správně sedět.

Mnoho z prvních příznaků rakoviny úst může být obtížné odhalit, takže lidé nemusí zpočátku zaznamenávat žádné známky nebo příznaky.

Lidé, kteří jsou více ohroženi rakovinou úst, jako jsou ti, kteří nadměrně kouří nebo pijí, by měli být ostražití vůči všem časným příznakům. Měli by si také naplánovat pravidelné kontroly u lékaře nebo u zubního lékaře, který jim může prohlédnout ústa a identifikovat případné problémy.

Zdroj: Jak poznat rakovinu jazyka

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA JAZYKA PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela Fléglová.

Prosím o radu.Bojím se jestli nemám rakovinu jazyku.Na jazyce se mi udělaly bílé skvrny.Nejdřív jsem tam měla menší skvrnu teď jich mám hodně.Může te mě k tomu něco napsat.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bílé flíčky na jazyku mohou ale také nemusí být nutně příznakem rakoviny. Bílé skvrny se na jazyku vytváří mimo jiné při onemocnění leukoplakie nebo lichen planus. U rakoviny jazyka se bílé skvrny vyskytují nejen na jazyku, ale i na dásních nebo v krku. Nejlépe uděláte, když si jazyk necháte prohlédnout zubařem při zubní prohlídce. Tak se nejrychleji dozvíte, co to je a jak to případně léčit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina jazyka příznaky

Diagnostika nemocí z jazyka

Na vyplazený jazyk diagnostik posvítí a následně hodnotí jeho povlak, rýhy, okraje jazyka, jeho suchost nebo vlhkost. Především výskyt povlaku a barva v určitých oblastech jazyka poukazují na některou poruchu daného orgánu. Normální jazyk by měl mít povlak tenký, bílý a lehce vlhký, nejtenčí na okrajích a na špičce jazyka, mírně tlustší ve středu a ještě o něco silnější na kořeni. Z jazyka lze poznat nerovnováhu v organismu, informuje nás o stavu fyzických orgánů v těle a celého těla. Na našem jazyku se nejvíce odráží stav naší nervové soustavy a našich vnitřních orgánů. Špička jazyka odpovídá srdci, část jazyka mezi špičkou a jeho středem plicím, střed jazyka odpovídá žaludku a slezině, strany jazyka poukazují na játra a žlučník, kořen na ledviny, tlusté a tenké střevo a močový měchýř.

Zdroj: Nemoci jazyka

Co značí mravenčení jazyka

Mravenčení jazyka může být příznakem různých nemocí.

Zdroj: Brnění jazyka

Příčiny

Odborníci plně nechápou, proč někteří lidé onemocní rakovinou jazyka. Specifické rizikové faktory však mohou u člověka zvýšit pravděpodobnost vzniku této choroby.

Mezi známé rizikové faktory patří:

  • kouření nebo žvýkání tabáku;
  • nadměrná konzumace alkoholu;
  • stravování s nízkým obsahem ovoce a zeleniny a vysokým obsahem červeného masa nebo zpracovaných potravin;
  • infekce lidským papilomavirem (HPV);
  • rodinná anamnéza rakoviny jazyka nebo úst;
  • předchozí nádorové onemocnění, zvláště s jinými spinocelulárními karcinomy.

Starší muži jsou skupinou, která je nejvíce ohrožena rakovinou jazyka. Orální rakovina je nejčastější u osob starších 50 let.

Kuřáci, kteří také silně pijí, mají 15krát vyšší pravděpodobnost vzniku rakoviny ústní dutiny než ostatní lidé.

Mezi další rizikové faktory patří:

  • gastroezofageální refluxní choroba (GERD);
  • betelové žvýkání, běžný zvyk v jihovýchodní Asii;
  • vystavení konkrétním chemikáliím, včetně azbestu, kyseliny sírové a formaldehydu;
  • špatná ústní hygiena nebo jiné faktory ovlivňující ústa, jako jsou zubní kámen na zubech, který způsobuje podráždění nebo zubní protézy, které správně nesedí.

Zdroj: Jak poznat rakovinu jazyka

Prognóza

Prognóza rakoviny jazyka záleží na tom, v jaké části jazyka vznikne a jak rychle se na to přijde. Vždy jde o individuální léčbu.

Zdroj: Rakovina jazyka - obrázky

Bolest jazyka

Bolest jazyka je ve většině případů spojená se zánětem.

Příčiny

Nedostatek vitamínu B12 způsobuje vznik zánětu jazyka (glositida), který se projevuje zarudnutím a vyhlazením na špičce jazyka. Stav bývá kromě bolesti doprovázen nepříjemným pocitem pálení a brnění jazyka.

Léčba

Léčba spočívá v doplnění vitamínu B12.

Zdroj: Pocit spáleného jazyka

Příčiny pálení jazyka

Příčinou pálení jazyka může být rovněž aftózní stomatitida, nebo poranění sliznice jazyka mechanicky, termicky či chemicky. Většina těchto příznaků zmizí v podstatě i bez léčení sama. Pokud potíže přetrvávají, je vhodné si zajistit kontrolu u zubního lékaře.

Zdroj: Zánět jazyka


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP